ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ανεμοσκορπίσματα η «Λίστα Τσίπρα» στην Ιταλία!...




Το φαινόμενο Τσίπρας εμφανίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως μια μεγάλη καινοτομία, που μάλιστα στην Ιταλία μετατράπηκε σε κίνημα-κόμμα που μετέχει στις ευρωεκλογές με την ονομασία «Λίστα Τσίπρα για την άλλη Ευρώπη» κι οι δημοσκοπήσεις του δίνουν μέχρις και 11%. Μάλιστα, οι χειριστές της εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κι ειδικότερα κάποιος κ. Βασίλης Πριμηκύρης -επαναλαμβάνει στα τηλεπαράθυρα που φιλοξενείται συνεχώς κι αδιάκοπα… ως εξπέρ της ιταλικής πολιτικής κατάστασης-, δίνει με άρθρα του στην Αυγή και την ιστοσελίδα Iskra την εντύπωση πως οι διανοούμενοι της Ιταλίας έδωσαν σάρκα και οστά σε μια νέα αριστερή προοπτική χάρις στον Αλέξη Τσίπρα.

Λίγοι τόλμησαν στην Ελλάδα να πουν τα σύκα σύκα για το νέο ΠΑΣΟΚ που αναδύεται στον νέο ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται η καμπάνια προώθησης του Α. Τσίπρα από τη ναυαρχίδα των μνημονίων, την κεντροαριστερή εφημερίδα "Repubblica"...

η συνέχεια εδώ: 

9 σχόλια :

  1. Ο Β. Πριμηκύρης πάει για υφυπουργός Εξωτερικών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, δεν πρέπει να πάρει και καμιά θέση η "αριστερή πλατφόρμα"; Δίκαιη μοιρασιά....

      Διαγραφή
  2. Αγαπητοί σύντροφοι και τα δύο λινκς που δίνετε δεν μπορούν να θεωρηθούν ότι διαθέτουν το παραμικρό κύρος απευθύνονται σε αφελε΄'ις ή προκατειλημμένους και λειτουργούν με στόχο τη δυσφήμηση και την προβοκάτσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως έχεις κάποιες άλλες πηγές πιο "έγκυρες" και μπορείς να παραπέμψεις για πιο σωστή πληροφόρηση;

      Ή μήπως ισχυρίζεσαι ότι δεν υπάρχει θέμα με την λίστα Τσίπρα στην Ιταλία και όλα πάνε μια χαρά!

      Διαγραφή
    2. Ο γίγαντας Πριμηκύρης έχει την σωστή ενημέρωση!

      Διαγραφή
    3. H πηγή που αναφέρει το δημοσίευμα της ΕΟΣ έχει όνομα και και διεύθυνση "Νίκος Κλειτσίκας".

      Εσύ που κάνεις καταγγελίες για "προκατειλημμένους και προβοκάτορες" γιατί δεν λες και το ονοματάκι σου να κρίνουμε μήπως είσαι και εσύ "προκατειλημμένος και προβοκάτορας";

      Κακώς ο ΕΟΣ δημοσίευσε το κατάπτυστο και προβοκατορολογικό σχόλιο σου, και καλύπτει την "ανωνυμία" σου. Ας είχες το θάρρος της γνώμης σου για να κάνεις τέτοιες καταγγελίες, δεν θα έβαζες την κουκούλα του ανώνυμου!

      Διαγραφή
  3. Δεν καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε με ανεμοσκορπίσματα η λίστα Τσίπρα στην Ιταλία. Γνωρίζουμε καλά την εφημερίδα, δεν ξέρω πόσοι γνωρίζουν το περιοδικό MicroMega που βγαίνει από τα ίδια "πιεστήρια", δεν ξέρω πόσοι γνωρίζουν τον Paolo Flores d'Arcais, διευθυντή του περιοδικού, τον Revelli και άλλους ιταλούς διανοούμενους, καθώς και σε ποια κατάσταση βρίσκεται η θεσμική αριστερά. Η λίστα Τσίπρα στην Ιταλία είναι ένα σύμβολο για μια διαφορετική αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύντροφοι δεν έβαλα το όνομά μου στο σχόλιό για λόγους οικονομίας χρόνου. Δεν έχω κανένα δισταγμό να δηλώσω τα στοιχεία μου.
    Λέγομαι Τάσος Αναστόπουλος και είμαι απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Μίκρας και μέχρι τώρα δεν με έχει χαρακτηρίσει κανένας κύριος ή σύντροφος προβοκάτορα ή κατάπτυστο σχολιαστή.
    Βεβαίως στην Ιταλία υπάρχει φαγωμάρα αλλά αυτό είναι μάλλον αποτέλεσμα της νοσηρής κατάστασης που ενδημεί στο εσωτερικό της Ιταλικής αριστεράς και ζητάει ευκαιρία να βγει στην επιφάνεια με το παραμικρό, παρά προϊόν της παρέμβασης Τσίπρα.
    Δεν θέλω να σηκώσω τους τόνους και ελπίζω να μη με υποχρεώσετε να το κάνω αλλά το συνολικό προφίλ των πηγών που αναφέρετε δεν με έπεισε για την ποιότητα και την αντικειμενικότητά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ