ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Οι μεθοδεύσεις αποκλεισμού προσώπων και απόψεων δεν έχουν θέση στο δημοκρατικό μας κόμμα...

Γνωρίζαμε ότι το επιτελείο της Κουμουνδούρου αποτελείται από ψεύτες που δεν διστάζουν να κάνουν το άσπρο μαύρο για να διατηρηθούν στις καρέκλες τους. Το είδαμε να το κάνουν χωρίς κανένα ενδιασμό πρόσφατα για την ενημέρωση σχετικά με την συζήτηση που έγινε στη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για το ποιοί να είναι οι ομιλητές στην εκδήλωση της 10/5. Τώρα το Τσιπρέϊκο πάει ένα βήμα παραπέρα. Όταν το ψέμα δεν έχει αποτέλεσμα και δεν μπορεί να πείσει, τότε χρησιμοποιούνται πιο προχωρημένα μέσα. Ο τραμπουκισμός είναι ένα απ’ αυτά. Επειδή το αποτέλεσμα εκλογής  αντιπροσώπων για το Συνέδριο του ΣΥΝ σε μια τοπική οργάνωση του ΣΥΝ δεν ήταν αρεστό στην Κουμουνδούρου, αποφάσισε να το αλλοιώσει! Διαβάστε παρακάτω πώς η ΑΥΓΗ παρουσιάζει αυτά τα γεγονότα και τότε θα καταλάβετε τι ενοούμε:




Ρεπορτάζ: Ανδρέας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μεθόδευση αποκλεισμού του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτη Κουβέλη, από το συνέδριο του ΣΥΝ στη χθεσινή εκλογική διαδικασία στην Π.Κ. Καλλιθέας. Η εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρα, ο οποίος έκανε λόγο για μεθοδεύσεις που είναι έξω από την κουλτούρα του κόμματος.

Συγκεκριμένα, κατά την ψηφοφορία για την εκλογή συνέδρων, 8 μέλη της οργάνωσης που έχουν αναφορά στην "Αριστερή Ανασύνθεση" (η οποία εξέλεξε συνέδρους τον Χρ. Πιλάλη και την Αθηνά  Λουράντου) εκμεταλλεύτηκαν τη διάταξη του καταστατικού η οποία επιτρέπει την επικοινωνία ανάμεσα στις λίστες κατά την ψηφοφορία για την εκλογή συνέδρων και αλλοίωσαν τη σειρά εκλογής στη λίστα της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Ψήφισαν μαζικά τον Παναγιώτη Γαλανόπουλο, ώστε με τεχνικό τρόπο να αποκλειστεί ο Φ. Κούβελης, ο οποίος ήρθε δεύτερος, με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί σύνεδρος λόγω ποσόστωσης, καθώς τη θέση του κατέλαβε η Γεωργία Μαργαρίτη.

Αποδοκιμασία από τον Αλ. Τσίπρα
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, με το που πληροφορήθηκε το γεγονός, επικοινώνησε με τον Φ. Κουβέλη και του εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για την εξέλιξη. Επιπλέον είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Αλέκο Φλαμπουράρη, από τον οποίο ζήτησε να καλέσει την Ολομέλεια της Π.Κ. Καλλιθέας προκειμένου να θέσει ζήτημα τακτικισμών, μεθοδεύσεων και αποκλεισμών προσώπων, οι οποίες, όπως τόνισε, είναι έξω από την κουλτούρα του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Αυγής" ο πρόεδρος του ΣΥΝ θεωρεί ότι: "Οι μεθοδεύσεις αποκλεισμού προσώπων και απόψεων δεν έχουν θέση στο δημοκρατικό μας κόμμα.Τέτοια φαινόμενα δεν είναι αθώα ούτε τυχαία. Εκπορεύονται από κύκλους που προσπάθησαν να ακυρώσουν την πορεία προς το Συνέδριο και, αφού απέτυχαν, τώρα προσπαθούν να το δυναμιτίσουν και να παγιώσουν εικόνα διάλυσης για τον χώρο μας. Ματαιοπονούν. Σκοντάφτουν στη θέληση των μελών μας για συνέχεια, προοπτική, ενότητα και ανανέωση, η οποία θα εκφραστεί στο επικείμενο συνέδριό μας".

Τα ψέματα του Αλέξη δεν περνάνε πλέον. Όλοι ξεραίνονται στα γέλοια, ακόμα και οι οι δικοί του άνθρωποι όταν διαβάζουν την δήλωση του:  Οι μεθοδεύσεις αποκλεισμού προσώπων και απόψεων δεν έχουν θέση στο δημοκρατικό μας κόμμα...

34 σχόλια :

  1. Μη τσακωνεστε ρε παιδι γαμώτο!Και γω είμαι με τα χίλια με τον Αλαβάνο,αλλα ας μη δημιουργουμε τετοιο κλιμα.Ενότητα.Αλληλεγγύη.Συν-τρο-φι-κό-τη-τα.Μετα έχει δικαιο η Παπαρήγα που μας λεει παραξενο μόρφωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..περίεργοι αυτοί του Συνασπισμού..Γιατί δε θέλουν να στολίσει και το συνέδριό τους, μετά την Αίγλη, η πιο διάσημη τηλεοπτική γλάστρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι ανατριχιαστικό, απογοητευτικό, εξαγριωτικό το πώς τα καταφέρνουν οι καρεκλοκένταυροι ώστε αυτός ο έρμος ο κόσμος της αριστεράς να μένει μικρός, αβοήθητος και μόνος μπροστά στην Ιστορία. Τι να πει κανείς; Σε μια περίοδο που όλοι περιμένουν την ανασυγκρότησή της, την ανάληψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών, την πρωτοποριακή της παρουσία, αυτή... Απούσα, όπως άλλωστε ήταν και στην προ κρίσης περίοδο: ούτε προειδοποίησε, ούτε οργάνωσε, ούτε απέτρεψε... Να τους χαιρόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ

    (με αφορμή την μη εκλογή του σ. Φώτη Κουβέλη

    ως αντιπροσώπου στο 6ο Συνέδριο)


    Ο υπερβολικός τρόπος αντίδρασης της ηγεσίας του κόμματος και των ελεγχόμενων κομματικών ΜΜΕ (ΑΥΓΗΣ , Κόκκινο) για τη μη εκλογή σ. Φώτη Κουβέλη ως αντιπροσώπου στο 6ο Συνέδριο μόνο ερωτηματικά προκαλεί.



    Ο ίδιος ο πρόεδρος σ. Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο «για μεθοδεύσεις» και «φαινόμενα που δεν είναι τυχαία ή αθώα».



    Μάλιστα με έκπληξη διαβάσαμε στη δήλωσή του ότι όλα αυτά «εκπορεύονται από κέντρα που προσπάθησαν να ακυρώσουν το συνέδριο». Μα εάν ήταν ένας που προσπάθησε να ακυρώσει το Συνέδριο αυτός ήταν ο σ. Φώτης Κουβέλης και η Ανανεωτική Πτέρυγα της οποίας ηγείται. Οι δηλώσεις στήριξης στελεχών της Ανανεωτικής Πτέρυγας δείχνουν ότι δεν έχουν χάσει τον σταθερό προσανατολισμό τους για ακύρωση του Συνεδρίου. Όσο για τους αιώνιους «Προεδρικούς» το καλύτερο που έχουν να κάνουν αυτήν την ώρα είναι να σιωπήσουν.



    Ιδιαίτερα θα σταθούμε στο γεγονός ότι θεωρείται από την ηγεσία πως η μη εκλογή του σ. Κουβέλη δεν συνάδει με την κουλτούρα της Ανανεωτικής Αριστεράς!



    Δηλαδή η ηγεσία και ο σ. πρόεδρος ζητά από τα μέλη του Κόμματος να επικυρώνουν εξ ορισμού υποψηφιότητες των προβεβλημένων στελεχών χωρίς να μπορούν να αξιολογούν την παρουσία τους στο δημόσιο χώρο.



    Αυτό κι αν δεν συνάδει με την Ανανεωτική Αριστερά.



    Δεν μπορεί να καλούνται τα μέλη του Κόμματος να ευνουχίσουν την κρίση τους και να επιβραβεύσουν προσωπικές στρατηγικές, ομοτράπεζους των Μελισσανίδη και Λαυρεντιάδη, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους που συνειδητά από τον Φλεβάρη του 2008 και μετά υπονόμευσαν ευθέως τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ.



    Θυμίζουμε μερικά:



    - Φεβρουάριος 2008, δήλωση Φ. Κουβέλη αμέσως μετά το Προγραμματικό Συνέδριο (που ψήφισε λευκό) για ψήφο ανοχής-εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ



    - Δεκέμβριος 2008, ανοιχτή υπονόμευση της γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη της μαθητικής εξέγερσης μέσω της συνεχούς παρουσίας του στα ΜΜΕ



    - Ιανουάριος 2010, έθεσε θέμα - εκτός οργάνων και μέσω των καθεστωτικών ΜΜΕ - στήριξης του Κάρολου Παπούλια, μετά το δείπνο με τον Λεωνίδα Κύρκο, το μισό Υπουργικό Συμβούλιο και επιχειρηματίες στην Αίγλη, ενώ ζήτησε και συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στο δήμο Θεσσαλονίκης



    - Μάης 2010, υπονόμευσε ευθέως και δημόσια την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του Προέδρου της Κ.Ο. για μη συμμετοχή του στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.



    Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά η ηγεσία του Κόμματος έχει λάθος στόχο. Με την άνευ προηγουμένου νεοαυταρχική τακτική της και τα συντονισμένα δημοσιεύματα επιτίθεται στη μικρότερη τάση του κόμματος χωρίς να κάνει τον κόπο να εξηγήσει γιατί και πως η βάση του Κόμματος καταψήφισε τον σ. Φώτη Κουβέλη.



    Εμείς καλούμε την ηγεσία να ξανασκεφτεί όσα εν θερμώ δήλωσε και να μη μεθοδεύσει ολομέλεια της Π.Κ. Καλλιθέας, όπως προανήγγειλε, προκειμένου να πιέσει τα μέλη. Εμείς θεωρούμε ότι τα μέλη του Κόμματος έχουν και μνήμη και κρίση και δεν θα αφήσουμε να περάσουν μέθοδοι τύπου Μπέρια στις οργανώσεις.



    Την ώρα που τα μέλη ζητούν ιδεολογική και πολιτική θωράκιση για την αντιμετώπιση της τρόϊκας Κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ που κατεδαφίζει την κοινωνία, καλό θα είναι η ηγεσία να ασχοληθεί με αυτό και να μην ασχολείται με θέματα που δεν αγγίζουν καν την κοινωνία που είναι έτοιμη να ξεσπάσει.



    Εμείς ως Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση θα κάνουμε το παν ώστε στο 6ο Συνέδριο του ΣΥΝ να μιλήσουν ελεύθερα τα μέλη και να μην είναι ένα συνέδριο «δεξιάς» στροφής του Κόμματος, όπως δυστυχώς μας προμηνύουν οι μετριοπαθείς θέσεις της πλειοψηφίας της ΚΠΕ και οι τακτικές διαχωρισμού των μελών σε πατρικίους και πληβείους.


    18-5-2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχουν να γίνουν ακόμα αλητείες αμέτρητες από τη λυκοφιλία νεοανανεωτικών, τσιπραίων και τσιπρόφιλων. Όσο και να καταγγέλουν και να φτύνουν κάποιοι η ουσία είναι ότι όλοι αυτοί οι τυχοδιώκτες, καιροσκόποι και κρατικοδίαιτοι επιβήτορες της αριστεράς είναι πλέον ΜΠΕΤΟΝ!
    Με σημείο ισορροπίας το τσιπρόπουλο και το καθεστώς του θα πορευτούν ενωμένοι.
    (Αλήθεια ποιός φωστήρας διόρισε ηγέτη το νήπιο του κομματικού σωλήνα; Ε, ποιός;)
    Θα συνεχίσουν τάχα μου δήθεν μου να τσακώνονται και να τραβάνε κόκκινες γραμμές, να αλληλοεκβιάζονται και να βυσσοδομούν γιατί πολύ απλά αυτή είναι η ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΞΗΣ.
    No problem, αρκεί το μαναστήρι νάναι καλά, να κάνουν κουμάντο και να βγαίνουν βολευτές και εκπρόσωποι.
    Από κοντά όλοι οι καθωσπρέπει κύριοι, κοκκινοπράσινοι, μπανιάδες της προσκολλήσεως και γιαννόπουλοι παντός είδους. Να μην ξεχνάμε και τους ποικίλους "ανεξάρτητους" παράγοντες
    του τύπου "δώσε και μένα μπάρμπα" ή μ άλλα λόγια "τόνα χέρι νίβει τάλλο".
    Όλους τους άλλους έχουν ήδη αρχίσει να τους κάνουν σαλάμι και θα τους ξωπετάν σιγά σιγά.
    Όποιος δεν έχει κάνει ετοιμασίες γιά αυτές τις εξελίξεις φέρει τεράστιες ευθύνες σύντροφοι ΕΟΣ και λοιποί.
    Το παιχνίδι είναι από πριν το περσινό καλοκαίρι απολύτως σαφές. Έχει προβλεφτεί από τότε και από πολλούς. Κοντά σαράντα χρόνια στο κομμουνιστικό κίνημα όμως και κάτσατε να σας την παίξει το νήπιο με τους κάθε είδους τσανακογλύφτες. Κάντε τώρα όσες καταγγελίες θέλετε, τα πράματα δεν αλλάζουν.
    Λοιπόν, εντάξει. Περιμένουμε προτάσεις γιατί είμαστε σύμφωνοι ότι δεν φτάνει μια απλή μούντζα, ούτε μία απλή ροχάλα στο συρφετό της Κουμουνδούρου και τους λογής λογής παρατρεχάμενούς της.
    Ιδού λοιπόν, να δούμε τι μπορεί να σωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε λίγο ο σύντροφος Φώτης ..θα ανακηρυχτεί αιώνιο μέλος ΚΠΕ … λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει Παλιός Σύντροφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιτέλους θέλουμε νέο αίμα ,νέα παιδιά νέους ανθρώπους με ιδέες ,προσήλωσει στα ιδανικά και αρχές της Ανανεωτικής Αριστεράς και όχι οπορτουνιστές .Μπάστα ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για να καταλάβω κι εγώ ο αμαθής: υπάρχει στο ΣΥΝ εκλογικό σύστημα , που μπορεί μια τάση ( λέγε με φράξια ) να παρεμβαίνει στην εκλογή αντιπροσώπων της άλλης ( όταν οι εσωκομματικές εκλογές γίνονται με ξεχωριστές λίστες ); σα να λέμε αν εφαρμοσθεί κάτι τέτοιο στις βουλευτικές εκλογές , οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ η της ΝΔ θα σταυρώνουν υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ η του ΚΚΕ κι οποιοδήποτε άλλου κόμματος; Δηλαδή ο ΣΥΝ θα ψήφιζε ένα τέτοιο εκλογικό σύστημα ; αν όχι γιατί ο ΣΥΝ το εφαρμόζει στο εσωτερικό του; Και ποιοί ρε παιδιά το ψήφισαν αυτό το εξάβλωμα; Ρευματικοί, ανανεωτές , ποιοί;
    Αυτό για το νόμιμο.
    Για το ηθικό : ο άνανεωτικός , που σταύρωσαν οι της ανασύνθεσης , τόσο σπουδαίος είναι ; Η μήπως τον σταύρωσαν για να σφάξουν τον Κουβέλη;
    Για το πολιτικό κομμάτι: πρόκειται για μια << ευφυέστατη >> κίνηση της ανασύνθεσης , που δίνει το δικαίωμα στην Πτέρυγα να βγεί στα κεραμύδια και να κάνει το σχετικό θέμα παντιέρα. Ευγε και εις ανώτερα.
    Επειδή οι καιροί είναι πονηροί , γίνομαι σαφής: δεν λέω να ψηφισθεί ο Κουβέλης, πολύ καλά έκαναν και δεν τον ψήφισαν και εγώ το ίδιο θα έκανα. Αλλο αυτό κι άλλο να παρεμβαίνω στην εκλογή των αντιπροσώπων της λίστας των ανανεωτών. Εκλέγουν δύο, τους ποιούς εκλέγουν είναι δικό τους θέμα. Ξέρετε άλλο το νόμιμο κι άλλο το ηθικό.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Δ.Υ.

    Αν και γενικά συμφωνούμε με τα σχόλιά σου, αυτή την φορά θα διαφωνήσουμε κάθετα μαζί σου.Ποίος είναι αυτός που ορίζει το "ηθικό"; Ο νικητής ή ο χαμένος; Στον ΣΥΝ υπάρχει μια συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία που έχει συμφωνηθεί απ' όλους και δεν υπήρχαν ενστάσεις για αυτή. Η διαδικασία τηρήθηκε και ο κ. Κουβέλης δεν εκλέχτηκε. Η ερμηνεία της ψήφου και η απόδοση πρόθεσης εκ των υστέρων είναι "ανήθικη" πρακτική. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να ψηφίζει όπως θέλει και ότι θέλει. Δεν μπορεί να του υποδείξει κανένας γιατί το κάνει. Αν κάποιος είχε πρόβλημα με την διαδικασία ας το έλεγε από πριν και ας έβαζε ζήτημα, ας μην συμμετείχε και ας έκανε ότι ήθελε. Εκ των υστέρων δεν νομιμοποιείται κανένας να λέει αυτά που λέει ο Κουβέλης και ο Τσίπρας. Είναι απλά αλήτες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επί της ουσίας: το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα είναι δημοκρατικό η όχι; Αν είναι, όσοι το ψήφισαν να το προτείνουν και στις εθνικές εκλογές και σε όλες τις άλλες εκλογές.
    Το τι είναι ηθικό δεν είναι υποκειμενικό, δεν είμαι οπαδός του μεταμοντέρνου, αν το έκαναν κι οι ανανεωτικοί στον Λαφαζάνη η στον Πιλάλη η στον Τσίπρα το ίδιο θα έλεγα.
    Από πλευράς τακτικής αποτελεί πατάτα ολκής από πλευράς της Ανασύνθεσης: εξήγησα νομίζω το γιατί.
    Η στάση της ηγεσίας του ΣΥΝ είναι παράνομη.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προσωπικά προβλέπω μαζική ροή εγγραφών στον ΣΥΝ μόνο και μόνο για να μετέχουν στην Αριστερή Ανασύνθεση. Ο Πιλάλης τους φυτίλιασε και μπράβο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Δ.Υ.

    Δημοκρατία ανάμεσα σε τι; Αν έχουμε να αποφασίσουμε μεταξύ ίσων, τότε δημοκρατικός τρόπος λήψης απόφασης θεωρείται συνήθως η αρχή της απλής πλειοψηφίας. Για την εκλογή αντιπροσώπων το σύστημα επιλογής εξαρτάται άμεσα από τις εξουσιοδοτήσεις και αρμοδιότητες έχουν αυτοί οι αντιπρόσωποι και τι δικαιώματα τους μεταβιβάζουν αυτοί που τους εκλέγουν. Μια βασική αρχή είναι να είναι ανακλητοί., δηλαδή το σώμα που τους εξέλεξε να μπορεί να τους ανακαλεί όποτε θέλει και για όποιο λόγο θέλει. Αυτό είναι πιο βασικό ζήτημα από τον τρόπο εκλογής. Μπορεί να έχουν εκλεγεί ακόμα και με κλήρωση και αυτός ο τρόπος να είναι ο πλέον δημοκρατικός για μια συγκεκριμένη "αντιπροσώπευση". Συνήθως θεωρείται δημοκρατική η εκλογή με απλή αναλογική όταν κρίνεται σκόπιμο ότι θα πρέπει να "αντιπροσωπεύονται" όλες οι απόψεις. Αν όμως έχουμε να εκλέξουμε μια επιτροπή για να μαζέψει τα σκουπίδια, πιθανόν να είναι πιο δημοκρατικό να συγκροτηθεί με κλήρωση και όχι με απλή αναλογική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το αστείο είναι ότι ο βίτσας και τα τσιπρόπουλα έκοψαν με τον ίδιο τρόπο τον μικρό Πιλάλη στο περιστέρι πριν από δέκα μέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ειλικρινά δεν σε << πιάνω >> αγαπητέ. Δεν διαφωνώ σε αυτά που λές , λίγο γενικά τα βρίσκω , δε νομίζω να απαντούν επί του συγκεκριμένου. Αν κοιτάξεις την έκταση που έδωσαν οι ανανεωτικοί στο θέμα, η όλη μεθόδευση μάλλον << βούτυρο στο ψωμί τους >> είναι. Αν θέλεις διευκρίνησε μου λιγάκι, σύνδεσε αυτά που γράφεις με το συγκεκριμένο.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διαβάζουμε στην ΑΥΓΗ σήμερα (18/4).

    (…..) “Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, με το που πληροφορήθηκε το γεγονός, επικοινώνησε με τον Φ. Κουβέλη και του εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για την εξέλιξη. Επιπλέον είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Αλέκο Φλαμπουράρη, από τον οποίο ζήτησε να καλέσει την Ολομέλεια της Π.Κ. Καλλιθέας προκειμένου να θέσει ζήτημα τακτικισμών, μεθοδεύσεων και αποκλεισμών προσώπων, οι οποίες, όπως τόνισε, είναι έξω από την κουλτούρα του κόμματος.”

    Δηλαδή τι σχεδιάζουν οι γραφειοκράτες και οι καρεκλοκένταυροι της Κουμουνδούρου να κάνουν;

    1. Να κληθεί η Ολομέλεια Καλλιθέας από τον σ. Α.Φ. για να της κάνει φροντιστήριο περί κουλτούρας του κόμματος;

    2. Να της ζητηθεί να (ξανα) σκεφθεί τι έκανε και να γίνουν εκλογές αντιπροσώπων εξ’αρχής; Θυμίζοντας τις αφόρητες πιέσεις που ασκήθηκαν σε ολόκληρους λαούς Ιρλανδία,Γαλλία,Ολλανδία να ξαναψηφίσουν στο Δημοψήφισμα για Ευρωσύνταγμα-Συνθήκη; Να μην αναφερθούμε σε άλλα χειρότερα..

    3. Να σταλεί το μήνυμα σε όλες τις Π.Κ. ότι ο ΣΥΝ είναι αυστηρός στην εφαρμογή των (ποιών;) καταστατικών διατάξεων;
    Αυτών που δεν θυμήθηκε κανείς τους γραφειοκράτης να απαιτήσει την εφαρμογή, από τον Νο 2 του κόμματος, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, που διαλύει καθημερινά στα κανάλια και στους ρ/σ την εικόνα και τις θέσεις του κόμματος;

    Αυτή την σπουδή και την αγριάδα δεν μπορούσαν να την επιδείξουν στους "δρόμους της οργής και του αγώνα" για τα μέτρα, οργανώνοντας και συμμετέχοντας στις αντιστάσεις της Αριστεράς, που καθημερινά τρώει τα χημικά και τις γκλομπιές των Πραιτώρων του Χρυσοχοίδη και γυρίζοντας δίπλα της δεν βλέπει κανέναν από τους λαλίστατους σήμερα βουλευτές και κεντρικοεπίτροπους.

    Να δούμε αύριο στην απεργία 20/5 που θά βρίσκονται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΔΥ, η ΑΠ είναι υποτίθεται ιδεολογικό ρεύμα και όχι ξεχωριστό κόμμα. Το καταστατικό του συν λέει ξεκάθαρα ότι οι τάσεις ΔΕΝ μπορούν να λειτουργούν ως κόμματα. Άρα είναι ατυχέστατος ο παραλληλισμός σου με πασόκ-νδ. Και ναι, φυσικά και έχουν λόγο τα μέλη του ΣΥΝ για το ποιον στέλνουν στο συνέδριο, σε όποια τάση κι αν ανήκουν, είναι μέλη του κόμματος Συν και όχι του κόμματος Αρ.Αν. ή Α.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ φίλε στην πράξη τα << ιδεολογικά ρεύματα >> , οι τάσεις είναι φράξιες , με σκληρή εσωτερική ιεραρχία, με δομή , με αρχηγούς κ.λ.π. Ολες οι << τάσεις >> έτσι; Θέλοντας να ξεπεράσουμε την πυραμίδα , την γραφεικρατία του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού ( και ορθώς ) καταλήξαμε στο φτιάξιμο πολλών πυραμίδων , των τάσεων, που μόνο τάσεις δεν είναι. Κάνω λάθος; Εν πάσει περιπτώσει επιμένω στις παρατηρήσεεις μου, προσθέτωντας ότι το όλο εκλογικό σύστημα μου φαίνεται και πολύπλοκο και δύσχρηστο, πέρα από αντιδημικρατικό. Ψηφίζεις το ψηφοδέλτιο της τάσης σου , τους εκλεκτούς σου από αυτό το ψηφοδέλτιο, τον υποψήφιο από την άλλη τάση ( η τις άλλες ), έχει ποσωστώσεις για τις γυναίκες μέλη κ.λ.π. Τις ιδέες για τη λειτουργία των τάσεων - φραξιών τις έχω διαβάσεις σε βιβλίο του Πιέτρο Ινγκράο, δεν θυμάμαι ακριβώς τον τίτλο Μάζες κι Εξουσία, Η κρίση κι ο τρίτος δρόμος , κάπως έτσι. Αυτάάά...
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Δ.Υ.

    Στην Τ.Ο. της Καλλιθέας δεν έγινε καμία αντικαταστατική ενέργεια με την οποία δεν εκλέχτηκε ο κ. Κουβέλης σύνεδρος. Δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου στο συνέδριο. Θα έχει όμως δικαίωμα λόγου και επομένως δεν μπορεί να πει κανένας ότι φιμώθηκε. Εξάλλου είναι από τους πλέον προβεβλημένους στα ΜΜΕ και έχει "μιλήσει" παραπάνω από πολλούς άλλους. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί διαμαρτυρήθηκε και αυτός αλλά και ο Τσίπρας. Αυτοί οφείλουν να εξηγήσουν την στάση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιά το σύντροφο Δ.Υ. που είναι αληθινά καλοπροαίρετος και όποιον άλλον επίσης.
    Δεν το γράφω ειρωνικά, απλά θεωρώ ότι εγώ ΔΕΝ είμαι καθόλου μα καθόλου καλοπροαίρετος γιατί τους έχω φάει στη μάπα κλείσαμε πλέον 37 συναπτά έτη.
    Εξηγούμαι:
    όταν όλοι συμφωνούν ότι αποτελεί τη μορφή δημοκρατικής έκφρασης του κόμματός τους να γίνονται οι εκλογές αντιπροσώπων γιά το συνέδριο τους κατ' αυτόν τον τρόπο σημαίνει ότι το έχουν σκεφτεί και ζυγίσει.
    Με το προφανές σκεπτικό ότι βοηθά τη δημοκρατική έκφραση των πεποιθήσεων να γίνονται οι εκλογές με λίστα αλλά να μπορούν τα μέλη να ψηφίζουν υποψηφίους από διαφορετικές λίστες έχουν υιοθετήσει το συγκεκριμένο τρόπο ψηφοφορίας.
    Ως εδώ καλά;
    Ωραία. Η εν λόγω δυνατότητα όμως και εξ ίσου προφανώς συμπεριλαμβάνει τη δυνατότητα κάποιος ή κάποιοι να ενεργήσουν όπως οι καλλιθεάτες ώστε να αποδυναμώσουν κάποιον ή κάποια από μία άλλη λίστα.
    Αυτό το γεγονός όχι μόνον δεν θα ξέφυγε της προσοχής κανενός από αυτούς που εισηγήθηκαν και αποδέχθηκαν το συγκεκριμμένο τρόπο ψηφοφορίας.
    Εδώ έχουμε δύο ενδεχόμενα:

    1. ότι δεν έχουν πρόβλημα με τέτοιες χρήσεις του δικαιώματος. Άρα γιατί τώρα κλαίγονται και σκούζουν; Επειδή δεν τους συμφέρει.

    2. ότι θεωρούν αντιδημοκρατική την εν λόγω μέθοδο. Τότε όμως γιατί τη δέχτηκαν; Η αιτιολογία ότι "στο κόμμα μας δε γίνονται τέτοια" είναι προφανέστατα πίπες διότι:

    οποιαδήποτε μεθόδευση της δημοκρατίας, όπως είναι μία διαδικασία εκλογής, είναι άξια του ονόματός της τότε και μόνον τότε, εάν διασφαλίζει ΚΑΙ φορμαλιστικά, πως το λένε μορφολογικά, ως μορφή, το σκοπούμενο δημοκρατικό περιεχόμενο.
    Αν αφήνει τέτοια τρύπα γιά μεθοδεύσεις που θεωρούνται αντιδημοκρατικές, ε τότε προφανώς δεν θα έπρεπε να είχε γίνει δεκτή.
    Άρα και σε αυτήν την περίπτωση εντελώς προσχηματικά έπιασε τάχα υστερία αυτά τα δήθεν ανανεωτικά λαμόγια.

    Η εξήγηση είναι γιά όλους μα όλους απλούστατη.
    Το σύστημα το ήθελαν και το παραήθελαν γιά τον απλούστατο λόγο ότι δίνει μορφή (και τάχα δημοκρατικό μανδύα) στην αέναη διαπάλη μηχανισμών, προσώπων, φραξιών κοκ κοκ αυτού του χώρου (λέγε απλά ΚΑΤΙΝΙΕΣ).
    Συμφωνούν όλοι σε αυτό το παιχνίδι ούτως ή άλλως και ανεξαρτήτως εκλογικών συστημάτων από τη στιγμή που είναι μέλη του εν λόγω ευαγούς κατεστήματος.
    Και βεβαίως επιφυλάσσονται πάντοτε και παντού της δυνατότητας, ΑΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ να καταγγειλουν τους άλλους ότι κάνουν μεθοδεύσεις.
    Τι απλούστερον τούτου;
    Ε, τώρα βγαίνει η αρχικατίγκω ο Λυκούδης που έχει να περάσει απόξω από μαζικό χώρο τουλάχιστον 35 χρόνια ότι αυτά είναι τακτικισμοί. Αν πούμε ότι θέλει κλωτσές θα είμαστε αήθεις;
    Ή ο "επιτυχημένος" Παπαδημούλης που την προπερασμένη δόση ευρωεκλογών είχε βγει στο τσακ με τα πουλμανάκια της τελευταίας στιγμής.
    Οι άλλοι τότε, όπως θα θυμάσαι Δ.Υ. και λοιποί, ξεροκατάπιαν, το δέχτηκαν και του τη φύλαγαν.
    Και πέρσυ, τσααακ, τομπούλο. Μετά έβγαινε ο και μιξόκλαιγε ο κλαψομούνης. Εντάξει δε χάθηκε το παληκάρι, βολεύτηκε στην εθνική βολή.
    Πέραν τούτου τέτοιες μεθοδεύσεις όπως τώρα οι καλλιθεάτες έχουν κάνει και κάνουν και θα κάνουν
    όλοι οι άλλοι α - με - τρη - τες (ήδη καταγγέλθηκε παραπάνω ονομαστικά στο Περιστέρι)!
    Τότε τι να λέμε; Πεντακάθαρα δεν είναι τα πράματα;
    Αν υπάρχει ένστσις στα παραπάνω, ορίστε, εδώ είμαστε.

    ΥΓ. Αγαπητέ Δ.Υ. σου χρωστάω μία ακόμη ιστορική ενημέρωση περί του πως την έπειξαν οι κύρκοι στους μπάνιονς το 86. τότε που είχες ρωτήσει βαρέθηκε γιά να είμαι ειλικρινής γιατί κάποιες στιμές σε πιάνει και εμετός. Πάντως του ίδιου βάλτου βατράχια είναι και δαύτοι, όπως περιτράνως αποδεικνύεται με τα τελευταία. Λες και είχαμε χρείαν κι άλλων μαρτυριών κύριε πρόεδρα.
    Τεσπα. Επίσης κάποια στιγμή να μην ξεχάσουμε να πούμε τι είχε πει ο Παπαδημούλης περί κατηχητικού τότε με τις ταυτότητες. Στα διάλα ρε φιδέ.
    Πως; Δεν έχω συντροφικό ύφος ε; Έλα ντε, εγώ μόνο θα φταίω έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Επίσης η ιστοσελίδα "σκέψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ" πραγματοποιεί μια υπέρβαση του εαυτού της και κάνει μερικές ενδιαφέρουσες "σκέψεις για τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ", εδώ: Κοτζάμ ΣΥΝ δεν μπορεί να βρει έναν έξυπνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εγώ σύντροφοι για το θέμα αυτό ένα πράγμα έχω να δηλώσω:
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    Το φχαριστήθηκα.
    Όχι για τον Κουβέλη - αυτός μπορεί να έψαχνε κι αφορμή.
    Αλλά για τον κακόμοιρο τον Τσίπρα που την Κυριακή αποφάσισε να εξαπολύσει ολοκληρωτική επίθεση στον Αλαβάνο, και μέχρι την Δευτέρα το βράδυ είχε φάει ένα καραμπινάτο αυτογκόλ με την προβοκάτσια της Αυγής για την ΚΟΕ και βγήκε υπασπιστής του Φώτη με τον αποκλεισμό του από σύνεδρος.
    Τι το θελες το συνέδριο αφού σε χαλάει ρε πρόεδρε;
    Τράβα τώρα στη σέντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Banis Giannias

    +100000000000

    Αδελφέ μου με έφτιαξες. Τα είπες όλα! Σε ευχαριστώ.

    Ένας παλιός Μπάνιον (:-)) μέχρι το '92.

    RaindogNafplio

    ΥΓ. Όποτε βρεις χρόνο κάνε και αυτή την ενημέρωση για το '86. Μπορεί να σε βοηθήσω και εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Να αρχίσουν τα στοιχήματα για το σε πόσο καιρό θα βρεθεί ο Κουβέλης στο φυσικό του χώρο. Μη ρωτάτε ποιος ειναι αυτός, ο κοσμος το έχει τουμπανο και μερικοι κρυφο καμαρι ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τέλος πάντων νομίζω πολλή έκταση δόθηκε στο θέμα.
    Απλά είπα ότι το σύστημα το εκλογικό στο ΣΥΝ είναι τουλάχιστον αντιλειτουργικό ( σταυρώνω το δικό μου ψηφοδέλτιο, σταυρώνω και τα 3 άλλα ( η ξέρω εγώ πόσα άλλα υπάρχουν )). Η διαδικασία κρατάει άπειρες ώρες και άμα ξαναπατήσει άνθρωπος στην συγκεκριμένη οργάνωση βάσης γράψτε μου!Στα άλλα ψηφοδέλτια σταυρώνω για να εκλέξω κάποιον που θέλω , που θεωρώ καλό, όχι για να σφάξω κάποιον που διαφωνώ ! Νομίζω.
    Οτι το είχαν συμφωνήσει όλοι το σύστημα αναμενόμενο. Οτι αλλού είχαν γίνει παρόμοιες πουστιές, αλοίμονο! Σε ένα καζάνι βράζουν! Τι τα λέμε.
    Για το 1986 δυστυχώς τα έζησα κι εγώ από μέσα. Αστα, χάλασα το στομάχι μου, την καρδιά μου, την ψυχή μου! Θυμάμαι όταν κατάλαβα ότι θα διασπαστούμε έκανα τρείς μέρες να μιλήσω. Ημουν πιτσιρίκι βλέπεις.
    Επιμένω στις αρχικές μου εκτιμήσεις , απλά από πλευράς τακτικής ρε παιδιά δεν είναι πατάτα η κίνηση; δεν βγήκε μπούμεραγκ; κάνω λάθος;
    Φιλικά
    Δ.Υ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Έλεος, δε ντρέπεστε ΟΛΟΙ; Είμαι με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά με κανέναν σας, από καμία φράξια, από καμία τάση, από κανένα κόμμα!!! Και ήμουνα ενεργό ενεργότατο μέλος του ΚΚΕ και ενεργότατη οπαδός του ΣΥΝ από την αρχή και του ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή. Και τώρα τι καταφέρνετε; Να λέτε ο ένας τον άλλο αλήτη; Αυτή είναι η αισθητική της Αριστεράς για την οποία αγωνίζομαι από το 73; Κάντε ό,τι θέλετε, κρατάω μέσα μου την Αριστερά όπως τη θέλω εγώ, έχω μόνο ένα πρόβλημα, τι θα ψηφίσω στις επόμενες εκλογές. Δεν έχω ψηφίσει ποτέ λευκό ρε μπαγάσες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. προς Κ.Τ.

    Οι "ίσες αποστάσεις" δεν δικαιολογούνται από ίδιους χαρακτηρισμούς που λένε οι μεν στους δε. Δε τέτοιες καταστάσεις ανάβουν τα αίματα και λέγονται κουβέντες που σε άλλες συνθήκες δεν θα τις ξεστόμιζε κανένας. Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί οι χαρακτηρισμοί. Είναι η πολιτική της Κουμουνδούρου που θέλει να φτιάξει ένα κομματικό μηχανισμό στα μέτρα της και δεν δέχεται να συνυπάρχει με διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις. Η διχαστική αυτή πολιτική της καταγράφεται σε μια σειρά περιστατικά τον τελευταίο καιρό. Και αυτό είναι ακριβώς το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ENA EXΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ =ΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟΣ,ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ,ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΗΣ,ΦΡΑΞΙΟΝΙΣΤΗΣ
    ΚΛΠ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ
    ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΡΑ ΜΑς ΔΟΝΕΙ
    ΔΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΕΑ ΦΩΝΗ
    [ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΣ=ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΜΕ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ!!
    άλλους εχει πάρει η κατηφόρα]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το καταστατικό του ΣΥΝ μια χαρά "σοφό" είναι. Επιτρέπει την υπερψήφιση των "προσωπικοτήτων" και από τις άλλες τάσεις του ΣΥΝ. Άλλωστε κάπως έτσι δεν γίνεται και στις βουλευτικές εκλογές? Οι μαργαρίτιδες και οι Χατζησωκράτηδες πατώνουν αλλά οι "περσόνες" τύπου Κουβέλη παίρνουν σταυρούς από πάρα πολλούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, εχθρικών προς τις ιδέες της "Ανανεωτικης πτέρυγας". Κάπως έτσι φαντάζομαι ότι θα δούλευε και μέσα στον ΣΥΝ. Ο Φωτάκης άραγε δεν έχει πάρει σταυρούς από ψηφοφόρους άλλων τάσεων σε προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές? Βάζω στοίχημα ότι εχει πάρει. Ε, τώρα οι ψηφοφόροι των άλλων τάσεων αποφάσισαν αντί να τον σταυρώσουν να τον μαυρίσουν και καλά του κάνανε! Τι έγινε Φωτάκη? η δικολαβίστικη ρητορία δεν έχει πέραση πια και οι ψηφοφόροι των άλλων τάσεων σκέφτηκαν να ψηφίσουν με πιο πολιτικά κριτήρια, έτσι δεν είναι? Εχει ο καιρός γυρίσματα Φωτάκη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. δυστυχως ο φανατισμος ειναι διατασικος. Οι τασεις ειναι κοπαδια που αφαιρουν καθε ανεξαρτησια σκεψης . Εαν μπεις στο κοπαδι θα κανεις οτι σου πει ο τσοπανης. Και καθε οργανωση εχει δυο τρεις τσοπανηδες. Εκεινο που με ενοχλει ομως ειναι η επιλεκτικη ευαισθησια της ηγεσιας του συν οταν επεσε θυμα ο πολυς Φωτης. Ελεος . Παρομοια τα εχουμε φαει στη μαπα στη Νεα Ιωνια χρονια και χρονια. Ρωτηστε και θα μαθετε. Αλλα οταν τα μαθαινετε απο κανενα απλο μελος κυριοι στελεχια ολων των τασεων κανετε μοκο. Σιγα μην χαλαστητε μεταξυ σας. Αλλωστε λουστροι και χαμαληδες ιδιοι ειμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αν δεν απατώμαι,ξέφυγε απο τους προλαλίσαντες σχολιαστές η σημαντικότερη παράμετρος της διασκεδαστικής αυτής ιστορίας.
    Γιατί το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν είναι η αποτυχία του Κουβέλη να εκλεγεί, καθώς σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΝ, θα συμμετέχει στο συνέδριο α) ως βουλευτής και β) ως απερχόμενο μέλος της ΚΠΕ και μάλιστα έχει και το δικαίωμα να διεκδικήσει την εκλογή του και ως μέλος της νέας ΚΠΕ. Αρα καιτο τρίτο δικαίωμα (του τακτικού συνέδρου) που απώλεσε δεν του στρεί δα και κανα δικαίωμα (πλην εκείνου του να ψηφίσει ως απλός σύνεδρος μεταξύ των υπολοίπων χιλίων.
    Το μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό που δημιουργήθηκε στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ της πάλαι ποτέ Ανανεωτικής Πτέρυγας από το "άδειασμα" που υπέστη ο Φ.Κουβέλης από τους δύο εκλεγέντες συνέδρους, της Α.Π, που ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ απο αντιπρόσωποι μετά την εκλογή τους, ώστε να καταλάβει τη θέση ο ατυχήσας Φ.Κ.
    Απ ότι πληροφορούμαι, αμφ.οτεροι προέβησαν σε πύρινες καταδικαστικές του συμβάντος δηλώσεις, αλλά για παραίτηση (που θα θεράπευε) το κακό...ούτε λόγος !
    Αυτό και αν είναι κόλαφος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το από πάνω δεν ισχύει από όσα έχω διαβάσει, υπήρχε πρόταση παραίτησης και των δύο και δεν τις δέχτηκε ο Κουβέλης. Ας μη γράφουμε ό,τι νά'ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. «Προς Πρόεδρο ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα
    17/5/2010

    Ο αποκλεισμός του σ. Φώτη Κουβέλη από την Πολιτική Κίνηση Καλλιθέας, συνοδοιπόρος μου για 33 χρόνια στο κίνημα της Αριστεράς και στην ανανέωση ιδεών και πρακτικών, για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο, με αφήνει άναυδο.
    Πρακτικές ίντριγκας, ανηθικότητας, πρακτικές όπου ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, δεν οδηγούν προς τα μπρος αλλά αλλοιώνουν το χαρακτήρα της Αριστεράς.
    Η Αριστερά επιζητά μια κουλτούρα ηθικής, όπου το εγώ συντρίβεται στο εμείς. Αυτό πρέπει να γίνει κυρίαρχο πρώτα στο κόμμα και με τη δράση του στην κοινωνία.
    Σύντροφε Πρόεδρε σου υποβάλω την παραίτησή μου από σύνεδρος.
    Με τιμή
    Παναγιώτης Γαλανόπουλος
    Μέλος Π.Κ. Καλλιθέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ξερει κανεναν ποσο παιζεται η διασπαση του ΣΥΡΙΖΑ στο στοιχημα? νομιζω 1.15,...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Με αφορμή την επιστολή παραίτησης του Παναγιώτη Γαλανόπουλου:

    Ο αποκλεισμός του σ. Φώτη Κουβέλη από την Πολιτική Κίνηση Καλλιθέας, ...μου φάνηκε μια λογική και συνεπής εξέλιξη στις επιλογές και την στάση του εδώ και ένα χρόνο -κατά την αντίληψή μου...
    Πρακτικές ίντριγκας, ανηθικότητας, πρακτικές όπου ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, δεν οδηγούν προς τα μπρος αλλά αλλοιώνουν το χαρακτήρα της Αριστεράς.
    Η Αριστερά επιζητά μια κουλτούρα ηθικής, όπου το εγώ συντρίβεται στο εμείς. Αυτό πρέπει να γίνει κυρίαρχο πρώτα στο κόμμα και με τη δράση του στην κοινωνία...Πότε το "εγώ" του κ. Κουβέλη ακουσε την "βάση" ? ..

    Δεν μου έχει απαντησει σε επανειλημενη προσωπική αλληλογραφία, δεν εχει απαντησει μετ-ευρωεκλογικά για την στάση της ΑΠ/ή εστω μελών της για "πριμοδοτηση των οικολόγων-αποχής" .δεν εχειαπαντησει για το αν "θα τελειώσει με το μορφωμα ΣΥΡΙΖΑ" .. δεν έλαβε το μηνυμα να σεβεται τις συλλογικές αποφάσεις, δεν ελαβε το μηνυμα "της μομφης εναντιον του σαν κοινοβουλευτικός εκπροσωπος" .. δεν δεν δεν ...

    ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΠΙΑ!...

    λέγαμε για την "παχυδερμία" άλλων ! αλλά .. να 'τα και στο "σπίτι μας/σας" ..

    Εχω και μια συμβουλή!

    Επειδή το οποιοδήποτε "σχεδιο"-"πλάνο"-"προταση"-"συμφωνία"-"όραμα" συνεργασίας_διαπραγματευσης_συνενόησης με τον Παπανδρεου... οποιουδηποτε πρωτοβουλία και αν ήταν .. ναυάγησε... έχετε μονο μια επιλογή: ή να τρεξετε πίσω από τον Παπανδρεόυ ή να τρεξετε πίσω στον ΣΥΡΙΖΑ...

    αλλιώς θα έρθει και άλλο "μανίκι" (σαν αυτά που λέει ο Παπαδημούλης ότι.. "τραβάει η κοινωνία" .. )

    ΛΥΠΑΜΑΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ