ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

“ Ένα διαρκές πάρτι πριν το... διαρκές συνέδριο”!


Σε άρθρο με το τίτλο “Ένα διαρκές πάρτι πριν το... διαρκές συνέδριο” δημοσιευμένο στην Αυγή της Κυριακής (08/08/2009), διαβάζουμε ότι «έγινε το 12ο εναλλακτικό κάμπινγκ της Νεολαίας Συνασπισμού στην Πάρο και φιλοξένησε φέτος περισσότερους από χίλιους νέους και νέες για δέκα μέρες γεμάτες πάρτι, μπάνια αλλά και συζητήσεις για τις εξελίξεις».

Το πρώτο πράγμα που μας ήρθε στο μυαλό, όταν διαβάσαμε αυτή την είδηση ήταν ότι μακάρι αυτοί οι χίλιοι νέοι και νέες να μαζεύονται όλοι μαζί και σε καμιά διαδήλωση και όχι μόνο στην ...Πάρο.

Θυμηθήκαμε επίσης και την πρόταση από τις νέες και τους νέους της ΑΚΟΑ, που πήγε άκλαυτη: “Για ένα φεστιβάλ Νέων του ΣΥΡΙΖΑ”. Όπως και αυτό που είχε γράψει μερικές μέρες πριν, ο σ. Γ. Σμυρνής: «Είναι πολύ παράξενο που κανένας από αυτούς που ασχολούνται κι αναλύουν τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κάνει ούτε μια τόση δα μικρή αναφορά για το μεγάλο ζήτημα της συγκρότησης Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.»

Ας αφήσουμε προς το παρόν αυτές τις ...συριζικές σκέψεις και ας δούμε τι έγινε στην Πάρο. Ως γνωστόν, σε ένα πάρτι δεν μπορεί να γίνονται σοβαρές συζητήσεις. Γι αυτό, η πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη σε κάτι πιο ανάλαφρο και πιο νεολαιίστικο από την “συγκρότηση Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ”, το οποίο είναι ένα ζήτημα που απασχολεί μόνον λίγους βαρεμένους υπερήλικες και κάποιους νεολαίους της ΑΚΟΑ. Την πρώτη μέρα λοιπόν στην Santa Maria της Πάρου «δεκάδες κατασκηνωτές προθυμοποιήθηκαν να ζυμώσουν και να ζυμωθούν για τη σταλινοποίηση του ΚΚΕ», με την βοήθεια του εισηγητή Αρ. Μπαλτά.

Όμως, αυτό τον καιρό στην υπόλοιπη Ελλάδα - εκτός από την Πάρο όπου μαζεύτηκε η νεολαία του ΣΥΝ - έχει αναδειχθεί ως πρώτο θέμα στον ΣΥΡΙΖΑ και στον περίγυρό του, η “σταλινοποίηση του ΣΥΝασπισμού”. Σε αυτό συνέβαλε η αυτοανακήρυξη της ηγεσίας του ΣΥΝ ως καθοδηγητικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η επαναφορά στην επικαιρότητα του “διαρκούς συνεδρίου” του ΣΥΝ. Αυτή η “σταλινοποίηση” φαίνεται ότι θα απασχολήσει την νεολαία του ΣΥΝ την επόμενη δεκαετία. Τόσο χρόνος απαιτείται για να ωριμάσουν τα τρέχοντα ζητήματα σε ένα σταλινικό κόμμα, ώστε να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης. Αν το ΚΚΕ έκανε πάνω από 10 χρόνια να καταλάβει ότι έπεσε ο “υπαρκτός” σοσιαλισμός και τώρα προσπαθεί να καταλάβει τι έγινε το 56 στην ΕΣΣΔ, είναι δικαιολογημένη αυτή η καθυστέρηση των 10 χρόνων, ώστε η νεολαία του ΣΥΝ να αντιληφθεί ποιά είναι τα τρέχοντα ζητήματα...

Το ΚΚΕ είναι ο εύκολος αντίπαλος για όποιον δεν θέλει να δει τα δικά του λάθη και τις δικές του σταλινικές μεθοδεύσεις για την επιβολή των πολιτικών του επιλογών, τόσο στο εσωτερικό του κόμματός του, όσο και στον περίγυρό του. Όλοι στον ΣΥΝασπισμό - από τους ανανεωτές ως το αριστερό ρεύμα - σε περιόδους κρίσης όπως η σημερινή, ενώνονται κάτω από την σταλινική αντίληψη της υπεράσπισης της αυθεντίας της ηγεσίας και της υπεροχής του κομματικού μηχανισμού απέναντι στις διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις που θεωρούνται συλλήβδην λικβινταριστικές. Μόνο σταλινικά κόμματα και εκκλησιαστικά ιερατεία έχουν τις ηγεσίες τους στο απυρόβλητο και ..προαιώνιους συνοδικούς - συνέδρους, οι οποίοι τις λιβανίζουν μέσα από διαρκείς ιερές συνόδους - διαρκή συνέδρια. Είναι προφανές για κάθε αριστερό αλλά και για οποιοδήποτε αστό δημοκράτη, ότι όταν γίνεται ένα συνέδριο, καλό είναι οι σύνεδροι να έχουν εκλεγεί πρόσφατα και όχι από την εποχή του ...Νώε.

Ο σταλινισμός στέρησε από τα σοβιέτ όλη την εξουσία τους και τα μετέτρεψε σε απλά εκτελεστικά όργανα της κομματικής γραμμής με ταυτόσημες πολιτικές αντιλήψεις με αυτές που πρεσβεύει ο πρόεδρος του ΣΥΝ, ο οποίος θέλει να καθοδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να αυτοανακηρυχθεί πρόεδρός του, παραβιάζοντας οποιαδήποτε έννοια αυτονομίας και αυτοτέλειας αυτού του πολιτικού σχηματισμού.

Από αυτό το διαρκές ...αντισταλινικό πάρτι δεν μπορούσαν να λείπουν και τα “καλά παιδιά” του ΣΥΡΙΖΑ. Οι μόνοι ομιλητές εκτός ΣΥΝασπισμού ήταν, όπως παρουσιάζονται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων: “η Τ. Χριστοδουλοπούλου, ανένταχτη που συμμετέχει στο 2ο Κύμα και ο Μ. Μπαλαούρας από την ΑΚΟΑ”. Οι σύντροφοι του ΣΥΝ για το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κάποιος είναι ότι είναι δεν τιμούν αυτούς που τους συμπαραστέκονται στις δύσκολες στιγμές. Ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στον ΣΥΝ και ιδιαίτερα στην τελευταία πανελλαδική σύσκεψη, τους ανέθεσαν να διαφωτίσουν την νεολαία του, σε αυτά τα δύσκολα θέματα που αφορούν στο παρόν και στο μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυριακάτικα λοιπόν, 26 Ιουλίου, όταν οι χριστιανοί πάνε στην εκκλησία, η νεολαία του ΣΥΝ πραγματοποίησε κεντρική εκδήλωση του camp αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις και την απάντηση της αριστεράς. Εισηγητές οι Γ. Δραγασάκης, Μ. Μπαλαούρας, Τ. Χριστοδουλοπούλου καθώς και ο γραμματέας της νεολαίας Δημ. Τζανακόπουλος. Ελπίζουμε να ασχολήθηκαν να λύσουν με συλλογικό τρόπο τον παρακάτω δύσκολο γρίφο:

Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να έχει μέλη και εκλεγμένα όργανα και ηγεσία με δημοκρατικές διαδικασίες, θα ασχολείται με την πολιτική, θα κατεβαίνει στις εκλογές, θα παρεμβαίνει στα κινήματα, αλλά δεν θα είναι κόμμα;

Όποιος καταφέρει να δώσει πειστική απάντηση σε αυτόν το γρίφο, θα μπει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές και θα συνεχίζει τις διακοπές του μέχρι την εκλογή του ως βουλευτή. Αν κρίνουμε από τις δημόσιες τοποθετήσεις που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, ο αγώνας θα είναι σκληρός...

11 σχόλια :

  1. Exete sygkekrimeni apopsi, i opoia ka8e allo para prow8itiki einai gia tis ekselikseis ston syriza. Mono i epilogi sas na anafereste me toso ypotimitiko tropo se ena apo ta pleon ygii kommatia tou xwrou mas, pou einai i neolaia synaspismou, deixnei to oti to mono pou sas noiazei einai na epite8eite sto synaspismo kai oxi to pws 8a proxwrisei to egxeirima. To kako gia esas einai oti eiste tragika monoi sas kai oti tis apopseis sas kai to yfos sas den tis symmerizete kamia apo tis organwmenes dynameis
    Kali monaksia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα συμμφωνήσετε φαντάζομαι ότι το παραπάνω άρθρο ταιριάζει γάντι και στο σ. Αλάβάνο, που χωρίς να ρωτήσει κανένα (αρχηγός είναι άλλωστε, σιγα μη δώσει λογαριασμό)ανακοίνωσε ότι ο Σύριζα θα αποκτήσει μέλη που θα ψηφίζουν με κόκκινή κάρτα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο "γρίφος":
    "Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να έχει μέλη και εκλεγμένα όργανα και ηγεσία με δημοκρατικές διαδικασίες, θα ασχολείται με την πολιτική, θα κατεβαίνει στις εκλογές, θα παρεμβαίνει στα κινήματα, αλλά δεν θα είναι κόμμα;"

    Λύνεται, αν επαναδιατυπωθεί ως:
    "Ένας πολυμορφικός, πολυσυλλεκτικός, πολυφωνικός οργανισμός, όπως αντικειμενικά είναι κάθε σχηματισμός της μη σταλινικής Αριστεράς, μπορεί να έχει μέλη και εκλεγμένη με δημοκρατικές διαδικασίες συλλογική ηγεσία , ώστε να εξασκεί ενιαία και συντεταγμένα πολιτική αρχών, τόσο συμμετέχοντας σε εκλογές, όσο και παρεμβαίνοντας στα κινήματα, (μεταξύ άλων) χωρίς να είναι κόμμα"

    Τα ...αποφθέγματα "Ένα είναι το Κόμμα της Εργατικής Τάξης" έχουν τελειώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακάρι, pink charlotte το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ να είμαστε εμείς και οι ..απόψεις μας! Όσο για την ορθότητα των απόψεων, αυτή δεν κρίνεται από την …«monaksia» του κατόχου τους.

    Αντίθετα, αυτοί που δεν λένε καθαρά τις απόψεις τους και κρύβουν καλά αυτά που θέλουν και αυτά που σχεδιάζουν για να είναι μέσα στο παιχνίδι, για να είναι παρατρεχάμενοι της «επικρατούσας άποψης» και να έχουν μερίδιο από στις μικροεξουσίες ως τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον κακό κάνουν παρά καλό στην υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Επίσης, αυτό που θεωρείς αρνητικό για μας, δηλαδή: «oti tis apopseis sas kai to yfos sas den tis symmerizete kamia apo tis organwmenes dynameis», εμείς το θεωρούμε θετικό! Η μεγάλη δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς αυτός ο ανένταχτος κόσμος, που δεν ανήκει στις «οργανωμένες δυνάμεις», γιατί η συμμετοχή αυτού του κόσμου προσέδωσε στο εγχείρημα όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της υπέρβασης και έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι πολύ πιο σημαντικό και μεγάλο από το απλό άθροισμα των συνιστωσών του! Όσοι δεν το έχουν καταλάβει αυτό το πράγμα και παραμένουν κλεισμένοι στα κομματικά τους στεγανά, μάλλον δεν έχουν καταλάβει τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε "ανώνυμε", μάλλον δεν γνωρίζεις καλά τα πράγματα στον σύριζα, γιαυτό έχεις αυτές εμπαθείς τις απόψεις για τον Αλαβάνο! Ο Αλαβάνος εξέφρασε αυτό που ουσιαστικά θέλει ο λαός του ΣΥΡΙΖΑ, και που έχει εκφραστεί από τα πιο έγκυρα όργανά του, που είναι οι πανελλαδικές συσκέψεις. Δυστυχώς αυτά τα θέματα δεν έγιναν δεκτά για να υλοποιηθούν από την Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τα κομματικά κονκλάβια...

    Αντίθετα, ο "αρχηγός" Τσίπρας,έκανε και συνεχίζει να κάνει πολλά πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ούτε να σέβεται τον λαό του ΣΥΡΙΖΑ, και ούτε καν να θέλει να του δώσει κάποιο δημοκρατικό δικαίωμα για να εκφάσει τις απόψεις τους και τις θέσεις του!...

    Αριστερά χωρίς Δημοκρατία δεν υπάρχει, όπως εξάλλου και σοσιαλισμός χωρίς δημοκρατία δεν υπάρχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Stayros, αυτό που γράφεις:

    Ένας πολυμορφικός, πολυσυλλεκτικός, πολυφωνικός οργανισμός, μπορεί να έχει μέλη και εκλεγμένη με δημοκρατικές διαδικασίες συλλογική ηγεσία , ώστε να εξασκεί ενιαία και συντεταγμένα πολιτική αρχών, τόσο συμμετέχοντας σε εκλογές, όσο και παρεμβαίνοντας στα κινήματα ” είναι ένα πολιτικό κόμμα, ακριβώς όπως το θέλουμε!

    Αφαίρεσα την επεξήγηση που έχεις ενσωματώσει σε αυτό τον ορισμό: “όπως αντικειμενικά είναι κάθε σχηματισμός της μη σταλινικής Αριστεράς ”, γιατί δημιουργεί περισσότερες συγχύσεις παρά διευκρινίζει τα πράγματα. Οι διακρίσεις ανάμεσα στην “μη σταλινική” από την “σταλινική” αριστερά μερικές φορές δεν υπάρχουν. Γενικώς ενσωματώνουμε στον “σταλινισμό” τις αρνητικές πλευρές της αριστεράς που οικοδόμησε τον “υπαρκτό” σοσιαλισμό. Όμως, μερικές πλευρές και της αντισταλινικής αριστεράς ήταν εξίσου αρνητικές και μερικές φορές ακόμα χειρότερες από που ονομάζουμε σταλινισμό. Για παράδειγμα και οι αντιλήψεις της “τροτσκιστικής” αριστεράς για το “κόμμα” είναι εξίσου “σταλινικές” και μάλιστα ακόμα πιο ακραίες στο ζήτημα της σχέσης του κόμματος με τις λαϊκές μάζες. Σου υπενθυμίζω ότι ο Τρότσκι ταύτιζε την “δικτατορία του προλεταριάτου” με την “δικτατορία του κόμματος” σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε χρησιμοποιεί ακόμα και σε κείμενά τον όρο “δικτατορία του κόμματος”. Ο Στάλιν αν και υλοποίησε στο έπακρο αυτές τις απόψεις του Τρότσκι, ουδέποτε τόλμησε να χρησιμοποιήσει και αυτό τον όρο...

    Τώρα αν αυτό το κόμμα - όπως το περιγράφεις - είναι της “εργατικής τάξης”, της “πλουτοκρατίας” και του “κεφάλαιου”, ή ένα κόμμα των “μικροαστών” και των “διανοούμενων”, αυτό δεν κρίνεται από τις διακηρύξεις του, ούτε από τις δικές μας υποκειμενικές επιθυμίες. Κρίνεται κάθε στιγμή από την έκβαση της ταξικής πάλης και από την ταξική θέση από την οποία τοποθετείται σε κάθε συγκυρία. Τίποτα δεν είναι εκ των προτέρων δεδομένο. Αυτό το δίδαγμα είναι μια από τις κατακτήσεις που έχει αφήσει η Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση, ενάντια στις σταλινο-τροτσκιστικές αντιλήψεις οικοδόμησης του επαναστατικού κόμματος που περιορίζουν το ζήτημα στα “προγράμματα” και στα “καταστατικά” και άλλα παρόμοια ζητήματα και υποτιμούν τις σχέσεις του με τις λαϊκές μάζες και τα κινήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φίλε συριζέε, ίσως να γνωρίζεις τα του σύριζα καλύτερα από εμένα, αλλά πίστεψε με ο σ. Αλαβάνος προέβη αμέσως μετά την ανάκληση της παραίτησης του σε εξαγγελία για εγγραφή μελών στον σύριζα με απόκτηση κόκκινης κάρτας, χωρίς να διαβουλευτεί με κανέναν. Και αυτό είναι αληθές όχι εμπαθές.
    Όσο για τον «αρχηγό Τσίπρα», αυτός λογοδοτεί καταρχήν στο κόμμα του (τον συν), τώρα αν θα πρέπει ο εκάστοτε αρχηγός του συν να είναι και αρχηγός του συριζα, οι λατίνοι έλεγαν pacta sunt servanda (οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται), τουλάχιστον μέχρι να τροποποιηθούν.
    Υ.Γ Σύντροφοι,εκείνα τα διδάγματα της "μεγάλης προλεταριακής πολιτιστικής επανάστασης", όσο νωρίτερα τα ξεχάσουμε τόσο το καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε «ανώνυμε», στην αρχή πίστευα ότι δεν είσαι ενημερωμένος για το τι συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ, για αυτό έχεις αυτές τις ακραίες απόψεις. Όμως, από αυτά που γράφεις αποδεικνύεται ότι είναι προκατειλημμένος με τον σ. Αλέκο Αλαβάνο και αρκετά ενημερωμένος. Ο κόσμος το έχει τούμπανο – το θέμα με τα μέλη, τις κάρτες και τα άλλα συναφή, τουλάχιστον από την 1η Πανελλαδική Σύσκεψη – και εσύ το έχεις κρυφό καμάρι! Όταν γράφεις λοιπόν ότι ο Αλαβάνος μίλησε χωρίς να διαβουλευτεί με κανέναν εννοείς, ότι δεν πήρε έγκριση από την καθοδήγηση να εκφράσει ελεύθερα τις απόψεις του για ένα θέμα που είναι ανοικτό για συζήτηση και δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα καθαρά καμία συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΝ θα τοποθετηθεί απ’ ότι γνωρίζουμε όταν γίνει το διαρκές συνέδριό του. Λοιπόν για ένα ζήτημα που είναι ανοικτό και γίνεται δημόσιος διάλογος εδώ και πολύ καιρό για πιο λόγο δεν δικαιούται να εκφράσει τις προσωπικές του θέσεις ο Αλαβάνος και δικαιούται να τις εκφράσει ο Τσίπρας, και μάλιστα όχι σε κάποιο όργανο η έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ άλλα στην κρατική τηλεόραση; Από την ΕΡΤ πληροφορηθήκαμε ότι η προσωπική άποψη του Αλέξη είναι να μην έχει μέλη ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι αληθές και όχι εμπαθές.

    Επίσης το pacta sunt servanda ταιριάζει περισσότερο για τις συμφωνίες που κάνουν οι αρχηγοί της μαφίας και όχι για συμφωνίες ανάμεσα σε αριστερές οργανώσεις, οι οποίες στηρίζονται στην διαφάνεια και στο SCRIPTA MANENT … Απ’ ότι έχω διαβάσει τα ντοκουμέντα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν βρήκα πουθενά καμία συμφωνία για το ότι ο αρχηγός του ΣΥΝ θα είναι και αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι μόνες πολιτικές συμφωνίες που ως αριστερός αναγνωρίζω είναι αυτές που εκφράζονται δημόσια και μέσα από τα γραπτά ντοκουμέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα όλα τα άλλα, που δεν είναι δημόσια, είναι καταδικαστέα και απαράδεκτα. Εξάλλου σημαντικά στελέχη, όπως ο Μ. Γλέζος έχουν δηλώσει ότι δεν υπάρχουν τέτοιες συμφωνίες…

    Μετά απ’ όλα αυτά μάλλον χρειάζεσαι μια ταχύρυθμη Πολιτιστική Αναδιαπαιδαγώγηση για να αποβάλεις τον σταλινικό τρόπο σκέψης σου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μήπως σύντροφοι είναι συμφωνημένες -ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ - πριν από τις ευρωεκλογές κάποιες υποψηφιότητες στις ερχόμενες βουλευτικές, οι οποίες ... pacta sunt servanda!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να λοιπόν που η αριστερά 35 χρόνια μετά το 1974, απέκτησε και αυτή τους δικούς της αναμορφωτές, πρόθυμους με φανατισμό νεοφώτιστου, να μας αναδιαπαιδαγωγίσουν με τα νάματα της πολιτιστικής επανάστασης. Και μάλιστα προερχόμενοι, όχι από το ΚΚΕ, αλλά από την καθ’ ημάς αριστερά, ναι αυτή που νομίζαμε δημοκρατική, οι αφελείς!
    Προφανώς η συζήτηση, σε ότι με αφορά τελειώνει κάπου εδώ. Εσείς μπορείτε να κρατήσετε τον μεγάλο τιμονιέρη αλέκο, τον μικρό διάδοχο τσίπρα, τις συνιστώσες σας και το κόμμα που θα φτιάξετε, καλό σας ταξίδι.

    ΥΓ Σε ότι αφορά το pacta synt servanda "σύντροφέ", καλό θα ήταν να ανοίγεις και κανένα βιβλίο πριν γράψεις στο internet. Επειδή βέβαια γνωρίζω ότι το διάβασμα δεν είναι ίδιον των αναμορφωτών αυτού του είδους, θα σου θυμίσω το κρείττον σιγάν ή έστω το αιδώς αργείοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όχι φίλε “ανώνυμε”, η Αριστερά δεν απέκτησε τώρα τους δικούς “αναμορφωτές”. Τους είχε πάντα και πριν από το 74. Όλη η η Αριστερά. Και η ανανεωτική Αριστερά. Κάποιοι ...δημοκράτες “ανανεωτές” έκοβαν αυτιά στην Τασκένδη. Αργότερα, αυτή η ανανεωτική Αριστερά, όταν απέκτησε και την πολιτική της αυτονομία το 68, συνέχισε να “αναμορφώνεται” και να “αναδιαπαιδαγωγείται” επανειλημμένα από άκρως δημοκρατικές προσωπικότητες, όπως ο Λ. Κύρκος. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα αποκρυσταλλωμένα στις πρακτικές που ακολουθούν τα προεξέχοντα στελέχη της, που έχουν γίνει οι “Μανώληδες” της Αριστεράς.

    Επίσης, γίνεται πλέον φανερό ότι κάποιοι στον ΣΥΝ έχουν ενοχληθεί γιατί δεν “τηρήθηκαν οι συμφωνίες” . Το περιεχόμενό τους παραμένει κρυφό . Όμως ορισμένα σημεία αποκαλύπτονται από την στάση που κρατούν οι άμεσα εμπλεκόμενοι. Και είναι χαρακτηριστική η επίθεση της “ανανεωτικής πτέρυγας” ενάντια στον Α. Αλαβάνο μετά την ανάκληση της παραίτησής του. Αρκετός κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΣΥΝ που δεν ήταν παρατρεχάμενος των μηχανισμών, δεν καταλάβαινε τότε αυτή την επίθεση, επειδή ο Α. Αλαβάνος είχε κατηγορηθεί δημόσια τον προηγούμενο διάστημα από κάποιους άλλους, ότι είναι ανεκτικός απέναντι στην “ανανεωτική πτέρυγα”. Σήμερα τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ