ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ζητάμε συγνώμη δημόσια από τον κ. "Κ"αθηγητή Θ. Μαριόλη...


Μετά την επιστολή του κ. Θ. Μαριόλη, που δημοσιεύεται το blog της ΠΑΣΑ, στην οποία δηλώνει ότι: “ποτέ δεν έχω δηλώσει “Αριστερός” ούτε έχω (ή είχα) καμία απολύτως σχέση με Αριστερές οργανώσεις, κόμματα κλπ”, θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τον κ. “Κ”αθηγητή, διότι σφάλαμε και θεωρήσαμε ότι ανήκει στον χώρο της Αριστεράς. Δεν το κάναμε από πρόθεση.

Παρασυρθήκαμε από την παρουσία του σε πολιτικές εκδηλώσεις της Αριστεράς και τις θετικές αναφορές προς το πρόσωπό του από γνωστά στελέχη της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, τα οποία θεωρούν ότι οι θεωρητικές αναλύσεις του κ. “Κ”αθηγητή τεκμηριώνουν και επιστημονικά τις πολιτικές τους επιλογές. Παρασυρθήκαμε ακόμα και από δημοσιεύματα του “ριζοσπάστη” όπου ο κ. “Κ”αθηγήτης εμφανίζεται να είναι συστηματικός γνώστης των απάντων του Ι. Στάλιν, όπως εδώ: Θεόδωρος Μαριόλης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, για τα 85 χρόνια του ΚΚΕ: «Στην ιστορία του ΚΚΕ δεν είναι δυνατόν να εντοπισθούν μόνον Παραδειγματικές Επιτυχίες και Νίκες, αλλά και ολιγωρίες, ανεπάρκειες και σφάλματα. Όσοι βλέπουν τα δεύτερα, παραγνωρίζοντας τα πρώτα, πράττουν το ίδιο ακριβώς λάθος με εκείνους, οι οποίοι βλέπουν τα πράγματα αντίστροφα: Σκέφτονται Ιδεαλιστικά. Τα 85 χρόνια του ΚΚΕ, μάλλον δε θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά από αυτό που πράγματι είναι, και είναι η Ιστορία της συσπείρωσης, της διαφώτισης και της καθοδήγησης "παιδιών της εργατικής τάξης, παιδιών της ανέχειας και του αγώνα, παιδιών απίστευτων στερήσεων και ηρωικών προσπαθειών" (Στάλιν). Εδώ βρίσκεται η ουσία αλλά και η παρακαταθήκη».

14 σχόλια :

  1. Ο κ.Μαριορης δεν ηταν που μαζί με τον κ Λαπαβιτσα σε εκδηλωση της αριστεράς παροτρυνε για εξοδο απο το Ευρω; Φυσικά το οι δεν ειναι αριστερος φαινοταν και απο το περιεχομενο της τοτε αναλυσης .. Κακως τον θεωρησατε αριστερο Εος. Κακώς.κακιστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εμμονη με προσωπα δεν ειναι καλος συμβουλος
    Αν θες σκεψου το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το τσιτάτο του Μαριόλη από τον Στάλιν είναι φοβερό:
    "παιδιών της εργατικής τάξης, παιδιών της ανέχειας και του αγώνα, παιδιών απίστευτων στερήσεων και ηρωικών προσπαθειών" (Στάλιν)

    Απ' ότι φαίνεται όλοι είμαστε "παδιά" προς διαφώτιση εκπαίδευση και καθοδήγηση. Τι καλύτερο για ένα κύριο καθηγητή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα, το τσιτάτο είναι ανούσιο και δεν λέει τίποτα το σημαντικό. Είναι της ίδιας αξίας, σαν να λέμε "σήμερα είναι μια συννεφιασμένη μέρα". Όλη η σημασία του βρίσκεται στο ποιός το είπε. Και ο κ. Καθηγητής, γιαυτό το έβαλε...

      Διαγραφή
  4. Υπάρχει και κάτι με το οποίο συμφωνεί με τον Μαρξ! Όπως γράφει στην επιστολή του:"σε συμφωνία – εδώ – με τον Marx, δεν δηλώνω Αριστερός".

    Αυτό το "εδώ" μέσα σε δύο παύλες, γίνεται πιο εμφατικό σε σχέση από το "αλλού" το οποίο παραπέμπει στις διαφωνίες του με τον Μαρξ. Ποιές είναι αυτές οι διαφωνίες; Ας μας τις πουν καλύτερα όλοι αυτοί οι αριστεροί που τον τραπεζόνουν στις εκδηλώσεις τους και δημοσιεύουν - χωρίς κανένα σχόλιο μάλιστα - κείμενά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ που στο πρωτο σχόλιο εγραψα λάθοες το ονομα :Ο κ.Μαριορης(με ρό)
    επανορθωση . Ο Κυριος Μαριόλης .. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο καθένας που δηλώνει έπιστροφή στην δραχμή από πότε είναι αριστερός ή αυτό που λέει είναι αριστερό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο κ. Μαριόλης έγραψε στο blog της ΠΑΣΑ το παρακάτω σχόλιο:

    Κύριοι,
    Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα (και μόλις διαπίστωσα ο ίδιος) ότι «ανεβάσατε» επιστολή μου στο blog σας.
    Αυτή η ιδιωτική επιστολή είχε αποσταλεί, όπως γνωρίζετε, στη διεύθυνση επικοινωνίας σας, η οποία εμφανίζεται στη σελίδα σας, ήτοι protovouliaasa@gmail.com, και δεν προοριζόταν, επομένως, για δημοσίευση. Εξάλλου δεν σας ζήτησα κάτι τέτοιο, ενώ εάν ήθελα να το κάνω, υπάρχουν, προφανώς, τα – ηλεκτρονικά ή/και έντυπα – μέσα για να το κάνω.


    Ζήτησα κάτι άλλο, το οποίο είναι στοιχειώδες. Εσείς, όμως, όχι μόνον δεν μου απαντήσατε, με αντίστοιχη διαδικασία, αλλά και χωρίς καν να με ρωτήσετε, κρίνατε σκόπιμο να τη δημοσιοποιήσετε, πράγμα που είναι, από την πλευρά μου, τουλάχιστον, ακατανόητο.


    Από την άλλη πλευρά, βέβαια, και σε συνδυασμό με: (1) τον “πληθυντικό”, (2) την “ταυτότητα” και (3) την “ποιότητα”, που ενέχονται στο κατά σειρά πρώτο σχόλιο που εμφανίζεται μετά το “Υ.Γ.” σας, είναι αποκαλυπτικότατο.

    Αd referendum,
    Θεόδωρος Μαριόλης


    Τι είναι αυτό το "κάτι άλλο, το οποίο είναι στοιχειώδες", το οποίο ζήτησε; Το αναφέρει στην επιστολή του:

    "να αποσυρθούν αμέσως, και να αποσύρονται στο μέλλον, από το blog σας όλα τα απαξιωτικά και δυσφημιστικά σχόλια για το πρόσωπό μου ή/και την επιστημονική δουλειά μου που υπογράφονται από τον ΕΟΣ (ή από άλλον). 
     
    Στην αντίθετη περίπτωση θα έχω κάθε δικαίωμα να σας θεωρήσω συνεργούς του.  
    Αναμένω την άμεση απάντηση και, κυρίως, την πρακτική ανταπόκρισή σας"

    Γιατί  ο κ. Μαριόλης  έχει  πρόβλημα με την δημοσιοποίηση αυτού του αιτήματός του;  Μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα, σε ένα άλλο σχόλιο που δημοσιεύτηκε στο  blog της ΠΑΣΑ:

    Τι έχετε να κρύψετε κ. Μαριόλη με την επιστολή σας και τρομοκρατηθήκατε από την δημοσιοποίηση της;

    - Ποιό είναι το ιδιωτικό στοιχείο που περιέχει αυτή η επιστόλη το οποίο δεν επιθυμείτε να δημοσιοποιηθεί; Το γεγονός ότι ζητάτε οργανωτικά μέτρα και λογοκρισία από την διαχειριστική ομάδα του μπλοκ της ΠΑΣΑ ή τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τον οποίο διάλογο επί πολιτικών, επιστημονικών ή άλλων θεμάτων, ή και επειδή εν τέλει εκθέτει το ποιόν σας;

    - Στοχεύετε να δημιουργήσετε ζητήματα εν κρυπτώ και να χειραγωγείτε. Η δημόσια έκθεση ακυρώνει να σχέδιά σας, εκθέτει την γελοιότητα των λόγων σας και αποκαλύπτει τους πραγματικούς σας στόχους και τον τρόπο δράσης σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η επιστολή του κ. Μαριόλη, όπως δημοσιεύτηκε στο blog της ΠΑΣΑ, εδώ:

    Αξιότιμοι Κύριοι,

    Μόλις με πληροφόρησαν (και διαπίστωσα και ο ίδιος) ότι κάποιος/α που υπογράφει ως ΕΟΣ, ο οποίος συστηματικά σχολιάζει στο blog σας, επίσης συστηματικά αναφέρεται απαξιωτικά και δυσφημιστικά στο πρόσωπό μου.
    Το πρόσφατο δείγμα είναι το σχόλιο του:
    “Καλά τώρα, μην τρελαθούμε!
    Όλη η άλλη ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ, και είναι ξύπνια η αριστερά του Μαριόλη και του Παπουλή .”
    (βλέπε http://dosepasa.wordpress.com/2012/02/21/bx733/#comment-8526).
    Παλαιότερα, για να αναφέρω άλλο ένα παράδειγμα (πράγμα που αποδεικνύει τη συστηματικότητα του πράγματος), σε δικό μου κείμενο ή σε κείμενο του κ. Κωνσταντίνου Παπουλή (δεν θυμάμαι, αυτή τη στιγμή, ποιο ακριβώς από τα δύο ισχύει, αλλά προφανώς δύναται να βρεθεί), που είχε αναρτηθεί στο blog σας, αυτός/η που υπογράφει ως ΕΟΣ είχε γράψει για “αυτούς που κάνουν τις καμαριέρες του Μαριόλη”.

    Να διευκρινίσω, γεγονός που τείνει να φωτίσει τα κίνητρα αυτού/ης που υπογράφει ως ΕΟΣ, ότι ποτέ δεν έχω δηλώσει “Αριστερός” ούτε έχω (ή είχα) καμία απολύτως σχέση με Αριστερές οργανώσεις, κόμματα κ.λπ.. Αντιθέτως, μάλιστα, σε επιστημονικού χαρακτήρα άρθρο μου που είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Αυγή» και, εν συνεχεία, αναρτηθεί (και) στο blog σας, και το οποίο πάλι είχε “σχολιάσει” ο ΕΟΣ τόνιζα ότι: “σε συμφωνία – εδώ – με τον Marx, δεν δηλώνω Αριστερός”. Άρα, αυτή/ος με το όνομα ΕΟΣ γνωρίζει ότι δεν έχω καμία απολύτως σχέση με την «Αριστερά».

    Τέλος, ας διευκρινίσω, επίσης, ότι με τον κ. Κωνσταντίνο Παπουλή με συνδέει φιλική σχέση (εδώ και δεκαετίες) και επιστημονική-ερευνητική συνεργασία (από τον Φεβρουάριο του 2010, που δημοσιεύτηκε στο blog σας μία επιστημονικού χαρακτήρα συζήτηση που είχα μαζί του σχετικά με το Ευρώ και την ΕΕ). Προϊόντα δε της σύνολης επιστημονικής-ερευνητικής συνεργασίας μας έχουν δημοσιευτεί (ή χρησιμοποιηθεί ως βιβλιογραφική πηγή) σε τόμους, βιβλία και περιοδικά με αυστηρά επιστημονικό χαρακτήρα και περιεχόμενο. Αναφέρω π.χ. τον τόμο για Οικονομική Κρίση και Ελλάδα που εξέδωσε η «Ελληνική Επιστημονική Εταιρία Πολιτικής Οικονομίας» (εκδόσεις Gutenberg) και την επιθεώρηση «Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη/Social Cohesion and Development».

    Δεν δύναμαι να γνωρίζω ούτε με ενδιαφέρει να μάθω ποιος/α είναι αυτός που υπογράφει ως ΕΟΣ. Με ενδιαφέρει, όμως, το εξής: να αποσυρθούν αμέσως, και να αποσύρονται στο μέλλον, από το blog σας όλα τα απαξιωτικά και δυσφημιστικά σχόλια για το πρόσωπό μου ή/και την επιστημονική δουελιά μου που υπογράφονται από τον ΕΟΣ (ή από άλλον). Στην αντίθετη περίπτωση θα έχω κάθε δικαίωμα να σας θεωρήσω συνεργούς του.
    Αναμένω την άμεση απάντηση και, κυρίως, την πρακτική ανταπόκρισή σας.
    Με τιμή,
    Θεόδωρος Μαριόλης
    Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας
    Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης
    Πάντειο Πανεπιστήμιο

    Υ.Γ. Από το μπλογκ της ΠΑΣΑ αποσύρονται σχόλια που κρίνονται υβριστικά, σεξιστικά ή τρολλάρουν, κάτι που θεωρήσαμε πως δεν συμβαίνει με τα σχόλια στα οποία αναφέρεται ο κ. Μαριόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά κάνει ο κ. Μαριόλης. Γιατί τη σήμερον ημέρα ποιός σοβαρός άνθρωπος θ'αποζητούσε την ταμπέλα του "Αριστερού" την ίδια στιγμή που τη φέρουν γραφικοί ευρω-λιγούρηδες 'αγωνιστές' του διαδικτύου, κουβελο-συνασπισμαίοι και το λοιπό συνονθύλευμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά!

      Γιαυτό δεν κατεβαίνει και στις διαδηλώσεις και στα συλλαλητία, γιατί κατεβαίνουν και εκεί "αριστεροί", επίσης και στην δουλεία του δεν μολύνεται με τα κοινά γιατί είναι και εκεί "αριστεροί"...

      Εξάλλου, η μόνη ιδιότητα που προβάλει είναι αυτή του κυρίου "ΚΑΘΗΓΗΤΗ". Είναι επιστήμονας ο άνθρωπος και δεν θέλει να μολυνθεί από την πολιτική και την "Αριστερά"...

      Διαγραφή
  10. Αρχηγός των Σραφφαϊανών θέλει να γίνει ο άνθρωπος!

    Γιατί τον ανακατεύεται με την Αριστερά; Εξάλλου το έχει δηλώσει καθαρά: ούτε έχω (ή είχα) καμία απολύτως σχέση με Αριστερές οργανώσεις, κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο θοδωρης Μαριολης του Πετρου κ της Ευγενιας μεχρι το τελος της ζωης του,εμεινε πιστος στην ιδεολογια του τιμημενου ΚΚΕ.Ευγενια Γεωργιου του Ευσταθιου κ της Σταυρουλας το γενος ΜΑΡΙΟΛΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ