ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Γκεμπελικού χαρακτήρα η επικοινωνιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την εκτροπή στην Ν. Φιλαδέλφεια.


Ένα μουσικό συγκρότημα  με ...μικρό “ανάστημα”
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να κατσικωθεί στην κυβερνητική εξουσία, αφού  απεμπόλησε το μεγαλύτερο τμήμα των κοινωνικών του ερεισμάτων προσπαθεί να δημιουργήσει νέα μέσω της άσκησης κρατικών πολιτικών. Αυτές οι πολιτικές δεν αφορούν στα κύρια ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Αφορούν σε δευτερεύουσες αντιθέσεις, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγαλύτερη ευχέρεια μέσω επικοινωνιακών πολιτικών να μεγιστοποιήσει την σύγχυση και να διευρύνει τα όρια της μειωμένης σήμερα εκλογικής του πελατείας.

Η μέθοδος είναι γνωστή. Δεν χρειάζεται φαντασία (την όποια ως πολιτικός μηχανισμός έχει φανεί ότι δεν διαθέτει). Αποκαλυπτική είναι η ανακοίνωση τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ για την εκδήλωση της Δευτέρας , και πως σε αυτήν αντιστρέφεται η πραγματικότητα. Ενδεικτικός είναι τρόπος με τον οποίο οι “οπαδοί” της ΑΕΚ εκλαμβάνουν αυτή την ανακοίνωση:

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει «απερίφραστα τις τραμπουκικές ενέργειες που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στην πόλη μας», όπως και οι Αμερικάνοι καταδικάζουν την “τρομοκρατία”. Και ο Μελισανίδης το ίδιο κάνει, με τον δικό του τρόπο. Την “τρομοκρατία” και τα “έκτροπα”, όλοι τα καταδικάζουν, και πρώτοι απ' όλους  εκείνοι που τα υποθάλπουν.

Σήμερα, απλώς επαναλαμβάνουν την “γραμμή” του Αλέκου Φλαμπουράρη, όπως αυτή διατυπώθηκε σε ανακοίνωση του λίγο καιρό πριν, όταν εκδηλώθηκαν επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια με αφορμή την έγκριση της “υψομετρικής μελέτης”.  Ο υπουργός εκεί ομιλεί ως πρόεδρος της ΑΕΚ :
«H συμπεριφορά κάποιων λιγοστών «φερόμενων οπαδών» δεν έχει καμία σχέση με τους εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλους της ΑΕΚ. Η συγκεκριμένη τακτική θίγει την πλειοψηφία των οπαδών και είναι καταδικαστέα. Τέτοιες συμπεριφορές επί της ουσίας όχι μόνο δεν διευκολύνουν, αλλά ουσιαστικά εμποδίζουν να προχωρήσει ομαλά η ανέγερση του γηπέδου που όλοι επιθυμούμε.
Εν κατακλείδι θα πρέπει αυτές οι απαράδεκτες συμπεριφορές επιτέλους να σταματήσουν».

Η πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ πάει ένα βήμα παραπέρα, υποδεικνύει εμμέσως αλλά σαφώς ότι η Δημοτική αρχή είναι φορέας προκλήσεων και αναταραχής με την εκδήλωση που οργανώνει την Δευτέρα, διακινδυνεύοντας την ...ομαλότητα(!) που επικρατεί στην περιοχή.

Την δήλωση του Α. Φλαμπουράρη ακολούθησε η θεσμική εκτροπή που συνιστά η νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στη βουλή και ψηφίστηκε. Συμπληρώθηκε και με πρόσφατη δήλωση ενός άλλου υπουργού, του Χρήστου Σπίρτζη:

Δείτε εδώ τι λέει γι αυτό το θέμα, εκπρόσωπος των μηχανικών του Δημοσίου:


Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ γράφει ότι «Το γεγονός ότι η δημοτική αρχή διατηρεί συνεχή και ανοικτή την επικοινωνία με την παρούσα κυβέρνηση αποδεικνύει του λόγου το αληθές.» Η μισή αλήθεια είναι όμως ψεύδος:Είναι πασίγνωστο ότι ο Μελισανίδης διατηρεί συνεχή και ανοικτή επικοινωνία με την παρούσα κυβέρνηση....

Φαίνεται η κυβέρνηση (και η περιφέρεια) να έχουν δεχτεί τις απαιτήσεις του Μελισανίδη για τα “επιχειρηματικά” του σχέδια στον ευρύτερο χώρο της Ν. Φιλαδέλφειας, παρ' όλο ότι αυτές είναι εκτός του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου. Μια αναλυτική ενημέρωση για αυτή την πλευρά του ζητήματος εδώ:Γιατί όμως συνεχίζεται η “αναταραχή”;

Το επίδικο της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στον Μελισανίδη και την Κυβέρνηση δεν είναι το “γήπεδο της ΑΕΚ”, αλλά η χρηματοδότηση των επιχειρηματικών του σχεδίων. Ο “ιδιωτικός τομέας” δεν χρηματοδοτεί σε εποχές κρίσης παρόμοια σχέδια, ούτε βέβαια οι Τράπεζες. Τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί για αυτά τα “έργα” προέρχονται κυρίως από τον δημόσιο κορβανά και δεν επαρκούν  ούτε για τις εκσκαφές. Ο απώτερος σκοπός του κ. Μελισανίδη είναι να γίνει το κράτος ο χρηματοδότης των επιχειρηματικών του σχεδίων. Και ποιο είναι το “διαπραγματευτικό” του χαρτί είναι φανερό...

Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες “κατασκευάζεται” ένα κοινωνικό υποκείμενο, αυτό που ψευδεπίγραφα ονομάζεται από τονΑ. Φλαμπουράρη  «οι λιγοστοί «φερόμενοι οπαδοί» της ΑΕΚ». Η ταυτότητα αυτού του κοινωνικού υποκειμένου έχει να κάνει πολύ λιγότερο με τους οπαδούς της ΑΕΚ και πολύ περισσότερο με τον φασισμό. Αρχίζει να συγκροτείται ως κοινωνική δύναμη με χαρακτηριστικά που δεν έχουν να κάνουν μόνον με “οπαδικές συμπεριφορές”και αποκτά σιγά σιγά την δική του αυτονομία. Για αυτή την πλευρά του ζητήματος η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ερμητικά κλειστά τα μάτια...


Το ζήτημα αυτό δεν αφορά μόνον την Ν. Φιλαδέλφεια...

Με πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ν. Φιλαδέλφεια μεταφέρεται και στο Γουδί, με την  δημόσια αυτοκριτική του για την μάχη που έδωσε ο ίδιος κάποια άλλη εποχή στον ...Ελαιώνα. Για αυτή την “εκτροπή” μια αναλυτική αναφορά, εδώ:


Η σύγκρουση που διαδραματίζεται στην  Ν. Φιλαδέλφειας και το κλίμα τρομοκρατίας που έχει επικρατήσει εκεί, έχει ευρύτερα χαρακτηριστικά που ξεπερνούν τον τοπικό χαρακτήρα του ζητήματος. Ασκούνται πιέσεις και εκφοβισμοί σε όσους έχουν διαφορετική άποψη για τα επιχειρηματικά σχέδια του κ. Μελισανίδη ή συμπαραστέκονται στην δημοτική αρχή:

Λιγοστοί εκπρόσωποι της τέχνης και του πνεύματος, τολμούν να δηλώσουν επώνυμα την συμπαράστασή τους στην δημοτική αρχή. Μια ματιά, ενδεικτικά εδώ:
1. 15 Μαΐου : Δηλώσεις εκπροσώπων της τέχνης και του πνεύματος
2. Στο... στόχαστρο οπαδών της ΑΕΚ γνωστός ηθοποιός
3. Ακύρωσαν οι RADIOACT, μετά από απειλές

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ τους δεν θα περάσει!
Ολοι την Δετεύρα στην εκδήλωση – συναυλία στην Πλατεία Πατριάρχου Ν. Φιλαδέλφεια

Ψήφισμα, συλλογή υπογραφών, εδώ:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ