ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Μήνυμα για κοινούς αγώνες με τους ευρωπαίους εργαζόμενους…


Σήμερα, Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα «διαπραγματεύτει» στις Βρυξέλλες το ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης. Στην Αθήνα, με αφορμή αυτό το γεγονός, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση διαμαρτυρίας το μεσημέρι μπροστά στη Βουλή, με το ξεδίπλωμα ενός πανό που έγραφε: "Όχι στο σύμφωνο Σταθερότητας, Ευρωπαίοι εργαζόμενοι ενωμένοι, για την ανατροπή και την αλληλεγγύη"


Επίσης, [εδώ] μπορείτε να ακούσετε την συνέντευξη του Α.Αλαβάνου στον 9.84

1 σχόλιο :

  1. Σχόλιο του Γρ. Τύπου της ΚΟΕ για τη χθεσινή συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, 12/2/2010

    Σημερινά δημοσιεύματα σε ορισμένες εφημερίδες (πχ Έθνος, Νέα) αναφέρουν ότι ο εκπρόσωπος της ΚΟΕ στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να μην είναι ομιλητής ο Α. Τσίπρας στην κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και να είναι ο Α. Αλαβάνος.

    Τα δημοσιεύματα αυτά είναι ανακριβή και προφανώς προδίδουν τις σκοπιμότητες των πηγών από όπου διαρρέονται, εκθέτοντας και τις πηγές και τους υπογράφοντες.

    Η πρόταση της ΚΟΕ ήταν -προς όφελος της συλλογικότητας- να υπάρχουν σε κάθε συγκέντρωση δύο ομιλητές. Προφανώς ο ένας από τους δύο θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε στέλεχος του Σύριζα, είτε με θεσμικό ρόλο (πχ ο συντονιστής της γραμματείας), είτε όχι.

    Είναι απολύτως φυσιολογικό στην κεντρική συγκέντρωση του Σύριζα να είναι ομιλητής ο πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής της ΚΟ, Α. Τσίπρας.

    Η αρχική πρόταση για τον Α. Αλαβάνο ως ομιλητή δεν έγινε από την ΚΟΕ. Παρόλα αυτά δεν είναι θανάσιμο αμάρτημα, ούτε υποχθόνιο σχέδιο, η εμφάνιση ως ομιλητή του πρώην επικεφαλής της ΚΟ του Σύριζα, στο βαθμό μάλιστα που έχει θέσει με κεντρικό τρόπο το ζήτημα της αντίστασης στο Σύμφωνο Σταθερότητας.

    Προς όφελος της ενότητας και της αλήθειας, και προς αποφυγή της αυξημένης νευρικότητας που τελευταία παρατηρείται στον χώρο του Σύριζα, θα ήταν καλό, είτε εκπρόσωποι του τύπου να παρευρίσκονται κατά τις συνεδριάσεις της Γραμματείας (είναι άλλωστε ανοικτές), είτε να δίνονται στη δημοσιότητα τα πρακτικά με τις ακριβείς τοποθετήσεις του καθενός. Άλλωστε όποιος θα ήθελε να ενημερωθεί χωρίς σκοπιμότητες, θα μπορούσε να ανατρέξει στο σημερινό ρεπορτάζ της Αυγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ