ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει ...ΛΕΝΙΝΙΣΜΟ!



Την εποχή που ο Badiou πάει βόλτα στο NOSOTROS, το RadicalDesire μετασχηματίζεται σε leninreloaded και κουρνιάζει στα καταγώγια του Περισσού
Και ιδού το αποτέλεσμα, αυτής της μετατόπισης, όπως καταγράφεται σε ένα πρόσφατο δημοσίευμα του με τίτλο “Οι εργαζόμενοι”:

"Επέστρεψε στην κυκλοφορία η Ελευθεροτυπία των εργαζομένων. Διαβάζοντας την σελίδα των διεθνών, όπου ένας από τους εργαζόμενους καλεί τη Δύση σε μια ακόμα επέμβαση --ανθρωπιστικού πάντα χαρακτήρα-- προς αποκατάσταση της δημοκρατίας και της νομιμότητας στη Συρία, κι ένας δεύτερος εντάσσει το ζήτημα Ιράν στην "Αραβική Άνοιξη"· και βρίσκοντας χρόνο μόνο για μια γρήγορη ματιά σε ένα συλλογικό "μανιφέστο" κοπανιστού αέρα με λιγότερο ενδιαφέρον από το παιχνίδι Μπορούσια Μεχενγκλάντμπαχ-Άαχεν, άρχισα να σκέφτομαι δύο πράγματα: πρώτον, ότι η διαφορά μεταξύ πουλημένης στα συμφέροντα και αδέσμευτης Ελευθεροτυπίας μού διαφεύγει εντελώς, και δεύτερον ότι, υπό ορισμένες περιστάσεις, η ανεργία δεν είναι απαραίτητα κακό πράγμα."
 
Βεβαίως, υπό ορισμένες περιστάσεις, όπως όταν είναι να κερδίσει το ταμείο του κόμματος, "η ανεργία δεν είναι απαραίτητα κακό πράγμα" θα μπορούσε να ισχυριστεί ένας "Λενινιστής" αλλά και ο κάθε καπιταλιστής. Όμως οι απολυμένοι από την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, όπως και κάθε εργαζόμενος που απολύεται, έχει ακόμα ευτυχώς διαφορετική γνώμη!...


16 σχόλια :

  1. Λάθος κάνεις στη συνολική εκτίμησή σου γιά την πολιτική στάση του συγκεκριμμένου συντρόφου.
    Πράγματι έχει, κάκιστα κατά τη γνώμη μου, κάνει πάσο σε διάφορα άθλια που εκπορεύονται από τον Περισσό. Σε αυτά να ασκήσουμε κριτική ανηλεή.
    Όμως γίνονται από ένα πρίσμα που νομίζω ότι τουλάχιστον άξιο σοβαρής αντιπαράθεσης.

    Σίγουρα είναι κακό να παίρνεις θέση υπέρ των δυτικών όταν μπλέκονται στον αραβικό κόσμο, όσο εξίσου λάθος είναι, αν οδηγείσαι σε ανοχή ή σχετικοποίηση αυτών των φριχτών φασισιστικών καθεστώτων. Τάχε πει καλά η Ροσσάνα που είχες βάλει και εδώ.

    (Επίσης είναι χείριστο να κάνει κανείς την κορόιδα γιά την Ουγγαρία 56, Πράγα 68 και Πολωνία του στρατάρχη επειδή τα λέει και η αντίδραση. Αφού εμείς δεν μπορούμε, αν δεν μπορούμε, να τα πούμε καλύτερα τότε να σιωπούμε και όχι πλάτη στον κάθε φασίστα γραφεικράτη του Περισσού και εδώ έχει απόλυτο δίκιο ο ΕΟΣ)

    Το μανιφέστο του κώλου της πρώην ΕΑΡ που συνδέει κουβεληκούς με τσιπρικούς και πρώην εκσυγχρονιστές του Σημίτη γιά να παίξουν παιχνίδια στα κόμματά τους είναι επιεικώς κοπανιστός αέρας.
    Γιά την ακρίβεια είναι ένα αντιδραστικό αθλιογράφημα που συνενώνει διάφορους βολεμένους χλεχλέδες που δεν περνάει πιά ο λόγος τους και είπανε να ξαναρίξουν τις ονοματάρες τους στην εσωτερική τους πιάτσα.
    Τι άλλο είναι δηλαδή;

    Αν ο "λενινιστής" κάνει λάθος (που σίγουρα κάνει) όσο βάζει πλάτη στο κουκουέ, άλλο τόσο κάνεις και συ που σπρώχνεις διάφορους της πάλαι ποτέ ανανεωτικής γιά να κοντράρεις τον κνίτικο εθνοπατριωτισμό είτε στου τσίπρουλα είτε στους κνιτάμπουρες ναριτζήδες.

    Πάντως μεταξύ άλλων ο λενινιστής στα τελευταί γεγονότα ήταν σπαθί και κάθε άλλο πάρα κουκοέ στάση κράτησε, ίσια ίσια.

    Γιατί επιτέλους δεν μπορούμε όλοι να απελευθερωθούμε από το σύνδρομο της υψηλής πολιτικής με τα κόμματα, κώμματα και αποκόμματα της ελληνικής αριστεράς και να λέμε τη γνώμη μας χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από το Μαίλη, το Μπογιόπουλο, το Μηλιό, το Λαφαζάνη ή το Χάγιο ή τον όποιο μαλάκα;;;;

    Πεποίθησή μου είναι τόσο ο ΕΟΣ όσο και ο ξαναφορτωμένος Λένιν έχουν να πουν πολύ περισσότερα και καλύτερα από όλα αυτά τα μούτρα που παριστάνουν τις καθοδήγες. Γιατί εμείς να μη λέμε τη γνώμη μας ευθέως και μόνον αυτή αλλά να το ρίχνουμε μονίμως στον πολιτικαντισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν αφήσουμε κατά μέρος της εξυπνακίστικες κουβέντες η άποψη να μη κριτικάρουμε τους απεργούς δημοσιογράφους γι αυτά που γράφουν είναι επιεικώς απαράδεκτη ηθικίστικη λογοκρισία. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άλλο θέμα είναι η κριτική σε αυτά που γράφει κάποιος δημοσιογράφος, δημοσιοκάφρος ή ο οποιοσδήποτε και άλλο θέμα το άλλο είναι να ισχυριζόμαστε ότι ο άλλος και να απολυθεί απ' την δουλειά του, δεν πειράζει αφού δεν λέει πράγματα με τα οποία συμφωνούμε...

      Διαγραφή
  3. Monty Python,
    μερικές διευκρινήσεις στα θέματα που θίγεις:

    1. Και κείμενα του συγκεκριμένου συντρόφου έχουμε δημοσιεύσει επανειλημμένα και έχουμε κάνει παραπομπές σε αυτά. Επίσης στην πλαϊνή στήλη της “άλλης ενημέρωσης” είχαμε τα μπλογκς RadicalDesire και leninreloaded ώστε οι αναγνώστες μας να έχουν άμεση ενημέρωση από όλες τις δημοσιεύσεις που γίνονται εκεί, χωρίς να προβάλουμε ποτέ καμία αξίωση να έχουμε ανάλογη μεταχείριση όπως είθισται...

    2. Μετά από δική του απαίτηση τα αφαιρέσαμε τα links, αφού προηγουμένως μας χαρακτήρισε αντικομουνιστές και δήλωσε ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί μας.

    3. Το RadicalDesire - εκτός των άλλων - είναι ένας χώρος όπου υπάρχει συγκεντρωμένο αρκετό υλικό στην ελληνική γλώσσα σχετικά τον Α. Badiou. Η δική μας άποψη για την μεταπήδηση από το RadicalDesire στο leninreloaded είναι ακριβώς αυτή η απομάκρυνση του από τις απόψεις του Α. Badiu και η μετατόπιση προς τον σοβιετικό μαρξισμό.

    4. Ασχοληθήκαμε με το συγκεκριμένο σχόλιο του leninreloaded γιατί θεωρούμε ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο ξεπερνά τις όποιες ενδοαριστερές αντιθέσεις γιατί αφορά στάσεις απέναντι ζητήματα διένεξης εργαζομένων και εργοδοτών. Και σε αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να είμαστε με το “δίκαιο του εργάτη”, αλλιώς ανοίγουμε την φάμπρικα που συνδέει την εργασία με την “αξιολόγηση” του εργαζομένου, την “παραγωγικότητα” και άλλα παρόμοια γινόμαστε χειρότεροι και από την ΔΗΜΑΡ και το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ του Σημίτη!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eγω παντως συμφωνω απολυτα με τον αρθρο του lenin reloaded.Οι δημοσιογραφοι που δουλευαν στην ελευθεροτυπια παντα σπρωχναν το ΠΑΣΟΚ σαν γνησια πασοκοσκυλα......και τωρα τετοιες γελοιες αναφορες απεργων εργαζομενων υπερ των δηθεν εξεγερμενων της Συριας (φιλοδυτικους και πληρωμενων δηλ οπως ακριβως δτη Λιβυη)Ναι λοιπον αν γραφεις υπερ των ιμπερεαλιστικων επεμβασεων ΝΑΙ να σε φαει η ανεργια αλητη!Αν ειναι ετσι να λυπηθουμε και τους εργαζομενους στην Αλφα Ενα του καρατζαφυρερ που ειναι απληρωτοι ε ΟΧΙ ρε μαγκες μακαρι να μην τους πληρωσει ποτε ο κωλοτουμπας ας μην ηταν πουλημενα τομαρια που εργαζοντε για τον φασισμο!ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ=ΠΑΣΟΚΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πρόσεξε, γιατί έτσι που τα λες μήπως ο
      lenin reloaded δεν συμφωνεί μαζί σου!....

      Διαγραφή
  5. Ο Λενινισμός του ΚΚΕ και του άσχετου Radical, είναι ένα απολίθωμα.
    Χωρίς στοιχεώδη δημοκρατικά δικαιώματα δεν μπορούν οι λαοί να κάνουν κανένα βήμα για τον σοσιαλισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή,με βάση το παραπάνω που έγραψες("Χωρίς...σοσιαλισμό"), ο LeninReloaded λέει το αντίθετο από αυτο που έγραψες.
      Μάλιστα!!Τώρα σε παρακαλώ να το τεκμηριώσεις.
      -------------------------------------------
      Τώρα για τον Λενινισμό του ΚΚΕ και του LR/RD που είναι απολίθωμα,προφανώς για να το συμπέρανες αυτό θα συνέκρινες το σωστό Λενινισμό με αυτόν του LR/RD-KKE και θα βγήκαν διαφορετικά,άρα και λάθος.
      Μάλιστα!!Τώρα θα ήθελα να μας αναπτύξεις τον σωστό Λενινισμό για να ξέρουμε και εμείς και να μην πέφτουμε σε πλάνες.

      Δίδαξε μας.

      Διαγραφή
  6. είναι πραγματικά "κρίμα" όταν έρχεται η στιγμή να σκεφτούμε σαν σύριοι, λύβιοι, ρώσοι ή κινέζοι εργαζόμενοι, να σκεφτόμαστε σαν σύριοι, λύβιοι, ρώσοι ή κινέζοι καταπιεστές

    προφανώς δεν είναι πρόβλημα προσανατολισμού - είναι δομικό πρόβλημα στην σκέψη των αυτοαποκαλούμενων λενινιστών

    το πως η ταξική ανάλυση αντικαθίσταται στις περιπτώσεις αυτές από τα γεωπολιτικά συμφέροντα των τέως μητέρων - πατρίδων του υπαρκτού σοσιαλισμού είναι προφανώς αντικείμενο προηγμένης ψυχιατρικής έρευνας

    πολύ φοβάμαι ότι ένας νέος λακάν θα είχε πολύ περισσότερα να προσφέρει στην καθ' ημάς αριστερά από έναν νέο λένιν (άλλωστε αυτός υπάρχει : http://www.livanis.gr/articles/images/Mpogiopoulos.jpg)

    το να εύχεσαι δε, ένας άνθρωπος με πιθανά ίδια με τα δικά σου ταξικά συμφέροντα και προσδοκίες - τα οποία απλά δεν μπαίνεις στον κόπο να κατανοήσεις, διαστρεβλώνοντας αισχρά τα γραπτά του, λόγω των ιδεοληψιών σου - να δυστυχήσει, απλώς φανερώνει τον λόγο εξ' αιτίας του οποίου θα είσαι και θα παραμείνεις ασήμαντη κοινωνικά μειοψηφία (απλώς οι υπόλοιποι κατανοούν τι τους περιμένει εάν δεις ποτέ εξουσία...)

    γ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. για την ταραχή που πάθανε οι Λενινιστές με την επίσκεψη της χρυσής αυγής στην χαλυβουργία και εγκαλούν το ΚΚΕ γιατί επέτρεψε να γίνει αυτό, δεν θα γράψετε τίποτα;

    Μερικοί αριστεροί τώρα φαίνεται ανακαλύπτουν τον φασισμό στις πραγματικές του διαστάσεις και έχουν χάσει τον μπούσουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είδα ότι ο ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΣ και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟΣ ΨΕΥΤΗΣ λενινιστής σας έβαλε στο στόχαστρο ΚΑΙ για δήθεν λογοκρισία εναντίον του....

    Ε, καλά, ας μην είναι ανυπόμονος, ΣΙΓΑ μην έχετε και διάθεση να τον λογοκρίνετε. Εγώ δεν μασάω. Αν έρθει εδώ, ας τολμήσει να τη γλυτώσει με φτηνό νεο-σταλινικό χιούμορ.

    Εμένα προσωπικά ο ίδιος με απέκλεισε από το blog του, αφού πρώτα με διέσυρε βάναυσα με ένα ποστ μίσους και λάσπης και σε αμέτρητα σχόλια όπου με παρουσίασε σαν χαφιέ και "υποκείμενο του ιντερνετικού υποκόσμου".
    Οπότε... δεν είναι πια εφικτό να διαμαρτυρηθώ ΟΥΤΕ και για τη λάσπη του εναντίον σας, στον ίδιο ιντερνετικό χώρο όπου εξαπολύθηκε. Αποφάσισα να το κάνω ΤΩΡΑ, εδώ.

    Οσοι φανατiζονται διχαστικά από τους λιβέλλους και τη λάσπη του εν λόγω Αντώνη, ο οποίος βάλλει κατά πολλών blog, διασύροντας συντρόφους του στο διαδίκτυο έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να δουν τα στοιχεία.
    Π.χ. στο περιοδικό “Κοντέινερ”, παλιό ένθετο της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” , τεύχος #8, Ιούνιος 2010, σελ. 22 [download ΕΔΩ],
    o ίδιος "Αντώνης" προωθεί δημόσια και το blog του, συνδέοντάς το KAI με το ΠΛΗΡΕΣ ονοματεπώνυμό του KAI με τα επαγγελματικά του στοιχεία. ΑΝ από τότε άλλαξε γνώμη, λυπάμαι πολύ, αλλά ειναι πλέον ΑΡΓΑ για τον ίδιο. Βέβαια δεν τα είπε αυτά ποτέ, αντίθετα τα ΕΚΡΥΨΕ από το διαδικτυακό του περίγυρο,
    προκειμένου να με διασύρει παντού σαν "χαφιέ", "δωσίλογο", "καταδότη", "αλήτη" και "άνθρωπο του ιντερνετικού υποκόσμου", ενώ ταυτόχρονα ο ΙΔΙΟΣ πρόβαλλε τον εαυτό του ΚΑΙ το μπλογκ του απέναντι στο ΣΥΝΟΛΟ της εξω-ιντερνετικής κοινωνίας (χώρια τις αυτο-προβολές των στοιχείων του ΚΑΙ στο διαδίκτυο).
    Τα υπόλοιπα ασύστολα ψεύδη του αναλύθηκαν ήδη σε ειδικά ποστ μου (σε 2 δικά μου μπλογκ χαμηλής αναγνωσιμότητας για αναλύσεις συγκρούσεων) αλλά... ΔΕΝ θέλω να φέρω link, προς το παρόν.

    Αλλά (στην τελική) εφόσον ο ιδιος... ΚΑΥΧΗΘΗΚΕ πρόσφατα (παριστάνοντας και τον... ήρωα) ότι "οι αρχές τον ξέρουν" (ενώ αυτοπροβλήθηκε μαζί με το blog του ΚΑΙ στην "Ε"), ΤΙ απομένει να του συμβεί?
    -Ε, απομένει να τον μάθει ΚΑΙ η αριστερά επιτέλους, ώστε να ΜΗ πιστεύει τους λιβέλλους του, ή τη γενικότερη φθοροποιό, διχαστική και καιροσκοπική πολιτική δράση του (λόγω αλαζονείας και σκοπιμότητας, πάντα προς όφελος της πολιτικής ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ).

    Αν (παρόλ' αυτά) επιθυμεί ΤΩΡΑ, εκ των υστέρων, να... κρυφτεί παίζοντας την άσπιλη παρθένα μέσω... παρθενορραφής (χεχε) τότε... να ζητήσει ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΗΜΟΣΙΩΣ παραδεχόμενος τα ασυγχώρητα λάθη του (πράμα ΑΠΟΛΥΤΩΣ απίθανο, τουλάχιστον για... πολλά χρόνια).
    Προς το παρόν, νομίζω ότι του χρειάζεται ένα ΓΕΡΟ μάθημα, διότι ο ΙΔΙΟΣ χαφιεδίζει και διχάζει, σε ΟΦΕΛΟΣ του συστήματος, διασύροντας συντρόφους του μέσα από τα blog του.

    Εκείνο που χρειάζεται ΤΩΡΑ η αριστερά είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ, οπουδήποτε κι αν προέρχεται, κατά οποιουδήποτε.
    ________
    Τελειώνοντας θα ήθελα να συγχαρώ το μπλογκ σας γιατι ανέχτηκε ιδιαίτερα σκληρή κριτική ΚΑΙ από μένα όταν είχα θυμώσει με κάποιους άδικους χαρακτηρισμούς κατά του Δημήτρη Καζάκη. ΚΑΝΕΙΣ δεν αντέδρασε στις επικρίσεις μου με μη-κόσμιο τρόπο.
    Είναι μεγάλη υπόθεση η ανοιχτότητα σε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ και επίσης μεγάλη πληγή η σπανιότητά του. Οι νεο-σταλινικοί περιφρονούν βέβαια αυτή την ελευθερία και την ονομάζουν "ελευθερογνωμία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ωραία σχόλια! κάτι σαν φασιστικο κόμμα μου φαίνεται το ΚΚΕ! Συνεχίστε...
    Να πω και μια αλήθεια απολιθωμένου. ίδιες κατηγορές άκουγα απο πολλούς "φωτεινούς" λενινιστές που μετά ξεπούλησαν αρκούντως, στις φυλακές και εξορίες και ακόμη και πριν τη χούντα. απολιθώθηκαν οι κατηγορίες αλλά δεν άλλαξαν. όχι οτι δεν έχει λάθη του ΚΚΕ αλλά δεν έχει τα λάθη που εσείς λέτε. αν πρσέχατε περισσότερο τον Αντώνη και εσείς θα διορθωνόστασε. όμως εσείς δεν είστε απλιθωμένοι για να παρακολουθείτε τι γίνεται στις οπισθοδρμικές κομπανίες. και είνα αδύνατο να διορθωθείτε απο αυτές. Περίεργο αλλά δεν αλλάξατε προβιά ενώ αλλάξατε γενιές.

    ένας απολιθωμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λοιπόν, πάμε παρακάτω. Στο θέμα του ποστ.
    Το εν λόγω άρθρο της "Ελευθεροτυπίας" ΔΕΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ καθόλου "ΥΠΕΡ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ". Απλώς κάνει ρεπορτάζ, για την άσχημη κατάσταση, εκεί. Ισως χρησιμοποιεί λανθασμένα 2-3 λέξεις, ή ήθελε και βελτίωση στη διατύπωση, ώστε να ΜΗΝ εκληφθεί (λανθασμένα) σαν τυχόν στήριξη τέτοιας επέμβασης, αλλά... δεν είναι πάντα εφικτό να λαμβάνει ο κάθε αρθρογράφος ΤΟΣΟ δρακόντεια μέτρα κατά της ενδεχόμενης παρερμηνείας του.

    Ομως εδώ, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Αντώνης (και Σία) υπονοεί ότι... δεν θα έπρεπε να αναφέρονται κάποια δυσάρεστα που συμβαίνουν στη Συρία, ή να αναφέρονται μεροληπτικά υπέρ του Ασσάντ (προφανώς με... αυτολογοκρισία των εκάστοτε αρθρογράφων) έτσι ώστε (κατά τον Αντώνη) να ΜΗΝ "προπαγανδίζονται οι (δήθεν) ανθρωπιστικές επεμβάσεις" (τις οποίες έχουν καταδικάσει πλήθος άλλων ανθρώπων που ΕΠΙΣΗΣ φιλοξένησε κατά καιρούς η "Ε", όπως κι ο Νοαμ Τσόμσκυ, κ.ά.).

    Κι εγώ και άλλοι είχαμε κατά καιρούς σοβαρά παράπονα με ορισμένους που γράφουν στην "Ε" αλλά σε καμμία περίπτωση δεν ισχυριστήκαμε κάτι εκ του μη-όντος, όπως κάνει ο... αποτυχημένος καθηγητής συγκριτικής λογοτεχνίας που αποδείχτηκε για πολλοστή φορά... ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ.

    Αλλά... ΤΙ λέμε τώρα? Ο ίδιος άνθρωπος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει (σήμερα) κι εμένα "μπάτσο" επειδή ΑΠΕΔΕΙΞΑ ότι οι ισχυρισμοί του (ότι δήθεν τον "έδωσα") ήταν απόλυτα ψευδείς. ΤΙ αξιοπιστία έχει τελικά, ένας τέτοιος ο άνθρωπος? ΠΟΣΟ χαμηλά μπορεί να πέσει, πανεπιστημιακός, στην αυτο-αχρήστευση του... ίδιου του επιστημονικού του έργου? Δηλαδή π.χ. κριτική λογοτεχνίας στρατευμένη στη... διαστρέβλωση κειμένων, ή και στη συκοφάντηση της... απλής χρήσης του Google σαν 'Χαφιεδισμό' ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. προς symastev, δλ αγαπητέ οταν σας λέγαμε οτι δεν κτιζεται σοσιαλισμός χωρίς στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα ήμασταν πράκτορες του ιμπεριαλισμού.
    Ενω εσεις και οι όμοιοί σας ,,κτίζαται,, τον σοσιαλισμό σαν γνήσιοι λενινιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ενέργεια των εργαζομένων στην "Ε" να πάρουν τα "μέσα παραγωγής" στα χέρια τους είναι το κύριο που χαρακτηρίζει αυτή την ενέργεια έκδοσης του συγκεκριμένου φύλλου της εφημερίδας.

    Και αυτή η πρακτική, η οποία καταγράφει ότι η αυτοδιαχείριση από τους εργαζόμενους επιχειρήσεων και παραγωγικών, μπορεί να πραγματωθεί υπό ορισμένες συνθήκες και εντός του καπιταλισμού, είναι αυτό που δεν θέλει να παραδεχτεί ο κ. Αντώνης του leninreloaded.

    Γιαυτό "καταπίνει την κάμηλο και διαλύει το κώνωπα". Για αυτό τον κύριο, όλα θα τα κάνει το "κόμμα", το οποίο βεβαίως το προσεγγίζει μέσα από βιβλία και το internet. .Κόμμα νέου τύπου από το internet δεν γίνεται!

    Ας πάει να γραφτεί μέλος στο ΚΚΕ, να δουλέψει σε καμία ΚΟΒΑ και μετά ας κάνει κηρύγματα για το κόμμα "νέου" τύπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα είσαι ο ΛΕΝΙΝ αυτοπροσώπως και εκδίδεις την ιντερνετική ISKRA, όλα γίνονται!

      Οι ΠΕΙΡΑΤΕΣ δηλαδή τι καλύτερο έχουν;

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ