ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

H ...“μονταζιέρα” του The Press Project



(Ένα σχόλιο σε ένα δήθεν ρεπορτάζ:  

Το “βαθύ κράτος” συνήθως διεκπεραιώνει αθόρυβα και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες τις υποθέσεις του, όπως φάνηκε και σε αυτή την “υπόθεση”. Και όταν θέλει να “μιλήσει”, αφήνει άλλους να το κάνουν... Αν αυτή την φορά δεν κατάφερε να διαβρώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, βρήκε αλλού πολλούς πρόθυμους να “μιλήσουν” εκ μέρους του.

Το The Press Project, ένα αριστερό και ανεξάρτητο δημοσιογραφικό μέσο, γίνεται η φωνή του “βαθέως κράτους” με αυτό το κατ' όνομα ρεπορτάζ. Και η μονταζιέρα δούλεψε καλά. Η φωτογραφία της Σαμπιχά με τον Τσίπρα είναι το πρώτο της προϊόν. Η φωτογραφία είναι πλαστή και η υπογραφή του μονταζιέρη καταγράφεται στο χρώμα του φόντου της.

Πλαστή είναι και η εικόνα που παρουσιάζεται στην αρχή του κειμένου: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυο “αντιμαχόμενες” παρατάξεις. Αυτή των «προσφύγων» του ΠΑΣΟΚ και η άλλη των “Συνασπιστών”, οι οποίοι συμμάχησαν με “Δημαρίτες” για να τους αντιμετωπίσουν!...

Αν θέλετε να διαπιστώσετε και το πλήθος των άλλων πλαστογραφίων που παρουσιάζει αυτό το “ρεπορτάζ”, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το κείμενο του “ιού” και να κάνετε τις δικές σας συγκρίσεις:


Η υπόθεση της “Σαμπιχά” καταγράφει μια ανεπιτυχή προσπάθεια από “βαθύ κράτος” να διαβρώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να προκαθορίσει την πολιτική του σε κρίσιμα θέματα, αν αύριο αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πράγματι να κρατήσει την “αυτονομία” του από το κράτος, το μόνο αποτελεσματικό όπλο είναι η δημοκρατία. Δημοκρατία σημαίνει πρώτα απ' όλα ισοτιμία, η οποία για να είναι πραγματική και όχι τυπική, προϋποθέτει ελεύθερο διάλογο, διαφάνεια και ενημέρωση. Όταν απουσιάζουν αυτά τα στοιχεία, η λήψη αποφάσεων στην ΚΕ (και όχι μόνο σε αυτό το όργανο) γίνεται με μόνο κριτήριο την “εμπιστοσύνη” στην ηγετικής ομάδα. Τότε, αποφάσεις απλώς “επικυρώνουν” αυτή την εμπιστοσύνη, όχι μόνον προς την ηγετική ομάδα αλλά και προς τους “ειδικούς συμβούλους” της, οι οποίοι συμμετέχουν στην διαμόρφωσή τους. Αν οι αποφάσεις για τους υποψήφιους περιφεριάρχες και τους  βουλευτευτές είχαν ληφθεί μέσα από συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, τότε παρόμοιες “υποθέσεις” απλά δεν θα υπήρχαν...

32 σχόλια :

  1. Το πρώτο πράγμα που διαπίστωσα είναι η μονταζιέρα του The Press Project έχει πάρει την φωτογραφία της Σαμπιχά που δημοσιεύει ο ιός, έκοψε την αμερικάνικη σημαία και έβαλε τον Τσίπρα δίπλα της.

    Άλλαξε και λίγο το χρώμα στο κασκόλ της προσθέτοντας περισσότερο μπλε!

    Φαίνεται ότι μονταζιέρης αγαπάλει πολύ αυτό το χρώμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παραχαράκτες της ιστορίας (και της φωτογραφίας), β' διαλογής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αυτόν τον τρόπο δεν οικοδομούνται μόνον οι "εθνικοί μύθοι" αλλά και οι "εθνικές πολιτικές"....

      Διαγραφή
  3. Και το the press project, φωνή του "βαθέος κράτους"....
    Και η φωτό πλαστή... φοβερή ανακάλυψη. Μόνο ένας τυφλός θα μπορούσε να πειστεί ότι είναι αληθινή.
    Κι από κάτω, στη 2η - υποτίθεται- πλαστογραφία εμφανίζονται "ΔΗΜΑΡίτες", που δεν υπάρχουν πουθενά στο κείμενο.
    Και σ' ανώτερα! Θα σας συστήσω σε ένα φίλο μου που ασχολείται με τα παραμύθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Το κείμενο του the project αναφέρεται ότι είναι "ρεπορτάζ". Από πότε στα ρεπορτάζ μπαίνουν πλαστές και όχι αληθινές φωτογραφίες.
      Ο Τσίπρας ούτε έχει συναντήσει την Σαμπιχά, ούτε έχει φωτογραφηθεί μαζύ της.

      O μονταζιέρης ξόδεψε χρόνο για να την κάνει αληθοφανή χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες τεχνικές (να βγάλει την αμερικανή σημαία, να αλλάξει τις μεγενθύσεις, να επιλέξει φόντο, να διορθώσει το χρωματισμό, ώστε να φαίνεται ότι έχει ληφθεί η φωτογραφία με τις ίδιες φωτιστικές συνθήκες κλπ). Αν το αποτέλεσμα δεν είναι το τέλειο, αυτό δεν οφείλεται στις προθέσεις του, αλλά στην μειωμένη ποιότητα της δουλείας του.

      Επίσης, ο μονταζιέρης αν πραγματικά ήθελε να δηλώσει "ποιός βρίσκεται πίσω από την Σαμπιχά", δηλαδή ποιός την πρότεινε,
      θα μπορούσε να βάλει τον Γιώργο Αϋφαντή . Πράγματι αυτό με μια διευρημένη αντίληψη του "ρεπορτάζ", θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό, γιατί τελικά το μήνυμα που έστελε κατέγραφε μια αληθινή πληροφορία.

      2. Τι σημαίνει η έκφραση:
      Η άλλη πλευρά, του πάλαι ποτέ Συνασπισμού όμως, (που ενισχύθηκε με στελέχη σαν τον Χριστόπουλο, της εκσυγχρονιστικής κεντροαριστεράς);

      Υ.Γ. Καλύτερα να μου συστήσεις τον "μονταζιέρη", για μερικά τεχνικά μαθήματα, μήπως και βελτιωθεί στην δουλειά του


      Διαγραφή

    2. Ο μονταζιέρης έχει την μικρότερη ευθύνη. Την δουλειά του εκανε εκτελώντας εντολές. Η ευθύνη ανήκει στους αλήτες δημοσιογράφους. Η παραποίηση της φωτογραφίας αποτυπώνει ακριβώς τις πραγματικές προθέσεις του κειμένου που ακολουθεί. Μια παραποιημένη φωτογραφία αξίζει περισσότερο από 3323 λέξεις (τόσες είναι το κείμενο του The Press Project)

      Διαγραφή
    3. ΕΟΣ έχεις ξεφύγει τελείως.

      ΚΑΝΕΝΑΣ δεν υπονόησε, ούτε καν ο βλάκας που εικονογράφησε το άρθρο, ότι συναντήθηκε η Σαμπιχά με τον Τσίπρα.

      ΕΣΥ έκανες το φάουλ ΥΠΟΤΙΜΩΝΤΩΣ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

      ΟΛΟΣ ο κόσμος κατάλαβε ότι πρόκειται για μια ατυχέστατο (αισθητικά κλπ.) ΦΑΝΕΡΟ ΚΟΛΛΑΖ.

      Μπερδεύεις το ΦΑΝΕΡΟ κολλάζ με το δόλιο ΜΟΝΤΑΖ.

      Το φάουλ είναι ΟΛΟ δικό σου.

      Σε πάρα πολλά που γράφει το άρθρο, όμως, επί της ουσίας ΤΙΠΟΤΕ δεν απάντησες.

      ΔΕΝ υπάρχει μονταζιέρα στο Press Project, αν και το άρθρο παίρνει μια θέση βλαβερή για τον ΣΥΡΙΖΑ λες κι ο Τσίπρας είναι υπεύθυνος για... λαθροχειρίες σαν τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ.

      Ελεος...

      Διαγραφή
  4. Ο σύριζα δεν κινδυνεύει από τους «προσφύγες» του ΠΑΣΟΚ, αλλά από τους γενίτσαρους «πασόκους» που είναι πλέον η ΚΟΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο,τι και να λέτε, η κοε είναι το μονό "πράμα" μέσα στο σύριζα που έχει σοβαρή αριστερη γραμμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. από τις λίγες δυνάμεις του Σύριζα που δε μασά τα λόγια της στην κριτική που κάνει αλλά παράλληλα ενδιαφέρεται πραγματικά για τον Σύριζα

      Διαγραφή
    2. Για ποιά ΚΟΕ μιλάτε; Η ΚΟΕ εσωτερικού διαλύθηκε σύμφωνα με δήλωση της στο 1ο Συνέδριο. Η μόνο ΚΟΕ που υπάρχει είναι η ΚΟΕ Εξωτερικού, η οποία μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς;
      Μήπως κάνω λάθος;

      Διαγραφή
    3. ποιά είναι η αριστερή γραμμή της ΚΟΕ στον Σύριζα? Που είναι η ΚΟΕ γιατί δεν την βλέπω πουθενά. Εκτός κι αν κάνει αριστερή αντιπολίτευση στην ΚΕ του Σύριζα το οποίο δεν μου λέει τίποτα.

      Διαγραφή
  6. Πρόκειται για καθαρή συκοφαντία. Περιμένω να επανορθώσετε, διαφορετικά επιφυλάσσομαι, καθώς πρόκειται για καθαρή προσβολή της προσωπικότητας μου καθώς και του υπεύθυνου του ΤΡΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μνήμων αναγνώστης30 Απριλίου 2014 στις 1:47 π.μ.

    Δεν πρόκειται να ανταπαντήσω στην κ. Σιούτη καθώς αυτό είναι θέμα της ΕΟΣ και κανείς δεν έχει ανάγκη συνηγόρων.
    Η κ. Σιούτη όμως ας έχει υπόψη της ότι υπάρχουν πολλοί μνήμονες αναγνώστες που δεν λησμονούν τη στάση της σε μία σειρά από ζητήματα που αναφέρονται τόσο στην πολιτική σκηνή όσο και στη συνδικαλιστική πρακτική. Εδώ δεν είναι σίγουρα ο χώρος γιά να συζητηθούν. Εν τούτοις βοηθούν όσους από εμάς τα θυμόμαστε να εντάζουμε και αυτό το κείμενο σε μία συγκεκριμμένη προοπτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Β. Σιούτη
    Παρακολουθώ τα κείμενα σας και σε κάποια έχω κάνει αναδημοσίευση τους στους Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα. Επιτρέψτε μου λοιπόν να πω ότι αυτή η απειλητική διατύπωση "διαφορετικά επιφυλάσσομαι, καθώς πρόκειται για καθαρή προσβολή της προσωπικότητας μου" δεν συνάδει με την ελευθερία του λόγου. Μεθαύριο κάποιος άλλος θα απειλήσει και εσάς με τον ίδιο τρόπο. Από τη στιγμή που ανοίγει η κερκόπορτα αυταρχικών πρακτικών, ο αυταρχισμός μπαίνει για τα καλά μέσα.
    Επί του θέματος δεν μπορώ να πάρω θέση γιατί για την ώρα δεν διάβασα αναλυτικά τα κείμενα. Ωστόσο στα σχόλια σταμάτησα στο δικό σας και εδώ κατά τη γνώμη μου διακυβεύεται το μείζον
    Παύλος από τους Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή κυρία Σιούτη,

    Να μην επιφυλάσσεστε και μάλιστα καθόλου. Δεν γνωρίζετε πως τα ευρωπαϊκά δικαστήρια τοποθετούν την ενημέρωση και την ελευθερία της γνώμης, ούτως ειπείν το δικαιολογημένο ενδιαφέρον για θέματα δημοσίου συμφέροντος πάνω από την προσβολή της προσωπικότητας; Δύναται, έτσι, ο γράφων να μεταχειριστεί τις εκφράσεις που του υπαγορεύει η συνείδησή του για να πληροφορήσει το κοινό, όταν έχει δικαιολογημένο ενδιαφέρον. Και εδώ τα θέματα μας είναι εθνικά και δικαιολογημένο ενδιαφέρον προφανώς υπάρχει.

    Μην ακολουθήσετε τις μεθόδους Φαήλου και Δικτύου 21. Συνετρίβησαν και επικράνθησαν αγρίως. Επικράνθησαν λίαν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

    Επικράνθησαν ως ο Άδης στην Εκκλησία μας.

    Μην χάνετε την πίστη σας τέτοιες μέρες που είναι.
    Ας φωνάξουμε όλοι μαζί Χριστός Ανέστη, για την Ορθοδοξία μας και την Πατρίδα μας την Ιερή.

    Ευλογία Κυρίου να έχετε όλοι οι αναγνώστες,
    Παπα-Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Oο Συριζαιοι αντί να προβοκάρουν την υπόλοιπη αριστερά ας κοιτάξουν τα χάλια τους και πώς σέρνονται από τη μύτη στον δεξιό εθνικιστικό βούρκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδή εκτός από τον δεξιό εθνικιστικό βούρκο, υπάρχει και ο "αριστερός";
      Ποιοί σέρνοται σε αυτόν;

      Διαγραφή
    2. Αυτός δεν είναι βούρκος, αλλά γαλάζια λιμνούλα με κοκκινόψαρα!

      Διαγραφή
  11. ΕΟΣ,
    παρεξήγησες το The Press Project.

    Αποκαθήλωσε την αμερικανική σημαία από αριστερά της Σαμπιχά και έβαλε δεξιά της τον Α. Τσίπρα.

    Οι Αμερικάνοι θα έπρεπε να διαμαρτυρηθούν για αυτή την βεβήλωση του ιερού συμβόλου τους και όχι οι συριζέοι!....

    ΥΓ, Άντε να δούμε και πότε θα γίνει η ανάσταση, γιατί πέρασαν οι 3 μέρες από την αποκαθήλωση και ακόμα φως δεν την είδαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. - Η ΚΟΕ εξωτερικού εγκρίνει αυτή την αποκαθήλωση της αμερικανικής σημαίας;

      - Η ΚΟΕ εσωτερικού είναι ένα ανύπαρκτο πράμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η μακεδονική μειονότητα για το ελληνικό κράτος. Δεν καταλαβαίνω κάποιους που την υπερασπίζονται παραπάνω!

      Διαγραφή
    2. Τι είναι αυτά τα περί "ΚΟΕ εξωτερικού" και "εσωτερικού";
      Η ΚΟΕ ανέστειλε μόνο την ξεχωριστή δημόσια δράση της ως ΚΟΕ, σύμφωνα με όσα προβλέπει το σημερινό καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ.
      Τα άλλα περί διάλυσης μήπως είναι λίγο προβοκατόρικα;

      Διαγραφή
    3. - Όλη η ΚΟΕ η ανέστειλε μόνο την ξεχωριστή δημόσια δράση της ως ΚΟΕ, η μόνον η ΚΟΕ εσωτερικού;

      - Η ΚΟΕ λειτουργεί με δημοκρατικό συγκεντρωτισμό ή όχι;

      Διαγραφή
    4. ναι, από όσο ξέρω λειτουργεί. Όμως, τι σημαίνει δημοκρατικός συγκεντρωτισμός;
      Επίσης, εσένα τι σε κόφτει ο τρόπος οργάνωσης μιας- έστω και κατά δήλωσή της - κομμουνιστικής οργάνωσης;

      Διαγραφή
  12. Ουδείς είπε ότι πρόκειται για φωτογράφιση από συνάντηση της Σαμπιχά με τον Τσίπρα. Μοντάζ είναι, για εικονογράφηση του άρθρου. Εκεί που δεν γίνεται ― λόγω δεοντολογίας ― είναι στο φωτορεπορτάζ, που η φωτογραφία είναι αυθεντική.

    Είναι πολύ κλασσικό, όταν υπάρχουν άρθρα στα οποία πρωταγωνιστούν δυο ή περισσότερα πρόσωπα, και στο διαδίκτυο και σε εφημερίδες. Αν αντί να σπιλώνεις έκανες ένα πρόχειρο search θα έβρισκες εκατοντάδες παραδείγματα.

    Παράδειγμα το εξώφυλλο της "Εφημερίδας των Συντακτών" εδώ (εικόνα στο κέντρο):
    http://4.bp.blogspot.com/-Z7Hhhc-86Lg/UKGYlac7CtI/AAAAAAAATSE/I7ABv7Gibfg/s1600/6meres12-efsyn.JPG

    ή εδώ απ' το Έθνος (εικόνα Σαμαρά-Τσίπρα).
    http://4.bp.blogspot.com/-Z7Hhhc-86Lg/UKGYlac7CtI/AAAAAAAATSE/I7ABv7Gibfg/s1600/6meres12-efsyn.JPG

    Μετά γράφεις ότι είναι ...πλαστή η "εικονα παρουσιάζεται στην αρχή του κειμένου ότι Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυο “αντιμαχόμενες” παρατάξεις", λες και δεν ξέρουν και οι γάτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όχι 2 αλλά πολύ παραπάνω αντιμαχόμενες φράξιες (στην κλασσική παράδοση όλων των παρατάξεων στην Ελλάδα) και ότι όντως έχει πράγματι δυο κύριες τάσεις. Οι λοιπές βλακείες για "βαθύ κράτος" κλπ είναι αντίστοιχης σοβαρότητας με τα υπόλοιπα.

    Κομματόστυλα είχαμε επί 40 χρόνια με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον κακή υπηρεσία του προσφέρετε.

    Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφεις παπάρες!

      Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνον δυο “παρατάξεις”, αλλά χιλιάδες και καλά κάνει και είναι έτσι!

      - Μόνον που το συγκεκριμένο “ρεπορτάζ” του The Press Project “ανακάλυψε” ότι είναι δυο
      οι “αντιμαχόμενες” παρατάξεις αυτή των “πασοκογενών” και η άλλη των “συνασπιστών”. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή και ΕΚΜ (γιαυτό υπάρχει και η ανάλογη φωτογραφία στο blog της συντάκτριας του κειμένου)...

      -Το κείμενο αναφέρεται ως “ρεπορτάζ”. Τι θέλει να μας πει η “ρεπόρτερ” με την συγκεκριμένη πλαστή φωτογραφία; Έχεις να δώσεις κάποια πειστική απάντηση γιαυτό;

      Διαγραφή
    2. απλό και εύκολο:2 Μαΐου 2014 στις 11:32 π.μ.

      Το νόημα της εικονογράφησης του ρεπορτάζ του The Press Project είναι προφανές:

      - Το χαμόγελο της αυτοπεποίθησης της κυρίας Χαμπιχά δεν είναι γιατί φωτογραφίζεται δίπλα στην "αμερικανική σημαία" αλλά στον "Α. Τσίπρα"...

      Διαγραφή
  13. Αυτοί που θέλουν να αναζητήσουν την αλήθεια θα πρέπει να προσέχουν, γιατί μπορεί να τη βρουν και, όταν τη βρουν, να τρομάξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανησυχείς!

      Αυτοί που κατέχουν την "αλήθεια" την διαχειρίζονται σωστά. Όπως έλεγε και ο Φλωράκης "ο λαός θα πρέπει να μαθαίνει μόνον ότι είναι προς το συμφέρον του"...

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ