ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ενημέρωση από την εκδήλωση του "Δίκτυου Ανέντακτων Σύριζα Αιγάλεω"


Την Τετάρτη 28 Απριλίου και ώρα 7.00 μ.μ. στο Δημαρχείο Αιγάλεω  έγινε συζήτηση με ομιλητές τους Αλέκο Αλαβάνο και Γιάννη Μηλιό με θέμα «Οικονομική κρίση και η απάντηση της Αριστεράς» που οργανώθηκε από το "Δίκτυο Ανέντακτων Σύριζα Αιγάλεω". Επίσης έγινε και τοποθέτηση από τους οργανωτές της εκδήλωσης. Ο κόσμος που ήρθε στην εκδήλωση (170 άτομα) ήταν περισσότερος απ' αυτόν που συμμετείχε στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις τοποθετήσεις των εισηγητών,  έγιναν αρκετές ερωτήσεις και ακολούθησαν απαντήσεις. Τόσο οι εισηγήσεις, όσο και οι δευτερομιλίες που ακολούθησαν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γι αυτό και θα τις δημοσιεύσουμε μαγνητοσκοπημένες αργότερα. 


Παρουσιάζουμε την ομιλία του Α. Αλαβάνου:

«ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»
«Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ :ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΤΙΜΙΟΙ…»
«ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΑΔΙΣΜΟ»


«Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να αποδοκιμάσουν την Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Γιατί πρωθυπουργός μας είναι η Μέρκελ. Αυτή θα καθορίσει το Τριετές Πρόγραμμα Διάλυσης και Φτώχειας σήμερα μαζί με τον Στροσκαν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τον Τρισέ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Υπολογίζοντας όχι τους έλληνες πολίτες. Αλλά τους ψηφοφόρους για τις εκλογές των επόμενων ημερών στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία.


Και ο Παπανδρέου θα βρίσκεται στο Ναύπλιο.

Η Ελλάδα έχει ξεπέσει σε αφάνταστο βαθμό!

Σήμερα το BBC έχει κεντρικό θέμα τις δηλώσεις της Μέρκελ σε χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση των Χριστιανοδημοκρατών. Απευθύνεται στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, σε δεύτερο πρόσωπο. Και μας λέει : «Οφείλετε να είστε τίμιοι. Αν όχι κανένας δεν θα σας βοηθήσει».

Δεν υπάρχει κανένας επίσημος να απαντήσει στα προσβλητικά μαθήματα εντιμότητας της Πρωθυπουργού της SIEMENS,της MAHN, της DAIMLER, της TISSENGROUP που έχουν διαφθείρει υπουργούς σε όλο τον κόσμο;

Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από τον φαύλο κύκλο. Σήμερα κιόλας πρέπει να ανακοινώσει αναδιαπραγμάτευση και ανασχεδιασμό του χρέους. Να βάλει τελεία και παύλα στον κερδοσκοπικό σαδισμό.

Σήμερα, η ίδια η επιβίωση της χώρας επιτάσσει όχι τη συμπαράταξη με την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης αλλά την ανατροπή της.

Επαναλαμβάνω ότι ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας είναι ανίκανοι να χειρισθούν τα εκρηχτικά πλέον προβλήματα του διεθνούς χρέους και θα έπρεπε να απαγορευθεί η έξοδος τους από τη χώρα.

Από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα η πορεία τους είναι πορεία λαθών :

- Γιατί ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να διαφημίσουν το μέγεθος του ελλείμματος, την αναξιοπιστία και την πλαστογραφία των στατιστικών στοιχείων στην Ελλάδα, όπως έκανε ακριβώς και η ΝΔ με την «απογραφή» βάζοντας την χώρα μας στην παγίδα της παγκόσμιας κερδοσκοπίας.

- Γιατί απολογούνται συνεχώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν λένε κουβέντα για τις ευθύνες της στην όξυνση του προβλήματος των χρεών, λόγω της κρίσης των τοξικών ομολόγων, που είχαν μαζί με τις ΗΠΑ επιτρέψει, που οδήγησε την Ελλάδα σε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

- Γιατί τις επαφές με τους «επενδυτές» μόλις ανέλαβαν κυβέρνηση, τις αναλαμβάνει η αμαρτωλή Goldman Sachs, που κατηγορείται σήμερα από την αμερικάνική δικαιοσύνη για απάτη ύψους 1 δις δολαρίων.

- Γιατί επιμένουν να δανείζονται μέσω του συνδικάτου των ιδιωτικών τραπεζών αντί να προχωρήσουν σε «private placement» με κεφάλαια όχι κατανάγκην ευρωπαϊκά ή αμερικάνικα με πολύ χαμηλότερα επιτόκια.

- Γιατί δεν απαιτούν αμέσως στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ανακαλέσει την απόφασή της για αυστηρές αξιολογήσεις των κρατικών ομολόγων και λήξη του ελαστικού συστήματος που υπήρχε με τις τράπεζες, απόφαση που αποτέλεσε το «πράσινο φως» για την κερδοσκοπική επίθεση ενάντια στα ελληνικά ομόλογα.

- Γιατί δεν αμφισβητούν τον ρόλο των τριών αμερικανικών εταιρειών αξιολόγησης, που ήδη είχαν παίξει βρώμικο παιχνίδι με την αμερικανική κρίση στην υπόθεση LEHMAN BROTHERS.

- Γιατί δεν θέτουν το θέμα των Credit Default Snaps, της κερδοσκοπίας των ασφαλειών στα ομόλογα που γίνεται χωρίς κανένα έλεγχο και μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν απαγορευμένα στην Ευρώπη και παγκοσμίως

- Γιατί συζητούν σοβαρά στη Γερμανία γιατί δεν πουλάμε τα ελληνικά νησιά.

- Γιατί προσέρχονται ως επαίτες στη Μέρκελ και την ίδια στιγμή αγοράζουν γερμανικό υποβρύχιο που γέρνει για να το ξαναπουλήσουν.

- Γιατί προσέρχονται ως επαίτες στον Σαρκοζί και την ίδια στιγμή συμφωνούν στην αγορά έξι γαλλικών φρεγατών.

- Γιατί συναντούν τον Ομπάμα για λόγους «πολιτικού τουρισμού», και διαφημίζουν την ελληνική κρίση παγκοσμίως.

- Γιατί δέχονται την επίθεση της γερμανικής κυβέρνησης ότι είμαστε απατεώνες και δεν λένε τίποτε για την SIEMENS και τις άλλες γερμανικές εταιρείες στο ρόλο μαστροπού ελλήνων πολιτικών.

- Γιατί δεν ζητούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέτρα για την στήριξη των περιφερειακών κρατών με κίνδυνο χρεοκοπίας αντίστοιχα με την στήριξη των ιδιωτικών τραπεζών πριν ένα χρόνο, δηλαδή χρηματοδοτική στήριξη χωρίς περιορισμούς με μηδενικό ουσιαστικό επιτόκιο.

- Γιατί περιφέρονται από χώρα σε χώρα ξεκινώντας οι ίδιοι, και κανένας άλλος, το ενδεχόμενο της εμπλοκής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόβλημα, μια προφητεία που αυτοεπιβεβαιώθηκε τελικά.

- Γιατί δεν χρησιμοποιούν το πιο αξιόμαχο όπλο διαπραγμάτευσης, ότι η θέση της Ελλάδας δεν είναι δεδομένη σε μια Ευρωζώνη με μηδενική αλληλεγγύη, καθώς η αποχώρησή μας θα σημάνει την αρχή του τέλους του ευρώ.

- Γιατί εκχωρούν την διακυβέρνηση της χώρας στη Μέρκελ, στον Τρισέ και στον Στρος Καν.»

(Θα ακολουθήσουν ως ξεχωριστές δημοσιεύσεις οι μαγνητοσκοπημένες τις εισηγήσεις αλλά και τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που έγιναν προς τους εισηγητές)

2 σχόλια :

  1. Υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τα private placement;
    Αναζητώ απαντήσεις στα ερωτήματα:
    1. Υπήρξε όντως κίνηση της κυβέρνησης για αναζήτηση δανείων από Κίνα;
    2. Γιατί η πανικόβλητη σχετική διάψευση;
    3. Γιατί δεν γίνεται κάτι τέτοιο;
    4. Υπάρχει σχετική απαγόρευση στις συνθήκες της Ε. Ε.;
    Δεν χρειάζονται απαντήσεις του στυλ: Για να μην υποχρεωθούμε σε λεόντιες συμφωνίες με την Κίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση
    Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στην αγορά των ελληνικών ομολόγων, με το spread στον 10ετή τίτλο να σκαρφαλώνει μέχρι και τις 1012 μονάδες, Όλα αυτά συμβαίνουν μετά την επιθετική υποβάθμιση από την S&P ανεβάζοντας το κόστος δανεισμού σε όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Υπενθυμίζουμε ότι αν ακόμα ένας καπιταλιστικός οίκος αξιολόγησης (πχ η Moodys) υποβαθμίσει τα ελληνικά ομόλογα τότε πολύ πιθανόν η ΕΚΤ να σταματήσει να τα δέχεται ως εγγυήσεις προκειμένου να συνεχίζει να δανείζει τις ελληνικές εμπορικές τράπεζες. Εννοείται ότι αν συμβεί αυτό οι τράπεζες αυτές θα χρεοκοπήσουν μέσα σε λίγες ώρες αφού θα ξεμείνουν από ρευστά διαθέσιμα. Το ενδεχόμενο ενός Αργεντινάζο είναι πλέον προ των πυλών.
    Διαβάστε εδώ τη συνέχεια του άρθρου:
    http://avantgarde2009.wordpress.com/2010/04/28/%ce%b5%ce%ba%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%ad%ce%b3%cf%87%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7/

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ