ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

«Μέτωπο» υπέρ της δραχμής αποφάσισε η ΛΑΕ




«Η Ελλάδα επέλεξε έναν μακρύ και δύσκολο δρόμο. Το 2015 αποφάσισε να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της ως μέλος της ευρωζώνης και να παραιτηθεί από την εναλλακτική λύση της εξόδου από το ευρώ.Τώρα πρέπει να επιμείνουμε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις. Διαφορετικά η χώρα δεν θα μπορεί σε βάθος χρόνου να κρατηθεί στο ευρώ».
(δηλώσεις Σόιμπλε  [DW], [CNN] )

«Αυτό που πρέπει να γίνει με το θέμα του εθνικού νομίσματος είναι όχι μόνο να υπάρχει ένα κόμμα (αναφέρεται στην ΛΑΕ) που να το υποστηρίζει με θέρμη, αλλά πρέπει να δημιουργηθεί ένα πολιτικό μέτωπο δυνάμεων και να στηρίξει όλη αυτή την υπόθεση για το εθνικό νόμισμα πάνω σε ένα πρόγραμμα.»

«Επικεντρώνουμε την καμπάνια μας στο να δώσουμε πειστικές απαντήσεις στους φόβους που υπάρχουν σε λαϊκά στρώματα στο ζήτημα της εξόδου από την ευρωζώνη. Κάθε ΠΕ θα οργανώσει εξορμήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε γειτονιές και χώρους εργασίας με την αφίσα της ΛΑΕ, με το φυλλάδιο για την έξοδο από την ευρωζώνη, με ανάρτηση πανό σε πλατείες και εισόδους των πόλεων με το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας. Επίσης με άλλους κατάλληλους κάθε φορά τρόπους (πχ βίντεο), αναμετάδοσης βασικών συνθημάτων της καμπάνιας ή για την προβολή διάφορων θεμάτων, που σχετίζονται με την έξοδο από την ευρωζώνη.»

Δεν είναι μόνον η ΛΑΕ που “υποστηρίζει με θέρμη το θέμα της δραχμής”, όπως ανέφερε Π. Λαφαζάνης, υπάρχει και ένα άλλο, που όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, υποστηρίζει το ίδιο θέμα με ακόμα μεγαλύτερη θέρμη:
Εδώ και είναι κα το site του:
Υπάρχουν και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες, όπως αυτή:

Έχουμε όμως λίγο μπερδευτεί με την “διαλεκτική σχέση” με την οποίο συνδέει το πρόγραμμα της ΛΑΕ δυο διακριτά ζητήματα: το “μέτωπο της Αριστεράς” με το το “αντιμνημονιακό μέτωπο”. Είναι πολύ υψηλού επιπέδου πολιτική σύλληψη, την οποία δεν είναι εύκολο να την κατανοήσει κάποιος, ακόμα και αν έχει εντρυφήσει για πολλά χρόνια σε αυτούς τους χώρους της Αριστεράς.

Αυτό που έχουμε καταλάβει είναι ότι η ΛΑΕ, όπως συγκροτήθηκε με την τελευταία συνδιάσκεψή της, είναι η ιδία “μέτωπο της Αριστεράς”. Αν αξιολογήσουμε την πορεία της, θα λέγαμε ότι είναι μια καρικατούρα μετώπου της Αριστεράς, ιδιαιτέρα μετά αθρόες απομακρύνσεις τόσο οργανωμένων δυνάμεων, κυρίως όμως ανοργάνωτου κόσμου που δεν ανήκει σε κάποια από τις οργανώσεις που την συγκροτούν. Επίσης αυτό που αντιλαμβανόμαστε από την τελευταία απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου Λαϊκής Ενότητας είναι ότι γίνεται πιο καθαρό το πως σχεδιάζει αυτό το “αντιμνημονιακό μέτωπο”: Θα πρέπει να έχει τον χαρακτήρα του “κόμματος της Δραχμής”. Ισχυρίζεται επίσης ότι έχει έτοιμο και “οργανωμένο σχέδιο εξόδου” από το ευρώ.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο συσχετισμός δύναμης ο οποίος σφραγίζει τέτοιου τύπου αλλαγές δεν τροποποιείται από παρόμοια «σχέδια» κρατικής διαχείρισης, αλλά από την ανάπτυξη του μαζικού κινήματος. Αν δεν έχεις πολιτική δράση η οποία θα καταφέρει που φέρει στο πολιτικό προσκήνιο το ένα μαζικό και μαχητικό κίνημα, δεν μπορείς να κάνεις καμία σημαντική τομή στην κρατική πολιτική. Αυτό το γνώριζε ακόμα και ο Γεώργιος Παπανδρέου, όταν έκανε τον “ανένδοτο”. Οι επικοινωνιακές καμπάνιες προβολής θέσεων είναι χρήσιμες μόνον για προεκλογική δουλειά: δεν οικοδομούν καμιάς μορφής κίνημα παρά μόνον πελατειακές σχέσεις. Το αστικό κράτος είναι εκεί - ατάραχο και ισχυρό - και εξασφαλίζει με τους μηχανισμούς του, την αναπαραγωγή και την επέκταση της κεφαλαιακής σχέσης, είτε με το ευρώ είτε με την δραχμή, είτε εντός της ΕΕ είτε εκτός...

Αυτό που γνωρίζουμε επίσης είναι ότι το “Αριστερό Ρεύμα” ισχυριζόταν ότι έχει “οργανωμένο σχέδιο εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ”. Και είδαμε τα αποτελέσματα. Τρέμουμε μπροστά στο ενδεχόμενο να κάνει ο Π. Λαφαζάνης την “ρήξη” με την ΕΕ και να φύγει από το ευρώ, όπως έκανε την “ρήξη” με την ηγετική ομάδα του Τσίπρα έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ...

3 σχόλια :

  1. Είναι διαστρέβλωση να γράφετε ότι η λΑΕ είναι το κόμμα της δραχμής και να την ταυτίζεται την πολιτική της με το κόμμα του Κατσανέβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το λέμε εμείς, το iskta.gr "αντιγράφει" σήμερα τον τίτλο του κειμένου:
      «Μέτωπο για εθνικό νόμισμα με ριζοσπαστικό πρόγραμμα». Και δεν έχει κανένα λόγο να παραποιεί την απόφαση της ΛΑΕ.

      Διαγραφή
    2. Το ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΙΚΤΥΟ (rproject.gr) δεν το βλέπω και πολύ ενθουσιασμένο με αυτές τις εξελίξεις...

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ