ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Αποσπάσματα από το συνέδριο «Ρωσική Επανάσταση - Θεωρητικές προσεγγίσεις και ανοιχτά ερωτήματα»Είναι τυχαίο ότι ένα συνέδριο με αυτή την θεματολογία γίνεται κάτω από την ηγεμονία του αντιεξουσιαστικού χώρου και όχι της παραδοσιακής Αριστεράς; Το ερώτημα απευθύνεται στους αναγνώστες για να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις.

Εξάλλου, και το συγκεκριμένο συνέδριο δεν είχε την πρόθεση να κλείσει τα ζητήματα που διαπραγματευόταν, αλλά να διευρύνει τον προβληματισμό πάνω στα θέματα που τέθηκαν από την Ρώσικη Επανάσταση και την πορεία της...

Μερικά video,
ενδεικτικά του πλήθους και της διαφορετικότητας των απόψεων, αλλά και νέων στοιχείων που έχει αναδείξει  πρόσφατα η ιστορική έρευνα:

1. Βίκτορ Κοντράσιν (Виктор Викторович Кондрашин), Κρατικό Πανεπιστήμιο Penza:
video:
2. Δημήτρης Σταματόπουλος, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
video:


3. Κονσταντίν Μορόζοφ (Константин Николаевич Морозов) Konstantin Morozov, Ινστιτούτου Κοινωνικών Επιστημών, Ρωσική Προεδρική Ακαδημία Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης.
video:

4. Χάρης Ναξάκης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
video:

5. Νίκος Παπαδάτος, University of Geneva Clobal Studies Institute (GSI)
video:

6. Δημήτρης Μπελαντής, Διδάκτωρ, Συγγραφέας
video:

7. Κώστας Χαριτάκης, ΒΙΟ.ΜΕ.
video:

8. Ρενώ Γκαρσιά (Renaud Garcia) Renaud Garcia, καθηγητής φιλοσοφίας
(video:)

9. Γιάννης Μηλιός, ΕΜΠ
video:


10. Ντμίτρι Ρούμπλιοφ (Дмитрий Иванович Рублев) Dmitry Rublev, Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας (MSU), Αρχείο Κοινωνικοπολιτικής Ιστορίας (RGASPI)
video:
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ