ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Άνοιγμα – σοκ Τσίπρα σε Πάνο Καμμένο! Κλονίζονται τα θεμέλια της μεταπολίτευσης…


Πριν μερικές μέρες είχαμε ασχοληθεί  με την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα σε ακροδεξιά blogs (Ο Αλέξης Τρίπρας δίνει συνέντευξη σε ακροδεξιά blogs...).  Σήμερα σας παρουσιάζουμε ολόκληρη την συνέντευξή του στο (kontra CHANNEL) αλλά και το κείμενο που αναδημοσιεύεται σε αρκετές ακροδεξιές ιστοσελίδες από το www.olympia.gr, το οποίο συμμετήχε στον όμιλο ηλεκτρονικών μέσων που είχε δώσει την προηγούμενη συνέντευξή του ο Α. Τσίπρας. Το πράγμα μιλάει από μόνο του  και ως εκ τούτου δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να προσθέσουμε δικά μας σχόλια...

Το κείμενο που ακολουθεί είναι αναδημοσίευση από το olympia.gr

Άνοιγμα – σοκ Τσίπρα σε Πάνο Καμμένο! Κλονίζονται τα θεμέλια της μεταπολίτευσης…

Χθες το βράδυ στο Κόντρα και την εκπομπή “Επί του πιεστηρίου”, ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε ότι εννοεί τα όσα μας είχε δηλώσει στην πρόσφατη συνέντευξη του. Κυρίως όμως με το άνοιγμα του σε κέντρο και λαϊκή δεξιά, έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό αφού εδώ δεν υπάρχουν οι όποιες υπόνοιες του ’89 αλλά ένα άνοιγμα που συνοδεύεται από μία πρόταση διακυβέρνησης βασισμένη σε αρχές και όχι σε αστείους μύθους “κομματικής καθαρότητας”. 

“Δεν έχω να χωρίσω τίποτα από έναν τριαντάρη νεοδημοκράτη που ξεριζώνεται από την πατρίδα του για να βρει δουλειά”!

Εκεί όμως που άναψαν τα τηλέφωνα, ήταν όταν ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ξεκάθαρο άνοιγμα στον Πάνο Καμμένο, γκρεμίζοντας έτσι ιδεοληψίες δεκαετιών.

¨Πρέπει να υψώσουμε ανάχωμα με πρόταση εξουσίας, απέναντι στην συμμαχία των προθύμων”. Δεν πάει άλλωστε πολύς καιρός από τότε που ο Τσίπρας από το βήμα της βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων μάλιστα της νέας κυβέρνησης, απένειμε τα εύσημα στον Βασίλη Μιχαλολιάκο για την αυτοδιοικητική του πορεία!

Εάν πάει απλώς να υφαρπάξει ψήφους, θα το δείξει η ιστορία. Ένα γεγονός είναι αδιαμφισβήτητο: ότι ο Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που καταφέρθηκε συγκεκριμένα και ονομαστικά εναντίον του Ψυχάρη και του Μπόμπολα, κατονομάζοντας τους ως εχθρούς του λαού και της πατρίδας. Γεγονός που το έχει πληρώσει ακριβά σε θέματα προβολής. Και αυτό είναι κάτι που οφείλουμε να το ξανατονίσουμε, την ίδια στιγμή που ο κύριος Κουβέλης έχει πιάσει στασίδι στα κανάλια της διαπλοκής, ως απόχη πράσινων απογοητευμένων ψηφοφόρων και εξαγνισμού “πρώην φασιστών”.

Τελείως διαφορετικό να κάνεις άνοιγμα στον Καμμένο, από το να κάνεις τα γλυκά μάτια στην κυβέρνηση Καρατζαφέρη…

16 σχόλια :

  1. έχει λόγο η ΕΟΣ να αναδημοσιεύει αυτα που επιλέγουν για ενημέρωση τα ακροδεξιά μπλογκς και να αναμασά την ενημέρωση του κοντρα tv;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με αυτή την κίνηση του Α. Τσίπρα επιταχύνονται οι εξελίξεις στο ΚΚΕ.Η Παπαρήγα θα παραιτηθεί σύντομα και θα αναλάβει Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ η Λιάνα Κανέλλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προς ανώνυμο των 5:00

    Αν έχει λόγο ο Αργηγός του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να δίνει συνέντευξη σε ακροδεξια μπλογκς και στο κόντρα tv, τότε έχουμε λόγο να παρουσιάζουμε τις απόψεις του και σε ποιούς ακριβώς είχουν απήχηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχαχα οχι ρε μλκ μου

    θεα ο τσιπρας

    Τωρα να δω πως θα μπαλωσει τα μετωπιλικια μαζι του το ΜΑΑ και οι μαοικοι κομμουνισταραδες λατρεις της ΚΟΕ χαχαχα

    Συντροφοι στις ερχομενες ευρωεκλογες καβατζαρετε την 2η θεσουλα στη λιστα και ολα οκυ ντοκυ
    Νταξ στας βουλευτικας εκλογας δεν χρειαζεται να εκτεθειτε χυμα, το παιζετε ζαμανφου και μας ψηφιζετε στο βακουφο

    Α ναι μην ξεχασω φταιει το ΚΚΕδιστικο παρελθον του, οπως και του δελαστικ...

    κατα τα αλλα περι οικονομιας οτι λεει ο τσιπρας ειναι πρωτοφανης επιδειξη ασχετοσυνης

    Τον ενοχλει το 'ανηκομεν στην δυση', καλει να μιμηθουμε χωρες που δανειστηκαν απο αλλα κεφαλαια πχ.Ρωσικο, χμμμ φταιει το δυτικο κεφαλαιο γιατι το ανατολικο ειναι μια χαρα (πολυ ΚΟΕ μυριζει εδω και οπορτουνια με ολιγη ρεφορμας)

    Κουβεντα περι συστηματος μισθωτης εργασιας, κουβεντα περι ΕΕ, κουβεντα περι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

    Αχ αυτος ο νεοφιλελευθερισμος οπως οριζεται στο μυαλο του τσιπρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το παιδί τα παίρνει τα γράμματα! Πλάκα έχει το τι θα λέει για όλα αυτά ο Π. Λαφαζάνης. Ο μικρός τον άδειασε για τα καλά και του την βγήκε πατριωτικά, εκεί που δεν το περίμενε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαίνεται πως η Κουμουνδούρου μόλις άκουσε ότι η ΣΠΙΘΑ δεν θα κατέβη στις εκλογές, σκέφτηκε να πάρει την πελατεία της και να μην την αφήσει να πάει σε κανένα ΕΠΑΜ. Επίσης σκέφτηκε να πάρει και μερικούς διαφωνούντες από το ΛΑΟΣ, για να μην τους πάρει η χρυσή αυγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν πάρει και την πελατεία της Κανέλλη από το ΚΚΕ, τότε βλέπω τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στην Αριστερά!

    Μετά από αυτή την συνέντευξη ο Ρούντι Ρ. δεν νομίζω ότι θα έχει κανένα λόγο για να μην κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΔΕΑ τι λέει για όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από δω το πάνε, από κει το φέρνουν στην γραμμή του Λεωνίδα Κύρκου έρχονται τελικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. E-Lawyer
    ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ καταψηφίζουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
    http://elawyer.blogspot.com/2011/12/blog-post_23.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Ανώνυμος 7.43

    http://www.dea.org.gr/%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%82%E2%80%A6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Αλέκος Αλαβάνος τελικά είχε δίκιο που άφησε το δακτυλίδι στον Τσίπρα!

    Εδώ και καιρό τον αντέγραφε με καθυστέρηση από δύο μέρες ως 6 μήνες, όπως κάνει ο καλός μαθητής με τον δάσκαλό του. Τώρα όμως τελευταία δείχνει να ξεπερνάει τον δάσκαλο και να παίρνει πρωτοβουλίες που έχουν το στοιχείο του αιφνιδιασμού, της πολιτικής ανατροπής της γραμμής που έχει καταδείξει τα όρια της και του πολιτικού αισθητήριου που αντιλαμβάνεται τι γίνεται στην κοινωνία.

    Πάει δεξιά η κοινωνία (όπως έλεγε ο Α. Αλαβάνος στο κλείσιμό της ομιλίας του στην συνάντηση του ΜΑΑ, σχολιάζοντας την δημοκοπική άνοδο της αριστεράς), θα πάμε μαζί με την κοινωνία απαντάει ο Α. Τσίπρας.

    Βεβαίως από το λέει και ο Ρούντι εδώ και καιρό γιαυτό κωλοσέρνεται γύρω από απροδιορίστου έως ακροδεξιού πολιτικού στήγματος πολιτικά μορφώματα, κινήσεις και άτομα. Πράξη όμως μπορεί να το κάνει ο Α. Τσίπρας.

    Απ' ότι φαίνεται και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται πλέον στο "πατριωτικό" μέτωπο των αριστερών δυνάμεων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα:
    1. Η ένταση της αντιπαράθεσης με το ΚΚΕ, γιατί διεκδικούν τον ίδιο χώρο. Τώρα η Λ. Κανέλλη βρίσκεται "αντικειμενικά"χέρι - χέρι με τον Α. Τσίπρα...

    2. Ο Π. Λαφαζάνης εντάσσεται πλέον την καθοδηγητική ομάδα του ΣΥΝασπισμό και δεν αποτελεί περιθωριακή πολιτική φυγούρα του χώρου του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ...

    3. Για τον κόσμο της ΣΠΙΘΑ, του ΕΠΑΜ κλπ υπάρχει πλέον μια πολιτική ομπρέλα που τους καλύπτει πολιτικά και τους δίνει διέξοδο ψήφου στις επόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αφήστε επιτέλους το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς ανέπαφο.Δεν έφταναν τα παζάρια και οι συμφωνίες με πασόκους ατομικά υπεύθυνους για την τραγωδία των εργαζομένων και της χώρας τώρα έχουμε και τα πίτσι πίτσι με την ακροδεξιά έστω και αν είναι μόνο ψηφοθηρία το ίδιο μεμπτό είναι.

    Εδώ και τώρα αγωνιστικό κοινωνικό μέτωπο σε κάθε χώρο εργασίας-σπουδών-γειτονιάς με όλο τον αγωνιζόμενο κόσμο.Για την κλιμάκωση του ριζοσπαστισμού και το βάθεμα της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης.

    Για να έχουν οι αγώνες κατεύθυνση και να σπάσουμε την χρεοκοπία των μονόδρομων εδώ και τώρα αριστερό μέτωπο με πυρήνα την διαγραφή του χρέους ,τον κοινωνικό σχεδιασμό της οικονομίας,την ρήξη με την εε και την αντιπαράθεση με τον κοινοβουλευτισμό μέσα από όργανα λαϊκής-εργατικής συμμετοχής αλλού.

    ΕΟΣ κάτι τέτοια πολύ στο χαλαρό τα περνάς.Που να ΄ναι άραγε τα προβοκατόρικα σχόλια σου για το πόσο πολύ ευάλωτοι στην ακροδεξιά είναι οι χώροι της αριστεράς που είναι με το έξω από το ευρώ?Που είναι οι δήθεν αστέρες της διανόησης (Μηλιός, Λάσκος ,Τσακαλώτος)που λένε ότι το εθνικό νόμισμα και η έξοδος από την εε είναι εθνικισμός?

    Χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. O Tσίπρας έχει τρελαθεί. Έχει ευθύνες όμως και ο Αλέκος. Ο Τσίπρας έχει ανοίξει πάρε δώσε και με το παπαδαριό. Τον έχουν βγάλει φόρα παρτίδα στο μπλογκ των αθεϊστών.
    http://roides.wordpress.com/2011/02/18/18feb11b/


    Αλέξιος (Τσίπρας), ο άνθρωπος του θεού

    18/02/2011 από Po | Επεξεργασία


    Σκληροί έρωτες*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ....Καλά το να αναφερεσαι σε συγκεκριμένες δηλώσεις κάποιου και να τις κριτικάρεις. ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ. Το να αναφερεσαι σε μη υπαρκτες δηλώσεις για το Καμμένο και να τραβάς από τα μαλλιά δηλώσεις για να ικανοποιήσεις την πολιτική ανεπάρκεια σου μόνο τη συμπόνια μου για σας μου προκαλεί. Στην προσπάθεια αυτή αναπαράγονται από την ΕΟΣ αηδίες επακριβώς από ακροδεξιά σάιτς. Ουτε καν ο τίτλος αλλάζει.Δεν περιμένω βεβαια από την ΕΟΣ να καταλάβει τίποτε. Εχω πάψει προ πολλού να προσπαθώ να πείσω την ΕΟΣ. αλλά καταντά γελοία η προσπάθειά της να εχει ανοικτό μετωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το να διεκδικείς την απόλυτη αλήθεια,δογματικά και ανερυθρίαστα δεν το εχουν μόνο οι Θρησκευόμενοι και οι παλαιοημερολογήτες,η ηγεσία του ΚΚΕ,αλλά όπως φαίνεται και η ΕΟΣ. Βοηθειά σας.

    Γιωργος Δημητρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Γιώργο Δημητρίου

    Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις δημοσιεύσαμε όλη την συνέντευξη του Α. Τσίπρα στο κανάλι κοντρα και τις συνεντεύξεις του σε ακροδεξιές ιστοσελίδες. Επίσης δημοσιεύσαμε και πως υποδέχτηκε ο ακροδεξιός χώρος την στροφή του Α. Τσίπρα.

    Αν αμφισβητείς αυτή την στροφή, μάλλον ζεις σε άλλο πλανήτη. Αυτή η στροφή είναι άλλο ένα καπέλο της Κουμουνδούρου στον ΣΥΡΙΖΑ από τον διπλοθεσίτη πρόεδρο του ΣΥΝ. Αυτό είναι το ζήτημα και άσε τα σάπια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ