ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Η μάχη του ...περίπτερου

Διαβάζουμε στο ΒΗΜΑ:

Η ΙΝSΤΑLLΑΤΙΟΝ ΑRΤ ΤΟΥ Γ. ΚΑΜΙΝΗ
Οι περαστικοί κοντοστέκονται. Τα αυτοκίνητα φρενάρουν ελαφρά. «Τι είναι τούτο;» αναρωτιούνται όσοι διέρχονται από την πλατεία Κλαυθμώνος. Εχει χαρακτηριστικά των εγκαταστάσεων τέχνης - installation art-, παρατηρούν οι... πιο ψαγμένοι. Το σίγουρο είναι ότι το προεκλογικό περίπτερο του συνδυασμού «Δικαίωμα στην πόλη» του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων κ.Γ. Καμίνηείναι ασυνήθιστο για το βλέμμα και κυρίως κανένα από τα υλικά του δεν πάει χαμένο.«Συναρμολογείται, αποσυναρμολογείται και τίποτα δεν καταστρέφεται. Τα υλικά θα επιστραφούν στην αγορά για επανάχρηση»λέει στο «Βήμα» η αρχιτέκτονας κυρία Μαρία Κοκκίνου. Μαζί με τον αρχιτέκτονα κ.Ανδρέα Κούρκουλα σχεδίασαν το εκλογικό κέντρο. Δεξαμενές (40 πλαστικά δοχεία) σχηματίζουν ένα τείχος σε δύο κομμάτια 15Χ3,6 μ. που φωτίζονται. Υπάρχει μία κεντρική είσοδος, όπου στη μέση επάνω σε παλέτες υπάρχει ένα δέντρο, μια μεγάλη φυσική ελιά. Δύο τέντες από μουσαμά σκεπάζουν όλη τη σύνθεση..

Βέβαια από το κείμενο απουσιάζει η εικόνα. Συνήθως όμως για παρόμοια ζητήματα η εικόνα μιλάει από μόνη της και δεν χρειάζονται επεξηγήσεις. Για αυτό τον λόγο δημοσιεύουμε φωτογραφίες από το περίπτερο του Γ. ΚΑΜΙΝΗ για να βγάλετε μόνοι σας τα δικά σας συμπεράσματα και να κρίνετε το αποτέλεσμα:



Όμως, οι εικόνες δεν δείχνουν πάντα όλη την αλήθεια. H παρακάτω φωτογραφία είναι από το περίπτερο της “ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” στην οδό Πανεπιστημίου στην πλατεία Αρσακείου.

Τι συμπέρασμα βγάζετε από την φωτογραφία;

12 σχόλια :

  1. Μια λίγο άσχετη ερώτηση: γιατί δεν βάζεις στο blog μπροστά κανένα σηματάκι διαφημηστικό της Ανοιχτής Πόλης ; Από ό,τι ξέρω στο ψηφοδέλτιο αυτό είναι όλες οι τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ; Κάνω κάπου λάθος;
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΙΣΤΕΥΑ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ.ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΤΩΝ ΑΛΑΒΑΝΟ(ΚΑΙ ΓΩ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΜΑΧΗ)ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ.ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ*ΚΑΛΩΣ ΕΝΟΟΥΜΕΝΟ)ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΑΜΙΡ ΑΜΙΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.ΣΑΝ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΟΝ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ,ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΑΛΜΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ.Ο ΑΛΕΚΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΣΕ ΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ.Η ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ.ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας έκανες την μούρη κρέας!21 Οκτωβρίου 2010 στις 12:07 π.μ.

    @ANGELOSK

    Κόψε κάτι!
    1. Ο Λαπαβίστας λέει αρκετά σωστά πράγματα, όπως για παράδειγμα ότι θα πρέπει να δούμε ποιό ακριβώς είναι το χρέος, ποιό τμήμα του μπορεί να να χαρακτηρισθεί ως επαχθές, τι μπορούμε να επαναδιαπραγματευτούμε κλπ.

    2. Πολλά από αυτά που λέει ως κριτική για το Ευρώ και την ΟΝΕ είναι ταυτόσημα με αυτά που έχουν καταγραφεί εδώ και πολλά χρόνια ωςαπόψεις και θέσεις της άρχουσας τάξης χώρας (Αγγλίας), τις οποίας τυγχάνει να είναι μισθωτός διανοούμενός της.

    3. Αυτό είναι φυσικό γιατί από οικονομικές αναλύσεις δεν μπορείς να παράγεις πολιτικές προτάσεις. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο απλώς δεν έχει καμία σχέση ούτε με τον μαρξισμό, ούτε με την αριστερά και ιδιαίτερα την κομμουνιστική που έχει ως στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού. Και ο Κ. Λαπαβίστας πέφτει σε αυτό το λάθος, γιαυτό και οι πολιτικές του προτάσεις είναι αστείες και ατεκμηρίωτες.

    3. Επίσης το ύφος του είναι αρκετά εύγλωττο, όπως εξάλλου έχει αποτυπωθεί στις φωτογραφίες του συνονόματου σου Άγγελου Κ. που παραπέμπει η δημοσίευση της ΕΟΣ. Δεν θα ήθελα να το χαρακτηρίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κιτσαριό με την ελιά στο περίπτερο του ΚΑΜΙΝΗ, παραπέμπει στις ελίες της κ.Ιωάννας Αγγελουπούλου για τους Ολυμπιακούς της ΑΘΗΝΑΣ. Φοβερή μέριμνα για τα πλαστικά, τα σχοινιά και τα τεντόπανα,ώστε να μην πάνε χαμένα: "«Συναρμολογείται, αποσυναρμολογείται και τίποτα δεν καταστρέφεται. Τα υλικά θα επιστραφούν στην αγορά για επανάχρηση». Το γέρικο όμως δένδρο, πόσα θα τραβήξει ακόμα στην ζωή του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ελαιοπαραγωγός από την Πύλο21 Οκτωβρίου 2010 στις 12:32 π.μ.

    Το εύρημα με την ελιά το είχε εφαρμόσει στην ΠΟΤΑ της ΠΥΛΟΥ ο Κωσταντακόπουλος σε μαζική κλίμακα. Είχε γεμίσει ένα χωράφι στη Γιάλοβα με γέρικες ελιές που τις μετέφερε από τις περιοχές που έκανε τα χωματουργικά έργα.

    Επ' ευκαιρία τι ακούστηκε σήμερα το ΣτΕ δικαίωσε τους κατοίκους; Μήπως ο Πετράκος,που γνωρίζει καλύτερα αυτά τα ζητήματα μπορείνα μας ενημερώσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμπερασμα: Φαντασια και αποψη στο περιπτερο του Καμινη!!!
    Μια απο τα ιδια στο περιπτερο του Αλαβανου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ανώνυμο των 8:56π.μ.

    Σωστά, μόνο που το περίπτερο του Αλβάνου, σήμερα το πρωϊ που πέρασα απ' εκεί το είδα τελείως διαφορετικό απ' ότι φαίνεται στην φωτογραφία!

    Επίσης είδα και τα περίπτερα του ΚΚΕ στην Ομόνοια και σε άλλα σημεία. Διαθέτουν φαντασία ...προσκόπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω ότι όλη η ντιζανιά στο περίπτερο του Καμίνη είναι το κόκκινο αυτοκινητάκι στην 2η φωτογραφία. Συμβολίζει την φυγή προς τα εμπρός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα έλεγα ότι το κυρίως ζητούμενο δεν είναι το "περίπτερο", αλλά το ποιός θα διοικήσει σωστότερα το "περίπτερό" του (περιφέρεια ή δήμο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν το κατάλαβα του Αλέκου. Είναι κάτι σιδεριές και ένα πελώριο κόκκινο πανί-σημαία στο πάτωμα. Έχει κάποιο συμβολισμό ή απλά δεν έχει στηθεί ακόμα; Η απλά η φωτογραφία είναι μικρή και δεν φαίενται. Του Καμίνη πάλι από τις φωτογραφίες φαίνεται ο δρόμος περισσότερο.
    L

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Lefteris P.
    Λάθος! το ζητούμενο είναι το ίδιο το "περίπτερο". Οι σχέσεις "εξουσίας" δεν είναι κάτι το εξωτερικό, αλλά αποτελούν οργανικό στοιχείο της συγκρότησης των μηχανισμών. Το "κράτος" ή η "περιφέρεια" η ο "δήμος" δεν είναι τραίνα που αναζητούν καλούς ...μηχανοδηγούς. Ο ταξικός συσχετισμός δεν αρκεί για να ανατραπεί η "κατάληψη" της πολιτικής εξουσίας. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια του "υπαρκτού σοσιαλισμού"

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ