ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

«ελιά, ελιά και Κώτσο βασιλιά»…




Η ελιά, από την εποχή του συνθήματος «ελιά, ελιά και Κώτσο βασιλιά» εξακολουθεί να είναι παρούσα και σε άλλες πολιτικές συγκυρίες, ιδιαίτερα σε αυτές που έχουν καταστροφικές συνέπειες για την χώρα.

Την εποχή της πανδημίας του covid19, επανήλθε στο προσκήνιο τον περασμένο Νοέμβρη με την παρακάτω δήλωση της κ. Βάνας Παπαευαγγέλου, λοιμωξιολόγου και μέλους της επιτροπής επιστημόνων: "Πιθανό η έξαρση των κρουσμάτων να οφείλεται στο μάζεμα της ελιάς", δήλωσε τον Νοέμβρη η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου, λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής επιστημόνων.

Αριστερά, ο χάρτης της εξάπλωσης του covid19 εκείνη την εποχή.

Το ερώτημα που βρέθηκαν ελιές στις κόκκινες περιοχές, μόνον η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου το γνωρίζει…
 
Πρόσφατα, με την ψήφιση του νόμου για την «προστασία της εργασίας», κ. Υπουργός Εργασίας κ. Χατζιδάκης επικαλέστηκε μεταξύ άλλων το… μάζεμα της ελιάς προκειμένου να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο για την περαιτέρω ευελιξία στα ωράρια των εργαζομένων, το οποίο έχει προκαλέσει τις σφοδρές αντιδράσεις αντιπολίτευσης και συνδικάτων.

Η συμβολική αξία που έχει διαχρονικά στον πολιτισμό μας η ελιά, απ’ όλα αυτά και άλλα παρόμοια, κινδυνεύει να απαξιωθεί. Ευτυχώς όμως, οι φύλακες του πολιτισμού μας αγρυπνούν.

Σε πρόσφατη έκθεση Μπιενάλε Ντιζάιν του Λονδίνου, το περίπτερο που εκπροσωπεί την χώρα μας, έχει θέμα του την ελιά, έργο του «πρίγκιπα Νικολάου»

Περισσότερα για αυτή την «πολιτιστική εκπροσώπηση» εδώ:




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ