ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Ο Μάης του 15, τότε, μέσα απ' τα δικά μας μάτια

 (15 κείμενα από το Μάη του 2015)

1. Τα “κομματόσκυλα” οργανώνονται για να φυλάνε το τσοπαναραίους απ' τα πρόβατα, όμως το δικός μας κάνει καλύτερα την δουλειά του:
ΚΥΡΙΑΚΉ, 3 ΜΑΪ́ΟΥ 2015
Οργανώνεται ο “κυβερνητισμός” ως ιδεολογικό ρεύμα στον ΣΥΡΙΖΑ!


2. Μια καθαρή πρόταση, που οι "αριστερές" αντιπολιτεύσεις δεν δίνουν καμία σημασία:
«Αν οι δανειστές αδιαφορούν για τη δημοκρατία και τη βούληση του ελληνικού λαού και απαιτούν τη συνέχιση της λιτότητας στην Ελλάδα (δηλαδή ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να αθετήσει τη βασική εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός), τότε η λύση είναι μία: Καθυστέρηση των υποχρεώσεων προς τους δανειστές. Με άλλα λόγια, καθυστέρηση πληρωμών μέχρις ότου υπάρξει συμφωνία. Πάντα εντός της Ζώνης του Ευρώ, μια που η «νομισματική» υποτίμηση της αγοραστικής δύναμης και του βιοτικού επιπέδου της κοινωνικής πλειοψηφίας είναι εξίσου ανεπιθύμητη με την «εσωτερική υποτίμηση».
ΔΕΥΤΈΡΑ, 4 ΜΑΪ́ΟΥ 2015



3. Η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει την βιωσιμότητα του χρέους: «Το μόνο βέβαιο ελληνική κυβέρνηση αναδείχτηκε για μια ακόμα φορά πολιτικά ανεπαρκής να εκμεταλλευτεί αυτές τις αντιθέσεις και να αναθεωρήσει την υποχώρηση που έκανε στην συμφωνία της 20 Φλεβάρη, με την οποία αναγνώρισε ως πλαίσιο των διαπραγματεύσεων την βιωσιμότητα του χρέους, σε αντίθεση με τις προγραμματικές της δηλώσεις.»
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 8 ΜΑΪ́ΟΥ 2015


4. Προφανή ερωτήματα, που δεν απασχολούσαν τότε την "αξιωματική" αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνη την περίοδο ασχολιόταν με πιο σοβαρά ζητήματα, όπως την "παραγωγική ανασυγκρότηση" της χώρας και τις συμφωνίες με τους Ρώσους:
ΣΆΒΒΑΤΟ, 9 ΜΑΪ́ΟΥ 2015





5. Η συγκυρία απαιτεί υπερβάσεις από τις δυνάμεις της Αριστεράς (τόσο εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και εκτός) αλλά δεν υπάρχουν σημάδια που να καταδεικνύουν ότι τα επιτελεία τους είναι ικανά για να τις κάνουν:.
ΣΆΒΒΑΤΟ, 9 ΜΑΪ́ΟΥ 2015


6. Δώσαμε τα 700, μια μέρα πριν για να κάνουμε για άλλη μια φορά τα “καλά παιδιά”. Όμως δεν πήραμε τίποτα:
ΔΕΥΤΈΡΑ, 11 ΜΑΪ́ΟΥ 2015


7. Το μήνυμα εκείνων των ημερών είναι καθαρό, αλλά δεν υπάρχει κανένας πολιτικός μηχανισμός να το διαχειριστεί:  «Η νέα συγκυρία όμως έχει και ένα θετικό στοιχείο που αλλάζει το κλίμα στην πολιτική σκηνή. Οι πραγματικές προθέσεις των “δανειστών” γίνονται πλέον φανερές και στον πιο δύσπιστο και αποσαθρώνονται τα ιδεολογήματα της προπαγάνδας τόσο της τρόικας εσωτερικού, όσο και των επιτελείων της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η γραμμή της “φιλελευθεροποίησης αλλά Μαρκεζίνη” που ακολούθησε η κυβέρνηση απέναντι στην “χούντα” των αγορών και των τραπεζών, σήμερα τελειώνει. Όχι από ένα “συμβάν” αντίστοιχο με το “Πολυτεχνείο”, αλλά γιατί η “χούντα” των αγορών και των τραπεζών σχεδιάζει να επιβάλει στην χώρα μας μια “διοίκηση” αντίστοιχη με την χούντα του Ιωαννίδη.»:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 15 ΜΑΪ́ΟΥ 2015


8. Το κυβερνητικό επιτελείο που χειρίζεται την διαπραγμάτευση φαίνεται να υποχωρεί στις απαιτήσεις των δανειστών στο πλαίσιο μιας συμφωνίας, η οποία μεθοδεύει την “σαλαμοποίηση” στην επιβολή των απαιτήσεών τους:
ΤΡΊΤΗ, 19 ΜΑΪ́ΟΥ 2015


9. Τα “καλά παιδιά” στον άλλο κόσμο θα πάνε στον “παράδεισο”, τα “κακά παιδιά” πηγαίνουν παντού, η τύχη όμως των “κακομαθημένων” και σε αυτό τον κόσμο και στον άλλο είναι γνωστή και προδιαγραμμένη:
ΤΕΤΆΡΤΗ, 20 ΜΑΪ́ΟΥ 2015


10. Μια εξήγηση για το "μίσος" απέναντι στην Ζωή Κωνσταντοπούλου :
ΠΈΜΠΤΗ, 21 ΜΑΪ́ΟΥ 2015
Τι ενώνει όλα τα "αντράκια" δεξιά και αριστερά, αρσενικά και θηλυκά, ενάντια στην Ζωή;



11. Ένας αριστερός ψάλτης, που υμνεί ακόμα το "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης"! :
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 22 ΜΑΪ́ΟΥ 2015


12. Το «πολιτμπιρό» του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει:«Ο Α. Τσίπρας πήγε εκεί για να απευθυνθεί μέσω της τηλεοπτικής αναμετάδοσης στην κοινωνία, και όταν τελείωσε τον λόγο του, εκείνοι που έμειναν στην αίθουσα άρχισαν την συζήτηση για πράγματα που ούτε γνωρίζουν, ούτε χειρίζονται. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα ο ρόλος των “53 plus” ως τα σκυλιά που γαβγίζουν αλλά δεν δαγκώνουν και κάνουν πίσω με το πρώτο νεύμα του αφεντικού τους, η “αριστερή πλατφόρμα” διεκδίκησε και πάλι τον συστημικά προσδιορισμένο ρόλο της “αξιωματικής αντιπολίτευσης” όπως αυτός προσάδει στα ήθη και και στα έθιμα του άλλου “ΣΥΝασπισμού”, του μακαρίτη. Κάποιοι άλλοι, λίγοι, επέμειναν να εκφωνούν μονολόγους προς ένα ακροατήριο που είχε κλειστά τ' αυτιά και μυαλά διασκορπισμένα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα...»:
ΤΕΤΆΡΤΗ, 27 ΜΑΪ́ΟΥ 2015
13. Όμως οι “θεσμοί” δεν θεώρησαν τις απαντήσεις πειστικές και έστειλαν μήνυμα στο κυβερνήτη ότι η περάτωση του έργου είναι “οικογενειακή υπόθεση”. Ο αρχηγός της οικογένειας θα πρέπει να αποκαταστήσει την τάξη θυσιάζοντας όποιον αντιστέκεται, ακόμα και αν πρόκειται για την γυναίκα του. Συγκλήθηκε λοιπόν πλατιά οικογενειακή ολομέλεια στο ξενοδοχείο Caravel, όπου ο υπαρχηγός της οικογένειας εξήγησε την ανάγκη μιας “πολιτικά διαχειρίσιμης συμφωνίας”, ότι δηλαδή τα “σχέδια” για το γεφύρι είναι σωστά, όμως κάποιοι στο “εργοτάξιο” δεν κάνουν την δουλειά τους και θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους:
ΠΈΜΠΤΗ, 28 ΜΑΪ́ΟΥ 2015


14. Πόσο "φίλοι" μας είναι οι PODEMOS; Μερικές διαφορές που τις κρύβουμε κάτω απ' το τραπέζι:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 29 ΜΑΪ́ΟΥ 2015



15. Η “γυναίκα” του “πρωτομάστορα” που θα θυσιαστεί είναι ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Με “αριστερές κορώνες” ενάντια στον “νεοφιλελευθερισμό”, οργανώνεται μια ετερόκλητη συμμαχία εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, από ακραίους νεοφιλελεύθερους ως σκληρούς “μαρξιστές” εναντίον του:
ΚΥΡΙΑΚΉ, 31 ΜΑΪ́ΟΥ 2015


2 σχόλια :

  1. Με αυτή την φωτογραφία με το σκύλο και τα γυαλιά δεν καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι από το 12ο κείμενο και έχει την λεζάντα: «το πρόσωπο της ..."καθοδήγησης». Διάβασε το κείμενο και θα καταλάβεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ