ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Το “Δόγμα της Δίκαιης Ανισότητας” του Άρχοντα της ΣΠΙΘΑΣ και άλλα φαιδρά παρόμοια


Δεν είναι απόσπασμα από οργουελικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας που επικεντρώνεται στην ώρα Χ κατά την οποία τα άξια τέκνα της φυλής θα αναλάβουν την ευθύνη της ανάπλασης, αναγέννησης και διακυβέρνησης της χώρας. Το Δόγμα της Δίκαιης Ανισότητας προβάλλει ως μια ετεροτοπία της“11ης θέση για τον Φόυερμπαχ” ενάντια στον εξισωτισμό. Είναι η 11η θέση “Για το οργανωτικό πρόβλημα” του Μίκη Θεοδωράκη!

από το Metropolis του Φριτς Λανγκ
11. Με βάση το Δόγμα της Δίκαιης Ανισότητας του Μίκη Θεοδωράκη, θα πρέπει η κάθε Σπίθα να ξεχωρίζει τα ταλέντα των μελών της και να τα αναδεικνύει. Έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη από νέους ανθρώπους με προσωπικότητα και φιλομάθεια. Πρόθυμους να αφιερώσουν τη ζωή τους στα κοινά. Είναι εθνική ανάγκη μέσα από τις Σπίθες να προκύψει η νέα γενιά των ηγετών -κάθε είδους- της χώρας. Αυτών που την ώρα Χ θα αναλάβουν την ευθύνη της ανάπλασης, αναγέννησης και διακυβέρνησης της χώρας.


Όλα αυτά για να πραγματωθούν, προϋποθέτουν ένα Φύρερ με σιδερένια πίστη και θέληση, μια “Συμβουλευτική” και ένα “Εθνικό Κέντρο”. Ο Άρχοντας της ΣΠΙΘΑΣ εξηγεί αυτές τις κρίσημες πλευρές του εγχειρήματος σε ένα e-mail που απέστειλε το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 προς απείθαρχο φύλαρχο:

από το Metropolis του Φριτς Λανγκ
Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι ο ρόλος μου δεν σταματά στο «ο Εμπνευστής» όπως με αποκαλείς αλλά ίσα-ίσα τώρα αρχίζει. Και είμαι αποφασισμένος να παίξω αυτόν τον ρόλο με σιδερένια πίστη και θέληση. Θέλω να ελπίζω ότι με κατάλαβες και θα προσπαθήσεις να προσαρμοστείς στις ιδέες και τις μεθόδους που προτείνω για να πάμε μπροστά όλοι μαζί σαν ενιαίο σύνολο. Σε πληροφορώ ότι το οργανωτικό το ανέλαβα εγώ με βασικό συνεργάτη μου τον κ. Δημητροκάλλη. Εάν παρ' ελπίδα εξακολουθήσεις να εφαρμόζεις προσωπική πολιτική, θα υποχρεωθώ να σε παρακαλέσω να εγκαταλείψεις την Σπίθα κάνοντας πιθανώς μια νέα δική σου Κίνηση.

Σε χαιρετώ,
Μίκης Θεοδωράκης

ΥΓ. Τα όσα γράφω πιο πάνω, αφορούν και δυο-τρεις ακόμα, που δρουν στο όνομα της Σπίθας με εντελώς προσωπικά κριτήρια μπλοκάροντας τη δημιουργία Σπιθών σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Συμβουλευτικής. Για το λόγο αυτό ενώ η Αθήνα στον χάρτη έπρεπε να παρουσιάσει 20-30 Σπίθες, καθυστερεί.
Καταδικάζω κάθε πρόσωπο που στο όνομα της Σπίθας εφαρμόζει προσωπική πολιτική και καλώ τα μέλη των Σπιθών να αναλάβουν την πρωτοβουλία εφαρμογής των Αρχών της Κίνησης και των οδηγιών που στοχεύουν στη δημιουργία μιας Ενιαίας Οργάνωσης ομοιόμορφης με άξονα το Εθνικό Κέντρο, που εξασφαλίζει την ενότητα δράσης του Κινήματος.
( Ολόκληρο το κείμενο στην ιστοσελίδα της ΣΠΙΘΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

Υπάρχουν και οι οπαδοί της άμεσης δημοκρατίας που αντιστέκονται και τολμούν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Όμως, δεν εμπνέονται από την κομμούνα των Παρισίων αλλά από βαθιά πατριωτικά αισθήματα. Πρώτη και καλύτερη, η ακραίων πεποιθήσεων “Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου” στο πόνημά της με τίτλο Ἔως ἐδῶ Μίκη! Ἀπό ἐδῶ καὶ πέρα ΜΟΝΟΙ μας!” κραυγάζει:

Πρό ἀρκετῶν μηνῶν σοῦ ἔγραφα, μαζί μὲ ἄλλους Ἕλληνες ζητώντας σου νὰ προχωρήσῃς σὲ μίαν κίνησι ποὺ οὐδείς τολμοῦσε. 

από το Metropolis του Φριτς Λανγκ
Σοῦ ζητούσαμε ἐπιμόνως νὰ ἡγηθῇς κινήσεως πολιτῶν ποὺ θὰ ὁδηγούσαν τὴν Ἑλλάδα καὶ τοὺς Ἕλληνες σὲ πιό ὑγιεῖς τρόπους διακυβερνήσεως. 

Σοῦ μιλήσαμε γιὰ ἄμεσο δημοκρατία καὶ γιὰ ἀνάγκη ἀλλαγῆς πολιτεύματος. (Κάτι σοῦ μάθαμε ὅμως, δὲν μπορεῖς νὰ μὴν τὸ παραδεχθῇς!) 

Σήμερα, μετὰ ἀπό ὁλίγων μηνῶν λειτουργίας τῆς Σπίθας, διαπιστώνω ἔκπληκτη, πόσο μακρὰν τῆς πραγματικότος ἤμασταν.

Αλλά και ο γνωστός στάση πληρωμών έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ, Δ. Καζάκης, σε φιρμάνι που εξέδωσε, διαλαλεί:

Το βασικό είναι να καλλιεργηθεί και ν’ αναπτυχθεί σύμφωνα με ορισμένες ουσιαστικές αρχές της θεωρίας, λίγες ας είναι, μα οπωσδήποτε πρωταρχικές. Ακόμη κι αν δεν καταλάβει τελείως αυτές τις αρχές, είναι αρκετό να πεισθεί για την αναγκαιότητα της νίκης της θεωρίας και του κόμματός του. Ο στρατιώτης δεν είναι ανάγκη να ξέρει τα σχέδια των επιτελαρχών.

Πρέπει λοιπόν να τον κρατήσουμε στα πλαίσια μιας αυστηρής πειθαρχίας και να του εμφυσήσουμε την πεποίθηση ότι τα αίτια της θεωρίας είναι δίκαια κι ότι για να επικρατήσει χρειάζεται να αναλωθεί ολόκληρος. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε μ’ έναν στρατό όπου όλοι οι στρατιώτες του θάταν στρατηγοί, προικισμένοι με ανώτερες ικανότητες;

Ή τι χρησιμότητα θα είχαν για ένα κόμμα τα μέλη του, αν όλα ήταν «εξέχουσες» προσωπικότητες; Όχι, μας χρειάζονται απλοί στρατιώτες γιατί δίχως αυτούς δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε εσωτερική πειθαρχία. Μια «οργάνωση» απ’ την ίδια της τη φύση, δεν θα μπορέσει να υπάρξει παρά μόνο με μια ανώτατη διοίκηση από μορφωμένους και με την πλατειά μάζα πίσω της που θα την καθοδηγεί περισσότερο το συναίσθημα.»

Μπορεί το παραπάνω απόσπασμα να το έγραψε ο Χίτλερ το 1928 και να αποτυπώνει την οργανωτική φιλοσοφία του ναζισμού, αυτό όμως δεν απέτρεψε ορισμένους από το να επαναφέρουν την ίδια λογική στα οργανωτικά τους σχέδια για την Σπίθα. Μόνο που αυτή την φορά τα εμφάνισαν ως θέληση του «Οδηγητή του Κινήματος» όπου όλοι οι άλλοι έπρεπε να πειθαρχήσουν.

( από το κείμενο “ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟΥΣ” του Δ. Καζάκη. Το κείμενο αυτό είχε δημοσιευτεί αρχικά στην δική του ιστοσελίδα αλλά και στην ιστοσελίδα της ΣΠΙΘΑΣ. Όμως εξαφανίστηκε και από τις δύο ιστοσελίδες με τον ίδιο τρόπο που έχουν εξαφανιστεί και άλλα κείμενα στο παρελθόν, όπως έχουμε επισημάνει σε πρόσφατα σημειώματά μας. Παρ' όλα αυτά μπορείτε να το βρείτε, γιατί αναδημοσιεύτηκε και σε άλλες ιστοσελίδες, όπως εδώ: tsantiri.gr )

Με τούτα και με τ' άλλα, ο Άρχοντας της ΣΠΙΘΑΣ αναγκάστηκε να ρωτήσει το Μαντείο των Αδελφών, το επονομαζόμενο "Συμβουλευτική". Ο χρησμός του έλεγε ότι πρέπει να θυσιαστεί η Ιφιγένεια. Μόλις λοιπόν δημοσιεύτηκε ο χρησμός στην ιστοσελίδα της ΣΠΙΘΑΣ, ο κ.Δημητροκάλλης με e-mail κοινοποίησε την παραίτηση του από την Διεύθυνση του Οργανωτικού της ΣΠΙΘΑΣ και τώρα όλοι περιμένουν πότε θα σαλπάρει ο στόλος. Μαζί τους βρίσκονται και αρκετοί αριστεροί. Κάποιοι απ' αυτούς, μέσα στα πλοία και περιμένουν στον πάγκο του κωπηλάτη το σύνθημα της εκκίνησης, άλλοι, στον γιαλό, έχουν βγάλει τα μαντηλάκια τους και ετοιμάζονται να τους κατευοδώσουν...

18 σχόλια :

  1. Αγαπητή ΕΟΣ καλημέρα. Σε έπιασα να λες ψέματα αποδεικνύοντας έτσι ότι ακολουθείς και εσύ την πεπατημένη της λασπολογίας του Γκέμπελς και της ψευδολογίας των αστικών ΜΜΕ. Δεν κάθομαι κάθε φορά να παρακολουθήσω εάν αυτά που γράφεις είναι πραγματικά, γιατί ως αριστερός έχω μάθει, σε αντίθεση με πολλούς, ότι ο χαφιεδισμός, το ψέμα και η λασπολογία είναι έξω από την κουλτούρα μου. Ωστόσο σε παραπέμπω στην ιστοσελίδα http://www.dimitriskazakis.blogspot.com/ για να δεις ότι το άρθρο που αναφέρεις υπάρχει ακόμα με ημερομηνία 4 Απριλίου του 2011. Ο φανατισμός που εκπέμπεις δυστυχώς στο έχω ξαναπεί σε κάνει να χάνεις το δίκιο σου. Με τη δική σου λογική ο απλός κόσμος, οι εργάτες, οι αγρότες, οι υπάλληλοι, που έχουν αυτές τις απόψεις ή θα τις αλλάξουν για να συναντηθούμε ή είναι μιάσματα. Σκέψου καλά τι λες και πόσο διαφέρεις εσύ από τους φασίστες. Σκέψου καλά πριν απαντήσεις. Δεν θέλω αριστερίστικες μπαρούφες, αλλά απαντήσεις στο πως κάνεις σήμερα το Μέτωπο ανατροπής της κυβέρνησης και του συστήματος. Με τη δική σου λογική πάντως όχι γιατί ο λόγος σου παραπέμπει, δυστυχώς που το λέω, απευθείας στον Χίτλερ και τις αυθεντίες που έχουν ξεκάθαρα τα πράγματα στο μυαλό τους και είναι έτοιμοι να καθοδηγήσουν τη χλέμπα, τον όχλο, στη νίκη του κινήματος, αφού πρώτα βαφτιστούν υποχρεωτικά διεθνιστές (όπως οι Ελληνες μουσουλμάνοι στην επανάσταση του '21 χριστιανοί με το ζόρι), υποτακτικοί της άποψής σου! Πες μου που διαφέρεις από τον Καραμπελιά και τον Δημητροκάλλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προς redteam

    Ψυχραιμία! Μάλλον κάποιες αλήθειες είναι φαίνεται ενοχλητικές και προκαλούν σύγχυση και πανικό. Λοιπόν,την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσεις ανάλογους χαρακτηρισμούς "Σε έπιασα να λες ψέματα αποδεικνύοντας έτσι ότι ακολουθείς και εσύ την πεπατημένη της λασπολογίας του Γκέμπελς και της ψευδολογίας των αστικών ΜΜΕ" θα λογοκριθείς χωρίς άλλη προειδοποίηση.

    Ποίο είναι λοιπόν το φοβερό και τρομερό ψέμα που ισχυρίζεσαι ότι έχει γραφτεί και θίγει την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία του Δ. Καζάκη; Ότι απέσυρε το δημοσίευμα με τίτλο "ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟΥΣ!" από την ιστοσελίδα του.

    Και βεβαίως το απέσυρε και το επανεμφάνισε αργότερα! Και ιδού οι αποδείξεις. Σωστά γράφεις ότι "το άρθρο που αναφέρεις υπάρχει ακόμα με ημερομηνία 4 Απριλίου του 2011". Ξέρεις όμως πότε δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά; Δύο μέρες πριν είχε ήδη δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της κίνησης του Καζάκη "σεισάχθεια"(http://seisaxthia.blogspot.com/) εδώ: http://seisaxthia.blogspot.com/2011/04/blog-post_5343.html Αυτό το δημοσίευμα είχε κρυφτεί τις προηγούμενες μέρες. Σήμερα ο διαχειριστή της ιστοσελίδας το επανέφερε!

    Επίσης το ίδιο κείμενο είχε δημοσιευθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΣΠΙΘΑΣ και εξαφανίστηκε από εκεί.. Αυτό φαντάζομαι ότι δεν το αμφισβητείς; Αν θέλεις για δεις την εξαφάνισή του από την ιστοσελίδα της ΣΠΙΘΑΣ δεν έχεις παρά να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της ΣΠΙΘΑΣ ΙΛΙΟΥ, όπου είχε αναδημοσιευτεί από την επίσημη ιστοσελίδα, όπως αναφέρεται στο τέλος: ΠΗΓΗ:ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Αν κάνεις κλικ στον σύνδεσμό που παραπέμπει εδώ: http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/articles/?nid=609
    πηγαίνεις δε άδεια σελίδα!...

    Αφιερωμένο εξαιρετικά σε σένα το παρακάτω δημοσίευμα:
    Ο Μίκης, οι διορισμένοι και τα τεχνάσματα απάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιάννης Γρηγορίου6 Απριλίου 2011 στις 11:11 π.μ.

    Κάποιοι από το ΜΕΤΩΠΟ ΑΑ συμπάσχουν με τα αγνά Ελληνόπουλα της ΣΠΙΘΑΣ, ο "Γέρος" έχει ήδη μπει στο καράβι και έχει καταλάβει την θέση του κωπηλάτη. Ο Ρ.Ρ. από τον γιαλό του κουνάει το κόκκινο μαντηλάκι του. Κάποιοι από την H ΑΡ.ΣΥΝ.Α (την νέα συνιστώσα του ΜΕΤΩΠΟΥ) δεν πατάνε σε τρεις 3 βάρκες (ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, ΜΕΤΩΠΟ, ΒΗΜΑ) που ισχυρίζεται η ΕΟΣ, αλλά σε 4, πατάνε και στην ΣΠΙΘΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σήμερα το τραγικό το εκπροσωπεί η κυβέρνηση του ΔΝΤ και το γελοίο η ΣΠΙΘΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε, εντάξει εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τον Θύμιο, γνωστό διώκτη των μεταναστών, ξεπερνά και τον Καραμπελιά σε αυτό, για να απαντήσεις σε μένα, τι να πω; Κατά τα άλλα με την ίδια έννοια θα πρέπει να κινητοποιηθείς γρήγορα γιατί σύντροφοι του ΜΑΑ διαδίδουν το άρθρο του ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΡΟΥ μέσω της ίδιας ιστοσελίδας που και εσύ παραπέμπεις( tsantiri.gr)http://www.tsantiri.gr/apokalypseis/profitiko-arthro-apo-to-2003-ta-schedia-tou-soros-gia-tin-ellada.html. Τι πρέπει να τους κάνουμε; Να τους τσακίσουμε;. Να τους καταγγείλουμε ως εθνίκια; Συντροφε ΕΟΣ σοβαρέψου. Η όλη στάση σου δείχνει μόνο εμμονές, φαντασιώσεις, συνωμοσίες (που κατηγορείς άλλους γι' αυτά), εν τέλει ότι χειρότερο έχει να παρουσιάσει όλα αυτά τα χρόνια η αριστερά και έστειλε τον κόσμο σπίτι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα μέλη της ΑΡΣΥΝΑ θα πρέπει να έχουν πολλά πόδια για να πατάνε σε τόσες βάρκες! Μια φωτογραφία από την τελευταία τους ολομέλεια, [εδώ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα εάν θες να κάνεις παρέα μόνο με τον Γιάννη Γρηγορίου και τον marko που ήδη έχει δει ότι τα εθνικά κράτη κατέρρευσαν και πάμε σε μια κομμουνιστική κοινωνία, μάλλον ακολουθείς έναν άλλο δρόμο. Τη "Αριστερής Στρουθοκάμηλου" που έμειναν μόνοι τους και τα συζητάνε μεταξύ τους, συμφωνούν, και είναι... άρχοντες στο ιστολόγιό τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν θα ακολουθήσουμε τον δρόμο που μας προτείνεις και δεν θα βάλουμε την προβιά του πατριώτη για να αποκτήσουμε κοινό.

    Αυτό το κάνουν κάποιοι τυχοδιώκτες της Αριστεράς, οι οποίοι βλέπουν τον ίσκιο τους και νομίζουν πως είναι το μπόι τους. Όμως γρήγορα θα ανακαλύψουν ότι όποιος ανακατεύεται με τα ..καλαμπόκια, τον τρώνε οι κότες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι αφορισμοί που χρησιμοποιείς (προβιά πατριώτη κ.λ.π.) δείχνουν το αδιέξοδο σου. Πολιτική απάντηση δεν έχεις, μόνο μπόλικες θεωρίες συνωμοσίας, φαντασιώσεις που τις θεωρείς διεθνιστικές (κατά βάση είναι κοσμοπολίτικες και προέρχονται από το think tank της Ουάσιγκτον) και το χειρότερο είσαι όπως φαίνεται οπαδός του Μηλιού που σήμερα έχει φέρει σε ιδεολογικό αδιέξοδο την ομάδα Τσίπρα, που δεν ξέρει που πατά και που βαδίζει. Τα ίδια σημάδια βλέπω και σε σένα. Προσοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ redteam

    Κάποιοι στην Αριστερά έχουν μάθει να υπάρχουν μέσω της αντιπαλότητας/στοχοποίησης για ότι δεν μπορούν να ελέγξουν, για ότι φοβούνται για ότι είναι απρόβλεπτο.

    Όπως κάποιοι είχαν - και εξακολουθούν να έχουν - στοχοποιήσει στον ΣΥΝασπισμό (και όχι μόνο) τον Α.Αλαβάνο, το ίδιο κάνουν κάποιοι άλλοι για τον Γ. Μηλιό, ο οποίος δεν είναι και ότι χειρότερο έχει η Αριστερά! Το πιο φοβερό είναι ότι δεν έχουν διαβάσει, ούτε γνωρίζουν τι πραγματικά έχει γράψει, απλά έχουν ακούσει τι τους έχει πει ο "καθοδηγητής" τους...

    Επίσης, αυτά για τα "think tank της Ουάσιγκτον" και η πρακτική της χαφιεδολογίας που χρησιμοποιείς κατά κόρον όταν τελειώνουν τα επιχειρήματά σου, το μόνο που κάνουν είναι να αποκαλύπτουν ότι ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του.

    Υ.Γ. Ίσως και να έχεις ένα δίκαιο για η έκφραση "προβιά του πατριώτη" δεν αποδίδει την αλήθεια για όλους τους Αριστερούς συνοδοιπόρους του Παπαθεμελή, του Καμμένου, του Καραμπελιά. Κάποιοι αδικούνται γιατί είναι πραγματικοί πατριώτες, όπως για παράδειγμα εσύ και η Λ. Κανέλλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @redteam

    Δεν αφήνεις καλύτερα την ΕΟΣ ήσυχη;Αν δεν έβγαζε η ΕΟΣ το τι είναι η Σπίθα μπορεί τώρα να είμαστε σπιθιστές και συ και γώ.Γιατί προβάλουν αμεσοδημοκρατία και πλατύ λαϊκό μέτωπο.Τα υπόλοιπα τα μάθαμε από την ΕΟΣ. Εκτός και αν θεωρείς πως η Σπίθα είναι το μέλλον του τόπου . Εχω αρχίσει να ανησυχώ μήπως έχουν γίνει συνεννοήσεις ανάμεσα σε Σπιθιστές και όχι μόνο. Μήπως έχουν γίνει συνεννοήσεις ώστε η Σπίθα να αποτελέσει την "επαναστατική λαϊκή κυβέρνηση" που έχει εξαγγείλει ο Μίκης Θοδωράκης και δεν το ξέρουμe; Με σύνθημα " Εμπρός Λαέ να αγωνιστούμε ,να μην κυματίσει η Τουρκική σημαία στην Ακρόπολη"
    Αντι να ευχαριστείτε την ΕΟΣ για το θάρρος και την διορατικότητα που έχουν αυτοί οι σύντροφοι της ΕΟΣ και μας ανοίγουν τα μάτια,τους την "πέφτετε" κιόλας; Ο φασισμός και ο εθνικισμός σε εποχές κρίσης δεν έχουν κοντά ποδάρια.Δεν είμαστε στο 1941 που ήταν ξεκάθαρος ο αγώνας κατα του φασισμού. Σκεφτείτε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όποιος διαβάσει το κείμενο του Θεοδωράκη για το οργανωτικό πρόβλημα (http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/articles/?nid=603) και έχει στοιχειώδη σχέση με την Αριστερά, αντιλαμβάνεται ότι αυτά που πρεσβεύει είναι εχθρικά και ανταγωνιστικά με τις ιδέες και τα οράματα της Αριστεράς.

    Δύο παραδείγματα:

    α. Προβάλει το φασιστικό πρότυπο της οργάνωσης όπου ο αρχηγός είναι η ανωτάτη εξουσία που δεν λογοδοτεί (και προφανώς δεν εκλέγεται) από κανένα αντιπροσωπευτικό σώμα. Η άμεση δημοκρατία ισχύει τις τοπικές οργανώσεις η οποίες στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σχέση προς τα πάνω...

    β. Η Αριστερά είναι υπέρ των αδυνάτων και αυτών που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Στις κοινωνικές και πολιτικές πρακτικές της προωθεί ακριβώς τα ανάποδα από αυτά που προτείνει ο Θεοδωράκης. Δηλαδή δεν ενδιαφέρεται να μεγαλώσει τις διαφορές αλλά να τις αμβλύνει. Δεν είναι κάποιοι που έχουν το "χάρισμα" του πολιτικού ή του ηγέτη και θα πρέπει όλοι να υποκλινόμαστε μπροστά τους, αλλά αντίθετα θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα ώστε όλοι να βελτιώνονται και να μπορούν να διαχειρίζονται τα κοινά. Γιαυτό η Αριστερά προτείνει την εναλλαγή στις ηγετικές θέσεις, ακόμα και ποσοστώσεις στην σύνθεση των εκλεγμένων οργάνων για τις αδύναμες κοινωνικές κατηγορίες (π.χ. γυναίκες,εργαζόμενους κλπ).

    Είναι πραγματικά ντροπή για διαφόρους αριστερούς όπως ο Ρ.Ρινάνλτι στον "δρόμο" και ορισμένους άλλους εδώ όπως ο redteam, που δεν λένε κουβέντα αυτά τα σημαντικά ζητήματα και είναι πρόθυμοι να συμπορευτούν με πολιτικά μορφώματα όπως αυτό που οικοδομείται γύρω από τον Μ. Θεοδωράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βλέπω ότι όλοι σας είστε έτοιμοι να με κατατάξετε στη Σπίθα. Κι όμως εάν διαβάσετε παλαιότερα σχόλια σε ποστ που έχουν ανεβεί θα καταλάβετε ότι εγώ με αυτό το μόρφωμα του Ανθιμου, του Παπαθεμελή, του Δημητροκάλλη (άλλωστε πρώτος το αποκάλυψα σε παλιότερο σχόλιο εδώ μέσα και η ΕΟΣ δεν κομίζει γλαύκας εις Αθήνας) και όλους του εθνικιστές που έχουν περικυκλώσει τη Σπίθα. Από αυτό όμως μέχρι να τα βάζεις με όσους πάνε εκεί, αλλά και να ισοπεδώνεις τον Καζάκη ή τον Κωνσταντακόπουλο έχει διαφορά. Είναι μια σταλινική τακτική που ακολουθεί και ο Περισσός. Οσο πιο γρήγορα το καταλάβει η ΕΟΣ μα τις εμμονές της τόσο καλύτερα. Εάν θέλει να αντιπαρατίθεται με όρους του 1970 τότε κακό του κεφαλιού της. Καλό στην Αριστερά δεν κάνει πάντως και δείχνει ότι δεν έχει κατανοήσει σε ποια εποχή βρίσκεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. redteam,

    Τελικά αποκαλύφτηκε η πολιτική σου πρακτική, πρόσεξε όμως γιατί και άλλοι κάνουν το ίδιο!
    αφιερωμένο εξαιρετικά: Εισοδισμός: το πλέον αποτελεσματικό στρατήγημα της ιστορίας! 

    Είναι αφελές αν νομίζεις ότι μπορούν να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά ενός αντιδημοκρατικού και αυταρχικού μηχανισμού όπως είναι η ΣΠΙΘΑ. Αν παρατήρησες ότι η διαγραφή του Δημτροτροκάλλη δεν έγινε από προοδευτική κατεύθυνση αλλά από αντιδραστική! Ακροδεξίοι, χέρι χέρι με τον Καζάκη και την παρέα τον κατηγόρησαν για το "οργανωτικό". Έχει ενδιαφέρον ότι το ζήτημα της "άμεσης δημοκρατίας" το έβαλαν οι ακροδεξιοί και όχι οι κομμουνισταράδες τύπου Καζάκη. Επίσης το νέο οργανωτικό της Σπιθας είναι πιο αντιδραστικό από αυτό που είχε προτείνει, υποτίθεται ο Δημητροκάλλης!....

    Νομίζω ότι στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και σε άλλες φασιστικές οργανώσεις, τα μέλη έχουν περισσότερες δυνατότητες συμμετοχής στην διαμόρφωση της γραμμής και στο ποίος θα είναι ο αρχηγός.

    Επίσης αποκαλύφθηκε ότι είσαι ένας άθλιος Κυρκικός! Γράφεις Εάν θέλει να αντιπαρατίθεται με όρους του 1970 τότε κακό του κεφαλιού της.. Το 70 είχαμε χούντα, αν δεν κάνω λάθος και από την μια τον Λ. Κύρκο που έλεγε να αλλάξουμε από τα μέσα την χούντα, να στηρίξουμε την φιλελευθεροποίηση του Μαρκεζίνη και να κάνουμε εθνική ενότητα με την δεξιά, και από την άλλοι οι υπόλοιποι που λέγανε ότι τέτοια καθεστώτα δεν εκδημοκρατίζονται αλλά καταρρέουν, πρέπει να αναπτύξουμε μαζικό κίνημα κλπ, κλπ.

    Λοιπόν, αυτά που λες είναι παρόμοια με αυτά που έλεγε το 70 ο Κύρκος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λυπάμαι μόνον για την παρακμή τόσων και τόσων ανθρώπων, μερικοί απο τους οποίους άλλοτε έχουν προσφέρει σημαντικά.
    Λυπάμαι και για την σημερινή πνευματική φτώχεια αυτού του χώρου που αποκαλείται αριστερά στην Ελλάδα.
    "Που είσαι νιότη πού 'δειχνες πως θα γινόμουν άλλος" (Κ. Βάρναλης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς ανώνυμο των 9.15
    Μη νομίζεις, θα μπορούσα να είχα διαβάσει κι αυτό το ντοκουμέντο τη δεκαετία του 1970 http://21aristera.wordpress.com/2011/01/10/το-9ο-συνέδριο-του-κκε και όχι το '70 που το περιορίζεις, μάλλον συνειδητά. Όσον αφορά το άλλο λινκ περί εισοδισμού, εγώ δεν συμμετείχα ποτέ σε τροτσκιστικές οργανώσεις ώστε να γνωρίζω τις μεθόδους. Όσοι θήτευσαν, μυρίζομαι και την ΕΟΣ, αυτοί θα ξέρουν καλύτερα. Τώρα εάν με βάζεις στη γραμμή περί φιλελευθεροποίησης της Χούντας, που πήγε άπατη και τη μεταχουντική ΕΑΔΕ και ΑΣΔΗΣ του Κύρκου έπεσες έξω. Εγώ μιλάω για τον απλό κόσμο της Σπίθας. Ούτε είπα να πάμε να γραφτούμε ομαδικά για να επηρεάσουμε, ούτε να κάνουμε εισοδισμό στη "συμβουλευτική". Οταν λοιπόν βρεις εναν καλοπροαίρετο που πάει στη Σπίθα και του πεις το κατεβατό της ΕΟΣ να είσαι σίγουρος ότι θα τον χάσεις. Γιατί επιμένω ότι η ΕΟΣ είναι... εκτός τόπου και χρόνου και αντιπαρατίθεται με όρους της δεκαετίας του '70 (για να μην παρεξηγηθούμε ξανά). Θεωρώ ότι η ΕΟΣ, εάν τοποθετηθεί σε ανοικτό ακροατήριο, θα διώξει κόσμο αντί να τον κερδίσει. Έτσι απλά. Όχι λόγο θέσεων (άλλωστε είμαι φανατικός οπαδός της "κωμικοτραγικής ιστορίας του ελληνικού έθνους" του Βασίλη Ραφαηλίδη). Αλλά μέχρις εκεί. Μπορώ να φέρω κι άλλο παράδειγμα μετά και την προβολή του debtocracy από το διαδίκτυο χτες. Λοιπόν τι λέει ο λαός του Ισημερινού. Τι τραγουδά για τον Κορέα την πατρίδα του; Είναι και αυτοί εθνικιστές, φασίστες, ακροδεξιοί λοιπόν. Έλεος ρε συντρόφια, αλλά σε λίγο θα πείτε και τον Τσε εθνικιστή γιατί το σύνθημα ήταν "Πατρίδα ή θάνατος" στην επανάσταση της Κούβας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν ξερω αν είναι ο Τσε εθνικιστής,ξέρω οτι ο Κάστρο απόλυσε 500.000 δημόσιους υπαλλήλους της Κούβας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εαν δεν γινει κατανοητο οτι ενας ειναι ο Εχθρος και ειναι ο καπιταλισμος και να κοιταξουμε να βαλουμε πεντε στοχους απλους που να συσπειρωνει ακομα και ψηφοφορους της δεξιας που ειναι στην καταλληλη στιγμη να κανουν την μεγαλη στροφη και σε συντομο χρονο θα μας εχουν ξεπουλησει και εμεις ακομη θα μαλωνουμε...Απο την αλλη πλευρα εκανα ενα οδοιπορικο στα παραλια της Μ.Ασιας και εκει ειδα σε καθε πολη πανω απο μια απεικονηση ή αγαλμα του Κεμαλ οπου εδειχνε με το δαχτυλο την Δυση δηλαδη την χωρα μας... Θελω λοιπον να πω οτι εαν η διεθνης συμμορια του Κεφαλαιου θελησει μπορει καλλιστα να ενεργοποιησει το υπερεθνικο συναισθημα των γειτονων μαςκαι τοτε μπορει να συμβει αυτο που λεει και το ανεκδοτο εγω το ξερω οτι δεν ειμαι καλαμποκι...Αυτος το ξερει οτι δεν ειναι κοκκορας; Φυσικα τα καραγκιοζακια τα κινουναυτοι που ξερουν...Ετσι δεν ειναι ; Εγω παντως δηλωνω αριστερη συριζικια, δεν ειμαι εθνικιστρια,δεν γουσταρω τα παιγνιδια των ηγετισκων της αριστερας και τους καυγαδες τους και τις λυκοφιλιες τους....Εγω δεν εχω να χωρισω τιποτα με τους συντροφους του Συριζα και δεν ανεχομαι να ειμαι πιονι κανενος τους. Οταν μαλωνουν να ξεχναμε τον Συριζα και οταν τα βρισκουν να γινομαστε παλι συντροφοι....Επισης δεν μπορω να εγγυηθω οτι οι Τουρκοι στην πλειοψηφια τους μας βλεπουν συντροφικα και με Διεθνιστικο πνευμα... Λοιπον αφηστε τις φαγωμαρες και κοιταξτε να επιδρασετε σε ολα τα κινηματα συμμετεχοντας και δεχομενοι καποιες διαφορες αναμεσα στον κοσμο τους... Μην μαξιμαλιζεται αυτες τις διαφορες αλλα κοιταξτε να βρειτε τις σημαντικες ομοιοτητες... Γιατι αλλιως μαυρος Λυκος που μας εφαγε...και δυστυχως αυτος ο λυκος εχει πολλα κεφαλια που τα χρησιμοποιει κατα περιπτωση ή και ολα μαζι...
    ΕΝΩΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΑΓΩΝΑΣ για να διωξουμε τους κλεφτες και σφετεριστες της εξουσιας και μαλιστα οπου και αν αυτοι υπαρχουν στην κυβερνηση κατ' αρχην αλλα και στα αλλα κομματα και φυσικα και στα Αριστερα κομματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ