ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Η επιστολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Προς:

- Το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ
- Τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκτιμώντας το βάθος της επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, τα τεράστια προβλήματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας αλλά και το ότι ωριμάζουν κρίσιμες κοινωνικές και ταξικές αναμετρήσεις,  ζητά άμεσα συνάντηση αντιπροσωπειών, για μια ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων πάνω στα εξής δυο ζητήματα:

Πρώτο: Για το συντονισμό, στον ανώτερο δυνατό βαθμό, της δράσης των δυνάμεών μας για την πολιτική υπεράσπιση, την αγωνιστική ταξική αλληλεγγύη και τη νίκη κρίσιμων αγώνων, (όπως των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας, στον χώρο των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και αλλού). Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην διαδήλωση και την οργανωμένη περιφρούρηση της δράσης του εργατικού – λαϊκού κινήματος, από τις επιθέσεις των δυνάμεων της εργοδοσίας, της κυβέρνησης, του κράτους, των μηχανισμών τους, των αστικών μέσων ενημέρωσης και του δικαστικού συστήματος.
Δεύτερο: Για τη σταθερή κοινή δράση των δυνάμεών μας στο μαζικό κίνημα, με προοπτική να συγκροτηθεί ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής της επίθεσης του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ, της κυβέρνησης Παπαδήμου – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και κάθε διάδοχης διαχειριστικής κυβέρνησης του κεφαλαίου, από το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Συγκεκριμένα:

- Την συμβολή μας ώστε να υπάρξει η πιο πλατιά ενότητα των ταξικών δυνάμεων στο εργατικό και λαϊκό κίνημα έξω από την λογική και ανεξάρτητα από τις δυνάμεις της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και της αστικής πολιτικής των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, του υποταγμένου συνδικαλισμού. Για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

- Με βασικό περιεχόμενο – πλαίσιο της κοινής δράσης τα παρακάτω αιτήματα: α) Κατάργηση όλων των Μνημονίων και των νόμων που τους συνοδεύουν. β) Άμεση παύση πληρωμών προς τους πιστωτές, μη αναγνώριση και μονομερή διαγραφή του χρέους. γ) Έξοδο από ευρώ, ΟΝΕ και Ευρωπαϊκή Ένωση. δ) Εθνικοποίηση-κρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων που κλείνουν, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό, λαϊκό και κοινωνικό έλεγχο. ε) Εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις σε βάρος των κερδών του κεφαλαίου και υπέρ του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος, με αυξήσεις στους μισθούς, ριζική μείωση του χρόνου εργασίας, σταθερές συλλογικές συμβάσεις, προστασία των ανέργων, ριζική μείωση της φορολογίας των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, ριζική αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου.

- Κοινή δράση με πλήρη θεωρητική, πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια της κάθε δύναμης. Με σεβασμό στις απόψεις και την αγωνιστική δράση σας, διευκρινίζουμε πως, κατά την άποψή μας, με βάση τις υπαρκτές προγραμματικές διαφορές, δεν υπάρχει δυνατότητα συγκρότησης προγραμματικού ή εκλογικού πολιτικού μετώπου. Ωστόσο, προτείνουμε το συντροφικό διάλογο και αντιπαράθεση, στο μαζικό κίνημα και μπροστά στους εργαζόμενους ή και με άλλες μορφές, για την πολιτική και στρατηγική προοπτική του αγωνιστικού μετώπου, ώστε να μην εκφυλίζονται οι υπαρκτές πολιτικές και θεωρητικές διαφορές μας σε έναν «ενδοαριστερό εμφύλιο», σε βάρος των αγώνων για την ανατροπή της επίθεσης.

Συνημμένα, σας διαβιβάζουμε το δημόσιο κάλεσμα  της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την πρότασή μας για το Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής, όπως και την απόφαση της 1ης Συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης με επαναστατική προοπτική, για την εργατική εξουσία και δημοκρατία προς το σοσιαλισμό και κομμουνισμό της εποχής μας.

Με εκτίμηση,
η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

34 σχόλια :

  1. κακό συναπάντημα13 Μαρτίου 2012 στις 3:31 μ.μ.

    To ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνει:

    Κοινή δράση με πλήρη θεωρητική, πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια της κάθε δύναμης.

    Μα και σήμερα τι διαφορετικό γίνεται;

    Για την αριστερά το πολιτικό και το οργανωτικό στοιχείο πάνε μαζί. Δεν αυτονομείται η Πολιτική από τις πρακτικές με τις οποίες πραγματώνεται.

    Αν κάποιος επικαλείται τον συντονισμό, στον ανώτερο δυνατό βαθμό στο μαζικό κίνημα και δεν προτείνει κοινά συλλογικά σχήματα στα συνδικάτα και στις γειτονιές, μέσα από τα οποία θα συνυπάρχουν και θα συμμετέχουν οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, τότε απλώς κοροϊδεύει...

    Και η κοροϊδία γίνεται φανερή πλέον όταν θέτει ως το βασικό περιεχόμενο – πλαίσιο της κοινής δράσης τα 5 σημεία του πολιτικού της προγράμματος, δηλαδή τα αναγκαία σημεία για να γίνει κάποιος μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εκλογές είναι το επίδικο αυτής της περιόδου. Η πολιτική δράση των κομμάτων που ετοιμάζονται να κατέβουν στις εκλογές είναι υποταγμένη σε αυτό τον στόχο.

      Με αυτά τα δεδομένα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εκλογικής συνεργασίας με κανέναν άλλο.

      Με την επιστολή της λοιπόν στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όσους από τον ΣΥΡΙΖΑ (Την παρέα του Π. Λαφαζάνη) και όσους από το ΜΑΑ συμφωνούν με την γραμμή της (τα 5 σημεία) να στηρίξουν στις εκλογές το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

      Και μέσα στο προεκλογικό κλίμα προσπαθεί να εξασφαλίσει χαμηλούς τόνους πολιτικής αντιπαράθεσης από τα άλλα ανταγωνιστικά ψηφοδέλτια, γιατί αντιλαμβάνεται ότι έχει μειωμένα ερείσματα στον κόσμο που αποδεσμεύεται από τον δικομματισμό και στρέφεται προς την αριστερά.

      Διαγραφή
    2. Το ψάρεμα στα "θολά νερά" θέλει ησυχία γιατί μπορεί να τρομάξουν τα ψάρια και να μην τσιμπήσουν το δόλωμα..

      Διαγραφή
  2. Απ' όλα έχει ο μπαχτσές! Η επιστολή απευθύνεται στους "βάλτους" (κατά την λενινιστική ορολογία) της αριστεράς. Για τους πιο ψαγμένους, υπάρχουν άλλα εδέσματα, όπως αυτό εδώ: Μικρότητες’’ και “μεγαλεία” στην πολιτική της αριστεράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί φίλοι μικροαστοί της ανταρσυα.
    Η Ιστορία δεν γυρίζει πίσω στο μπακαλικάκι της γειτονιάς πλέον.
    Ο μόνος δρόμος είναι ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο και ευρώπη δημοκρατική σοσιαλιστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πρόταση φαίνεται να γίνεται αποδεκτή από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ!

    Ο Αλέκος Καλύβης, δεν αποδέχτηκε μόνον τα 5 σημεία της πρότασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και όλη  την θεωρία του ΝΑΡ για τον ολοκληρωτικό καπιταλισμό. Ήδη γράφει πολιτικά κείμενα στήριξής της, όπως αυτό στην Αυγή:  Βιώνουμε τη βαρβαρότητα του ολοκληρωτικού καπιταλισμού

    Δεν αποκλείουμε καθόλου  αύριο ο Αλέξης Τσίπρας να βγει και να μιλάει και αυτός εναντίον του ολοκληρωτικού καπιταλισμού. Εκείνο που φοβόμαστε όμως είναι μήπως συμβεί ότι έγινε με την "ριζοσπαστική αριστερά", την οποία είχε κάνει σημαία του το ΝΑΡ όταν οικοδομούσε το ΜΕΡΑ (ΜΕτωπο Ριζοσπαστικής Αριστερας).

    Μόλις άρχισε ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ να μιλάει και αυτός για "ριζοσπαστική αριστερά" και ορθοπόδησε ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΝΑΡ εγκατέλειψε την "ριζοσπαστική αριστερά" στα χέρια της Κουμουνδούρου και έτρεξε να ανακαλύψει ξανά την "αντικαπιταλιστική"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τον ίδιο τρόπο που "ανακάλυψε" το ΝΑΡ την αντικαπιταλιστική αριστερά μήπως δεν ανακάλυψε και ο Α. Αλαβάνος το "έξω από την ΟΝΕ και το ΕΕ";

      Μόλις βγήκε ο Μίκης με το ΕΛΛΑΔΑ και επανέλαβε ακριβώς αυτά που υποστήριζε ο Αλέκος όταν απομακρύνθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας κάτι πιο ευρύτερο και άλλα παρόμοια γνωστά, ο Αλέκος για να διαχωριστεί, "ανακάλυψε" την γραμμή του Λαφαζάνη!...

      Διαγραφή
    2. Εντάξει, όλες τις άλλες φορές πήγαινε μπροστά από τους άλλους και μετά από κανένα δίμηνο άρχισαν να τον αντιγράφουν.

      Τώρα, τους την έφερε!

      Αντέγραψε τον Λαφαζάνη και εξασφάλισε αυτή την φορά ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα επιχειρήσει να τον αντιγράψει..

      Διαγραφή
  5. Αγαπητε marko,αυτο που διαβασα στο παραπανω σχολιο σου μονο ως ανεκδοτο ακουγεται. Οι κατ'εξοχην μικροαστοι ευρωλιγουρηδες να αποκαλουν τα μελη της ανταρσυα μικροαστους.Την πληρη σου αδυναμια να αντιπαρατεθεις τεκμηριωμενα στο μεταβατικο προγραμμα της ανταρσυα μην προσπαθεις να την καλυψεις γραφοντας διαφορες δηθεν χαριτωμενες αηδιουλες.Αν παλι μπορεις ιδου η ροδος ιδου και το πηδημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε,
      Είναι αυταπάτη οτι μπορούν μόνοι τους οι ελληνες εργαζόμενοι να ανατρέψουν τον καπιταλισμό.
      Συνέλθετε και διαδαχτείτε από την πανωλεθρία του ΕΑΜ.
      Χρειάζεται και λίγο μυαλουδάκι. Λίγο.
      Χρειάζεται συντονισμός πανευρωπαικός πλέον .
      Είναι μονόδρομος.

      Διαγραφή
    2. αγαπητέ μαρκος, σου επισημαίνω το απλό:

      Το ΕΑΜ δεν ηττήθηκε για αυτά που λές. Πχ ο Τίτο και το ΚΚΓ την πήραν την εξουσία, διότι ακολούθησαν μια ριζικά διαφορετική πολιτική από αυτή του ΚΚΕ και του ΕΑΜ.

      Και φυσικά "οι εργαζόμενοι και ο λαός της γιουγκοσλαβίας έμεινε μόνος του" όσον αφορά τους διεθνείς συσχετισμούς.

      Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εντάσσει την ανάγκη να πάρουμε την εξουσία στην Ελλάδα όχι σε 1 αιώνα αλλά στην ιστορική περίοδο που διανύουμε, ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ προοπτική της ενωμένης σοσιαλιστικής Ευρώπης.

      Διαγραφή
    3. Βασικά, Τίτο και το ΚΚΓ πήραν την εξουσία επειδή στη Γιουγκοσλαβία μπήκε ο Κόκκινος Στρατός. Το ΕΑΜ ηττήθηκε επειδή στην Ελλάδα όχι μόνο δεν μπήκε ο Κόκκινος Στρατός, αλλά μπήκε ο Αγγλικός κατ'επιταγήν των όρων της Γιάλτας. Ολα τ'άλλα είναι παραμύθια της Χαλιμάς

      Διαγραφή
  6. Τα 5 σημεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι το αναγκαίο πρόγραμμα ενός μετώπου. Ως προ΄ταση συγκρότησης του μετώπου είναι προσεκτική και σωστή.

    Τα 5 σημεία που προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δεν απηχούν το συνολο της αντίληψής της!!

    Δεν καλούν πχ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ να συμφωνήσουμε στο τι σοσιαλισμό θέλουμε!!

    Το σημείο που δημιουργεί τριβές, είναι φυσικά το σημείο για το ευρώ και την ΕΕ:

    Όποιος νομίζει πως εντός ευρώ και ΕΕ μπορεί να σταθεί μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του μετώπου, μπορεί να σταθεί ένα μαζικό λαϊκό κίνημα και να ασκήσουν πολιτική προς όφελος των άμεσων και των μακροπόθεσμων συμφερόντων των εργαζομένων και του λαού, ε, ας το δοκιμάσει!!

    Εκτιμώ, πως θα φάει πανυγηρικά τα μούτρα του, ή θα μεταλλαχθεί σε κεντροαριστερά τύπου Ζοσπέν και Προντι, όπου αριστερές δυνάμεις κυβέρνησα, κα ιεξυπηρέτησαν μια χαρά τα συμφεροντα του τραπεζικού και λοιπού κεφαλαίου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ με την επιστολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    απαιτώ, ως αριστερός, όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς οι οποίες θα συναντηθούν για να συζητήσουν την πρόταση αυτή, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ απάντησης, να διοργανώσουν μια ΑΝΟΙΧΤΗ δημόσια συζήτηση σε ένα μεγάλο αμφιθέατρο, και εκεί να γίνει ένας σοβαρός δημόσιος διάλογος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πύρκαυλους τους βλέπω τους ανταρσυους με την προτασάρα τους.

    Μακάρι να πήγαινε μαζί τους και ο Λαφαζάνης και ο Αλαβάνος και οι φραξιονιστές της ΚΟΕ και οι ξεπεσμένοι παράγοντες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που δεν πέρναγε η μπογιά τους εκεί και μετακόμισαν στο ΜΑΑ. Να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα. Και να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος τους.

    Σινεμά και θέατρο θα πάνε μαζί, αλλά για παραπέρα τσου. Στο μπαλαμούτι θα μείνει το ειδύλλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το κείμενο θα μπορούσε κάλλιστα να έχει γραφτεί πριν δύο χρόνια, θα απέκλειε έτσι και τις υπόνοιες για προεκλογική σκοπιμότητα όπως διατυπώθηκαν από προηγούμενους σχολιαστές - και θα ανταποκρίνονταν και στις τότε κινηματικές ανάγκες

    τώρα το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να οριοθετήσει εκλογικά το χώρο από αυτόν του συριζα - και λιγότερο του κκε, αλλά κι αυτό μόνο για ενδοαριστερή χρήση

    όσον αφορά στην κοινωνία, το σύνολο της αριστεράς θα χτυπηθεί από το σύστημα προεκλογικά με βάση ότι η καταγγελία των μνημονίων οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ και θα υποχρεωθεί να πάρει θέση επ' αυτού, με τις διαφορετικές της αποχρώσεις

    (επίσης θα κληθεί ν' απαντήσει στο σήριαλ "η αριστερά είναι συνυπεύθυνη για την κρίση" και στο πρήκουελ "ο φαιοκόκκινος αντιευρωπαϊσμός", αλλά γι' αυτά προσεχώς...)

    συνεπώς, θεωρώ ότι το σημείο σύγκλισης ή συγκρότησης μετώπου (θα μπορούσε να) είναι η καταγγελία των μνημονίων και η άρνηση εξυπηρέτησης του χρέους ως προϋπόθεση μιας αριστερής πολιτικής, της οποίας το περιεχόμενο να ορίζεται με καταρχήν άμεσους στόχους

    έτσι κι αλλιώς η συγκρότηση ενός μετώπου με βάση αυτό το σημείο σύγκλισης, αλλά κυρίως η πραγματική κοινωνική του γείωση, θα αποδείκνυε τόσο τα όρια της συστημικής αντοχής - που τώρα φαίνεται να ξαναβρίσκει τις σταθερές της, έστω προσωρινά - αλλά και θα άνοιγε δυνατότητες κι ενδεχόμενα που αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να φανταστούμε, παρά μόνο στη σφαίρα της φαντασίας

    γ.π.
    (τραγουδάκι άλλη φορά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεωρώ πως ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κόσμου.

    Από τώρα πρέπει να προετοιμπάζεται η Αριστερά και για την επερχόμενη εξέγερση, και για την εξουσία του λαού και για τη δική της κυβέρνηση: Την κυβέρνηση του αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής.

    Το κυβερνητικό πρόγραμμα του μετώπου, μπορεί να βασιστεί στα 5 σημεία του μεταβατικού προγράμματος που προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Δεν μπορώ να καταλάβω την ειρωνία που ορισμένοι φίλοι βγάζουν κατά της επιστολής αυτής.

    Αλλωστε, ΠΟΙΑ παραπάνω φερεγγυότητα μπορεί να έχει η πρόταση κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δεν θέλει να δει το αυτονόητο: Η ΕΕ δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί μιας και είναι η μήτρα όλης της άθλιας πολιτικής που συντίβει τις ζωές εκατομμυρίων Ευρωπαίων.

    Συνεπώς, το "έξω από την ΕΕ" στην κατεύθυνση της σοσιαλιστικής ενωμένης Ευρώπης, είναι σωστό και βοηθά τα μέγιστα το εργατικό και το λαϊκό συμφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι... "ξεπεσμένοι αριστεροί" του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (που έχουν το 30% του ΣΥΝ όμως, μαζί με την ΙΣΚΡΑ μια πολύ έγκυρη και μεστή αριστερή ιστοσελίδα) που λέει ένας παπαράκος λίγο πιο πάνω, βρίσκονται πολύ κοντά στις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και σίγουρα πολύ κοντά στην αντίληψη του αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής!

    Ανοιχτός δημόσιος διάλογος με όσους το επιθυμούν, για να φτιάξουμε το αγωνιστικό μέτωπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά, όλα αυτά για ανοιχτό δημόσιο διάλογο και άλλα αγωνιστικά παρόμοια.

      Μόνο ρε γαμώτο που γίνονται δυο μήνες πριν από τις εκλογές και αναγκαστικά αντί για αγωνιστικά μέτωπα όλοι θα έχουν στο μυαλό τους αγωνιστικά ψηφοδέλτια...

      Διαγραφή
  12. Λοιπόν,

    κάποια στιγμή στην πολιτική φτάνει η ώρα που θα πρέπει να αποφασίζουμε με ποιούς θα πάμε και ποιούς αφήνουμε.

    Όποιος συμφωνεί με τα 5 σημεία που βάζει το κείμενο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να γίνει μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αποτελούν πράγματι ένα συνεκτικό πολιτικό περιεχόμενο, ικανό για να συγκροτήσει την πολιτική ταυτότητα ενός πολιτικού σχηματισμού.

    Έτσι προωθείται η ενότητα της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Δεν έχει βέβαια και την καλύτερη δημοκρατική κουλτούρα, αλλά έχει κάποιες στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες μάλλον είναι καλύτερες από αυτές που επικρατούν στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια τα φαινόμενα του παραγοντισμού και της ίντριγκας παντού υπάρχουν και σε κάθε χώρο έχουν τους δικούς τους άγραφους κανόνες.

    Το γεγονός ότι κάποιος συμφωνεί το πολιτικό πλαίσιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά είναι ενταγμένος στον ΣΥΝασπισμό ή στο ΜΜΑ και στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί τίποτα άλλο από την έκφραση ενός απαράδεκτου πολιτικού τυχοδιωκτισμού και αποθέωση των πρακτικών του παραγοντισμού και της μικροπολιτικής. Ακραίο παράδειγμα η ΠΑΡΑΝ η οποία συμφωνεί με τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά δεν είναι ενταγμένη:
    α) στον ΣΥΝασπισμό
    β) στον ΣΥΡΙΖΑ
    γ) στο ΜΑΑ
    δ) παρακολουθεί και τις εξελίξεις και είναι και από κοντά με το ΕΛΑΔΑ του Μίκη!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άντε να φτιάξουν και το κόμμα της ΔΡΑΧΜΗΣ και να έχουν πλήρη την ευθύνη των συνεπειών της πολιτικής τους.

    Όμως αυτό τελικά δεν πρόκειται να γίνει γιατί αυτή η πολιτική γραμμή προσδιορίζεται από τις ανάγκες της μικροπολιτικής και των μικροσυσχετισμών εντός του χώρου της Αριστεράς.

    Τα πραγματικά κοινωνικά ερείσματα του κόμματος της ΔΡΑΧΜΗΣ δεν ανήκουν στην Αριστερά . Ούτε βρίσκονται στην μεγάλη τους πλειοψηφία στα στρώματα του κόσμου της μισθωτής εργασίας, αλλά σε μερίδες της αστικής τάξης και στους μικρομεσαίους και τους μικροαστούς που δεν έχουν να χάσουν μόνον τον μισθό τους αλλά και την περιουσία τους από αυτή την επίθεση του κεφάλαιου. Τα στρώματα αυτά εκτός από την επιστροφή στην Δραχμή θέλουν και ένα ισχυρό κράτος που θα μπορεί να είναι στιβαρό, αποτελεσματικό και να λειτουργεί απαλλαγμένο από τα βάρη και τις δυσλειτουργίες που έχει προκαλέσει το καθεστώς της διεφθαρμένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας της μεταπολίτευσης. Το σύνθημα "η χούντα δεν τελείωσε το 73" δεν το αντιλαμβάνονται ότι θα πρέπει να έχουμε ένα καθεστώς ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ αλλά το αντίθετο...

    Για να δούμε λοιπόν αυτές οι σεχταριστικές πολιτικές πόσα απίδια πιάνουν στον σάκο τους σε ένα τέτοιο κοινωνικό τοπίο;

    Οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές σήμερα και στην κοινωνία και στην πολιτική δεν προσδιορίζονται προφανώς στο περιεχόμενο της πρότασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αν θέλει κάποιος να τις δει, δεν έχει παρά να στραφεί στο μαζικό κίνημα.

    τότε θα καταλάβει τους διαφορετικούς δρόμους που χαράσσουν από την μια η μεγαλειώδης κινητοποίηση της 12/2/2012 και από την άλλη οι κινητοποιήσεις που θα γίνουν στις 25/3/2012.
    Ακόμα είμαστε στην διασταύρωση αυτών των δρόμων και οι διαφορές δεν είναι άμεσα ορατές. Σύντομα όμως θα γίνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπορεί το κείμενο να στοχεύει εκλογικά σε ένα κοινό που απαιτεί τη συνεργασία, αλλά θέτει ένα σοβαρό ζήτημα. Τουλάχιστον προσωπικά πολλάκις ζήτησα συνεργασία κινηματική (εκλογική είναι αδύνατη) που σταδιακά να φέρει κι ένα στόχο ανώτερο. Το κείμενο είναι εντελώς λαϊκίστικο επειδή ξέρουμε τη στάση των κομμάτων και τη στόχευσή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ποιόν δρόμο θα διαλέξουν οι περισσότεροι αριστεροί, εύκολα μπορείς να τον καταλάβεις αν τους ρωτήσεις:

    - Αν ήταν να κυβερνήσει η δική σας αριστέρα και δεν είχε αυτοδυναμία, ποίο κόμμα θα προτιμούσατε να συνεργαστείτε για να κάνετε κυβέρνηση, το κόμμα του Κουβέλη ή το κόμμα του Καμένου που είναι πιο κοντά στην γραμμή "έξω από την ΕΕ και το ευρώ";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2012/03/blog-post_2079.html

    oλα στο βωμό των εκλογών.
    Για να δούμε μετεκλογικά τι θα υπάρχει απο όλα αυτά, ΜΑΑ, ΚΔΠ, Ανταρσύα,ΣΥΡΙΖΑ.
    Παρεμπιπτόντως, μόλις γνωστοποιήθηκε κοινή πρωτοβουλία ΚΚΕ(μ-λ) και ΜΛ-ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν καταλαβαίνω καθόλου την ειρωνική και καχύποπτη στάση ορισμένων φίλων, σχετικά με την επιστολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

    1. Παιδιά, δεν έχετε διαβάσει την επιστολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και αναφέρομαι σε όσοους κατηγορείτε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για...."προεκλογική σκοπιμότητα"!!!

    Ποιά προεκλογική σκοπιμότητα άραγες;;;

    Πέρα από την επιστολή αυτή, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εδώ και 2 χρόνια καλεί σε κοινή δράση το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ! Και ενώ με ορισμένες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει κοινή δράση (ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ κλπ), το ΚΚΕ φυσικά ούτε που να ακούσε!!

    Ε, λοιπόν ΠΟΙΑ προεκλογική σκοπιμότητα διαβλέπετε;;

    2. Το κείμενο της ΕΟΣ σχετικά με την έξοδο απο το ευρώ, είναι για μια ακόμα φορά, ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΟ, ΕΜΠΑΘΕΣ και φυσικά ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ (μιας και πετά τη μπάλα στην εξέδρα φυσικά, όπως κάνει σχεδόν πάντα!!).

    - Την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ την ζητά μια ολοένα και αυξανομένη μερίδα του λαού (αποτελούμενη από εργάτες και μικροαστούς, και φυσικά ας μας πει η ΕΟΣ ΠΟΥ βασίζει την μετέωρη παντελώς εκτίμησή της για το ότι οι εργατες λενε ναι στο ευρώ;;;). Ο λαός καταλαβαίνει πως εντός της ΕΕ και του ευρώ ΔΕΝ εχει καμμία ελπίδα!!

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέει κάτι σαφές:

    Εξώ από ευρώ και ΕΕ
    9με διάλυση της ΕΕ από τους λαούς) στην κατεύθυνση της ενωμένης σοσιαλιστικήξς Ευρώπης!

    3. Η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ενωτική γιατί:

    - Τα 5 σημεία ενώνουν κοινωνικές πριν απόλα δυνάμεις!

    - Τα 5 σημεία ενώνουν και ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ δυνάμεις (ΜΑΑ, Αριστερό ρεύμα ΣΥΝ, μεγάλο κομματι του ΣΥΡΙΖΑ, και εξ αντικειμένου και το ΚΚΕ).

    Εάν κάποιοι φίλοι εδώ μέσα απορρίπτουν το μέτωπο που προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να προτιμήσουν Κουβέλη, ε, τότες μάλλον η λογική τους δεν πάει ούτε μέχρι το περίπτερο, πόσο μάλλον μέχρι την ανατροπή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιατί η ΕΟΣ βρίζει τη συμμαχία εργατών και μικροαστών;;

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει δίκιο!

    Μέτωπο κοινωνικής συμμαχίας εργατών και μικροαστών από τη μια και πολιτικής συμμαχίας της αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε άλλο!

      αν παρακολουθείς τακτικά τα δημοσιεύματά μας, θα έχεις διαπιστώσει αυτό που λέμε είναι ότι:

      1) το εργατικό κίνημα είναι πιο πίσω από τα μικρομεσαία στρώματα που αυτά δίνουν τον τόνο δε όλες σχεδόν τις μεγάλες συγκρούσεις που έχουν γίνει με την κυβερνητική πολιτική (φορτηγατζήδες, Κερατέα, ταξιτζήδες, δεν πληρώνω, κίνημα της πατάτας, παρελάσεις κλπ, κλπ)

      2) ο αντικαπτιταλισμός αυτού του κινήματος δεν ταυτίζεται με τον αντικαπιταλισμό της παραδοσιακής αριστεράς και συνοδεύεται σε μεγάλο βαθμό με μια συντηριτοκοποίηση της ελληνικης κοινωνίας. (άνοδος του αντιμεταναστευτικού μένους, στροφή προς "ισχυρό κράτος", άνοδος του εθνικισμού κλπ)

      3) Τα μέτωπα και οι διαχωριστικές γραμμές που βάζει η αριστερά θα πρέπει να αφορούν αυτή την κοινωνική πραγματικότητα και τις αλλαγές που συμβαίνουν εντός της και όχι πίσω από στρατεύσεις σε ιδεολογήματα που δεν έχουν κανένα πρακτικό πολιτικό αντίκρισμα.

      Διαγραφή
  19. Η γνώμη μου είναι πως η διαχωριστική γραμμή που αφενός διαχωρίζει κοινωνικά την ελληνική κοινωνία κα ιαφετέρου ΕΝΩΝΕΙ πολιτικά τις δυνάμεις που μπορούν να συγκροτήσουν ένα μέτωπο εξουσίας, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ το θέμα της ΕΕ και του ευρώ.

    Το ευρώ ΔΕΝ είναι ένα απλό νόμισμα:

    - ΔΕΝ υπάρχει θα χετε παρατηρήσει σε κανένα χαρτονόμισμα του ευρώ η ένδειξη "πληρωτέες επί τη εμφανίσει" όπως ύπήρχε σε κάθε ευρωπαϊκό νόμισμα. Γιατί; γιατί το ευρώ είναι μια απλή λογιστική μονάδα και τπτ άλλο.

    - Η Ελλάδα πήρε άπαξ το 2002 μια οριστική ποσότητα χρήματος σε ευρώ που αντικατέστησε τη δραχμή. Αυτή η ποσοτητα χρήματος σε ευρώ ήταν κατά 22% ΛΙΓΟΤΕΡΗ από αυτή που είχε ανάγκη η οικονομία της χώρας. Με αποτέλεσμα η κατάσταση αυτή να αποτελέσει ΜΙΑ από τις αιτίες εκτόξευσης του κρατικού δανεισμού στα ύψη απο το 2002 και μετά!

    Γιατί η ΕΕ έδωσε ποσότητα λιγότερη κατά 22% σε χρήμα;;

    Μήπως γιατί η ΕΕ παραμένει κυρίαρχα μια ένωση καπιταλισιτκών κρατών και ευνοεί συνεπώς τις πιο δυνατές και ηγεμονικές καπιταλιστικές οικονομίες/χώρες έναντι των υπόλοιπων;;

    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑΙ!!!

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει δίκιο όταν βάζει λοιπόν ως κομβικό θέμα την αναγκη ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ από την ΕΕ και το ευρω, στην κατεύθυνση της ενωμένης σοσιαλιστικής Ευρώπης!!!

    Ο ΣΥΡΙΖΑ που λέει ναι στο ευρώ, εάν πιστεύει πως κυβερνώντας τη χώρα μέσα στο ευρώ θα καταφέρει να κυβερνήσει προς όφελος των εργαζομένων, ΑΣ το προσπαθήσει!

    Εγώ λέω πως ή θα φάει πανυγηρικά τα μούτρα του, ή θα γίνει ίδιος με τον Πρόντι και τον Ζοσπέν που κυβέρνησαν ωφελώντας το κεφάλαιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Την χρυσή αυγή που είναι και αυτή κατά της ΕΕ και του ευρώ σε πια μεριά κατατάσσεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο ΣΕΒ ,ο παπαδημος, ο καρατζαφερης, η μπακογιανη, ο προτοσαλτε οι πρετεντερηδες, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ κ.λ.π. που ειναι υπερ του ευρω κατα τη γνωμη σου σε ποια μερια κατατασσονται? Νομιζετε οτι την εμφανη σας αδυναμια να απαντησετε πολιτικα στο μεταβατικο προγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορειτε να την καλυπτετε με την κλασικη κουκουεδικη λογικη? Πραγμτικα ντρεπομαι και στενοχωριεμαι οταν διαβαζω απο ανθρωπους που υποτιθεται ανηκουν στην αριστερα τετοια πραγματα.Ο ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ σε ολο του το μεγαλειο αναδεικνυεται απο ανθρωπους που προσπαθουν να ταυτισουν τμηματα της αριστερας με την χρυση αυγη.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ δεν είσαι Σταλινικός, αλλάς σκέτος ΚΚΕς με τον τρόπο που σκέφτεσαι:

      1. Το βασικό επιχείρημα που έχει υποστηριχτεί είναι ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνει σαν πλαίσιο ενότητας το πρόγραμμά της. Αυτό δεν πρόταση για ενότητα αλλά πρόταση για να οργανωθούν στη ΑΝΤΑΡΣΥΑ!...

      2. Κανένας δεν σας ταύτισε με την χρυσή αυγή. Ο κόσμος σας μπερδεύει όταν λέτε τα ίδια πράγματα!...

      Διαγραφή
  22. Το βασικό επιχείρημα είναι πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνει σαν βάση συγκρότησης του μετώπου το πρόγραμμά της, άρα πειχαρακώνεται...

    Μέγα λάθος!!!

    ΤΟ μεταβατικό πρόγραμμα το οποίο έχει επεξεργαστει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (και βασίστηκε πάνω στις αναλύσεις των αριστερών οικονομολόγων) ΔΕΝ ταυτίζετε με το πρόγραμμα γενικα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

    Το πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάει μακρύτερα, στην εργατική εξουσία/δημοκρατία και το σοσιαλισμό.

    Το π΄ρογραμμα μετάβασης που προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έρχεται να απαντήσει στις εργατικές και λαϊκές ανάγκες του σήμερα!

    Ακόμα περιμένω μια σοβαρή επιχειρηματολογία υπερ του ευρώ και της ΕΕ από τους συντρόφους του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εντάσσει την πάλη για έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ με την προοπτική της ενωμένης σοσιαλιστικής Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δλδ ΣΥΡΙΖΑ και Πρετεντέρης/παγκαλος ταυτίζονται εφόσον είναι υπέρ του Ευρώ και της παραμονής στην ΕΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ