ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Χέρι - χέρι βαδίζουν οι μηχανισμοί του ΣΥΡΙΖΑ προς το έκτακτο συνέδριο...




Ανακοινώθηκε την Πέμπτη (6 Αυγούστου) η σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο επιτροπές θα εργαστούν για την προετοιμασία του έκτακτου συνεδρίου του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο. Τα μέλη των δύο Επιτροπών είναι αντιπροσωπευτικά των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Θα αρχίσουν άμεσα το έργο τους, το οποίο αναμένεται να κλιμακωθεί μετά τις 15 Αυγούστου.

Στην Επιτροπή Θέσεων μετέχουν οι:


1. Αθανασίου Κώστας
2. Γολέμης Χάρης
3. Ηλιόπουλος Νάσος
4. Καλύβης Αλέκος
5. Καμτσίδου Ιφιγένεια
6. Καραμάνος Χρήστος
7. Καρίτζης Ανδρέας
8. Κορωνάκης Τάσος
9. Μανταδάκης 'Αγγελος
10. Μπαλτάς Αριστείδης
11. Νταβανέλλος Αντώνης
12. Παπαδόπουλος Χριστόφορος
13. Παππάς Στέλιος
14. Πουλάκης Κώστας
15. Στάικος Χρήστος
16. Τόλιος Γιάννης
17. Τριγάζης Πάνος

Στην Οργανωτική Επιτροπή μετέχουν οι:
1. Δερμετζόγλου Σοφία
2. Ζαχαριάδης Κώστας
3. Καλκανδής Πέτρος
4. Καραγεώργος Πέτρος
5. Λάμπρου Πάνος
6. Μαρματάκης Κώστας
7. Μπουρνούς Γιάννης
8. Παπαδόγιαννη Σόφη
9. Πριμικήρης Βασίλης
10. Ρήγας Πάνος
11. Σβίγκου Ράνια

3 σχόλια :

  1. Προς κάθε επίδοξο αριστερό Συριζαίο στέλεχος, αριστεροπλατφορμίστας, κοκινοπρασινίστας, πρασιναλογίστας και λοιπά:

    Είστε πλέον αναξιόπιστοι και ακατάλληλοι να εκφράσετε την εναλλακτική. Οι ευθύνες σας ξεκινούν από παλιά, όταν ανεχτήκατε την αντιδημοκρατική δομή και λειτουργία του κόμματος Συριζα και με αντάλλαγμα το ¨δικαίωμά" σας να είστε "τάση", εμπεδώσατε κι εσείς το παιχνίδι των μηχανισμών. Συνεχίζονται με την αποδοχή του αχαρακτήριστου προγράμματος Θεσσαλονίκης, φύλο συκής της προγραμματικής μετάλλαξης και κατόπιν με την παθητική (αλλά και ενεργητική) αποδοχή του απατηλού προεκλογικού λόγου που συνεχώς μεταλλάσσονταν από τις καταστατικές προγραμματικές θέσεις. Κορυφώνονται οι ευθύνες με την συμμετοχή σας και τη λειτουργία σας στην κυβέρνηση, όπου επί μήνες δεν κάνατε τίποτε για να αποτρέψετε την δραματική καταστροφή και σαν να μη βλέπατε τι ακριβώς γίνεται, που φαινόταν ξεκάθαρα νάρχεται, καθησυχάζατε "υπεύθυνα" κι εσείς, σαν να μη γνώριζε η αριστερά τι ποιεί η δεξιά. Δεν γίνονται αυτά πιστευτά. Το ίδιο κακό έργο κάνετε και τώρα, με το να υπόσχεστε μετάνοια και ανάνηψη των αμαρτιών.
    Αριστερός με ψυχή και θέληση δεν σημαίνει έχω αντιρρήσεις, ή κάνω νεκροψίες, ή ξαναστρώνω αυταπάτες. Το να τοποθετείσαι πότε-πότε με τις αντιρρήσεις σου όλο αυτό το διάστημα λέγοντας τα ίδια και τα ίδια για να μπορείς να λες "εγω σας τάλεγα και είχε μαλλιάσει η γλώσσα μου", δεν σε κάνει άξιο στο ύψος των περιστάσεων, ούτε σε διασώζει, σε κάνει απλώς αριστερό άλλοθι και όχημα εγκλωβισμού.

    Τι κάνατε πραγματικά, χειροπιαστό, έγκαιρο και σοβαρό; Τίποτε. Είχατε θέσεις ευθύνες, θέσεις ισχύος, θέσεις αναγνωρισιμότητας, θέσεις αντιπροσώπευσης – δεν είσαστε τα απλά μέλη, αλλά είτε κυβερνώντες, είτε κεντροεπίτροποι, είτε προβεβλημένοι διανοητές – και δεν κάνατε τίποτε, εκτός να μουρμουράτε.
    Φοβάμαι πως έχετε ήδη παρασυρθεί κι εσείς μέσα στο βούρκο. Κι αν γίνει τελικά το νέο υποκείμενο του Οχι, φοβάμαι πως θα είστε κι εκεί βαρίδια.

    Τι μπορείτε να κάνετε; Να αναγνωρίσετε με θάρρος την αποτυχία σας και να προσφέρετε αυτό που σας έδωσε ο λαός, δλδ τους βουλευτές σας, για τη στήριξη ενός υποκειμένου το Οχι χωρίς αυταπάτες, που φυσικά θα έχει άλλους μπροστάρηδες κι όχι εσάς. Αυτό μπορεί να είναι εξιλέωση, αν γίνει έγκαιρα και έγκυρα.
    Τα παλιά υλικά από τα χαλάσματα μπορούν και πρέπει να ξαναχρησιμοποιηθούν, όχι όμως να στρογγυλοκαθήσουν αναπαράγοντας αδιέξοδες δομές, πρακτικές, νοοτροπίες και αυταπάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία η 17αδα και η 11αδα, πιστεύω ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο γήπεδο, αν και το πρωτάθλημα έχει λήξει και ο πρωταθλητής έχει ανακηρυχτεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε σεις ΕΟΣτζήδες! Όλους Γιάννηδες σας λένε; Έτσι που και 45 να είσαστε (σιγά μην είσαστε τόσοι!) έχετε το μυαλό ενός κόκορα;

    Τι είναι αυτό το πράγμα με σας! Ρε, δεν πηγαίνετε να κάνετε κάνα μπάνιο, να ξελαμπικάρετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ