ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ευτυχώς που το ΚΚΕ δεν έχει οργανώσεις στο Όκλαντ και στην Μελβούρνη...


Με χρήση βίας διέλυσε το βράδυ της Τρίτης η αμερικανική αστυνομία διαδήλωση του κινήματος «Occupy Wall Street» στο Όκλαντ της Καλιφόρνια. Οι διαδηλωτές στην συνέχεια ανασυγκρότησαν τις δυνάμεις τους, άρχισαν να πετούν αυγά και πέτρες στην αστυνομία, που απάντησε πετώντας κάψουλες μπογιάς και δακρυγόνα...

Σε κεντρική πλατεία της Μελβούρνης Αυστραλοί αγανακτισμένοι είχαν κάνει κατάληψη από το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ένα από τα βασικά τους συνθήματα ήταν «Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό». Ωστόσο η αστυνομία της Βικτόριας διέλυσε βίαια την συγκέντρωση καθώς δεν αποχώρησαν, μετά την λήξη την προθεσμία που τους είχε δώσει ο δήμος Μελβούρνη. Τότε δόθηκε εντολή στην αστυνομία να επέμβει και όταν ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις για ειρηνική αποχώρηση, επενέβη δυναμικά η αστυνομία ακόμα και με έφιππους αστυνομικούς, και τους διέλυσε έχοντας προβεί και σε αρκετές συλλήψεις.«Δεν υπάρχει δικαστήριο που να μας χωρέσει όλους» φώναζαν κάποιοι διαδηλωτές που υποστήριζαν ότι τους αφαιρείται το δημοκρατικό δικαίωμα της διαμαρτυρίας.Ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών και δημιουργήθηκε χάος και πανδαιμόνιο στο κέντρο της πόλης, ενώ διακόπηκε και η συγκοινωνία.Η πλατεία άδειασε και οι σκηνές των ακτιβιστών διαλύθηκαν και απομακρύνθηκαν, αλλά πολυάριθμοι διαδηλωτές παρέμειναν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

11 σχόλια :

  1. ΠΑΡΕ ΦΟΡΑ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΚΛΑΣΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΠΟΡΔΗΣ.......ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εος,ησουν Συνταγμα την δευτερη μερα της απεργιας? ευελπιστω σε απαντηση.Ουτως η αλλως θα μαθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλά ο κνιτάμπουρας (;;) είναι μπάτσος, ΟΚ, αν και υπάρχουν δουλειές που όσο νάναι είναι ντροπή.
    Ο αποπάνω ανώνυμος είναι εφοριακός ή χωροφύλακας; τι σε νοιάζει ρε φίλε που ήταν ο ένας κι ο άλλος;;
    ε ρε μυστήρια μυαλά που κουβαλάει ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εισαι και κομματικα αμπαλος
    Στην Μελβουρνη δραστηριοποιειται η Λεσχη Φιλων ΚΚΕ, υπαρχει και σε Σιδνευ και Αδελαιδα.
    Επομενως υπαρχουν οργανωμενες κοκκινες δυναμεις και εκει.

    Οσο για το Oakland, ευτυχως που ελειπε το ΚΚΕ και πλεον η Καλιφορνια ξεκινησε μεταβαση εις τον κομ-μουνι-σμον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενωση Οπαδων αΣφαλιτων
    Δυστυχως...
    ΥΓ
    Ελπιζω να μην το κατεβασετε σε 5 λεπτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι αναρχικοί είναι η τροχοπέδη του κινήματος.
    Δεν είναι ο δρόμος του σταλινισμού η λύση όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ανώνυμο8:45

    Τυχεράκια! Μέχρι σήμερα την 12μμ αφήνουμε το κνιταριό και ορισμένους συνοδοιπόρους τους να χυδαιοδολούν και να βρίζουν ελεύθερα για να αντιλαμβάνεται ο κόσμος το ποιόν τους και το υψηλό μαρξιστικό - λενινιστικό επίπεδο της σκέψης και της πρακτικής τους. Όμως από αύριο κομμένες αυτές οι χυδαιότητες! Δεν θα το κάνουμε εδώ κόβα του Περισσού.

    Υ.Γ. Ζητούμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας για αυτή κατάσταση και τους καλούμε να δουν το ζήτημα με μεγαλοψυχία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. προς Ανώνυμο 3:52πμ

    Υπάρχει και αυτό το ψιλικατζίδικο:

    Η "ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ" στις ΗΠΑ

    Η "ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ" στις ΗΠΑ συμμετέχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του Κόμματος. Το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη διοργανώνει συνεστίαση στο "Μποχίμιαν Χολ" στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.

    Ολα τα έσοδα από τη συνεστίαση θα δοθούν για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

    ("ριζοσπάστης",Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996)

    Βεβαια, δεν συμμετέχει στο κίνημα «Occupy Wall Street», αλλά μαζεύει δολάρια για το κώμα:
    Ανακοίνωση της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανωνυμος των 8.45
    Ενω το δικο σας ποιον ξεπερναει και τον Σκαλουμπακα σα να λεμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Exω περασει ενα φεγγαρι απο τον αναρχικο χωρο(βιαζομουνα και γω να κανω την επανασταση)Εχω δει οτι υπαρχουν οντως εκει πολυ αξιολογα παιδια.Αλλα μεχρι εκει η επιθεση σε απλο κοσμο που διαδηλωνε ειναι αλητεια!Και ρε παιδια οσο καλες να ειναι και οι προθεσεις δεν μπορουμε να ζουμε παντα με την ελπιδα της ουτοπιας.Αναρχια δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομυριο να επικρατησει στον συχρονο κοσμο ειναι αδυνατο να οργανωθει η παραγωγη με τοσο ελευθεριακο τροπο!Παρολο τις μεγαλες μου διαφωνιες με το ΚΚΕ πιστευω πως ειναι η μοναδικη συγκροτημενη δυναμη στην Ευρωπη που μπορει να ανοιξει χαραμαδα ανατροπης του καπιταλισμου.Και ο σοσιαλισμος που υποστηριζει μπορει να εχει τα χιλια στραβα αλλα απο την βαρβαροτητα του καπιταλισμου που ζουμε(ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ)ειναι σιγουρα πολυ προτιμοτερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ανωνυμε των 3.03,το εγραψα για να πω οτι ο ΕΟΣ γραφει ο,τι θα ηθελε να εχει δει,κι οχι οτΙ πραγματι συνεβη.Τοχει συνηθειο σε ενα μικρο εστω βαθμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ