ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ευχαριστούμε το ΚΚΕ για την στήριξη που παρέχει στην Κυβέρνηση...




Το ΚΚΕ με την στάση του που κρατάει απέναντι στο δημοψήφισμα, δέχτηκε μια δριμεία επίθεση από μέλη και οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Έτσι κι αλλιώς,πολλά μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ θα ψηφίσουν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα επειδή αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης. Επίσης αν το ΚΚΕ, είχε ταχθεί υπέρ του ΟΧΙ, αυτό το ΟΧΙ θα σηματοδοτείτο με την έξοδο από την ΕΕ και την ΟΝΕ και θα έδινε επιχειρήματα στο μνημονιακό στρατόπεδο, εντός και εκτός της χώρας, να ισχυριστούν ότι το δημοψήφισμα έχει τον χαρακτήρα αυτόν που θέτει η Μέρκελ και η παρέα της, δηλαδή, ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ και την ΕΕ και όχι όπως το θέτει η κυβέρνηση....

15 σχόλια :

  1. Πρόκειται πράγματι για έναν ολιστικό τρόπο να σκέφτεται κανείς, πέρα από τον υποκειμενισμό του. Δύσκολο βέβαια να είσαι ταυτόχρονα και ενεργό υποκείμενο και να είσαι και αντικειμενικός. Ωστόσο αυτές οι λειτουργίες "επέρχονται ασυνείδητα" μέσα από τη διαφορετικότητα και σπάνια καταφέρνουμε να τις περιγράφουμε και συνειδητά σε κάποια παράθυρα της σκέψης, όπως εδώ.
    Βάσιμη λοιπόν η ερμηνεία και μάλιστα η ίδια ερμηνεία ταιριάζει και για τη μέχρι τώρα στάση του ΚΚΕ απέναντι στο Σύριζα. Η έως τώρα πολεμική του ΚΚΕ ευνόησε τη δειλή προσέγγιση των επιφυλακτικών μαζών στο Σύριζα. Δυστυχώς, οι εξελίξεις δεν κινούνται γραμμικά και οι συνειδήσεις δεν αλλάζουν έτσι γλυκά και φιλικά, αλλά με χοντροκομένες και σχηματικές διαφωνίες και ζόρια.
    Έτσι κι αλλιώς η ζωή κόβει χοντρά τα κομματια της και στα σημεία καμπής της δεν είναι καθόλου ευγενική...
    Σημειώστε π.χ. το εξής: Θετικό, θετικότατο ήταν ότι στο τέλος της συζήτησης για το δημοψήφισμα, (αν και την έβλεπα μισοκοιμισμένος), δεν κυριάρχησε η γνωστή δικοματική αντιπαράθεση, αλλά υπήρξε και η αντιπαράθεση μεταξύ Κουτσούμπα και Τσίπρα που εξ αντικειμένου δήλωνε ότι υπάρχει ισχυρός αντί-λόγος αριστερότερα (!!!). (χοντροκομένα ή όχι, αυτό είναι λεπτομέρεια)
    Έτσι λοιπόν, είτε ο Σύριζα έχει ακόμη ψωμί, είτε όχι, και κυρίως αν όχι, η σχηματική στάση του ΚΚΕ ήταν ο μόνος χοντροκομμένος τρόπος να μη χρεωθεί 100% η αριστερά την αποτυχία.
    Αν δε πράγματι υπάρξει δυνατότητα αντοχής των (αριστερο-δεξιών) μαζών στους εκβιασμούς με ένα μαζικό όχι, καθόλου δεν θα έβλαπτε να υπάρχει και ένα υπολογίσιμο ποσοστό εφεδρείας με υπέρδιπλο οχι-οχι.
    Ναι μεν το δημοψήφισμα πρέπει πάση θυσία να δώσει οχι έστω με μια ψήφο, αλλά και ένα οχι με μια ψήφο και χωρίς εφεδρείες, δεν θα σημαίνει πολλά για τη συνέχεια. Το ναι θα είναι ένα τέλος εποχής και μια ήττα ολκής, αλλά το οχι καθόλου δεν θα είναι ένα εύκολο τέλος ούτε μια τελική νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπέρδιπλο οχι-όχι? Μήπως ΄όμωε τελικά μια διπλή άρνηση συνιστά ..κατάφαση?

      Διαγραφή
  2. Η μη στήριξη του ΚΚΕ στους Συριζανελ μπορεί να γίνει πιό κατανοητή αν αντιπαραβληθεί με την μη στήριξη του Τσίπρα στο δημοψήφισμα του Γ Παπανδρέου'
    Όσο για το αποτέλεσμα, αν κερδίσει το όχι, πάμε σούμπιτοι για τρόϊκα με διπλό νόμισμα, ακριβώς όπως τα είπε ο Χρυσόγονος. Αν κερδίσει το ναι, τότε πάμε για τρόϊκα με ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσίπρας για δημοψήφισμα Παπανδρέου.
      https://www.youtube.com/watch?v=qSw49eTqYUw

      Διαγραφή
  3. Απο τον Συριζα ευχαριστούν θερμά το ΚΚΕ που με την στάση του απέναντι στο δημοψήφισμα,έδωσε σε πολλούς αμφιταλαντευόμενους την δυνατότητα να προσεγγίσουν το ΟΧΙ.
    Το μένος του ΚΚΕ ενάντια στο δημοψήφισμα,δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης ώστε να καταλάβουν πολλοί πως και ο Συριζα και το δημοψήφισμα είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη οπτική.
    Οι Συριζαίοι τι θα πουν μετά, όταν θα συνεχίσουν ο Τσίπρας και λοιποί τις διαπραγματεύσεις από εκεί που τις άφησαν πριν το δημοψήφισμα και δεχθούν αυτά που έλεγαν στην δική τους πρόταση?
    ΑΤΣΑΛΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ΚΚΕ το μόνο που έχει ξεκάθαρο είναι η στραβομάρα.Ταξική αλλά και και στην κυριολεξία.
    Μέχρι τώρα το ΚΚΕ μας είχε ζαλίσει τα μέζεα οτι το 3ο μνημόνιο ήταν γεγονός.Μάλιστα το είχε κοστολογήσει κι όλας και στις κατσαρόλες ο Κουτσούμπας μιλούσε για πολλά δίς.
    Οταν αντί για μνημόνιο του προέκυψε δημοψήφισμα,αντί το ΚΚΕ να ζητήσει συγνώμη για τα ψέμματα και να το βουλώσει,κουνάει το δάχτυλο και καταβάζει δικές του προτάσεις.
    Αθλιότητες και σταλινική σχιζοφράνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν υπάρξει ένα ισχυρό όχι και αν στη συνέχεια μπορέσει και δοθεί το πρόσχημα να πουληθεί στο εσωτερικό μια συμφωνία ως έντιμη, αυτό σημαίνει πως θα μπορέσει να σταθεί η αυταπάτη του προοδευτικού ευρωπαϊσμού. Αυταπάτη που ωστόσο αν και όταν στέκεται, πάει να πει πως είναι λειτουργική και επιθυμητή!. Το κεφάλαιο θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του με συναίνεση, και η αριστερά θα μπορέσει να δει πως θα προωθήσει την ταξική πάλη, χωρίς η καταστολή να είναι άγρια.
    Λίγο; Πολύ λίγο, μετά από όλα αυτά. Το περισσότερο όμως πρέπει να μπορείς να το πάρεις, αν δεν σου φτάνει η ικανοποίηση της "ξεκάθαρης οπτικής".
    Κι εδώ πρέπει να δεις γιατί εσύ δεν μπόρεσες. Και δεν λέει τίποτε ότι σου φταίνε οι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. (συνέχεια) εν τω μεταξύ, αν υπάρχει μια ελάχιστη έτω πιθανότητα να μην χαθεί η συγκυρία και να δοθεί η μάχη για αντεπίθεση και διαγραφή του χρέους τώρα και όχι μετά από δεν ξέρω γω πόσα χρόνια, εννοείται ότι απαιτείται ένα βροντερό και δυναμικό όχι και ένα πολύ πολύ μαζικό μέτωπο που θα το προωθεί.
    Δυστυχώς, για φέτος, δεν προβέπεται να υπάρξει τέτοιο μέτωπο που νάναι και μαζικό και ¨καθαρό¨. Ίσως λοιπόν, να είναι καλύτερα να το αφήσουμε για του χρόνου....(μέχρι να ξεκαθαρίσει!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η στάση του ΚΚΕ αναδεικνύει χαρακτηριστικά περιχαράκωσης και μεταφυσικής. Προφανώς το "ΟΧΙ" δημοψήφισμα δεν σημαίνει κάτι από μόνο του. Αμφιβάλλει κανένας οτι ανοίγει εξελίξεις και πιθανότητες, ρήγματα και άλλους δρόμους;
    Το "ΟΧΙ" μπορεί να είναι λοιπόν υπό όρους και προϋποθέσεις μια θετική αφετηρία για μια πορεία που θα σφραγίζεται απο το λαϊκό παράγοντα.
    Το "ΟΧΙ" τροφοδοτεί πολιτικές εξελίξεις είτε το θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και όποιος αλλος είτε όχι. Ακόμη και αν βγει ένα τραγικό (για ολους μας) "ΝΑΙ", πάλι το "ΟΧΙ" θα τροφοδοτεί τις εξελίξεις (στην κοινωνία και στην αριστερά).

    Το τι θα σημάνει ενα "ΝΑΙ" δεν το συζητώ.
    Θα μπει μπρος ενας οδοστρωτήρας που θα μας περάσει 1000 χέρια. Τα μέτρα που έχουμε δει ως σήμερα θα είναι για ... προθέρμανση. Και το κίνημα απολύτως διαλυμένο

    Ας σοβαρευτούμε λοιπόν
    Προφανώς η φάρσα να ακουμε ξανα τις θεωρίες περί Πλαστηρα και Παπάγου ειναι δείγμα πολιτικής υστέρησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Μπογιόπουλος αδειάζει το ΚΚΕ και καλεί σε "έγκυρο ΟΧΙ"

    Πώς; Ακόμα κι αν η δημοκρατία τους είναι τόσο δημοκρατική ώστε να θεωρεί… άκυρο ό,τι αρνείται τόσο τη Σκύλλα όσο και τη Χάρυβδη, ακόμα κι αν θεωρούν ότι είναι… άκυρο να διαλέγεις άλλο δρόμο από εκείνον που περνά μέσα από τις Συμπληγάδες, έχει μεγάλη σημασία να καταγραφεί με τρόπο ανόθευτο, πολιτικά έγκυρο και μετρήσιμο στην κάλπη το μόνο ουσιαστικό, ελπιδοφόρο και εξεργετικό «Όχι» που υπάρχει:

    (το κείμενο εδώ: http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/326168,OXI-kai-xana-OXI-kai-pali-OXI-.html )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πώς συμπεράνατε από αυτό το κείμενο ότι ο Μπογιόπουλος στηρίζει το ΟΧΙ; Ντροπή σας!

      Διαγραφή
  10. Οι κλώνοι του ΚΚΕ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ (υπάρχει ακόμα;):
    Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει για το ΝΑΙ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ