ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Ειδήσεις από το ...μέλλον!

Ως γνωστόν, αυτές τις μέρες κυκλοφορούν εφημερίδες από το μέλλον. Από την Παρασκευή ήδη μπορούμε να μάθουμε τις ειδήσεις και τα γεγονότα που θα συμβούν ως την Κυριακή. Αν ο αστικός τύπος κατάφερε σήμερα να μπορεί να προφητεύει τα γεγονότα δύο μέρες μπροστά, ο κομμουνιστικός το κάνει εδώ και δεκαετίες! Δημοσιεύουμε μερικά αποσπάσματα από τον ριζοσπάστη, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν γραφτεί δεκαετίες πριν. Αξίζει να τα διαβάσει κανείς, όχι τόσο για το περιεχόμενο τους - αφού είναι σίγουρο ότι το γνωρίζετε προ πολλού - αλλά για το ύφος γραφής και την εκφραστικότητα με την οποία αποδίδει την κομματική γραμμή. Αναφέρονται στην πανεργατική διαδήλωση της 15/12:

...
Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ του BBC, που αναλώνεται στην περιγραφή των επεισοδίων, σημειώνοντας ότι «διαδηλωτές (έτσι ονομάζει τους προβοκάτορες) πέταξαν βόμβες μολότωφ στην αστυνομία, που απάντησε με χημικά σε επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή», προσθέτοντας ότι «ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, περικυκλώθηκε και χτυπήθηκε από το ομάδα διαδηλωτών, οι οποίοι φώναζαν "κλέφτες, ντροπή σας"».
....
Περίπου στις 1.30 και ενώ η πορεία είχε φτάσει στο Σύνταγμα στήθηκε το γνωστό σκηνικό επεισοδίων μεταξύ κουκουλοφόρων και κρανοφόρων με επίκεντρο την πλατεία Συντάγματος. Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, ομάδα κουκουλοφόρων ξεκίνησε από το χώρο του Μουσείου με... άγνωστη κατεύθυνση. Αργότερα άρχισαν τα επεισόδια στο Σύνταγμα. Ενέργειες προβοκατόρικες που αποτελούν το καλύτερο άλλοθι για την ένταση της αστυνομικής βίας σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος. 
....
Τραμπούκικη επίθεση 
Στο μεταξύ, στην αρχή της οδού Πανεπιστημίου, άγνωστοι προχώρησαν σε τραμπούκικη επίθεση σε βάρος του πρώην υπουργού της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη. Με γροθιές αλλά και με ομπρέλες τον τραυμάτισαν στο κεφάλι, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση αστυνομικών προκειμένου να φύγει από το σημείο αιμόφυρτος

7 σχόλια :

  1. Κάποιοι όμως δεν διαβάζουν εφημερίδες και ονειρεύονται ότι θα κάνουν ενότητα με το ΚΚΕ...

    Ξυπνήστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΚΚΕ κρατάει τους δικούς στην στρούγκα για να μην γίνουν και αυτοί "τραμπούκοι". Γι αυτό βάζει διπλές αλυσίδες στην περιφρούρηση των διαδηλώσεων, ώστε να μην ξεφύγει κανένας από τον κομματικό έλεγχο και παρ εκτραπεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενω εμεις αφηνουμε οποιον θελει [ αγριεμενους εφηβους π.χ.στην καλυτερη των περιπτωσεων ,θυματα των γονιων τους,που κι αυτοι φυσικα με την σειρα τους ειναι θυματα αυτης της απιστευτης κοινωνιας-ο Θεος να την κανει -και που χρειαζονται σιγουρα βοηθεια ] και που τον"αγωνα' τους τον χρεωνομαστε ΟΛΟΙ.Το εντελως ,εντελως,εντελως γελοιο ειναι που κι εμεις κανουμε αλυσιδες τοσο ετοιμορροπες τις οποιες ουτε βρεφος δεν χρειαζεται για να διαλυθουν.Ενα φυσημα του αερα ειναι αρκετο.Γιατι τις κανουμε τοτε?Γιατι κατηγοραμε συνεχεια τους σ.του ΚΚΕ?Εχουμε τοσα και τετοια ζητηματα στην δικη μας αριστερα που αν ασχοληθουμε με την λυση τους δεν θα μας μεινει ουτε δευτερολεπτο για των αλλων.Ας μην γινομαστε οι Τατιανες της πολιτικης.Εκτος και κανουμε εποικοδομητικη κριτικη που τοτε το οφελος γυριζει σε μας ,και σε ολους.Εγω παντως βλεπω περισσοτερο την αναζητηση εξιλαστηριων θυματων για το οτι παρα το γεγονος οτι ο λαος βρισκεται "εν μεσω σκιας θανατου" εξακολουθει να μην θελει να βασιστει στην αριστερα.ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ και η Τατιανα δημοσιογραφος δηλωνει...Οσο υπαρχει καλος καπιταλισμος αλλο τοσο υπαρχει και γελοιος αριστερος.Οχι,ειναι απλως γελοιος.Το να κανεις βεβαια μια η δυο βλακειες δεν σε καθιστα βλακα,ουτε ψευτη το να πεις 1 ψεμα.Η κοινωνια παντως αναρωτιεται ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ.Αρα δεν την βλεπει,Μενει να απαντησουμε,[κι οχι να απαντηθει ..απο μονο του ..!]αν η κοινωνια ειναι τυφλη η συμβαινει κατι αλλο και δεν μας βλεπει.Εκεινο που βλεπω παντως ειναι οτι ως Τατιανες δεν μπορουμε να το βρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλυτερα να διαβασετε σημερα τα σχολια αναγνωστων της Καθημερινης.Ως και οι αναγνωστες της "Κ" ανακαλυψαν που και ποιος ειναι ο εχθρος ,ενω εμεις τον ψαχνουμε αναμεσα μας.Και πολυ ηταν το ποσοστο που μας εδωσαν.Διαβασα το κυριο αρθρο και τον γρουσουζη τον Π.ΜΑ.Τον ξεσκισαν οση ωρα εμεις περιποιουμαστε τους σ.του ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ανωνυμος των 1:34μμ

    ποιό είναι το link για την «Κ»;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν το ΚΚΕ "παρεκτρεπετο" στους καταπελτες του Zenith και αλλων βαποριων στον Πειραια εσεις που εισαστε;
    Ο δε Τσιπρας τα χαρακτηρησε "εξαλλοσυνες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τον Ανώνυμο 5:15 (και κάθε ενδιαφερόμενο)
    Μπαίνεις στο kathimerini.gr, πας δεξιά στην στήλη των αρθρογράφων και διαλέγεις όποιο άρθρο/όποιου θέλεις.
    Η θέση (όχι όλων) του κάθε αρθρογράφου κρίνεται από τους αναγνώστες. Εκεί να δεις τι γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ