ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Πρωτοβουλίες πρωτοβαθμίων σωματείων...

Έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους πρωτοβουλίες συντονισμού από τα κάτω πρωτοβαθμίων σωματείων που καταγράφουν μια έμπρακτη αμφισβήτηση της πολιτικής και των συνδικαλιστικών ηγεσιών των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Δημοσιεύουμε μια ανακοίνωση που καταγράφει ένα δείγμα τέτοιου συντονισμού ανάμεσα σε δημόσιους υπάλληλους διαφορετικών κλάδωντου νομού Αχαΐας (Α΄ Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ΑΧΑΪΑΣ,Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Αν. Σχ.(ΕΜΔΥΔΑΣ)/ΔΕ ,Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας, Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας):

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010
Ανοίγουμε τα διόδια στο Ρίο

Κυριακή 28 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι
Μετά την απόφαση της κυβέρνησης, για το πακέτο μέτρων που μας πλήττουν βάναυσα τα ΔΣ των Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ, ΕΜΔΥΔΑΣ/ΔΕ, Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας, ΣΥΠΔΕ αποφάσισαν τη συμμετοχή μας σε κινητοποίηση αποτροπής της λειτουργίας των διοδίων της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ στο Ρίο διεκδικώντας:

* ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ
* ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
* ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΒΑΡΗ
* ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
* ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ.


Η πολιτική της παράδοσης των οδικών και άλλων υποδομών (σιδηροδρομικό δίκτυο, λιμάνια, αεροδρόμια, σχολεία) στους ιδιώτες μας βρίσκει αντίθετους

Το κράτος έχει υποχρέωση να κατασκευάζει το ίδιο τους δρόμους και τις δημόσιες υποδομές μια που γι’ αυτό φορολογεί άμεσα και έμμεσα τους πολίτες. Τα δημόσια έργα αποτελούν κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα

Τα έργα ΣΔΙΤ και οι Συμβάσεις Παραχώρησης δεν υπόκεινται στους νόμους περί Δημοσίων έργων παρ’ όλο που συγχρηματοδοτούνται από το Δημόσιο, με ότι αυτό συνεπάγεται στον έλεγχο της κατασκευής, τις προδιαγραφές που πρέπει να τηρούν και της συντήρησής τους.

Σύμφωνα με τα οικονομικά τους στοιχεία έχει αποδειχθεί ότι αυτά κοστίζουν ακριβότερα αποκομίζοντας τεράστια κέρδη στις κατασκευάστριες εταιρείες που βαρύνουν τον Δημόσιο Προϋπολογισμό και άρα τον Έλληνα πολίτη που πληρώνει βαρύ αντίτιμο και για τη χρήση τους.

Τέλος θέλουμε να επισημάνουμε ότι η πολιτική της εκχώρησης της Δημόσιας περιουσίας σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα οδηγεί στην απαξίωση των Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών και στην υποβάθμιση του ρόλου των μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων αλλά και ευρύτερα όλου του δημόσιου τομέα.

Αγωνιζόμαστε για:

* Τον προγραμματισμό, σχεδίαση και κατασκευή των έργων με βάση τις ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού και όχι των ιδιωτικών εταιρειών
* Την αναβάθμιση των δημόσιων τεχνικών Υπηρεσιών της χώρας και την κατάργηση του νόμου περί των ΣΔΙΤ.
* Όχι στα διόδια, ελεύθεροι δρόμοι για όλους.

Καλούμε κάθε πολίτη, σύλλογο, επιτροπή και φορέα που θέλει να αντιδράσει, σε κινητοποίηση την Κυριακή 28 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι για να ανοίξουμε τους σταθμούς διοδίων στο Ρίο.

Τα Δ.Σ.
Α΄ Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ΑΧΑΪΑΣ
Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Αν. Σχ./ΔΕ
Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας
Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

1 σχόλιο :

  1. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


    Κι άλλη αύξηση στον ΦΠΑ; Κι άλλοι φόροι στα καύσιμα; Μείωση μισθών; Περικοπές επιδομάτων; Διάλυση ασφαλιστικού;

    Πάλι εμείς θα πληρώσουμε την κρίση τους;

    Κάθε μέρα ανακοινώνεται κι ένα μέτρο που λεηλατεί το εισόδημά μας. Κάθε μέρα πληρώνουμε όλο και περισσότερα και οι πλούσιοι δεν πληρώνουν σχεδόν τίποτα.

    Ας ξεκινήσουμε να απαιτούμε τα δικαιώματά μας. Να σταματήσουμε μια μια τις πληγές που ματώνουν τις τσέπες και την ζωή μας.
    Η Ε.Ο. Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, στα πλαίσια των πολιτικών παραχώρησης δρόμων-λιμανιών-αεροδρομίων σε ιδιώτες, παραχωρήθηκε για 30 χρόνια (!) στην κοινοπραξία ΜΩΡΕΑΣ Α.Ε. η οποία απαρτίζεται από τις γνωστές και μη εξαιρετέες : «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.», «ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» και «INTRAΚAT».
    Η παραχώρηση σε ιδιώτες σήμανε αύξηση των διοδίων (όπως συνέβη σε όλη την χώρα) και την προσπάθεια να αυξηθεί η κερδοφορία των ιδιωτών υπονομεύοντας εναλλακτικούς δρόμους ή τρόπους μετακίνησης.

    Επειδή:
     η μετακίνηση είναι δικαίωμα και δεν μπορεί να παρεμποδίζεται επειδή κάποιοι θέλουν να κερδοσκοπούν, έχοντας κάνει τη διαδρομή Αργολίδα – Αθήνα απαγορευτική για αρκετές οικογένειες.

     είναι παράλογο για να πάμε Αθήνα και να επιστρέψουμε να πρέπει να δίνουμε μισό μεροκάματο μόνο για τα διόδια.

     τα ακριβά διόδια επιβαρύνουν σε μια δύσκολη εποχή όσους επαγγελματίες χρησιμοποιούν συχνά την Ε.Ο., με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τους αγρότες που ανεβαίνουν στις λαϊκές της Αθήνας, οι οποίοι αναγκάζονται να αφήνουν ένα μεροκάματο στα διόδια.

     μόνο αποικιακές και ληστρικές μπορούν να χαρακτηριστούν συμβάσεις που επί 30 χρόνια δεσμεύουν την εκμετάλλευση του δρόμου από ιδιώτη και τους χαρίζονται οι εισπράξεις από τα διόδια.
     πρόκειται για «επένδυση»-δώρο στους μεγαλοεργολάβους και τους τραπεζίτες χωρίς κανένα ρίσκο αφού το 1/3 του κόστους (300 εκ. από το 1 δις ευρώ) το χρηματοδοτεί το δημόσιο ενώ το υπόλοιπο προκύπτει από δανεισμό του ιδιώτη με την εγγύηση του δημοσίου, τα οποία δάνεια ξεπληρώνονται φυσικά από τα λεφτά που δίνουμε εμείς καθημερινά στα διόδια.
     τα διόδια είναι άδικα καθώς η μετακίνηση είναι δικαίωμα όλων. Επομένως τα χρήματα για τους δρόμους πρέπει να δίνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι μόνο από τους χρήστες των Ε.Ο.
     αν οι κυβερνώντες δεν είναι ικανοί να φτιάξουν έναν δρόμο ας σηκωθούν να φύγουν!

    Γι’ αυτούς και για πολλούς άλλους λόγους:

    ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!
    ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ!





    Συντονιζόμαστε με το κίνημα που αναπτύσσεται σε όλη την χώρα ενάντια στα διόδια μέσω των επιτροπών ενάντια στην ακρίβεια (www.akribeia-stop.gr) και του πανελλαδικού συντονιστικού ενάντια στα διόδια (www.diodiastop.blogspot.com).
    Την Κυριακή 28 Μάρτη ανοίγουμε όλα τα διόδια.
    Καλούμε κάθε σκεπτόμενο πολίτη, κάθε σύλλογο, επιτροπή και φορέα της Αργολίδας (αλλά και της υπόλοιπης Πελοποννήσου) που θέλει να αντιδράσει, την Κυριακή 28/3 και ώρα 12.00 σε διαμαρτυρία στα διόδια της Ε.Ο. Κορίνθου- Τριπόλεως στο Σπαθοβούνι.

    Προ-συνάντηση για όσους δεν έχουν μεταφορικό μέσο, στις 11.30 στο δημαρχείο Άργους.
    Για πληροφορίες: 6936730668 (Άργος), 6946901764 (Ναύπλιο)


    επιτροπή Αργολίδας Ακρίβεια- STOP

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ