ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Όποιος θέλει ενότητα με το ΚΚΕ είναι άξιος της μοίρας του...

Σύμφωνα με τον "ρ" οι εικονιζόμενοι είναι πράκτορες των ιμπεριαλιστών οι οποίοι το 68 σαμποτάρουν σοβιετικά τανκς την στιγμή μάλιστα που προσέφεραν την διεθνιστική τους αλληλεγγύη  στον λαό της Τσεχοσλοβακίας...

Αναδημοσιεύουμε από τον σημερινό "ριζοσπάστη" ένα κατάπτυστο κείμενο, γραμμένο με τα διδάγματα  του Γκέμπελς για το πως κάνουμε προπαγάνδα. Το αφιερώνουμε στους πρόθυμους συνοδοιπόρους του ΚΚΕ για να "μορφωθούν" πολιτικά και ιστορικά!
Με αυτή την Αριστερά δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση, ούτε με την ιδία, ούτε με την κομματική δικτατορία που επιδιώκει να επιβάλει στη χώρα μας. Μια αριστερά που καταφεύγει σε ψέμματα και  διαστρεβλώσεις της ιστορίας για να αιτιολογήσει σήμερα την ύπαρξή και την πολιτική της, είναι τελειωμένη!  Όσοι θέλουν να συμπορευθούν μαζί της είναι άξιοι της μοίρας τους:

  Τιμούν έναν αντεπαναστάτη

Μεγάλες τιμές από τα αστικά ΜΜΕ για τον Βάτσλαβ Χάβελ, με αφορμή το θάνατό του. Εδωσαν και πήραν τα αφιερώματα, ενώ η αναγγελία τους ήταν πρωτοσέλιδη στον αστικό Τύπο και όχι τυχαία. Αλλωστε το βασικό του προσόν, όπως λένε, ήταν ότι πήρε μέρος στην «εξέγερση του '68, την Ανοιξη της Πράγας», αλλά και στο «κίνημα της Χάρτας 77». Οταν οι αστοί μιλούν για «εξέγερση» και «Ανοιξη» στη σοσιαλιστική Τσεχοσλοβακία, χρησιμοποιούν αυτήν την ορολογία για να χαρακτηρίσουν την αντεπανάσταση του 1968 στη συγκεκριμένη χώρα. Η αντεπανάσταση και τότε, όπως και το 1989-1991, δεν έγινε με επέμβαση απ' έξω. Στις τότε συνθήκες, του '68, συγκρότησαν οργανώσεις μέσα στην Τσεχοσλοβακία για να ανατρέψουν τη σοσιαλιστική ηγεσία. Ηγετικό στέλεχος της αντεπανάστασης τότε, ήταν και ο Β. Χάβελ. Αλλά και το λεγόμενο «κίνημα της Χάρτας 77», (είχε συμβολή στην αντεπανάσταση του 1989), ήταν επίσης μια αντεπαναστατική οργάνωση, με σκοπό την υπονόμευση του σοσιαλισμού από τα μέσα, και με πρόσχημα τα «ανθρώπινα δικαιώματα», που ήταν από τις αιχμές της προπαγάνδας των αστικών κυβερνήσεων των καπιταλιστικών κρατών ενάντια στη σοσιαλιστική εξουσία.
Δεν εννοούσαν φυσικά τα δικαιώματα στη δουλειά, στη σύνταξη, στον ελεύθερο χρόνο, στην αποκλειστικά δωρεάν Υγεία, Παιδεία κ.ά., που ήταν λυμένα για τους λαούς των σοσιαλιστικών χωρών, αλλά για το δικαίωμα στην ανοιχτή αντεπαναστατική δράση, αφού προπαγάνδιζαν υπέρ της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Ηθελαν παλινόρθωση του καπιταλισμού.
Θα θυμίσουμε σύντομα τι έγινε το 1968:
***
Το 1968 εμφανίστηκαν ανοιχτά να δρουν ενάντια στο σοσιαλιστικό κράτος και το ΚΚ Τσεχοσλοβακίας, με σκοπό την παλινόρθωση του καπιταλισμού, αντικομμουνιστικές οργανώσεις, όπως η Κ-231 και η Λέσχη των λεγόμενων ακομμάτιστων ΚΑΝ, με επικεφαλής τον Β. Χάβελ, που είχαν διασυνδέσεις με διάφορα επιτελεία των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών. Και που έκαναν δυναμική εμφάνιση την Πρωτομαγιά του 1968 στην Πράγα, με αντισοσιαλιστικά - αντικομμουνιστικά συνθήματα και διακηρύξεις για εγκαθίδρυση αστικού πολιτικού συστήματος. Στην ουσία, η αντεπανάσταση έκανε ανοιχτά την εμφάνισή της. Αλλά τόσο η ηγεσία του ΚΚ Τσεχοσλοβακίας, όσο και η κυβέρνηση δεν αντιμετώπιζαν την αντεπαναστατική πάλη, αφού κυριαρχούσαν οι οπορτουνιστικές δυνάμεις. Στην ίδια κατεύθυνση άρχισαν να δρουν, τόσο το Σοσιαλιστικό Κόμμα Τσεχοσλοβακίας, που καθοδηγούνταν από τη Σοσιαλιστική Διεθνή, όσο και το Λαϊκό Κόμμα, ενώ ανάλογη δραστηριότητα ανέπτυσσε και η εκκλησιαστική οργάνωση «Εργο της Εκκλησιαστικής Αναγέννησης». Ολες αυτές οι οργανώσεις ενοποίησαν την αντεπαναστατική τους δράση. Με ποιους είχαν επαφές; Πρώτ' απ' όλα με την Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (πρόκειται για τη CIA) και με το ΝΑΤΟ. Τον Ιούλη του 1968 είδε το φως της δημοσιότητας το «σχέδιο επιχειρήσεων», που επεξεργάστηκε το Πεντάγωνο και η Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ ενάντια στις σοσιαλιστικές χώρες και ειδικά ενάντια στην Τσεχοσλοβακία. Στους πράκτορες που έστειλαν στην Τσεχοσλοβακία είχε ανατεθεί η αποστολή: «Η αποκατάσταση επαφών με τα ανατρεπτικά στοιχεία και η παροχή σ' αυτά της σχετικής βοήθειας για την οργάνωση δολιοφθορών και εξεγέρσεων». Η εφημερίδα του Λιβάνου «Αντ - Ντουνιά» στις 11 Σεπτέμβρη 1968 έγραφε: «To NATO ετοίμασε σχέδια για την έξοδο της Τσεχοσλοβακίας από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας». Η φινλανδική εφημερίδα «Πιαβιάν Σανομάτ» στις 6 του Σεπτέμβρη του ίδιου έτους έγραφε: «Δεν είναι καθόλου μυστικό ότι το γενικό επιτελείο του NATO "ανέλαβε την προετοιμασία" του τσεχοσλοβάκικου ζητήματος μερικούς μήνες πριν από τα γεγονότα του Αυγούστου. Πρώτα απ' όλα, ενδιαφέρθηκε για το δυνάμωμα της έντασης στην Τσεχοσλοβακία. Το γενικό επιτελείο βρίσκεται στη Δυτική Γερμανία, στην περιοχή του Ρέγκενσμπουργκ. Από τον Ιούλη άρχισε να δρα ειδικό Κέντρο, αυτό το κέντρο το καθοδηγεί ο Δυτικογερμανός αντιπρόσωπος του NATO, ο οποίος κατάγεται από την Τσεχοσλοβακία, και έτσι είναι άριστα πληροφορημένος γι' αυτούς τους δραστήριους παράγοντες» (σ.σ. τους αντεπαναστάτες).
***
Στις 14 του Ιούνη 1968 οι Τσεχοσλοβάκοι αντεπαναστάτες κάλεσαν τον Μπρεζίνσκι (μετέπειτα σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου Κάρτερ) να κάνει διαλέξεις στην Πράγα. Εκεί ο Μπρεζίνσκι καλούσε να συντρίψουν το ΚΚ Τσεχοσλοβακίας και να διαλύσουν την πολιτοφυλακή και τα όργανα της κρατικής ασφάλειας, σε κλειστές συνεδριάσεις στο Ινστιτούτο της Διεθνούς Πολιτικής. Τι είχε προηγηθεί; Η επικράτηση οπορτουνιστικής ηγεσίας στο ΚΚ Τσεχοσλοβακίας και στην κυβέρνηση με τάσεις προσέγγισης των καπιταλιστικών κρατών. Η έλλειψη επαγρύπνησης του Κόμματος ήταν καταλυτική... Οι αντεπαναστάτες είχαν επίσης επαφές με Δυτικογερμανούς πολιτικούς και κόμματα της καπιταλιστικής Γερμανίας (τότε υπήρχε και η Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία στο ανατολικό της τμήμα), όπως ο Γ. Στράους. Το Μάρτη του 1968 ο Στράους (σ.σ. ακροδεξιός Βαυαρός πολιτικός) σε συνομιλία με στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος έλεγε ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Δυτικής Γερμανίας έκαναν μεγάλη δουλειά για να διασύρουν την καθοδήγηση του ΚΚ Τσεχοσλοβακίας στα μάτια της τσεχοσλοβάκικης κοινής γνώμης και συνέχιζαν με την ίδια τακτική, με ένταση της αντισοσιαλιστικής προπαγάνδας. Στο ραδιοσταθμό του Μονάχου είχε δημιουργηθεί ειδική ομάδα ανταποκριτών, που ετοίμαζε προπαγανδιστική ραδιοφωνική εκπομπή για την Τσεχοσλοβακία σε συνεννόηση με τους αντεπαναστάτες.

Να γιατί οι αστοί τιμούν τον Χάβελ..

30 σχόλια :

  1. ''ούτε με την κομματική δικτατορία που επιδιώκει να επιβάλει στη χώρα μας''...ψευτακο με το ΚΚΕ δεν εχεις καμια σχεση γιατι οι αγωνιστες του ΚΚΕ ειναι παροντες και πρωτοποροι σε ολους τους μεγαλους λαικους και πατριωτικους αγωνες.
    Οι αγωνιστες του ΚΚΕ(μελη,στελεχη φιλοι,οπαδοι,συνοδοιποροι) κανουν την αυτοκριτικη τους και πολλες φορες πολυ αυστηρα, μελεταν την ιστορια και την εχουν συμβουλο για το μελλον, δεν την παραχαρασουν ουτε την υποτιμουν. Δεν λειτουργουν με σημαιες ευκαιριας και ειναι 'πεισματαρηδες' και ξεροκεφαλοι στο στοχο τους τον σοσιαλισμο.Δεν υπεστειλαν τις σημαιες οταν διαφοροι 'αστερες' ακροβατουν διαρκως και ρεπουν στην κυβισθηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μερικά στοιχεία για το 68 στην Πράγα:

    Το Φεβρουάριο του 1968 ο Ντούμπτσεκ ήρε τη λογοκρισία του Τύπου. Αμέσως σημειώθηκε μια «πραγματική έκρηξη πληροφοριών» στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

    Ο κόσμος έκανε «ουρές» για την αγορά εφημερίδων, οι φοιτητές έκαναν τεράστιες συγκεντρώσεις με συζητήσεις για κάθε κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα.

    Οι εργάτες αγνόησαν τις προσκλήσεις του Νοβότνι και αργά αλλά σταθερά αναγνώριζαν αυτό που ονόμαζαν «μεταρρυθμιστική διαδικασία», ξεκινώντας να πετάνε έξω τους αξιωματούχους από τα κρατικά συνδικάτα και να προβάλλουν το πλαίσιο των απαιτήσεών τους. Οι πρωτοβουλίες είχαν περάσει από το κόμμα στον κόσμο.

    Ο Νοβότνι τελικά παραδέχθηκε την ήττα του το Μάρτη του ίδιου χρόνου. Η νέα ηγεσία ήδη προσπαθούσε να ανακόψει την κινητοποίηση που ξεκίνησε δύο μήνες νωρίτερα. Ο γραμματέας του κόμματος, Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ, επανειλημμένα προειδοποιούσε ενάντια στην «αναρχία» και ζητούσε την επιστροφή στην τάξη.

    Αλλά όταν «ανοίξει το καπάκι» δεν υπάρχει επιστροφή. Στους μήνες που ακολούθησαν ο ξεσηκωμός επεκτάθηκε, περιλαμβάνοντας ακόμη περισσότερους τομείς της κοινωνίας. Οι Ρώσοι, κάτω από την ηγεσία του Μπρέζνιεφ, αρχικά είχαν αποδεχθεί την αντικατάσταση του Νοβότνι, όμως οι εξελίξεις τους ανησυχούσαν γιατί διέβλεπαν ότι απειλούνται τα θεμέλια της γραφειοκρατικής άρχουσας τάξης.

    Το Κρεμλίνο είχε έναν ακόμα λόγο για να ανησυχεί. Το Μάρτιο του 1968 το κύμα του κινήματος στην Τσεχοσλοβακία επεκτεινόταν πλέον στη γειτονική Πολωνία: Στις αρχές του 1968, οι πανεπιστημιακές αρχές απέβαλαν δύο διαφωνούντες. Τότε χιλιάδες φοιτητές κατέβηκαν σε διαδήλωση.

    Την επόμενη βδομάδα έγιναν σκληρές συγκρούσεις σε κάθε πανεπιστημιούπολη στην Πολωνία. Ήταν καθαρό ότι δεν ήταν μόνο φοιτητές αυτοί που έδιναν τις συγκρούσεις.

    Το καθεστώς παραπονιόταν ότι «χούλιγκαν» συνδράμουν τους ταραξίες, ενώ πολλοί από τους 1.200 συλληφθέντες ήταν εργάτες. Οι εξελίξεις αυτές τρόμαξαν το καθεστώς του Γκομούλκα και τους Ρώσους υποστηρικτές του. Το πόσο κοντά ήταν η Πολωνία σε μια έκρηξη φάνηκε: 18 μήνες αργότερα οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων ακολουθήθηκαν από αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ εργατών και αστυνομίας και ένα κύμα απεργιών και καταλήψεων κατέληξε στην υποχρεωτική παραίτηση του Γκομούλκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν και ψηφοφόρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ συμφωνώ απόλυτα και επικροτώ το παραπάνω σχόλιο. Έτσι κι αλλιώς με αυτή την Αριστερά δεν έχετε καμία σχέση ,ίσως και με την αριστερά γενικά .Ας τελειώνετε με την εμπάθεια και τις αντικκε εμμονές σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. (συνέχεια από το προηγούμενο)

    Η εισβολή

    Ο Ντούμπτσεκ και η ηγεσία του ΚΚ Τσεχοσλοβακίας είχαν παγιδευτεί ανάμεσα στην πίεση που μεγάλωνε «από κάτω» για αλλαγές και στην πίεση από το Κρεμλίνο, που απαιτούσε επιστροφή στην «ομαλότητα». Τη νύχτα της 20ής Αυγούστου, στρατεύματα από τη Ρωσία και τρεις χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας (Πολωνία, Ουγγαρία και Βουλγαρία) εισέβαλαν στην Τσεχοσλοβακία.

    Μέσα σε λίγες ώρες χιλιάδες ρωσικά τανκς και εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες κατέλαβαν όλα τα μεγάλα αεροδρόμια, τα σύνορα και τις μεγάλες πόλεις. Ο Ντούμπτσεκ, ο πρωθυπουργός Τσέρνικ και άλλοι υπουργοί συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στη Μόσχα.

    Φοιτητές και νέοι εργάτες οργάνωσαν την αντίσταση, τις διαδηλώσεις και τα οδοφράγματα ενάντια στους εισβολείς. Κατάφεραν να αντισταθούν με μολότοφ στα τανκς. Σε αυτές τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 98 διαδηλωτές. Οι δυνάμεις κατοχής όμως αντιμετώπισαν κυρίως μια μαζική «παθητική» αντίσταση.

    Επίσημα το ΚΚΤ αποφάσισε να μην προβάλει στρατιωτική αντίσταση. Ο πρόεδρος Λούντβικ Σβόμποντα κάλεσε σε ραδιοφωνικό του μήνυμα τους Τσέχους και τους Σλοβάκους να δείξουν αυτοσυγκράτηση.

    Σημαντικός ήταν ο ρόλος της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης, που παρά την κατοχή επί μία ολόκληρη βδομάδα συνέχισε να ενημερώνει και να πληροφορεί τον πληθυσμό. Χαρακτηριστικά ήταν τα αποτελέσματα μιας ραδιοφωνικής έκκλησης που αποσκοπούσε να σαμποτάρει τις επιχειρήσεις της ρωσικής αστυνομίας. Μέσα σε μία νύχτα η Πράγα μεταμορφώθηκε σε μια αληθινή «πόλη λαβύρινθο» όταν όλοι οι δρόμοι έχασαν το όνομά τους και τα σπίτια τον αριθμό τους.

    Η αντίσταση περιλάμβανε και ηρωικές προσπάθειες από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Αλλά ο προσανατολισμός παρέμενε στα χέρια της γραφειοκρατίας που έβλεπε την αντίσταση σαν μια δυνατότητα που θα της επέτρεπε να διαπραγματευτεί μια συμφωνία με το Κρεμλίνο και όχι σαν το ξεκίνημα μιας προσπάθειας απελευθέρωσης.

    Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν έξι ολόκληρες μέρες μετά την εισβολή. Τέλος ο Ντούμπτσεκ επέστρεψε στην Πράγα ελεύθερος (ακόμη ως ηγέτης του κόμματος) και ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τους Ρώσους να «ομαλοποιηθεί» η κατάσταση στη χώρα.

    Η «ομαλοποίηση» σήμαινε το βαθμιαίο επανέλεγχο του Τύπου μέσω της λογοκρισίας, το ξεκαθάρισμα των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, την εκκαθάριση των κομματικών στελεχών που είχαν μεγαλύτερη δράση και τον επανέλεγχο των Ρώσων στο στρατό και την αστυνομία.

    Όταν οι υποστηριζόμενοι από τους Ρώσους γραφειοκράτες αισθάνθηκαν αρκετά ασφαλείς, έβαλαν τέλος στην περίοδο «εκδημοκρατισμού», που έληξε τον επόμενο Απρίλη.

    Η επιστροφή στην «ομαλότητα» έσπασε στους δρόμους τρεις φορές τους μήνες που ακολούθησαν. Τον Ιανουάριο του 1969 όταν 800.000 κόσμος διαδήλωσαν στην Πράγα προς τιμήν του Τσέχου φοιτητή Γιαν Πάλαχ, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστολή του κινήματος.

    Το Μάρτιο, όταν ξέσπασαν τεράστιες ταραχές στις κυριότερες πόλεις μετά τη νίκη της Τσεχοσλοβακίας επί της Ρωσίας στο χόκεϊ επί πάγου. Και τον Αύγουστο, στην πρώτη επέτειο της ρωσικής εισβολής, όταν έγιναν διαδηλώσεις με 10 νεκρούς και 2.000 συλληφθέντες.
    (απόσπασμα από εδώ: http://www.dea.org.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1103&Itemid=42)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ΚΚΕ δεν έχει αντιληφθεί το βασικό.
    Σοσιαλισμός δεν υπάρχει χωρίς δημοκρατία.
    Οποιος δεν διδάσκεται από τα λάθη του, θα τα ξανακάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς ΑΝΩΝΥΜΟ (4:25 μ.μ.)
    που δηλώνει "ψηφοφόρος" της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Άσε τα σάπια! Κνίτης είσαι και φαίνεσαι από μακριά. Επειδή τώρα κάποιο πρώην σύντροφοί σας που είναι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν σηκώσει παραπάνω απ' ότι χρειάζεται την παντιέρα της ενότητας με το ΚΚΕ, βρήκες ευκαιρία να βάλεις την μάσκα του αντάρσυου και να γίνεις πιστευτός σε αυτά που λες.

    Λοιπόν, το άρθρο του "Ρ" για την Άνοιξη της Πράγας είναι κατάπτυστο. Το να υποστηρίζεις σήμερα ότι η επέμβαση του συμφώνου της Βαρσοβίας στην Πράγα έγινε για το καλό του σοσιαλισμού είναι ανέκδοτο.

    Βεβαίως το ΚΚΕ έχει αγωνιστές και πρωτοστατεί σε εργατικούς αγώνες. Όμως όποιος δεν είναι μαζί του τον θεωρεί εχθρό του. Και αυτό δυστυχώς είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που βάζει εμπόδιο στην ενότητα της Αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να ναι καλα η ΕΟΣ...
    Με ξανανιωσε
    Εγινα παλι νεοσυλλεκτος στο Μεσολογγι και θυμηθηκα
    τα χρονια της Ε(θνικης) Η(θικης) Δ(ιαπαιδαγωγησης)
    ΥΓ
    Παντως ο Χαβελ και οι ομοιοι του τα καταφεραν,σημερα η Τσεχια ειναι ο παραδεισος του σσιαλισμου και γιαυτο χαιρεται και η ΕΟΣ...
    Ομοιος τον ομοιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "PRAGUE — Czech President Vaclav Havel says the NATO bombing campaign is totally justified in the face of evil and that the rights of people must take precedence over the sovereignty of the state of Yugoslavia.

    In an exclusive interview with the Citizen, the president of one of NATO's three new member countries said he will address the Canadian Parliament on the theme of human rights versus state rights during his visit to Ottawa in late April.

    His unambiguous support for NATO is controversial in the Czech Republic, where the government has been deeply divided over the bombings and the country's ambassador to NATO was threatened with recall for being candid about the internal conflict at NATO headquarters in Brussels."
    http://www.canada.com/news/Archived+story+Bombs+combat+evil+Czech+president+Vaclav+Havel+says/5879053/story.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα ήθελα ευγενικά να σας παρακαλέσω να βγάλετε το ιστολόγιό μου, Lenin Reloaded, από το blogroll σας. Δεν επιθυμώ την σύνδεση με αντικομμουνιστικά ιστολόγια.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αρχικές διαπιστώσεις :

    το χιουμορ κι ο αυτοσαρκασμός απουσιάζουν - παντελώς

    το άρπαγμα εν ονόματι της αριστεροσύνης περισσεύει

    και το σοσιαλιστικό μέλλον στρώνεται από τις ερπύστριες των τανκς της εσσδ

    προτείνω στον εος ένα αφιέρωμα στον πρόωρα χαμένο μεγάλο ηγέτη κιμ γιονγκ ιλ, να θρηνήσουμε όλοι μαζί με το λαό "του"

    giorgos1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το πολύ το Κάπα Κάπα κάνει το παιδί Μ@...20 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:02 μ.μ.

    (Αφιερωμένο εξαιρετικά στον Κομμουνιστή Αντώνη για το σχόλιό του των 8:01 μ.μ)

    ΕΟΣ,
    ο σημερινός ριζοσπάστης έχει και κάτι ακόμα σημαντικό:

    Συλλυπητήριο για το θάνατο του Δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ιλ

    Η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ:

    «Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας, στην ηγεσία της ΛΔ Κορέας και στο λαό της για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Εργατών Κορέας.

    Ο λαός της ΛΔ Κορέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στο δρόμο ανάπτυξης που έχει επιλέξει ενάντια στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.

    Η υπεράσπιση του δικαιώματος αυτού έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που καιροφυλακτούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εντείνουν την επιθετικότητα και πληθαίνουν τους τυχοδιωκτισμούς τους κατά της ΛΔ Κορέας.

    Το ΚΚΕ αντιτάσσεται στα σχέδια αυτά. Στέκεται αλληλέγγυο με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Κόμματος Εργατών Κορέας και του κορεάτικου λαού».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Που είσαι πρωτοπόρε Κύρκο να δεις το ΚΚΕ που δοξάζει τους απογόνους του Κιμ Ιλ Σουνγκ.

    Υ.Γ. Το μόνο που μένει είναι η "Σύγχρονη εποχή" να εκδίδει τα άπαντα του "Κιμ Γιονγκ Ιλ" όπως το ΚΚΕ εσωτ. είχε εκδόσει τα άπαντα του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ώστε οι έλληνες κομμουνιστές να οπλιστούν τα όπλα της κορεάτικης επαναστατικής σκέψης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ΕΟΣ: Ευχαριστώ πολύ.
    @ανώνυμος: Προτιμώ να είμαι μαλάκας παρά λακές. Είναι ζήτημα προτεραιοτήτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. φανταζομαι αυτα που εχεις γραψει εναντια στο ΚΚΕ σου δινουν μια θεση περα και πανω και απο τον Καρατζαφερη....και δεν εννοω μονο τα σημερινα αφου εργολαβικα(και χωρις να τα 'πιανεις' μαλλον ως αλλος χρησιμος ηλιθιος του συστηματος) υβριζεις και προβοκαρεις την οποιαδηποτε δραση και αποφαση του ΚΚ και των αγωνιστων του(οχι μονο μελη), ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ να βρηκες ενα θετικο για να προβαλλεις

    Οσες διαφορες(οχι και πολλες ειναι η αληθεια) κι αν εχω ως φιλος του ΚΚΕ με ενα φιλο της Ανταρσυα, του ΚΚΕ(μ-λ), του Μ-Λ ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ δεν ΘΑ υποστηριζα ποτε πως ''Όποιος θέλει ενότητα με το ΚΚΕ(βαλε οποιο απο τα παραπανω θες) είναι άξιος της μοίρας του...''

    και ακομα περισσοτερο το εμετικο Μεταξικης εμπνευσεως(τον Μανωλεα τι τον ειχες αληθεια??)

    ''Με αυτή την Αριστερά δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση, ούτε με την ιδία, ούτε με την κομματική δικτατορία που επιδιώκει να επιβάλει στη χώρα μας. Μια αριστερά που καταφεύγει σε ψέμματα και διαστρεβλώσεις της ιστορίας για να αιτιολογήσει σήμερα την ύπαρξή και την πολιτική της, είναι τελειωμένη! Όσοι θέλουν να συμπορευθούν μαζί της είναι άξιοι της μοίρας τους:''


    ΝΑ σε χαιρονται οσοι σε στηριζουν, οσοι σε προβαλλουν...ΕΟΣ=Ενωση Οπαδων Αντικομμουνισμου

    Θα ζηλευε ο Τυριμος κι ο Μανιαδακης τον 'εκσυγχρονισμενο' αντικομμουνισμο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Αντώνη,

    Έτσι είναι αν έτσι νομίζεις!

    Εσύ μας αποκάλεσες αντικομμουνιστές. Εμείς για το ΚΚΕ γράψαμε και δεν αποδώσαμε κανένα χαρακτηρισμό σε σένα. Αντίθετα με το τελευταίο σου σχόλιο υπονοείς ότι είμαστε λακέδες.

    Επίσης από την δική μας την μεριά ήδη είχαμε δεχτεί μια ανισότιμη μορφή επικοινωνίας. Προβάλαμε τα ιστολόγιά σου, χωρίς να έχουμε ανάλογη απαίτηση από την δική του την μεριά, δίνοντας στους αναγνώστες μας ένα βήμα των απόψεων σου και των κειμένων που έχεις δημοσιεύσει και ιδιαίτερα του Α. Badiou.

    Ελπίζουμε πως στο μέλλον ίσως μπορέσουμε να συζητήσουμε χωρίς αυτούς τους προσωπικούς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

    Γεια χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Ανώνυμο 11:03.
    Ευτυχώς εδώ στην χώρα μας υπάρχουν έτοιμες "δομές". Με μια ανακαίνιση το Μακρονήσι, τα Γιούρα και το Τρίκερι είναι έτοιμα για να μας μαντρώσετε.Εχουμε και ετοιμόρροπα ψυχιατρεία αλλά θα τα φτιάξει ο καλός στρατός των ΚΝΑΤ. Ολους όσους αγωνίζονται αλλά όχι κάτω από την φτερούγα σας. Με αυτά τα σχόλια και με αυτά τα μυαλά των σχολιαστών του δικού σου τύπου ανώνυμε, προτείνω να μας κάψουν όλους μαζί οι πιτσιρικάδες και να πούμε και ευχαριστώ. Η να μεταναστεύσουμε για τη νέα γή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ενας κομμουνιστης(οχι οπως τον οριζει το "Κ"ΚΕ)21 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:28 π.μ.

    η αυτοκριτικη στο ΚΚΕ οσο περνουν τα χρονια,μεστωνει σαν το καλό κρασί.Δειγμα η αποκατασταση του πατερουλη σταλιν,του σφου ζαχαριαδη,και η μη κομματικη αποκαταστ. του ΑΡΗ.
    εμπρος λαε μη σκυβεις το κεφάλι ,με το κκε αντισταση και πάαλ..φσφσφσφσφσ
    σσσσσσσσσσσ μη με ξυπνατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλοι τής ΕΟΣ,


    Χαρακτηρίζετε το κείμενο του «Ριζοσπάστη» προπαγάνδα. Κατ’ αρχήν, για να έχουμε το καλό ρώτημα τι το κακό έχει η προπαγάνδιση αριστερών θέσεων, απόψεων ή ιδεών; Κι εσείς δεν προπαγανδίζετε τις απόψεις σας; Το ίδιο δεν κάνει μια αστική φυλλάδα και ο τελευταίος μπλόγκερ, εμείς, αυτοί ή η κυρία Χατζηπετρή; Εκτός κι αν θέλετε να πείτε ‘‘προπαγάνδα’’. Δηλαδή, με την αρνητική έννοια που σημαίνει ψέματα, συκοφαντίες, χαλκεύσεις, διαστρεβλώσεις, κ.λπ., κ.λπ.[***]

    Ok. Ας πούμε ότι είναι έτσι. Γιατί όμως δεν εξηγείτε και σ’ εμάς τους νεότερους, σε ποια σημεία ανιχνεύετε παρόμοια ολισθήματα στην αφήγηση του «Ριζοσπάστη»; Γιατί δεν μας λέτε τη δική σας αφήγηση των γεγονότων;

    Είμαστε όλο αυτιά!


    Τα λέμε


    [***] Ένα από τα υψηλότερα δείγματα τέτοιου τύπου προπαγάνδας θεωρούμε την ανάρτησή σας, με τη φωτογραφία στις 11(!) η ώρα το βράδυ(!), από την τελευταία συγκέντρωση του ΚΚΕ μπροστά στη Βουλή (συγκέντρωση με ώρα έναρξης στις 6(!) το απόγευμα(!) —αν δεν κάνουμε λάθος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @LeftG700

    Το ΚΚΕ λέει ένα σωρό ψέματα και ανακρίβειες για την "Άνοιξη της Πράγας" και ακολουθεί τις πρακτικές προπαγάνδας του Γκέμπελς όπως διευκρινίζουμε; Τι λοιπόν δεν κατάλαβες ως προς αυτό το θέμα

    Για την φωτογραφία της συγκέντρωσης του ΚΚΕ (αναφέραμε μάλιστα και την ώρα που έγινε η λήψη της) διατύπωνε μια συγκεκριμένη κριτική:

    οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στο σύνταγμα ήταν της γραμμής ψεκάστε - σκουπίστε - τελειώσαμε σε αντίθεση με τις συγκεντρώσεις των "αγανακτισμένων" που κρατούσαν πολλές φορές μέχρι τις πρωινές ώρες. Που βλέπεις λοιπόν ότι υπάρχει πρόβλημα στην θέση μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλοι τής ΕΟΣ,


    Μπορεί να πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα, αλλά, ξέρετε, βρήκατε καρδιά να πληγώσετε! Και στου διαόλου τη μάνα να την πετάξετε θα πάμε να σας τη φέρουμε πίσω και το γκολάκι σας θα το φάτε! ;-)

    Αφήστε λοιπόν τις "συνδικαλιές" και τα κολπάκια! Δεν είπαμε ότι δεν καταλαβαίνουμε κάτι. Είπαμε να μας δώσετε τη δική σας εκδοχή, τη δική σας αφήγηση των γεγονότων, έστω και συνοπτικά. Να μας εξηγήσετε δηλαδή μερικά από τα "ένα σωρό ψέματα και ανακρίβειες" του ΚΚΕ.

    Όσο για την περίφημη φωτογραφία στις 11 η ώρα του βράδυ, το βάρος δεν ήταν εκεί που πάτε να το ρίξετε τώρα. Το βάρος ήταν στην "ερημιά" τού ΚΚΕ. (Για να μη μιλήσουμε για τις φωτό με κνίτες και ΜΑΤ, όπου τους ταυτίζετε, μόνο και μόνο επειδή βρίσκονται στο ίδιο πλάνο!) Και σε κάθε περίπτωση:

    Όποτε περνάμε από το Σύνταγμα τώρα δεν βλέπουμε πουλί πετούμενο. Τα δικά σας μάτια τι βλέπουν; Πουλάκια; ;-)


    Τα λέμε


    ΥΓ Παρεμπιπτόντως: Το μηνιαίο αρχείο σας δεν δουλεύει καλά. Βγάζει μια μόνο σελίδα, όπου όμως δεν χωράνε όλες οι αναρτήσεις. Και ψαχτήρι δεν έχετε. Άμα είναι έτσι η αυτοργάνωση, καλά κρασά! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ LeftG700

    Το δημοσίευμα είναι εδώ
    Οι “ξενέρωτοι”...
    και ο καθένας μπορεί να δει τι γράφουμε! Εξάλλου και ο τίτλος είναι αποκαλυπτικός του περιεχομένου που ακολουθεί:

    5-11-2011, βράδυ, πλατεία Συντάγματος

    Μαζί με τους συνοδοιπόρους, που είχαν μαζευτεί δυο δρόμους παρακάτω, πλατεία Κλαυθμώνος, έκαναν την θεατρική τους παράσταση μπροστά στην βουλή. Εκτελώντας τα επαναστατικά τους καθήκοντα ως δημόσιοι υπάλληλοι σε διατεταγμένη υπηρεσία γύρισαν γρήγορα στους καναπέδες τους να παρακολουθήσουν ως θεατές – έρημοι και απρόσωποι – τις πολιτικές εξελίξεις από τις οθόνες των τηλεοράσεων. Η πλατεία ήταν άδεια...


    Ανοησία στην καλύτερη περίπτωση, αλητεία στην χειρότερη η αποκοπή της τελευταίας φράσης: "Η πλατεία ήταν άδεια..", αφού είναι σαφές από την υπότιτλο της φωτογράφιας αλλα και το κείμενο που ακολουθεί ότι αναφέρεται στο ότι η πλατεία ήταν άδεια στο βράδυ μετά την συγκέντρωση, αφού όπως λέει "γύρισαν γρήγορα στους καναπέδες τους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. το κκε δεν μπορεί με τίποτε να αντιληφθεί την πραγματική φύση των διάφορων γεγονότων που έλαβαν χώρα σε χώρες του ανατολικού μπλοκ όπως Αν.Γερμανία,Ουγγαρία,Τσεχοσλοβακία,Πολωνία.Αυτό συμβαίνει γιατί δεν καταλαβαίνει τα καθεστώτα αυτά ως καθεστώτα κρατικού καπιταλισμού και τα κινηματικά γεγονότα στις χώρες αυτές σαν αποτέλεσμα των ταξικών αντιθέσεων στις χώρες αυτές.

    Βέβαια μια αριστερή αποτίμηση όλων αυτών τόσες δεκαετίες μετά δεν μπορεί να μην σταθεί ότι ενώ αυτά τα κινήματα συνήθως είχαν έντονο το χρώμα της αναζήτησης μιας σοσιαλιστικής αναγέννησης των κοινωνιών,συχνά κατέληγαν να ηγεμονεύονται από αστικοδημοκρατικές και φιλοκαπιταλιστικές απόψεις.Χαρακτηριστικός ο ρόλος της καθολικής εκκλησιάς στα γεγονότα της Πολωνίας.

    Από κει και πέρα το να λες ότι αυτά είναι λόγοι που αποκλείουν συνεργασία με το κκε παρά τους τεράστιους αγωνιστικούς δεσμούς του με την εργατική τάξη και τον λαό γενικότερα και την προσφορά κοντά έναν αιώνα είναι λάθος και αυτοχειρία για την αριστερά και το εργατικό κίνημα.Πόσο μάλλον το να παρομοιάζεις το κκε με τον Γκέμπελς,αυτό είναι έξω από κάθε ηθική της αριστεράς,μόνο ο ο Άδωνις Γεωργιάδης θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φίλοι τής ΕΟΣ,


    Παραδεχόμαστε ότι το θέμα τού ποστ για τη συγκέντρωση του ΚΚΕ ("Ξενέρωτοι") ήταν για την αποχώρηση και όχι την παραμονή των συγκεντρωμένων.

    Όμως το ξεστράτισμα δεν είναι υποχρεωτικά δείγμα ανοησίας και οπωσδήποτε όχι αλητείας,[***] εκ μέρους μας.

    Η δύναμη της εικόνας είναι δεδομένη και ελπίζουμε να σας είναι γνωστή. Επιπλέον, η απάντηση που δώσατε στο σχόλιό μας (αλλά, εν μέρει, και η απάντηση ενός άλλου σχολιαστή αμέσως μετά) δεν μας βοήθησαν να πάρουμε "στροφή". Αυτά.


    Τα λέμε


    [***] Ε, όχι και αλητεία ρε παιδιά!| Σας έχουμε δώσει δείγματα ότι καταφεύγουμε σε διαδικτυακές αλητείες ή ότι είμαστε από τέτοια φτιαξιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΟΚ!

    το "αλήτεια" το είπαμε, γιατί νομίζαμε ότι είχε κλείσει αυτό το θέμα επειδή το είχαμε ξανασυζητήσει παλαιότερα και θεωρούμαμε ότι είχε τελειώσει αυτή η συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τελικά ποιός σκότωσε περισσότερους αθώους: ο Στάλιν ή ο Χίτλερ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. τελικα οι μασκες πεφτουν (υπερεπαναστατες)κανουν κολεγια με γιαλαντζι ροζ αριστερους ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕς ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΕΖΑΝ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΕΣ ΗΑΤΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΑΝ ΝΑ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ Η ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ?
    η μετεπειτα πορεια τους η πολιτκη απεδειξε οτι τον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΗΘΕΛΑΝ..ΑΝΑΡΗΧΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΚΛΑΤΟΥΡΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΧΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ Η ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕς ΜΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.(παιδια εγγονια εμπορων ,επειχειρηματιων,σφουγκοκολαριων της τοτε αστικης ταξης κτλπ).ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΕ ΤΟ ΚΚΕ..ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ..ΣΤΑ ΚΟΛΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ..Αντε τωρα να διαχειρηστειτε την αστικη δημοκρατια αλλα πασοκ και παρτε και για αλλοθι τους (υπερεπαναστατεσ του ανταρσυα που τωρα κολεγιαζουν με γιαλαντζι κομμουνιστες...εξαλου καθε φορα στις εκλογες κανουν καταμετρηση ψηφοσελτιων και χερονται αν απο 0,5% πανε 0,6% αρκει να μην ανεβενει το κκε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το τι επιδίωκε ανέκαθεν και τι επιδιώκει ο ανέκαθεν πλασιέ της ΕΕ-ευρωπαϊκής δικτατορίας των ολιγαρχών ΣΥΡΙΖΑ είναι πια τραγικά ολοφάνερο σήμερα που κατάντησε από ...μνημονιοσχίστης και τάχα συμμεριζόμενος στις λαϊκές διαδηλώσεις τα συνθήματα "Φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι-Έξω Βάσεις και ΝΑΤΟ-Δοσίλογοι προδότες μνημονιακοί" κλπ κλπ, να ψηφίσει κι άλλα δυο μνημόνια εξαθλίωσης, 99 χρόνια εκχώρηση του δημόσιου πλούτου στους μπάνκστερς,να κάνει στρατηγική συμμαχία με το ακραία ρατσιστικό ναζιστοφασιστικό Ισραήλ ενώ αυτό καταπνίγει στο αίμα γυναικοπαίδων και μαχητών Λευτεριάς της πατρίδας τους Παλαιστίνιους σε κάθε διαδήλωση (χτες μόνο, 14/5/2018 δολοφόνησαν εν ψυχρώ 55 άοπλους διαδηλωτές, οι 10 παιδιά!!!) επαινεί δημόσια τον αρχιφασίστα Τραμπ, παραμένει πιστότατα στο βρωμερό ΝΑΤΟ (ο δεξιός-πολύ λιγότερο δεξιός τελικά στην πράξη από τον δοσίλογο ΣΥΡΙΖΑ...- Καραμανλής είχε τολμήσει να βγάλει από το ΝΑΤΟ ένα διάστημα την Ελλάδα...)τάσσεται απόλυτα με το ΝΑΤΟ κατά της δεχόμενης τη επίθεση μισθοφόρων της CIA-ΗΠΑ-Σαουδαραβίας και ισλαμοφασιστών ηρωικά αντιστεκόμενης Συρίας (στο Μέτωπο Αντίστασης μαζί με τις δυνάμεις του Άσαντ συμμετέχουν και τα δυο ΚΚ της Συρίας καμιά σχέση έχοντα με τους χαφιέδες του ΣΥΕΙΖΑ...) Αυτή την "άνοιξη", αυτή την "ανανέωση" της νατοϊκοσιωνιστικής "αριστεράς" που εκπροσωπείτε επιδιώκατε και επιτέλους, υλοποιείτε ωμότατα, θρασύτατα, κατάπτυστοι δοσίλογοι χαμαιλέοντες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ