ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Για την Γενική Απεργία της 15ης Δεκέμβρη 2010



Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής
Ανακοίνωση για την Γενική Απεργία της 15ης Δεκέμβρη 2010

Χιλιάδες λαού σʼ όλη την χώρα συμμετείχαν στην γενική Απεργία της 15/12. Βάζοντας λουκέτο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πλημύρισαν την Αθήνα και όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας στις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Έδωσαν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και την Τρόικα πως ο πόλεμος που κήρυξαν στην κοινωνία με τις πολιτικές του Μνημονίου δεν τους επιφυλάσσει καλό τέλος σκορπίζοντας τις όποιες ερμηνείες των Γ. Παπανδρέου και Σ. Καν για το αποτέλεσμα των πρόσφατων περιφερειακών εκλογών. Η ελληνική κοινωνία, η εργατική τάξη, η νεολαία δήλωσε γι άλλη μια φορά παρούσα, διαθέσιμη να αντισταθεί και να ανατρέψει αυτή την πολιτική.
Ένα σύνθημα ωριμάζει, δυναμώνει και ενώνει τις οργισμένες διαθέσεις των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, στις ΔΕΚΟ, στα μέσα μεταφοράς, στον Τύπο, στο δημόσιο, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους δήμους αλλά και τη νεολαία, στις σχολές και στην επισφαλή εργασία και τους χιλιάδες ανέργους καθώς και τα κινήματα πολιτών από την Κερατέα ως το πιο μικρό παρκάκι: να φύγει η κυβέρνηση του Μνημονίου και της Τρόικας μαζί με ταʼ αφεντικά της!
Απέναντι στις αντιστάσεις η κυβέρνηση απαντά με ένα όργιο αυταρχισμού, καταστολής και αστυνομοκρατίας πραγματικά πρωτοφανές για τα μέτρα της δημοκρατίας που γνωρίσαμε από την Μεταπολίτευση και μετά. Στελέχη της κυβέρνησης όπως ο υπουργός των ΜΑΤ που από πρόεδρος της ΕΦΕΕ του ν.815 έφτασε να καθοδηγεί σήμερα μια αστυνομία που συμπεριφέρεται μεταξύ κατοχικού στρατού και συμμορίας της νύχτας, προσπαθούν να επιβάλουν τους «μονοδρόμους» τους αυξάνοντας την κρατική βία. Σʼ αυτή τους την προσπάθεια συνεργάτες τους είναι η ΝΔ, το ΛΑΟΣ, οι φασιστικές συμμορίες και η πλειοψηφία των τηλεοπτικών καναλιών.
Όμως η μεγαλειώδης απεργιακή διαδήλωση της 15/12 βγάζει μηνύματα για όλους. Χιλιάδες λαού αν και δέχτηκε βάρβαρη επίθεση με χημικά, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις από πεζούς και εποχούμενους επιδρομείς, ένστολους και κουκουλοφόρους δεν τρομοκρατήθηκε και δεν διαλύθηκε. Το σχέδιο «αδειάστε τον χώρο μπροστά απʼ την Βουλή» αναδεικνύει την αγωνία και τον φόβο των κρατούντων. Η κατασταλτική πίεση πάνω στο κίνημα και γενικότερα την κοινωνία αγγίζει τα όρια της ανοχής της και πλησιάζει σʼ ένα κριτικό σημείο. Η υποτίμηση από την πλευρά της κυβέρνησης της κοινωνικής συνείδησης για τις δημοκρατικές κατακτήσεις και δικαιώματα θα γίνει το μοιραίο λάθος της. Η δημοκρατία είναι σήμερα μαζική κοινωνική απαίτηση και είναι αδύνατο να υπάρξει συναίνεση στην περιστολή της. Αντίθετα γίνεται μέρα με τη μέρα κραυγή που συμπυκνώνει τα αιτήματα και ενώνει τα κοινωνικά κομμάτια.
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, γραφειοκρατίες μιας προηγούμενης περιόδου δεν μπορούν πια να παίξουν τον ρόλο τους. Η εξαφάνιση του «επίσημου» μπλοκ της ΓΣΕΕ κάπου στην Ομόνοια δεν μείωσε ούτε στο ελάχιστο την μαζικότητα και την μαχητικότητα της διαδήλωσης. Τα εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία αποτέλεσαν τον κορμό της λαοθάλασσας της απεργιακής διαδήλωσης. Η ανάγκη για μαζικό εργατικό συντονισμό αναφύεται πια σε κάθε κίνηση των εργαζόμενων.
Όλα τα παραπάνω συμπυκνώνονται στο αίτημα για Ενότητα! Ενότητα ως αλληλεγγύη και συντονισμός. Ενότητα ως αποτελεσματικότητα και πολιτικό σχέδιο. Η πολιτική του ΠΑΜΕ και κάθε ανάλογου τύπου χρεοκοπεί με κριτήριο ακριβώς την αποτελεσματικότητα. Δεν μπορεί να νικήσει!
Η Γενική Απεργία της 15/12 μας έδωσε μηνύματα: Αντίσταση και συσπείρωση απέναντι στην βία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Απαίτηση για δημοκρατία. Να φύγει η κυβέρνηση μαζί με την Τρόικα. Ενότητα τώρα στο κίνημα και την Αριστερά!

5 σχόλια :

  1. Καλα ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ολα αυτα που γραφει η ανακοινωση του Μετωπου ΑΑ για τις συνδικαλιστικές ηγεσιες
    και τις γραφειοκρατιες μιας προηγουμενης περιοδου που δεν μπορουν πια να παίξουν το ρόλο τους.ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ όμως αλλα έκαναν πριν λιγες μερες στην ΑΔΕΔΥ οι δυναμεις του Μετωπου ΑΑ(ΚΟΕ-ΔΕΑ)αφου συμμετείχαν και εννοειται πηραν και εδρα με τα γραφειοκρατικα διαχειριστικα και ολοστρόγγυλα στο περιεχόμενο και στη συγκρότησή τους ψηφοδελτια των συνδικαλστών του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και της ΄΄ΔΗΜ.ΑΡ΄΄ καθώς επίσης ετοιμάζονται να μπούν και στο προεδρειο της ΑΔΕΔΥ παρέα ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΣΚ ΚΑΙ ΤΗ ΔΑΚΕ.
    Επομένως οι πράξεις άλλα λένε αποκαλύπτοντας και κατεξακολούθηση προδίδοντας τα λογια.
    Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε δλδ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ανώνυμο 3:39

    Αυτά που γράφεις είναι ανοησίες και συκοφαντίες. Στην ΑΔΕΔΥ και στην ΓΣΕΕ συμμετέχουν σχεδόν όλα τα σωματεία του "συντονισμού πρωτοβαθμίων σωματειών". Και κατεβαίνουν στα σωματεία στις εκλογές για εκπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ. Αυτό το κάνουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς, και τα ΜΛ, και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ. Επίσης όλοι κατεβαίνουν να βγάλουν έδρα στα ΔΣ. Στα προεδρία συμμετειχε ο ΣΥΝασπισμός. Δεν συμμετείχε κανένας άλλος, όχι μόνον από το ΜΕΤΩΠΟ, αλλά και από τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @εργαζόμενε 7:16
    Δεν καταλαβαίνεις ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις το πρώτο σχόλιο.Τις ανοησίες τις λες εσύ και αν η πραγματικότητα που περιγράφεται στην ΑΔΕΔΥ είναι συκοφαντία δεν ξέρεις τί σου γίνεται και είσαι εκτός τόπου και χρόνου.
    Αυτό το σχόλιο αφορά μόνο όσους θέλουν και μπορούν να καταλαβαίνουν,να ξέρουν τι τους γίνεται,να μην παραμυθιάζουν,να μην παριστάνουν τους Κινέζους και να μην θολώνουν τα νερά σαν τις σουπιές με αντάλαγμα από το ΣΥΝ και τη Δημ.Αρ καρεκλίτσες στην ΑΔΕΔΥ.
    Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ανώνυμε 11:35
    Όνειρα γλυκά και επαναστατικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΄Χρειάστηκε πολλές φορές να πυροβολήσουμε όσους οπισθοχωρούσαν...
    Η όποια επιτυχία ποτέ μα ποτέ δεν ήρθε πολεμώντας αυτούς που δεν ακολουθούν το δικό μας σχέδιο άμυνας...
    Επιχείρημα αληθείας και δικαίου έχουν μόνο όποιοι κρατήσουν τη δικιά τους γραμμή άμυνας...και όλα δείχνουν πως αυτοί είναι όσοι στη πράξη εφαρμόζουν τη ρήση "στον αγώνα ενάντια σ' αυτόν που προελαύνει κανείς δεν περισσεύει"
    Σε κάποιους έμεινε το κουσούρι να ψάχνουν τον ένοχο σε ότι δεν πάει καλά αναμεσά μας...
    Δεν είναι η έλλειψη μιας σύγχρονης ΟΠΛΑ που μας λείπει. Είναι ένα σύγχρονο ΕΑΜ που λείπει.
    Από ΙΔΕΕΣ, ΗΓΕΤΙΣΚΟΥΣ και ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ να φάνε και οι κότες.
    Επωνύμως: Γκενές Μήτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ