ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΔΕΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ


Ανάμεσα στις διάφορες απόψεις και προτάσεις για τους τρόπους που μπορούμε να μην πληρώσουμε το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ξεχωρίσαμε την παρακάτω μεθόδευση και σας την προτείνουμε:

1. Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε, καταθέτοντας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τη νόμιμη οφειλή σας. Ως νόμιμη οφειλή ορίζεται, αυτό που πληρώνατε μέχρι σήμερα στη ΔΕΗ. Ειδικότερα, το «Α» = αυτό που οφείλετε στη ΔΕΗ, για το ρεύμα που καταναλώσατε + το «Β» = χρεώσεις προς τρίτους (ΔΤ, ΔΦ, ΤΑΠ, ΕΤ).

2. Πάτε σε ΑΤΜ «μεγάλης» τράπεζας (μεγάλη = που θα είναι συμβεβλημένη με τις ΔΕΚΟ), με το λογαριασμό της ΔΕΗ ή με τον 12 ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, ο οποίος αναφέρεται στο λογαριασμό του ρεύματος (στη σελίδα 2/2). Εννοείται, ότι στην τράπεζα που θα επιλέξετε, διατηρείτε τραπεζικό λογαριασμό «συνδεδεμένο» με την κάρτα σας.

3. Ακολουθείτε τις οδηγίες του μηχανήματος, δηλαδή: συνδέεστε με το ΑΤΜ, επιλέγετε «άλλες συναλλαγές», «πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ», πληκτρολογείτε τον «κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής» κι' εκεί, που θα σας ζητηθεί, να ορίσετε το ποσόν πληρωμής, πληκτρολογείτε μόνον το άθροισμα «Α Β» του λογαριασμού. Παίρνετε την απόδειξή σας κι' έτσι, έχετε τακτοποιήσει την οικονομική σας υποχρέωση προς τη ΔΕΗ, η οποία, δεν δικαιούται, σε καμία περίπτωση να κόψει το ρεύμα. Το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ, «βλέπει», ότι εξοφλήσατε τη νόμιμη, προς τη ΔΕΗ, οφειλή σας. Τέλος, μην παραλείψετε, να στείλετε ... τους «χαιρετισμούς» σας, μ' ένα καλάθι από τα γνωστά εξαιρετικά ... εξωτικά φρούτα στο ΥΠΟΙΚ

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Θα εξοφλήσετε το λογαριασμό μόνο μέσω ΑΤΜ και όχι «εισπρακτικής μηχανής». Γιατί το υπογραμμίζω αυτό? στα ΕΛΤΑ π.χ. υπάρχει εισπρακτική μηχανή, όπου εξοφλούνται οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ. Όμως, η φιλοσοφία της εν λόγω μηχανής, που «σκανάρει-διαβάζει» το λογαριασμό, δεν επιτρέπει «μερική» εξόφληση του λογαριασμού, δηλαδή, ή θα πληρωθεί το σύνολο του λογαριασμού (άρα και το χαράτσι) ή τίποτα. Επιπλέον, όσοι εξοφλείτε τη ΔΕΗ με πάγια εντολή χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού σας, θα πρέπει να την ανακαλέσετε, προσωρινά τουλάχιστον, μέχρι να ξεκαθαρίσει η «βρώμα» με το χαράτσι.

4. Σε περίπτωση που έχετε κατοικία, την οποία εκμισθώνετε σε τρίτο, ανεξάρτητα από το εάν η παροχή του ρεύματος είναι στο δικό σας όνομα ή σε αυτό του μισθωτή (ενοικιαστή), κάνετε το εξής:

α) επισημαίνετε εγκαίρως στον ενοικιαστή σας, να μην πληρώσει κανένα λογαριασμό της ΔΕΗ, που θα περιέχει το χαράτσι,
β) του ζητάτε να σας δώσει τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής καθώς και το ποσόν που αφορά τις χρεώσεις «Α» και «Β» του λογαριασμού. Εξοφλείτε κανονικά το λογαριασμό, όπως αναφέρθηκε παραπάνω (βλ. 2 & 3) και ζητάτε από τον ενοικιαστή σας, να σας καταβάλει με το επόμενο μίσθωμα και το ποσόν που καταβάλατε εσείς, για δικό του λογαριασμό, στη ΔΕΗ.

Οι οδηγίες προέρχονται από το ΔΕΗΤΖΗΣ, όπου μπορείτε να βρείτε και ορισμένα πρόσθετα στοιχεία, αν δεν πειστήκατε με αυτά που γράφουμε.

7 σχόλια :

 1. Εχω την εντύπωση ότι τα δεδομένα άλλαξαν.
  Δηλαδή ο καινούργιος λογαριασμός ΔΕΗ δεν έχει σχέση με αυτόν που δημοσιεύεται .

  Έτσι και τον προτεινόμενο τρόπο, τον μπλόκαραν (;), αφού στο μεν Α άφισαν τη ΔΕΗ, στο δε Β πρόσθεσαν όλα τα άλλα και το χαράτσι μαζύ (πακέτο).

  Ώστε να μην δέχεται (το δοκίμασα) το σύστημα το άθροισμα ΔΕΗ+ΕΡΤ+Δημοτικά κλπ που πολλοί προτείνουν. (Ίδε συννημένη φωτό).

  Μήπως θα πρέπει να προτείνουμε κάτι άλλο;

  https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=427b9add42&view=att&th=13330b0579eefcd2&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_gu3zmcz30&zw

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. προς Ftanei_pia

  Ναι ο λογαρισμός είχει αλλάξει, αλλά γιατί δεν μπορεί να γίνει η πληρωμή του (Α) που αφορά το ρεύμα της ΔΕΗ στο ΑΤΜ;

  Δεν μπορείς να πληρώσεις πλέον απο ΑΤΜ το λογαριασμό της ΔΕΗ;

  Τι ακριβώς θέλεις να πεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θέλω να πω ότι δεν μπορείς να πληρώσεις πια το παλιό Α+Β, όπως λέει το άρθρο, (δηλαδή (Α)=ΔΕΗ + (Β)=Δημ.Τέλη +ΤΑΠ +ΕΡΤ. Γιατί στο Β μπήκε μαζί και το χαράτσι.

  Τώρα αν προτείνεις να πληρώσουμε μόνο το Α=ΔΕΗ και όχι Δημ. Τέλη+ΤΑΠ+ΕΡΤ πέστο καθαρά.
  Δεν λέει όμως κάτι τέτοιο το άρθρο.
  Είναι πιά άλλη πρόταση, που πέφτει στο τραπέζι. Που δεν ξέρουμε τις συνέπειες της.
  Και φυσικά δεν έχει καμμιά σχέση με τα Α+Β κλπ....

  Αυτό όμως που με στεναχωρεί, είναι ότι τρέχουν οι μέρες και δεν ακούγεται απολύτως καμμιά πειστική πρόταση, από κόμματα,παρατάξεις,συνιστώσες,παρασυνιστώσες κλπ, "πλην της βίας" του Π.Κ., που καλά μεν ακούγεται, αλλά δεν ξέρω και πόσοι θα πειστούν να την ακολουθήσουν..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ ftanei_pia

  Η πρόταση το λέει καθαρά:
  πληρώνουμε σε ΑΤΜ μόνον το (Α) που είναι το ρεύμα της ΔΕΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ενδιαφέρουσα, κατ'αρχήν, η ΝΕΑ σου πρόταση.
  Για να δούμε όμως, τι προβλήματα έχει και το σπουδαιότερο πως θα την εκτιμήσουν οι αναγνώστες του ΕΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Προσωπικά ,
  πλήρωσα το λογαριασμό μείον χαράτσι μέσω ebanking, δηλαδή και ερτ και δημοτικά τέλη, όπως έκανα μέχρι τώρα δηλαδή. Δεν διασφαλίζεσαι ότι η ΔΕΗ δεν θα βγάλει εντολή διακοπής, αλλά ποσώς με ενδιαφέρει. Άμα είναι να ψαρώνουμε με τέτοια, μήπως, αν, μπορεί, ίσως, όμως κτλ δεν γίνεται δουλειά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. και δηλαδή τι θα κάνεις αν σε 45 μέρες σου έρθει ο νέος λογαριασμός και προειδοποίηση που θα σου κόψουν το ρέυμα? κάνω το δικη΄γόρο αλλα και εγώ έχω καταλήξει σε αυτή τη λύση, να μην πληρώσω το χαράτσι μέσω ebanking. έχω όμως αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της λύσης. φοβάμαι πως θα τρέχω να το ξανασυνδέω μετά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ