ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Παπαδημούλης, Χατζηνικολάου (και άλλοι...) ξεπλένουν μνημονιακούς!




18 σχόλια :

  1. O "διάλογος" που καταγράφεται στο video είναι αρκετά διαφωτιστικός.

    Οι Γ. Βαρεμένος, Δ. Στρατούλης, Ρ. Δούρου, Δημ. Παπαδημούλης, Α. Μητρόπουλος, και οι δημοσιογράφοι, Ν. Μπογιόπουλος και Ν. Χατζηνικολάου (ο οποίος ήταν και ο συντονιστής της εκδήλωσης) τελικά αποχώρησαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν εκεί και ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος καθώς ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Γιώργος Ντόλιος από το ΠΑΣΟΚ, ο Προκόπης Παυλόπουλος από τη ΝΔ.

      Διαγραφή
    2. η χούντα δεν τελείωσε το 73; ούτε η ΕΑΔΕ;22 Νοεμβρίου 2013 στις 3:17 μ.μ.

      Γεφυροποιούς τύπου Αβέρωφ αναζητούν με την χούντα της τρόϊκας για να μας φέρνουν κανένα Μαρκεζίνη;

      Διαγραφή
    3. Δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , ιδίως μιά κατηγορία δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν απο να τρέχουν απο καναλίου εις κανάλιον και απο δημοσιοσχετιστικἠ εκδήλωση σεκοσμική .Ο Παπαδημούλης χαρακτηριστικός μαιντανος απο το ρηθίνκ άθενς στις παρουσιάσεις βιβλίων. Λέγεται οτι πάει για Δήμαρχος Αθήνας. Αν νομίζει ο Συριζα οτι η Αθηνα της καταστροφής θέλει τον Αβραμόπουλο της αριστεράς είναι βαθιά νυχτωμένος.

      Διαγραφή
  2. Είναι αποκαλυπτικό πως παρουσιάζουν αυτό το θέμα το left και το Rednodebook.

    - Τόσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (από ΟΛΕΣ τις τάσεις και τα ρεύματα) μαζί με τον Χατζηνικολάου και τον σκληρό κομμουνιστή Ν. Μπογιόπουλο, στην παρουσίαση του βιβλίου του Σ. Κοτρώτσου;  Γιατί άραγε;

    Ποιός θα απαντήσει σε αυτό το ερώτημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το left.gr γράφει:

      αποχώρησαν από την εκδήλωση. "Είμαστε με τους εργαζόμενους, δεν γνωρίζαμε το γεγονός, για αυτό αποχωρούμε", είπαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

      Αν δεν γνώριζαν, τότε γιατί δεν ρώταγαν; Μήπως τους συγκίνησε ο Κώστας Λαλίωτης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Προκόπης ο Παυλόπουλος και έτρεξαν εκεί να κάνουν τα κονέ τους;

      Διαγραφή
  3. Το παιχνίδι με τους πρώην πασόκους έχει χοντρύνει, όχι μόνον στο επίπεδο της συμπόρευσης με «προσωπικότητες» τύπου «Σ. Κοτρώτσου» αλλά και στις οργανώσεις των μελών. Εκεί αν κρίνουμε από το γίνεται για τις υποψηφιότητες και τα δημοτικά σχήματα, οι «Κοτρώτσοι» είναι πολλοί και έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν το «χρίσμα» του ΣΥΡΙΖΑ….
    Ας μην ξεχνάμε πως ο Αντώνης Κοτσακάς έχει γραφείο στην Κουμουνδούρου με την ιδιότητα του «συμβούλου» του Προέδρου και η ΚΟΕ (και όχι μόνο αυτή) με σημαία του «πατριωτισμού» και του «ανοίγματος» στην κοινωνία στρώνει το χαλί της άλωσης του ΣΥΡΙΖΑ από όλους αυτούς πολιτικάντηδες πρώην πασόκους που βρήκαν πόρτα ανοικτή και μπήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ.
    Προφανώς δεν αναφέρομαι στον κόσμο που ανήκει στην λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ και που δεν είχε αναλάβει διαχειριστικές ευθύνες στην άσκηση της πολιτικής αυτού του κόμματος, αλλά στα λαμόγια που αναζητούν νέα στέγη για να επιβιώσουν. Ακόμα και πρώην ψηφοφόροι της ΝΔ έχουν θέση στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως αυτό το ζήτημα είναι τελείως διακριτό από τα «ονόματα»/«προσωπικότητες» που είχαν αναδειχθεί ως τέτοια μέσα απ’ αυτούς τους μηχανισμούς. Ούτε επίσης για περιπτώσεις όπως η Σ. Σακοράφα, που σαφώς η στάση τους και η πρακτική τους είναι διακριτή από παρόμοιες συμπεριφορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλειστεί στα γραφεία του και όλες οι πολιτικές διαδικασίες έχουν αναληφθεί από τα στελέχη των μηχανισμών. Οι συνελεύσεις έχουν χάσει κάθε περιεχόμενο και έχουν γίνει χώρος επικύρωσης προειλημμένων αποφάσεων. Λειτουργούν μόνον τα κατ’ όνομα «συντονιστικά» και οι «νομαρχιακές επιτροπές».

      Υποτιμάμε τον κόσμο που βρίσκεται δίπλα μας και τον θέλουμε μόνον να μας ψηφίζει! Ποιά οργάνωση των μελών θα τολμούσε σήμερα να κάνει μια «ανοικτή συνέλευση» σε μια πλατεία ή κάποιο άλλο κλειστό δημόσιο χώρο (για να μην υπάρχει το επιχείρημα ότι τώρα πλάκωσε ο χειμώνας και τσούζει το κρύο…) και να συζητήσει δημόσια τις αντιθέσεις και τις συγκρούσεις που εκδηλώνονται στο εσωτερικό της;

      Διαγραφή
  4. ντομάτα ή γιαούρτι;22 Νοεμβρίου 2013 στις 1:34 μ.μ.

    Καλά τα λες ΕΟΣ, αλλά δεν το πας και λίγο παραπέρα το ζήτημα.

    Η "Τατσόπουλειάδα" που έχει γίνει "πρώτο θέμα" από τα κανάλια, είναι παρανυχίδα μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η κατάσταση βολεύει και τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πετάει την μπάλα εκτός γηπέδου…

    Εντάξει, είπαμε να στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ μπας και φύγει αυτή η χολέρα που μας κυβερνά. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε κόμμα με «κ» κεφαλαίο και μας έγραψε στ’ αρχίδια του. Κάποια στιγμή έδειχνε ότι ήταν ανοικτός στις κριτικές φωνές του κόσμου που ήταν δίπλα του και τις αφουγκραζόταν. Τώρα έχει κλειστά τα’ αυτιά του από την αλαζονεία. Με τι μούτρα θα κάνει ανοικτές συνελεύσεις στην πλατεία σήμερα; Και αν θα τολμήσει να κάνει κάτι τέτοιο, σε κάποιες περιπτώσεις δεν θα αποφύγει τις ντομάτες και τα γιαούρτια!

    Θα γίνω πιο συγκεκριμένος μήπως παρεξηγηθώ από τον κομματικό πατριωτισμό που τυφλώνει πολλούς φίλους και γνωστούς συριζέους, με τους οποίους μέχρι χθες μπορούσαμε να συζητάμε άνετα και ειλικρινά, ενώ σήμερα έχουν κλειστά όχι μόνον τ’ αυτιά τους αλλά και τα μάτια τους. Κάποιοι τα είχαν πάντα κλειστά, αλλά σήμερα αυτό είναι γενικευμένο φαινόμενο, μια νέα κατάκτηση του νέου κόμματος, της «συνασπισμοποίησης» που επικαλείσαι σε άλλα κείμενά σου.

    Στην γειτονιά μου λοιπόν αν γινόταν μια ανοικτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ θα είχα δύο ζητήματα να θέσω - με ή χωρίς ζαρζαβατικά δεν το έχω ακόμα αποφασίζει - γιατί δεν έχει τεθεί το δίλλημα πρακτικά, αφού απ’ ότι γνωρίζω δεν υπάρχει καμία παρόμοια προοπτική, όπως αυτή που αναπολείς στο σχόλιό σου. Η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρομαι κυριαρχούν οι ονομαζόμενοι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ και απ’ ότι γνωρίζω εκεί εκλέχθηκε και ως σύνεδρος ο Π. Λαφαζάνης:
    1
    . Πως γίνεται να έχει εκλεγεί ως συντονιστής ένα άτομο που είναι γνωστό για την διαπλοκή του σε χοντρά σκάνδαλα και να έχει καταδικαστεί γι’ αυτά; ( Για όσους δεν γνωρίζουν σε τι αναφέρομαι, ας ρίξουν μια ματιά εδώ Πέντε χρόνια, με αναστολή, στο Λυκουρέζο για την υπόθεση της Αιξωνής ή σε άλλα παρεμφερή δημοσιεύματα για αυτό το θέμα)

    2. Ακούω ότι η τοπική οργάνωση είναι διχασμένη στα δύο για ποια πολιτική θα ακολουθήσει στις δημοτικές εκλογές και που θα δώσει το χρίσμα. Την απάντηση ποιος θα την δώσει; Τα «καθοδηγητικά όργανα» ή κόσμος της περιοχής που είναι κινητοποιημένος και δραστηριοποιείται σε διάφορες πρωτοβουλίες και σχήματα; Δεν θα πρέπει να γίνει μια «ανοικτή συζήτηση» στην τοπική κοινωνία και να συμμετέχει και αυτή σε μια τέτοια απόφαση; Που αποκτά περιεχόμενο η έννοια « λαϊκής συμμετοχής» στην τοπική αυτοδιοίκηση, που έχει για προμετωπίδα του ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα απ’ μια παρόμοια διαδικασία; Εμείς που δεν είμαστε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουμε κανένα λόγο; Προφανώς δεν ισχυρίζομαι ότι τα κόμματα δεν έχουν το δικαίωμα να δίνουν το «χρίσμα» τους σε υποψήφιους δημάρχους. Όμως τα κόμματα της αριστεράς, πριν πάρουν τέτοιες αποφάσεις, δεν θα πρέπει πρώτα να απευθυνθούν και να συζητήσουν με το τι υπάρχει και τι κινείται γύρω τους στις τοπικές κοινωνίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ήταν η μοναδική περίπτωση, τότε θα αποτελούσε το παράδειγμα προς αποφυγή. Δυστυχώς όμως παρόμοια φαινόμενα συμβαίνουν και αλλού!

      Διαγραφή
  5. Άμα δεν έχεις εμπιστοσύνη στο κίνημα (σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται), τότε το μόνο που βλέπεις δίπλα σου ως «συμμάχους» είναι τα λαμόγια και οι τυχοδιώκτες που ψάχνουν στέγη. Αν σε ενδιαφέρουν πρώτα απ’ όλα να εκλογικά ποσοστά, τότε είναι προφανές ότι θα στραφείς προς τα κει. Τόσο απλό είναι το ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τίποτα δεν έχετε πάρει χαμπάρι;

    - ποίος ΣΥΡΙΖΑ και πράσινα άλλογα; Δεν έχετε πάρει το σχέδιο της Κουμουνδούρου για την μετεξέλιξή του σε
    ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ;

    Το συνέδριο δεν πήρε απόφαση για το όνομα. Το ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, παραμένει και είναι ένα καλό λογότυπο για να στεγαστούν όλα αυτά τα λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στη γειτονιά μου, βλέπω τα μέλη της ΚΟΕ να προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν, δηλαδή να αναβαθμίσουν τις διαδικασίες του κόμματος σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο και προσπαθούν να εισακούονται οι απόψεις των νέων μελών όσο και των "παλιών".
    Άλλους, πιο -κατά δήλωσή τους-ελευθεριακούς, παράγοντες, πρώην Πανελλαδικάριους και πρώην ΚΝίτες βλέπω να μην αφήνουν την Ο.Μ. μας να πάρουν ανάσα.
    Αν το κόμμα διαλύεται, δεν είναι επειδή μας φταίνε οι ΠΑΣΟΚοι, αλλά επειδή την έχουν δει δικτάτορες οι εξίσου βολεμένοι από το ΠΑΣΟΚ αριστεροί ή οι βαστάζοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ντομάτα ή γιαούρτι;23 Νοεμβρίου 2013 στις 12:46 π.μ.

      - Οι Κοετζήδες, δεν κάνουν πολιτική στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν τους τροχονόμους!

      - Το κόμμα δεν διαλύεται, ενσωματώνεται στο σύστημα πιο γρήγορα απ' ότι το ΠΑΣΟΚ το 81. Και η ΚΟΕ - από την θέση του τροχονόμου - διευκολύνει τις μετακινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

      - Στην δικιά μου την γειτονιά, έμαθα - γιατί δεν είμαι μέλος αλλά φίλος του ΣΥΡΙΖΑ - ότι οι Κοετζήδες στην ψηφοφορία που έγινε για αν θα υποστηρίξουν την δημοτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, την έκαναν πλαγίως από την ψηφοφορία (αποχή), στηρίζοντας πρακτικά την άποψη για δοθεί το χρίσμα στους ΠΑΣΟΚους. Αυτή είναι η "πολιτικοποίηση" της ΚΟΕ που σε αφήνει έκθαμβο;

      Διαγραφή
    2. Άσε τη βρώμα των επαγγελματιών που σου "μαθαίνουν" να πετάς λάσπη και μίλα συγκεκριμένα. Σε ποια γειτονιά αναφέρεσαι.

      ΥΓ.Βρωμάς καμαρίλα.

      Διαγραφή
  8. M'αυτά που κάνει η ΚΟΕ, τύφλα να χουν οι Κύρκοι κι η ΕΑΔΕ... Και όλο τα ρίχνουν στους μηχανισμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα πει τελικά τι συγκεκριμένα κακό κάνει και πού η ΚΟΕ για να μάθουμε κι εμείς οι ΚΟΕτζήδες και φιλοΚΟΕτζήδες;
    Γιατί αυτά τα υπονοούμενα του στυλ "έχω πολλά ράμματα για τη γούνα σου" δεν λένε κάτι παρά μόνο το όνομα αυτού που τα διακινεί:Κατίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το να ισχυρίζονται, καταφανώς ψέματα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν γνώριζαν, ισοδυναμεί με ομολογία πως το κομμα αυτό είναι ολότελα αποκομένο από τους εργαζόμενους.
    Τόσοι δημοσιογράφοι απλήρωτοι κλπ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γνώριζε;
    Η δικαιολογία είναι σαφώς χειρότερη από την πραγματικότητα.
    Γνώριζαν και παραγνώριζαν αλλά η μανία των δημοσίων σχέσεων με δημοσιογράφους για προσωπική προβολή, είναι για αυτούς πρώτης προτεραιότητας.
    Λασκαράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ