ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Αντισυνταγματική η απόφαση για αναγκαστικές απαλλοτριώσεις υπέρ ξενοδοχειακής μονάδας του Β.Κωνσταντακόπουλου στη Πύλο

Καθαρογράφτηκε επιτέλους (μετά από 2,5 χρόνια περίπου) η απόφαση. Η ΠΟΤΑ στήθηκε με αντισυνταγματικό νόμο, αποφάνθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Aντισυνταγματικές, βάσει του άρθρου 24, έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τις διατάξεις του άρθρου 29 του Ν. 2545/1997, οι οποίες επιτρέπουν τον καθορισμό Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) σε περιοχή για την οποία δεν υφίσταται προηγουμένως χωροταξικό σχέδιο.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει οικοπεδούχοι των περιοχών Ρωμανού και Πύλου Μεσσηνίας και ζητούσαν την ακύρωση τής από 11.10.2004 απόφασης των υφυπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης με την οποία κηρύχθηκε αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων, συνολικού εμβαδού 260.336,73 τ.μ., υπέρ και με δαπάνες την ανώνυμης εταιρείας "Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε.", στις περιοχές Ρωμανού και Πύλου του Νομού Μεσσηνίας, για τη δημιουργία Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ).

Σύμφωνα με την εν λόγω υπουργική απόφαση, έγιναν αναγκαστικές απαλλοτριώσεις έκτασης 17 στρεμμάτων, ενώ στην περιοχή αυτή ο επιχειρηματίας Βασ. Κωνσταντακόπουλος έχει κατασκευάσει μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα.

Λίγους μήνες πριν...
Παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, του υφυπουργού Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη και πολλών άλλων επισήμων, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Costa Navarino και συγκεκριμένα στο συγκρότημα Navarino Dunes, στου Ρωμανού Πυλίας, ειδική εκδήλωση παρουσίασης του πρώτου τμήματος της ΠΟΤΑ. Η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου καλωσόρισε τους καλεσμένους στο συγκρότημα και τους ξενάγησε στους βασικούς χώρους. (“ΘΑΡΡΟΣ” 02/06/2010)

Υ.Γ. Για ποιοί ήταν ανάμεσα στους πολλούς άλλους επίσημους, ονόματα δεν λέμε...


5 σχόλια :

  1. Γιατί ρε σύντροφε δε λέτε;
    Μή τυχόν και μαυριστούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου;
    Πίσσα και πούπουλα σε κάθε άθλιο διαπλεκόμενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιοι; Μη μας κρατάς σε αγωνία :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον Ιούνιο που έγινε αυτή η φιέστα,αποφάσισε και ο ΣΥΝ να κατασκευάσει την περιφερειακή κίνηση," Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου",και να τοποθετήση τον κ.Θανάση Πετράκο επικεφαλής.
    Ο οποίος με την παρουσία του τίμησε και την φιέστα του εφοπλιστή....πολλοί μπορούν να το επιβεβαιώσουν
    Αναμφίβολα έχει όλα τα εχέγγυα να ηγηθεί στους αγώνες ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλο το φάσμα των κοινοβουλευτικών δυνάμεων εκπροσωπήθηκε επάξια στα εγκαίνια. Για την "ανάπτυξη" του τόπου ρε γαμώτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η περίπτωση Πετράκου είναι γνωστή και μη εξαιρετέα. Δεν είναι όμως ούτε η μόνη ούτε πολύ περισσότερο η πιό κραγμένη. Η περίπτωση Αμπατζόγλου είαι πολύ πιό χοντρή ιστορία με απείρως πιό χοντρά διακυβεύματα.
    Ιδού από μέλος του ΣΥΝ

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=530594

    Και εδώ ενημέρωση γιά τις άθλιες μεθοδεύσεις ώστε να πάρει ο Αμπατζόγλου μαζί με τη συμμορία που τον στηρίζει ώστε να γίνονται παστρικά οι δουλειές του Λάτση το χρίσμα από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ

    http://eydapftaneipia.wordpress.com/2010/07/25/%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CE%B7-%CE%B7%CE%B8%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CF%85/

    Διάφοροι αφελείς μαλάκες σαν κι εμάς μαλώνουν γιά διάφορες χίμαιρες όπως η σωστή γραμμή γιά το προλεταριάτο και ένας ολόκληρος συρφετός από παράγοντες, παραγοντίσκους και παμπόνηρους "αριστερούς" διεκπεραιώνει τις δουλειές του μικρού και του μεγάλου κεφαλαίου.

    Παραδείγματα σαν του Αμπατζόγλου και του Πετράκου υπάρχουν πολλά. Όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι μαθαίνονται κάπως αλλά ποτέ δεν παίρνουν ευρύτερη δημοσιότητα. Το θέμα δεν είναι απλά ηθικό, αν δηλαδή κάποιοι "αριστεροί" χρηματίζονται ή όχι. Το θέμα είναι ότι η "αριστερά" αυτού του είδους στην ΤΑ μπορεί και αναπαράγεται σαν τέτοια μέσω των εξυπηρετήσεων στο κεφάλαιο και το κράτος. Οχι μόνο διαχειριστικά αλλά και καλύπτοντας κολοσσιαίες παρανομίες.

    Τα παραπάνω παραδείγματα δεν πρέπει επίσης να αποπροσανατολίζουν από τις μικρές λαμογιούλες σε διάφορους δήμους, όπου οι "αριστερές" παρατάξεις συμμετέχουν πλέον κανονικάτατα στις μπίζνες του αντίστοιχου δήμου με μικρο- ή και μεγαλοεργολάβους από τις επισκευές των σχολικών κτιρίων μέχρι τις προμήθειες ή τη μοιρασιά των προγραμμάτων κάθε είδους που μέχρι τώρα χρηματοδοτούνταν πλουσιοπάροχα από ευρωπαικά λεφτά.
    Δεν ακούμε γιά όλα αυτά τίποτα απολύτως παρά μόνον αν τύχει και πέσουμε απάνω τους προσωπικά. Τότε απλά φτύνουμε και τα μουτζώνουμε γιά άλλη μιά φορά.
    Γιατί η ΕΟΣ δεν φτιάχνει μιά κατηγορία σχετικά με την "αριστερή" διαπλοκή στην ΤΑ που να αρχίζουν να γράφονται όλα αυτά με τα απαραίτητα στοιχεία;
    Αρχίζουμε με Αμπατζόγλου και Πετράκο και προχωράμε.
    Επίσης θα το επαναλάβω ότι η ιστορία Μητρόπουλου, Χωραφά, Οκονόμου κλπ είναι η κορυφαία περίπτωση συμμαχίας με θύλακες του παρακράτους στη μορφή που παίρνει σήμερα. (θα προσέξατε επίσης τις καταγγελίες Τσοχατζόπουλου περί κλοπής σημαντικών εγγράφων από το γραφείο του!) Τι λέει σήμερα η ομάδα Τσίπρα αλλά και το Αριστερό Ρεύμα γιά τους εξοπλισμούς και τις προμήθειες όπλων;
    Αλλά ξέρω, όταν τα λέμε αυτά είμαστε εμπαθείς.

    Δεν ξέρω αν είναι άσχετο αλλά έχει πάρει κανείς χαμπάρι ότι στο νέο δήμο Ρέντη οι οργανώσεις του Συν υποστηρίζουν τους ανθυποψήφιους δημάρχους του παλιού τους δήμου αντιστοίχως; Η Αυγή βέβαια μόκο. Ξέρει κανείς τι παίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ