ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ποιούς «εμπιστεύονται» ο Παναγιώτης Τσούτσιας και η Βούλα Κεχαγιά;


Σήμερα (12 Φεβρουαρίου 2010) σε δύο εφημερίδες, στο ΕΘΝΟΣ και στα ΝΕΑ δημοσιεύτηκε μια «πληροφορία» για το τι συζητήθηκε στην Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απόφαση να διοργανωθεί την ερχόμενη Πέμπτη εκδήλωση για το Σύμφωνο Σταθερότητας. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των Π. Τσούτσια και της Β. Κεχαγιά, η ΚΟΕ ζήτησε να μην είναι ομιλητής ο Α. Τσίπρας αλλά ο Α. Αλαβάνος, αμφισβητώντας έμπρακτα την αρχηγία του Α. Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δημοσιογράφοι βέβαια δεν ενημερώθηκαν από κάποιο δελτίου τύπου της Γραμματείας, ούτε και από τα …πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης, αφού ως γνωστόν δεν κρατιούνται πρακτικά. Μάλλον κάποιο στέλεχος της Κουμουνδούρου τους έσπρωξε το λαυράκι, και εκείνοι δεν θεώρησαν σκόπιμο να διασταυρώσουν την πληροφορία. Όμως τα δημοσιεύματα δεν περιορίστηκαν έστω στην παρουσίαση ψευδών πληροφοριών για το τι ακριβώς συνέβη στην Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Το κύριο περιεχόμενό τους αφορά σε δίκη προθέσεων της ΚΟΕ και του Α. Αλαβάνου. Οι «πληροφορίες» χρησιμοποιούνται ως στοιχεία για να συνοδεύσουν υποχθόνια σχέδια διασπαστών... Σε άλλες εποχές αυτές οι πρακτικές παρέμεναν εντός των τειχών της αριστεράς, σήμερα όμως έχουν επεκταθεί στον αστικό τύπο και τα κανάλια…


Στο «ΕΘΝΟΣ», ο τίτλος του κειμένου του κ. Π. Τσούτσια είναι: «Ευθεία αμφισβήτηση για Τσίπρα από την ΚΟΕ» και ο συντάκτης του μπαίνει κατευθείαν στο θέμα χωρίς περιστροφές από την πρώτη κιόλας παράγραφο: Ξαφνική εμπλοκή με απρόβλεπτες προς το παρόν εξελίξεις για τον ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκε χθες, καθώς συνιστώσες του σχήματος εμμέσως πλην σαφώς αμφισβήτησαν τον ρόλο του ΣΥΝ και του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αλέξη Τσίπρα. Η απόφαση να διοργανωθεί την ερχόμενη Πέμπτη εκδήλωση για το Σύμφωνο Σταθερότητας με ομιλητές τον Αλ. Τσίπρα, τον Γ. Μπανιά και τον Μ. Γλέζο, αμφισβητήθηκε από την ΚΟΕ, η οποία ζήτησε να μιλήσει και ο Αλέκος Αλαβάνος.

Στα «ΝΕΑ» ο τίτλος του κειμένου της Βούλα Κεχαγιά είναι: «Στα πρόθυρα της ρήξης για ασήμαντη αφορμή» και συνοδεύεται από τον υπότιτλο: «Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ απέρριπταν τον Τσίπρα ως ομιλητή σε εκδήλωση». Η Β. Κεχαγιά μας πληροφορεί με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τι συνέβη στην Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για αυτό το ζήτημα: Όλα ξεκίνησαν όταν αιφνιδιαστικά στον χθεσινό «πρωινό καφέ» της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ η συνιστώσα ΚΟΕ μίλησε για προβλήματα στη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγοντας στο αίτημα για εμφάνιση του Αλέκου Αλαβάνου. Ειδικότερα αξιώθηκε να μην είναι εκπροσωπηθεί ο ΣΥΝ με ομιλητή (Αλέξης Τσίπρας), ενώ αργότερα ο Δήμος Τσακνιάς, στενός συνεργάτης του κ. Αλαβάνου, διατύπωσε την πρόταση να μιλήσουν τόσο ο Αλ. Τσίπρας όσο και ο Αλέκος Αλαβάνος. Τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Αλέκος Καλύβης, ο οποίος αρνήθηκε να είναι ο Αλ. Αλαβάνος ομιλητής, ωστόσο κάποιες από τις συνιστώσες (ΑΠΟ, ΚΟΕ) επέμεναν στην εμφάνισή του.
Και συνεχίζει: «Αν θέλουν να γίνει ο Αλέκος Αλαβάνος ηγέτης της ΚΟΕ, ας γίνει» σχολίαζαν χθες με οργή παράγοντες του Συνασπισμού επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία προσχεδιασμένη νέα επίθεση στην Κουμουνδούρου που ενδεχομένως αποσκοπεί στη ρήξη και απόσχιση ενός κομματιού του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ.

Το σχέδιο της άλωσης του ΣΥΡΙΖΑ από την ομάδα Τσίπρα προέβλεπε σε συνεργασία με τις δυνάμεις που αποτελούν σήμερα το κορμό της ΑΝΑΣΑ (όπως έχουμε αναλυτικά αναφερθεί και σε παλαιότερα κείμενά μας) , την απομάκρυνση του Α. Αλαβάνου από την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ και στην συνέχεια την εξώθηση σε αποχώρηση αυτών που θεωρούσαν ότι είναι οι «εθνικιστές» του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, αυτό το σχέδιο δεν έχει ολοκληρωθεί και όσο περνάει ο καιρός συναντά όλο και περισσότερες δυσκολίες. Στο εσωτερικό του ΣΥΝ δεν είναι εύκολα τα πράγματα για τον πρόεδρο του ΣΥΝ παρά όλους τους επιτελικούς σχεδιασμούς του Γ. Δραγασάκη. Επίσης είναι εμφανής η αδυναμία της ΑΝΑΣΑ να στηρίξει επαρκώς τον πρόεδρο του ΣΥΝ στους σχεδιασμούς του, πράγμα που την έχει οδηγήσει σε απραξία…

Με αυτά τα δεδομένα, η μόνη λύση που βλέπει μπροστά της η Κουμουνδούρου είναι να αποχωρήσει η ΚΟΕ, η ΚΕΔΑ και ορισμένοι άλλοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και να φτιάξουν άλλο κόμμα. Με δεδομένο ότι έχει τον έλεγχο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μια τέτοια προοπτική της λύνει τα χέρια: Έτσι πραγματοποιείται η ταύτιση του ΣΥΝ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού θα έχουν απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ μόνον αυτοί που έτσι κι αλλιώς ανέκαθεν στήριζαν τον ΣΥΝ και συνεχίζουν να τον στηρίζουν.

Επομένως είναι προφανές ότι η Κουμουνδούρου βρίσκεται πίσω από αυτά τα δημοσιεύματα. Προσπαθεί να δημιουργήσει τεχνητές εντάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν πραγματικά ενδιαφερόταν για την βελτίωση των σχέσεων εντός του ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε με πρόταση του ΣΥΝ να είναι ένας από τους ομιλητές της συγκέντρωσης ο Α. Αλαβάνος. Όχι μόνον θα ήταν μια χειρονομία καλής θέλησης προς τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ που δεν ταυτίζεται με τον ΣΥΝασπισμό, αλλά και προς τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που φαίνεται οι πολιτικές διαφορές να έχουν αμβλυνθεί σχετικά με το ζήτημα του «Συμφώνου Σταθερότητας»…

Μάλλον όμως έχει τρομοκρατηθεί η Κουμουνδούρου από την μεγάλη συγκέντρωση που έγινε μερικές μέρες πριν με ανάλογη θεματολογία στο θέατρο ΑΛΦΑ και προσπαθεί να διεγείρει τον κομματικό πατριωτισμό του ΣΥΝ επιχειρώντας να κάνει μια ανάλογη συγκέντρωση που θα την βαφτίσει εκδήλωση του …ΣΥΡΙΖΑ. Και προφανώς  δεν θα είναι η πρώτη φορά που κάποιοι "πρόθυμοι" νομιμοποιούν με την στάση τους τα σχέδια της Κουμουνδούρου για τον ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου και πριν από το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ τις ίδιες ακριβώς σχέσεις είχαν με τον ΣΥΝασπισμό και απ’ ότι φαίνεται θα συνεχίσουν να τις έχουν ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ...

Με αυτά τα δεδομένα θεωρούμε ότι η ανακοίνωση της ΚΟΕ, που παραθέτουμε στην συνέχεια, μάλλον είναι περισσότερο ψύχραιμη και μετρημένη απ’ ότι χρειάζεται απέναντι στις προκλήσεις της Κουμουνδούρου:


Σημερινά δημοσιεύματα σε ορισμένες εφημερίδες (πχ Έθνος, Νέα) αναφέρουν ότι ο εκπρόσωπος της ΚΟΕ στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να μην είναι ομιλητής ο Α. Τσίπρας στην κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και να είναι ο Α. Αλαβάνος.

Τα δημοσιεύματα αυτά είναι ανακριβή και προφανώς προδίδουν τις σκοπιμότητες των πηγών από όπου διαρρέονται, εκθέτοντας και τις πηγές και τους υπογράφοντες.

Η πρόταση της ΚΟΕ ήταν -προς όφελος της συλλογικότητας- να υπάρχουν σε κάθε συγκέντρωση δύο ομιλητές. Προφανώς ο ένας από τους δύο θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε στέλεχος του Σύριζα, είτε με θεσμικό ρόλο (πχ ο συντονιστής της γραμματείας), είτε όχι.

Είναι απολύτως φυσιολογικό στην κεντρική συγκέντρωση του Σύριζα να είναι ομιλητής ο πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής της ΚΟ, Α. Τσίπρας.

Η αρχική πρόταση για τον Α. Αλαβάνο ως ομιλητή δεν έγινε από την ΚΟΕ. Παρόλα αυτά δεν είναι θανάσιμο αμάρτημα, ούτε υποχθόνιο σχέδιο, η εμφάνιση ως ομιλητή του πρώην επικεφαλής της ΚΟ του Σύριζα, στο βαθμό μάλιστα που έχει θέσει με κεντρικό τρόπο το ζήτημα της αντίστασης στο Σύμφωνο Σταθερότητας.

Προς όφελος της ενότητας και της αλήθειας, και προς αποφυγή της αυξημένης νευρικότητας που τελευταία παρατηρείται στον χώρο του Σύριζα, θα ήταν καλό, είτε εκπρόσωποι του τύπου να παρευρίσκονται κατά τις συνεδριάσεις της Γραμματείας (είναι άλλωστε ανοικτές), είτε να δίνονται στη δημοσιότητα τα πρακτικά με τις ακριβείς τοποθετήσεις του καθενός. Άλλωστε όποιος θα ήθελε να ενημερωθεί χωρίς σκοπιμότητες, θα μπορούσε να ανατρέξει στο σημερινό ρεπορτάζ της Αυγής.

25 σχόλια :

  1. Αν ισχύει αυτό που γράφει η Κεχαγιά: ο Δήμος Τσακνιάς, στενός συνεργάτης του κ. Αλαβάνου, διατύπωσε την πρόταση να μιλήσουν τόσο ο Αλ. Τσίπρας όσο και ο Αλέκος Αλαβάνος. Τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Αλέκος Καλύβης, ο οποίος αρνήθηκε να είναι ο Αλ. Αλαβάνος ομιλητής τότε μάλλον η Κουμουνδούρου είναι τρομοκρατημένη με την επανεμφάνιση του Αλαβάνου!

    Ήταν πάντως μια καλή ευκαιρία να εμφανιστούν στην ίδια εκδήλωση και ο Α. Τσίπρας και ο Α. Αλαβάνος. Όμως η Κουμουνδούρου μάλλον φοβάται μήπως γίνει ότι έγινε και στην 3η Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Αλαβάνος εισέπραξε ένα πολύ πιο ισχυρό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΚΟΑ έχει συνταχθεί με τον Α. Τσίπρα. Και αυτό είναι φυσικό. Δεν έχουν και δεν είχαν ποτέ πραγματικές πολιτικές διαφορές. Είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς γιατί τόσα χρόνια η ΑΚΟΑ δεν ήταν τάση του ΣΥΝασπισμού. Πολιτικά ανήκει στο "κέντρο", κάπου ανάμεσα στην Ανανεωτική Πτέρυγα και το Αριστερό Ρεύμα. Ο Γιάννης Μπανιάς και ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην πραγματικότα έχουν έλάχιστες διαφορές. Στην διαγραφή της Β' Πανελλαδικής και οι δύο ήταν στην ίδια πάντα. Στην αποκομμουνιστικοποίηση του ΚΚΕεσ και κει μαζί προχώρησαν. Στα κρίσημα πολιτικά ζητήματα η ΑΚΟΑ και η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ ιστορικά δεν είχαν και δεν έχουν διαφορές. Και αυτό επαληθεύεται σήμερα με την στάση που κρατάει η ΑΚΟΑ στον ΣΥΡΙΖΑ και με ποιους πραγματικά συμμαχεί.

    Εξάλλου, στον σκληρό πυρήνα της ΑΝΑΣΑ, που έπαιξε το βρώμικο ρόλο στην επιβολή του Α. Τσίπρα στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, έχει παραχωρήσει στην εφημερίδα της ολόκληρο ένθετο για να περνάει την γραμμή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΚΠΔ του ΣΥΝ πιο πολύ αρθρογραφεί στην ΕΠΟΧΗ από την ΑΥΓΗ. Επίσης θέλω να επισημάνω ότι οι υποστηρικτές του Α. Τσίπρα (από τον Δραγασάκη μέχρι τον Μπανιά, τον Κοσμά και λοιπούς) έχουν ήδη πάρει τις αποφάσεις τους σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τους αρκεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως εκλογική συμμαχία στην οποία ο καθένας θα έχει το μαγαζάκι του και θα έχει εξασφαλίσει την κρατική επιδότηση.

    Εξάλλου, μπορεί να λένε διάφορα φαντακτερά περί ..Δημοκρατίας και άλλα παρόμοια οι σ. της ΑΚΟΑ, αλλά ποτέ δεν μίλησαν καθαρά για υπέρβαση των συνιστωσών και ενιαίο πολιτικό φορέα. Το "μαγαζάκι" του Γ. Μπανιά από το "μαγαζάκι" του Π. Κοσμά δεν έχει και πολλές διαφορές!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την παραπάνω "πληροφορία" για το τι συζητήθηκε αναπαράγει σήμερα και η Βάσω Νιέρη (Β.Ν.) στο Ριζοσπάστη.

    Η εργολαβία λασπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βασούλα στηρίζεται σε εισαγώμενο από τον αστικό τύπο προϊόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "πέσ μου ποιοί είναι οι "φίλοι" σου για να σου πω ποιός είσαι..."

    Χα, χα! Για ρίχτε μια ματιά εδώ να δείτε ποιοί πραγματικά στηρίζουν το ΠΚΔ του ΣΥΝ και όχι μονό. Στην στήλη Blogroll της ιστοσελίδας:Η ψαρούκλα που δαγκάνει - blog για κεντροαριστερόχειρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παίρνουμε φόρα, γράφουμε κι όποιον πάρει ο χάρος. Κόβουμε, ράβουμε την ιστορία στα μέτρα μας και όλα μια χαρά. Καλέ μου πρώην ΚΚΕ εσ. πότε ο Μπανιάς ήταν με τον Παπαδημούλη στην αποκομμουνιστικοποίηση του κόμματος; εννοείς κάτι που δεν καταλαβαίνω; Και επιπλέον το Αριστερό Ρεύμα δεν είναι πλέον ενιαίο. Κάνω λάθος; Ουτε καν η ΑΚΟΑ δεν είναι πια. Δεν είμαι φάν του Μπανιά αλλά έλεος...Και επαναλαμβάνω εν γνώση των συνεπειών του νόμου δεν είμαι μέλος κόμματος, συνιστώσας, φράξιας κ.λ.π. Α και κάτι δευτερεύον: μόλις χθές ακούστηκε επίσημα πλέον η ανάμιξη του ΔΝΤ στην οικονομία μας. Κι εμείς συνεχίζουμε ασταμάτητοι - ες το εσωκομματικό κάτς! ( γιατί αυτό που γίνεται εσωκομματική πάλη δεν είναι!). Παρατηρήσεις δεκτές, ενστάσεις, διαφωνίες κ.λ.π. Υβρεις , χαρακτηρισμοί ( σταλινικός π.χ. ) όχι.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "..Ήταν πάντως μια καλή ευκαιρία να εμφανιστούν στην ίδια εκδήλωση και ο Α. Τσίπρας και ο Α. Αλαβάνος. Όμως η Κουμουνδούρου μάλλον φοβάται μήπως γίνει ότι έγινε και στην 3η Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Αλαβάνος εισέπραξε ένα πολύ πιο ισχυρό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους..."

    Αναφερόμενος στον πρώτο ανώνυμο και στην "καλή ευκαιρία" συμφωνόντας να πω ότι δεν ήταν μόνο καλή ευκαιρία θα ήταν μια ανάταση, μια ελπίδα στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο για μια νέα ελπιδοφόρα αρχή.
    Αλλά για να το αντιληφθεί αυτό κανείς πρέπει να έχει ένα όραμα. Ένα όραμα για την αριστερά, να εκφράσει τις αγωνίες και τις ανάγκες του κόσμου , να γίνει η γροθιά του, να γίνει ψυχή του απέναντι στην λαίλαπα. Ένα τέτοιο όραμα βέβαια δεν εξαντλείται στο "χειροκρότημα"....

    Αγαπητέ ΔΥ επέτρεψέμου.
    λες : "..ανάμιξη του ΔΝΤ στην οικονομία μας.."
    Μια που δεν δέχεσαι (και ορθά) χαρακτηρισμούς καλό είναι να βγάλεις αυτό το "μας" από την οικονομία γιατί μπορεί να χαρακτηριστείς...εθνοκεντριστής και άλλα ευχάριστα :)

    ST

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ST σύμφωνοι βγάζω το μας από την οικονομία. Αλλωστε εγώ κι ο Βωβός τι κοινό έχουμε; Απλά ήθελα να τονίσω το πόσο άσχημα διεξάγεται ο εσωσυριζικός διάλογος ( με ευθύνη όλων έτσι; )
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ "πρώην ΚΚΕεσ." ("Στην αποκομμουνιστικοποίηση του ΚΚΕεσ και κει μαζί προχώρησαν"):
    Για να μην τρελλαθούμε...
    Το ΚΚΕεσ.-Α.Α. (διάσπαση του ΚΚΕεσ., υπό τον Μπανιά) μήπως θυμάσαι οτι είχε σαν πρόταγμα την "επικαιρότητα του σοσιαλισμού" και την διατήρηση του "Κ" στον τίτλο;
    Μήπως θυμάσαι την κόντρα με την ΕΑΡ και τους παραμένοντες στον ΣΥΝ;
    Δεν έχω καμμιά "αγάπη" στον Μπανιά, αλλά ας μην φτιάχνουμε την ιστορία όπως θέλουμε για να στηρίξουμε τα όποια συμπεράσματα μας βολεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Εδώ ο κόσμος καίγεται και....."
    Πότε θα καταλάβετε ότι σημασία έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι τα πρόσωπα;
    Πότε θα δώσετε σημασία στους από κάτω, εσείς που κόπτεστε γι αυτούς συνεχώς;
    Γιατί αναπαράγετε διχαστικά σχήματα;
    επαναλαμβάνετε μονότονα "Ήταν πάντως μια καλή ευκαιρία να εμφανιστούν στην ίδια εκδήλωση και ο Α. Τσίπρας και ο Α. Αλαβάνος. Όμως η Κουμουνδούρου μάλλον φοβάται μήπως γίνει ότι έγινε και στην 3η Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Αλαβάνος εισέπραξε ένα πολύ πιο ισχυρό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους..."
    Δεν είναι αυτό το επίδικο έλεος...μπροστά μας έχουμε σοβαρότατα ζητήματα και όχι να κάνουμε χάρες και κλάκα σε ομιλητές... Ξανά έλεος!

    ΥΓ: Αν δε κάνω λάθος ο σ. Αλ. Αλαβάνος δηλώνει ΑΠΛΟ μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου. Αν είναι έτσι γιατί να μιλήσει αυτός ως απλό μέλος και να μη μιλήσω εγώ;

    Π.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ας χαράξουμε μια κόκκινη γραμμή και να βάλουμε από την άλλη το Μάαστριχ, το σύμφωνο σταθερότητας,την ΕΕ,το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ,τις αντιλαικές πολιτικές,τον καπιταλισμό,ίσως τότε γίνουν λίγο πιό εύκολα τα πράγματα για ενότητα και κοινή δράση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Π.Κ.

    1. Θα συμφωνήσουμε μαζί σου ότι "σημασία έχει ο ΣΥΡΙΖΑ". Όμως, όταν δεν υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες, τότε ο κόσμος βρίσκει άλλους τρόπους να στέλνει τα μήνυμά του προς τις ηγεσίες. Και η επιδοκιμασία ή το χειροκρότημα είναι μορφές που ο κόσμος δηλώνει τις διαθέσεις και τις προτιμήσεις αφού στερείται άλλων απλών δικαιωμάτων για να δηλώσει την πολιτική του βούληση...

    2. Πράγματι είναι διχαστικό για την Κουμουνδούρου να εμφανιστεί στην ίδια εκδήλωση ως ομιλητής ο Α. Τσίπρας και ο Α. Αλαβάνος! Γι αυτό άλλωστε και δεν δέχτηκε μια τέτοια πρόταση στην Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Και επειδή μάλιστα τρόμαξαν κάποιοι εκεί στην Κουμουνδούρου ότι αν γνωστοποιηθεί αυτή η άρνησή της, μάλλον θα βρει αντιδράσεις από ένα μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, φρόντισαν να σπρώξουν ότι η ΚΟΕ και ορισμένοι άλλοι δεν ήθελαν να μιλήσει ο ο Α. Τσίπρας αλλά μόνον ο Α. Αλαβάνος!...

    3. Όμως, Π.Κ. το θέμα μας είναι τα δημοσιεύματα στο ΕΘΝΟΣ και στα ΝΕΑ και ποιοί τα έσπρωξαν εκεί; Γιαυτό όμως το ζήτημα Π.Κ. δεν λες καμια κουβέντα και το αποφεύγεις...

    Υ. Γ.
    1. Στις εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ μόνον οι πεφωτισμένοι "ηγέτες" μας θα μιλάνε και τα απλά μέλη θα ...ακούνε;

    2. Αν θέλεις να μιλήσεις, εμείς δεν έχουμε καμία αντίρηση, όμως να ρωτήσεις πρώτα τον Καλύβη, γιατί αυτός κάνει face control...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να φανταστώ ότι και ο σ.Αλαβάνος ως απλό μέλος θα μίλαγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν είχα σκοπό να παρέμβω, αλλά είδα τα άρθρα του Τσούτσια και της Κεχαγιά, διάβασα μετά και την ανακοίνωση της ΚΟΕ και περίμενα τα σημερινά φύλλα να δω τι λένε τα βούτσεια λαγωνικά.
    Η Βουλάρα η αντικειμενική, κάνει ρεπορτάζ για τον ΣΥΝ χωρίς να αναφέρει ούτε λέξη για τις ανατριχιαστικές χθεσινές αποκαλύψεις της για τους συμμορίτες του Αλαβάνου.
    Δείτε εδώ:
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4560377&ct=1
    Ο Τσούτσιας, μάλλον δεν αποφοίτησε με άριστα από την εν λόγω δημοσιογραφική - λαγωνική σχολή και εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται ότι είναι παπαγαλάκι, όταν άλλα γράφει την ΠΑρασκευή, και τελείως άλλα γράφει το Σάββατο:
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=10234896
    Φυσικά ούτε αυτός ομολογεί ότι το ρεπορτάζ του της Παρασκευής ήταν υπαγορευμένο από τον 6ο όροφο γνωστού κτηρίου, γνωστής πλατείας.
    Εν κατακλείδι: Η Αριστερά ποτέ δεν πεθαίνει συντρόφισσες και σύντρφοοι. Είναι τόσο καλά ενσωματωμένη σε ίντριγκες, κολπάκια, διαβολές και μηχανορραφίες που δεν την ταρακουνάει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για το ίδιο θέμα, μερικές πρόσθετες πληροφορίες και σχόλια,εδώ:
    ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ για [αριστερούς...]α-λύτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μια σύντομη απάντηση στον Δ.Υ.

    1. Η κύρια διαφορά των κομμουνιστών από τους αριστερούς είναι το θέμα της "κομμουνιστικής οργάνωσης". Το όραμα του κομμουνισμού, αποτελεί όραμα ακόμα και για τους σοσιαλιστές. Και όταν μιλάμε για κομμινιστική οργάνωση αναφερόμαστε στον "δημοκρατικό συγκεντρωτισμό". Ας μην ανοίξουμε τώρα εδώ αυτή την συζήτηση, αλλά η ΑΚΟΑ δεν λειτουργεί με "δημοκρατικό συγκεντρωτισμό". Αυτό λοιπόν ονομάζω "αποκομμουνιστικοποίηση" και σε αυτό το ζήτημα ο Παπαδημούλης και ο Μπανιάς έχουν τις ίδιες απόψεις.

    2. Η ΑΚΟΑ αποτελεί εκλογικό σωσίβιο του ΣΥΝ εδώ και πολλά χρόνια. Και πριν από το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ και πιθανόν και μετά, εφόσον διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Και είχε αυτή την στάση όταν κυριαρχούσαν πλήρως οι ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, όπως την εποχή του Ν. Κωσταντόπουλου. Είναι λάθος ορισμένων που θεωρούν την ΑΚΟΑ ότι είναι με την "αριστερή στροφή" του ΣΥΝ και πολιτικά διαχωρίζεται από την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ....

    3. Η ΑΚΟΑ δεν είναι υπέρ της υπέρβασης των συνιστωσών και την δημιουργία ενιαίου φορέα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Πατάει σε δύο βάρκες και επιδιώκει κυρίως την δικής αναπαραγωγή και επιβίωση. Και αυτό το στοιχείο συνδέεται άμεσα με τις πρακτικές της στα παιχνίδια που έχουν παιχθεί με τα βουλευτιλίκια και τα ...ευρωβουλευτιλίκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς πρώην ΚΚΕ εσωτερικού:
    Για να μην τρελλαθούμε εντελώς:
    Α) Το 1986 ο Παπαδημούλης κι ο Μπανιάς είχαν ακολουθήσει εντελώς διαφορετικούς δρόμους ( ΕΑΡ ο ένας, ΚΚΕΣ Α-Α ο άλλος ). Αυτό κατά την γνώμη σου είναι δευτερεύον; Αλλά και σε πολλά θέμματα ( στα περισσότερα ) διαφωνούν ακόμα και τώρα. Δηλαδή το μόνο, το απόλυτο κριτήριο << κομμουνιστικότητας >> είναι αν είσαι υπέρ η κατά του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού; Κι εγώ κατά είμαι, αν το θέτεις έτσι.Κι αν δεν κάνω λάθος ο Δημοκρατικός συγκεντρωτισμός δεν επιτρέπει τις τάσεις. Η μήπως όχι;
    Β) Δεν νομίζω η ΑΚΟΑ να είναι με τους ανανεωτικούς . Δεν νομίζω να υποστήριζε Κωνσταντόπουλο πιο πολύ από Αλαβάνο, Τσίπρα. Νομίζω επαναλαμβάνεις το κλασσικό << αριστερό >> λάθος : οι << κεντρώοι >> είναι ίδιοι η και χειρότεροι από τους << δεξιούς >> γιατί ....Θανάσιμο λάθος!Ως πρώην ΚΚΕ ΕΣ. γνωρίζεις ότι η ανανεωτική αριστερά είχε πολλές απόψεις και τάσεις, αντίθετες μεταξύ τους.
    Φιλικά και συντροφικά
    Δ.Υ.
    Υ.Γ. Επαναλαμβάνω δεν είμαι φάν του Μπανιά, ούτε μέλος τάσης, κόμματος, συνιστώσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @αγαπητή ΕΟΣ
    Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι δεν μου απαντάς, αλλά υπεκφεύγεις. Το κυριότερο είναι ότι συνεχίζεις στο ίδιο μότο,στο ίδιο σχήμα Τσίπρας-Αλαβάνος.Εμένα ποσώς μ΄ενδιαφέρει αυτό. Η συμφωνία σου μαζί μου ότι "προεχει ο ΣΥΡΙΖΑ" είναι εντελώς προσχηματική αφού στο διαταύτα αναφέρεσαι στοιν Αλαβάνο. Τι θλίψη!

    Παρ' ολα αυτά, για να μην μείνουν αναπάντητα ερωτήματα και απορίες.
    1. Διαπιστώνω οτι αναγάγεις το πολύ χειροκρότημα από το λιγότερο χειροκρότημα σε αμεσοδημοκρατική διαδικασία. Είναι αλήθεια ότι δε το αντιλαμβάνομαι. Αν για παραδειγμα μαζεύονταν και χειροκροτούσαν ο Τσιπρα εμφανώς περισσότερο από τον Αλαβάνο θα τους αποκαλούσατε εγκάθετους της Κουμουνδούρου.
    και αυτό φαίνεται
    2. λές ότι διχαστικό σχήμα είναι το σχήμα Τσίπρας-Αλαβάνος μόνο για τη Κουμονδούρπου.Μήπως αυτό δεν ήταν το σχημα που προβλήθηκε και από σας και ταλάνισε όλους εμάς που έβγαλαν φωτιές τα πόδια μας να μαζέψουμε τα ασυμάζευτα, από τις ευρωεκλογές και μετά, ενώ εσείς προβάλλατε εκείνο το ¨περίφημο" .."με τεέτοιον αρχηγό..."κάτω από τη φωτογραφία του Τσίπρα. Αυτό τι ήταν;
    Για παράδειγμα η ΚΟΕ έγινε θιασώτης του Αλαβάνου αυτή που δεν ήθελε να τον δει μπροστά της παλιότερα. Είναι αδιανόητο δε να το τραβάτε πιο πέρα. Γιατί να το διέρευσε η Κουμουνδούρου στο Τύπο και όχι ας πουμε κύκλοι του Αλαβάνου;Άλλωστε μια χαρά σχέσεις έχει με τα ΜΜΕ. Απ΄ότι θυμάμαι στα ΜΜΕ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στο Ηράκλειο,στα ΜΜΕ ανακοίνωσε την παραλιτησή του από πρόεδρος του ΣΥΝ και την πρόταση του για το Τσίπρα, στα ΜΜΕ ανακοίνωσε την παραίτησή του και μετά στα συλλογικά όργανα.Για να μη μπω γαι τις αληθινά βαρυσήμαντες πολιτικές απόψεις που εξέφρασε σε παρουσιάσεις βιβλίων εν όψει βέβαια των καναλιών Και συνεντεύξεως στο Πρετεντέρη.
    Από αυτό εδώ το ιστολόγιο δε δόθηκαν στη δημοσιότητα οι τοποθετήσεις του μετά τις ευρωεκλογές στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ; Επομένως έχω τεράστιες αμφιβολίες για το ποιος το έδωσε στη δημοσιότητα. Παίρνοντας υπόψη δε και ποιον εξυπηρετεί η δημοσίευση καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο Τσίπρας δε θα ήθελε να εμφανιστεί ότι αμφισβητείται ακόμη μία φοαρά από συμμάχους στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο Αλαβάνος θα ήθελε πολύ να φανεί ότι ξαναμπάινει στο παιχνίδι και αμφισβητεί το Τσίπρα και έχει και τις δυνάμεις ελκείνες να το κάνει.Επομένως γιατί όχι κάποιος από την ομάδα Αλαβάνου;

    3. Όπως βλέπεις μιλάω και για ποιοι έσπρωξαν τα δημοσιεύματα.

    Αντιπαρέρχομαι τη συνδικαλιστική αλχημεία αν μιλάνε στις κεντρικές εκδηλώσεις μέλη ή ηγέτες επομένως μπορεί να μιλήσει κι ο Αλαβάνος που είναι μέλος.Μόνο συνδικαλιστικό τερτίπι είναι!

    Πίστεψέ με θα είχες αντίρρηση, αν μιλούσα εγώ!Μαλιστα θα με ενέτασσες πολύ ευκολα σε κάποια πλευρά (εγκάθετος της Κουμουνδούρου θα λέγατε, άλλωστε το έχετε πει σε πολλούς που διαφώνησαν μαζί σας) του διχαστικού σχήματος που προσπαθείτε να περπατήσετε μέσα στο κόσμο της αριστεράς.
    Δε ξέρω τι κάνει ο Καλύβης, εκείνο που βλέπω εγώ είναι ότι άλλοι ήδη έχουν πιάσει πόρτα.

    ΥΓ: Πότε θα αποφασίσετε ότι η κοινωνία μας περιμένει και μεις δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για άλλα;


    ΠΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Π.Κ,

    1. Όταν καταργούνται και οι ψηφοφορίες και τα σώματα αποφασίζουν δια βοής, όπως έγινε στην τελευταία ΚΠΕ του ΣΥΝασπισμού με την απόφαση για το αν θα γίνει συνέδριο, (ΔΕΝ έγινε καταμέτρηση, αλλά δια βοής αποφασίστηκε)τότε το χειροκρότημα είναι άκρως αμεσοδημοκρατική διαδικασία....! Ως γνωστόν, δεν ανακοινώθηκε κανένα αποτέλεσμα ψηφοφορίας δηλαδή πόσα ΥΠΕΡ, ΚΑΤΑ, ΛΕΥΚΑ, ΑΠΟΧΕΣ), η απόφαση λήφθηκε με το ...χειροκρότημα! Επειδή ο πρόεδρος είχε περισσότερους χειροκροτητές, θεωρήθηκε ότι πέρασε και η άποψή του....

    2. Λέω απλά ότι ¨είναι διχαστικό για την Κουμουνδούρου να εμφανιστεί στην ίδια εκδήλωση ως ομιλητής ο Α. Τσίπρας και ο Α. Αλαβάνος. Γι αυτό άλλωστε και δεν δέχτηκε μια τέτοια πρόταση στην Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Καλύβης και είπε να μιλήσει μόνο ο Τρίπρας και όχι ο Αλαβάνος.. Τα άλλα που γράφεις, είναι στάχτη στα μάτια...

    3. Τις πληροφορίες στις εφημερίδες τις έσπρωξε η Κουμουνδούρου! Αυτό το λένε τουλάχισον οι δημοσιογράφοι (και μάλιστα γράφεται και στο κείμενό τους!...) Σας διαβάζουμε τουλάχιστον αυτά που θέλουμε να σχολιάσουμε, γιατί θυμίζεις κάποιους κριτικούς του κινηματογράφου που γράφουν κριτικές χωρίς να έχουν δει το έργο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ΕΟΣ
    1.Μπράβο που πιστεύεις στη Κεχαγιά, στην αλήθεια της και για το ποιες είναι οι πηγές της.
    2.Άκυρο το παράδειγμα της τελευταίας ΚΠΕ. Εγινε ανάταση των χεριών,και όχι δια βοής όπως είπες, αλλά ήταν συντριπτικά και οφθαλμοφανές ότι η πλειοψηφία ήταν υπέρ του συνεδρίου.Τα άλλα όλα που λες εσύ είναι στάχτη στα μάτια. Ημουν παρών και το είδα ευτυχώς.
    3. Δεν απαντάς επί της ουσίας, όπως δεν απαντάς και στο υστερόγραφό μου που το θεωρώ κύριότατο ζήτημα. Το "πρώτα απ΄όλα ο ΣΥΡΙΖΑ" που εχουμε εμείς στο μυαλό μας έχει γίνει για κάποιους από σας: "Ο ΣΥΡΙΖΑ όχημα για την προβολή της μοναδικής άποψής μας".

    ΠΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Επιτρέψατέ μου την παρέμβαση

    Αγαπητέ ΠΚ
    -Ξανά για να μυ λυθεί η απορία
    Θεωρείς το : "Ήταν πάντως μια καλή ευκαιρία να εμφανιστούν στην ίδια εκδήλωση και ο Α. Τσίπρας και ο Α. Αλαβάνος." διχαστικό ?

    -Αλήθεια ποιός θεωρείς ότι ήταν οι πηγές της κας Κεχαγιά ?
    Ίσως να τάγραψε από μόνη της ?. Ίσως.
    Τότε όμως λάβε υπ'όψη τα αισθήματα της κας απέναντι στο "πρώτα απ΄όλα ο ΣΥΡΙΖΑ" που φαίνονται από όλη την αρθρογραφία της , πως λέγαμε παλιά "θέλει η πουτάνα να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει ένα πράμα" και πές μου ποιούς συκοφαντεί με το εν λόγω άρθρο.
    Για να το πάω παραπέρα όφειλε η γραμματεία να πει μια κουβέντα για την συκοφάντηση αυτή κάποιων μελών της? για να προστατέψει την λειτουργία της πρώτα απ'όλα?

    Επίσης σχετικά με το "πρώτα απ όλα ΣΥΡΙΖΑ", ρίξε μια ματιά στις τοπικές οργανώσεις τι γίνεται με
    τις εγγραφές μελών....θλίψη φίλε μου...θλίψη
    όχι ότι φταις εσύ ή ακόμη και κάποιοι σύντροφοι, αλλά θλιψη...

    ST

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πάντως εγώ την κακία μου θα την πώ ( η μάλλον θα την γράψω!). Αμα ανοίγει στα διάφορα blogs κ.λ.π του χώρου καμμιά συζήτηση για τα << εσωκομματικά μας >>, όλοι - μά όλοι - σκοτωνόμαστε να συμμετάσχουμε.Αμα ανοίγει καμμιά συζήτηση για θέματα γενικώτερου ενδιαφέροντος π.χ. μεταναστευτικό, Καλλικράτης, οικονομία, η συμμετοχή είναι πολύ περιωρισμένη. Κάνω λάθος; Δεν είναι αυτό μια ένδειξη, μια απόδειξη καλύτερα της κρίσης του χώρου; Εύχομαι καλή σαρακοστή - και μεταφορικά πλέον!!!
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ ST

    Για να σου λύσω την απορία: Υπήρχαν και υπάρχουν ευκαιρίες να εμφανιστούν μαζί. Αδυνατώ να καταλάβω πως γίνεται να μην εμφανίστηκαν μαζί σε κρίσιμες καταστάσεις όπως ήταν οι περασμένες εκλογές; Που ήταν ο σ. Αλέκος; Αρκετοί από μας τον ψάχναμε! Το να προσπαθούμε να βάλουμε πάλι το δίδυμο Τσίπρα-Αλαβάνου στο προσκήνιο( για μένα η προσωποποίηση πολιτικών είναι λάθος) αυτό είναι διχαστικό! Αλήθεια δεν υπάρχει άλλος που να λέει αυτά που λέει ο σ. Αλέκος;
    Φαντάζομαι ότι θα παρευρίσκεται στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ ε;όπως θα έπρεπε να παρευρίσκονταν στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση.

    Τις αστικές φυλλάδες τις έχω κανονικά γραμμένες ,τη βρωμοδουλειά τους κάνουν και φαίνεται να την πετυχαίνουναφού κάποιοι από μας στρέφονται ενάντια σε άλλους.Πετάει δυο ονόματα η Βουλίτσα και έδεσε το γλυκό.
    Η γραμματεία οφείλει να πει πολλά για πολλά και κρίνονται όλοι όχι μόνο οι προερχόμενοι από το ΣΥΝ.
    Πράγματι δε ξέρω τι γίνεται στις τοπικές. Κάπου όμως προχωράνε καλά όπως στη Χίο, κάποιοι λιγότερο καλά είναι αλήθεια!Στο κάτω κάτω είναι ζήτημα για μένα η συμμετοχή του κόσμου στα κινήματα και όχι οι συμπληρώσεις μελών σε τοπικές λίστες.

    @Δ.Υ συμφωνώ απολυτα με την παρατήρησή σου.ΑΠΟΛΥΤΑ!

    Π.Κ
    (όπως λέμε Πολιτική Κίνηση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΔΥ, είναι απόδειξη ότι υπάρχει τέτοιο έλλειμμα δημοκρατίας στον σύριζα που όλοι έχουμε τα παράπονά μας. Αν οι αποφάσεις παίρνονταν από τη βάση δε θα τρωγόμασταν για τα εσωκομματικά και θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε περισσότερο με τα ουσιαστικά.
    Κατά τα άλλα, θα συμφωνήσω με τον ΠΚ. Και θα θέσω το εξής ερώτημα: Θέλουμε τον Αλαβάνο επειδή μιλά για αμεσοδημοκρατία στον σύριζα, ή θέλουμε αμεσοδημοκρατία γιατί είναι πλέον το μόνο όχημα του Αλαβάνου για να ηγηθεί του σύριζα; Στην αμεσοδημοκρατία τα πρόσωπα δεν έχουν τον πρώτο λόγο, είναι απλά εκφραστές της πολιτικής που δημιουργείται συλλογικά και από κάτω. Αν και συμφωνώ ότι επικοινωνιακά ήταν καλή ευκαιρία να φανεί ενωτική εικόνα προς τα έξω.
    Π.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλά το ξεφτυλίσατε το θέμα με τον Αλαβάνο.
    Ούτε στο μεσαίωνα με τις μάγισες δεν κάναν έτσι.
    Το ζήτημα είναι αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω "πρώτα απ όλα ΣΥΡΙΖΑ",
    Αλλοι το λένε , άλλοι το λένε και δεν το εννούν και άλλοι δεν το λένε καθόλου, άλλοι πάλι λένε "πρώτα απ όλα το κομμα". Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.
    Κι αν τόλεγα εγώ και δεν το εννούσα ή δεν τόλεγα καθόλου , χέστηκε η φοράδα στ αλώνι.
    Αν όμως δεν το πει μια συνιστώσα υπάρχει θέμα. Και όσο πιο μεγάλη είναι η συνιστώσα τόσο μεγαλύτερο το ζήτημα και φυσικά τα προβλήματα που δημιουργούνται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.
    Δεν ανέφερα τυχαία τις τοπικές οργανώσεις. Οι σύντροφοι του ΣΥΝ ψάχνονται στην κυριολεξία να δουν τι κάνουν. Αλλού έρχονται ένας ένας και εγγράφονται, αλλού με λίστα, αλλού ανά τριάδες αλλού δηλώνουν παρόν, αλλού έρχεται ο γραμματέας.... Και όλα αυτά για τα αυτονόητα..να εφαρμόσεις δηλ. την κοινή απόφαση της συνδιάσκεψης και τις εγκυκλιους τις γραμματείας
    Μια γελοιότητα, να γελάς ή να κλαίς δεν ξέρω ...!!
    Και βέβαια για αυτό το αλαλούμ δεν φταίνε οι σύντροφοι του ΣΥΝ. Οι κλειδοκράτορες...οι "πρώτα απ όλα το κόμα".
    Φίλε ΠΚ λες:
    ".. Στο κάτω κάτω είναι ζήτημα για μένα η συμμετοχή του κόσμου στα κινήματα και όχι οι συμπληρώσεις μελών σε τοπικές λίστες...."
    Όχι φίλε μου... λάθος.
    Αν κάτι πετύχαμε με αυτήν την συνέυρεση στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η συνπνοια, η ψυχική ενότητα, η θέληση για κοινή δράση, να προχωρήσουμε μαζί παραμερίζοντας ο καθένας τις "αλήθειες" του. Κι αυτό ο κόσμος έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ το έβλεπε, το ένοιωθε, τον γέμιζε και αυτόν ελπίδα. Έτσι ξαναβρεθήκαμε στους δρόμους
    Αυτή η ψυχική ενότητα δεν υπάρχει πια ή έχει απομείνει λίγη. Ακριβώς γιατί πάψαμε όλοι να λέμε "πρώτα απ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ" και λέμε "πρώτα το κόμμα" ή "ο μικρός κράτησε το κόμμα ενωμένο". Όποιος και να το λέει ή το πράττει αυτό ("πρωτα το κόμμα")...το ίδιο κατακριτέος θα είναι από μένα.
    Ακριβώς αυτό είναι το διακύβευμα φίλε μου. Το "πρώτα απ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ"
    Όλα τα άλλα είναι τα απόνερα του..

    Και δυστυχώς αγαπητε...και μακάρι να βγω ψευτης... ΣΥΡΙΖΑ ΤΕΛΟΣ.

    Γιατί έτσι το θέλουν οι επαγγελματίες αριστεροί.
    Γιατί η ψήφος μας καλοδεχούμενη αλλά η άποψή μας παρακμιακή.
    Μερικοί το παλεύουν ακόμα...καλά κάνουν...θα το παλέψω κι εγώ...μεχρι να γινουν τα νευρα μου τσατάλια...
    -Αλλά αυτό που υπήρξε τέλος..
    -Αυτό που έκανε τα δώδεκα από τα δεκαοχτώ παιδια μιας τάξης στις πρώτες τους εκλογές τον ιούνιο να ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ...τέλος.
    -Αυτό που μας έκανε να ξαναβρεθούμε στις συνδιακέψεις και στους δρόμους μετά από χρόνια, ίσως για το γαμώτο που δεν τα καταφέραμε τότε...τέλος.
    -Ο γέρος στο καφενείο που έκλεισε το τάβλι κι ανασηκώθηκε από την καρέκλα όταν είδε το δάκτυλο να κουνιέται...τέλος.
    -Οι στιγμές που όλοι περιμεναν τι θα πει ο ΣΥΡΙΖΑ..τέλος.
    Μα πιο πολύ απ όλα, από αυτό το τέλος, με θλίβει που θα βλέπω τον πρετεντέρη και όλα τα ομοειδή κουμάσια να χαμογελούν...
    Πίσω λοιπόν στα τετριμμένα, στην μιζέρια...
    ...τέλος.

    ST

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ