ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Αντί να διαγράψουν το χρέος διαγράφουν τις ποινικές ευθύνες εκείνων που το έκαναν "αεροπλανάκι"!...


Του Γιώργου Καλαντζόπουλου


( ενισχύεται το "ευρωπαϊκό παρακράτος" )

Στις 30 Απρίλη, περιγράφαμε ακριβώς που θα οδηγηθούν οι διαπραγματεύσεις Από τους “πλασιέ” στους “παραγωγούς” των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Σήμερα βρισκόμαστε ένα βήμα παραπέρα.

Επιβολή της κυριαρχίας των νεοφιλελεύθερων μαφιών που κυβερνούν την ΕΕ, δεν αρκείται στην εξασφάλιση μιας υποτακτικής "διοίκησης" της χώρας. Απαιτεί και τον μετασχηματισμό του κράτους με την ενίσχυση του "ευρωπαϊκού παρακράτους". Γιαυτό το ζήτημα έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα, όπως εδώ "Ο νεοφιλελευθερισμός, ο Νίκος Κοτζιάς και το ΠΑΣΟΚ (Μέρος ΙΙΙ)":

Ενώ αντιπολιτεύεται (ο Ν. Κοζτιάς) σκληρά την ΕΕ ως μια “διακρατική σχέση” όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι “αγορές,” δεν αντιπολιτεύεται την “κρατική σχέση” ως μια ανάλογη σχέση όπου και εκεί τον πρώτο λόγο έχει το κεφάλαιο. Για τον Ν. Κοτζιά το “κράτος” είναι απλά ένα “ουδέτερο εργαλείο” το οποίο δεν έχει κανένα ιδιαίτερο ρόλο στην διαμόρφωση και την εμπέδωση αυτών των πολιτικών. Γιαυτό δεν μπαίνει καν στον κόπο να προβληματιστεί στο πως μέσω της αναδιάρθρωσης της κρατικής σχέσης εσωτερικεύονται οι πολιτικές που καταγγέλλει ότι κυριαρχούν στην ΕΕ. Διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο: Καταγγέλλει λοιπόν το δέντρο: την “διαφθορά” που εισάγεται στην χώρα μας μέσω της Siemens κλπ, αλλά δεν βλέπει το δάσος: το “ευρωπαϊκό παρακράτος” που έχει στηθεί στην χώρα μας μέσω των ερμαφρόδιτων εταιρειών του δημοσίου που λειτουργούν με “ιδιωτικά κριτήρια” και διαχειρίζονται την επιβολή των “αναπτυξιακών πολιτικών” της ΕΕ εντός της χώρας και τις απαραίτητες προς τούτο χρηματοδοτήσεις τους, αφαιρώντας από τον κρατικό μηχανισμό ένα σημαντικότατο τμήμα της εθνικής του κυριαρχίας.

Σε αυτό το "ευρωπαϊκό παρακράτος", αναφέρθηκε πρόσφατα και ο Γ. Βαρουφάκης με αφορμή την ΕΛΣΤΑΤ:Για αυτό το θέμα αναδημοσιεύμε το παρακάτω κείμενο από την "εφημερίδα των συντακτών"

Αποσύρεται η δίωξη σε βάρος του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο ζήτημα του ελλείμματος του 2009, το οποίο νομιμοποίησε το πρώτο Μνημόνιο και οδήγησε στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του 2011.


Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται δικαστική πηγή, τίθεται τέλος στην έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες για τη τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος της χώρας από τον Ανδρέα Γεωργίου.


Ο ίδιος από την αρχή είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι τα στατιστικά στοιχεία του 2009, είχαν συγκεντρωθεί από τους προκατόχους του πριν εκείνος αναλάβει τα καθήκοντά του.


Πάντως, σύμφωνα το πρακτορείο ο κ. Γεωργίου αντιμετωπίζει μια μικρότερης βαρύτητας κατηγορία, αναφορικά με ότι για ένα μικρό χρονικό διάστημα εργαζόταν παράλληλα στην ΕΛΣΤΑΤ και το ΔΝΤ.


Από την άλλη πλευρά, θυμίζουμε ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της υπηρεσίας, Νίκος Λογοθέτης, στην εξεταστική για τα Μνημόνια, είχε επιρρίψει προσωπικές ευθύνες για τη διόγκωση των ελλειμμάτων, χαρακτηρίζοντάς τον πιόνι της Eurostat.


«Λειτουργεί ως υπάλληλος των δανειστών σε αποστολή εκτός έδρας και όχι σαν υπάλληλος του ελληνικού κράτους. Τα αιτήματά του δεν τα υποβάλλει εντός χώρας αλλά εκτός, εκβιάζοντας για την ικανοποίησή τους με τη δανειοδότηση της χώρας» ανέφερε σε πρόσφατη σκληρή ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων της ΕΛΣΤΑΤ.


Το Reuters παραθέτει παλιότερη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, σύμφωνα με την οποία ο Ανδρέας Γεωργίου θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από μόνος του, «εάν είχε κάποια υπερηφάνεια».


Τέλος, όπως σημειώνει και το δημοσίευμα, ως «προαπαιτούμενο» για τη χορήγηση βοήθειας των 85 δισ. ευρώ οι δανειστές θέτουν την ανεξαρτητοποίηση της ΕΛΣΤΑΤ.

1 σχόλιο :

  1. Λάθος ! Αυτοί αντί να Διαγράψουν το "Χρέος" ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΝ ΛΑΟ - ΤΗΝ ΖΩΗ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ