ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Οι παπάρες του Στάθη για την «χρυσή αυγή»…



( ένα σχόλιο στο κείμενο: OΡΚΣ ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΑ )

- Επιμένει η ταπεινότης μου: η Χρυσή Αυγή πέφτει στα ποσοστά της.
 Αόμματος: Δεν είναι κύρια θέμα «ποσοστών» αλλά «κοινωνικών ερεισμάτων» τα οποία ανεβαίνουν... 

- Μην ξεχνάτε ότι το εργάκι αυτό το έχουμε ξαναδεί στη γέννηση, τη διαδρομή και το σβήσιμο του ΛΑΟΣ.
Αόμματος: πρόκειται για εντελώς διαφορετικό έργο

- Ομως πλέον εκτός απ’ το να κραυγάζει, θα έπρεπε τώρα και να ομιλεί. Κι έτσι η επιτυχία της έγινε το πρόβλημά της.
Αμόρφωτος: Δεν γνωρίζει τίποτα για την «γλώσσα» της «χρυσής αυγής». Γνωρίζει μόνον να ομιλεί την «γλώσσα» που έμαθε κάποτε στο ΚΚΕ. Και ιδού τα αποτελέσματα:

- Αποκαλύπτεται πλέον ότι πρόκειται για ένα σχήμα «βοηθητικό». Βοηθητικό ποίου; Της δεξιάς. Οπως πάντα. Η ακροδεξιά είναι η εφεδρεία της δεξιάς. Το ερώτημα κάθε φορά είναι πότε η δεξιά χρειάζεται να αμολήσει τα ακροδεξιά σκυλιά εναντίον του «όχλου», των μαζών, ή πότε η δεξιά χρειάζεται να γραβατώσει τα ντόπερμαν και να τα κάνει πεκινουά στο σαλονάκι της εξουσίας. 
 Η θεωρία της «υποκίνησης»

- Θέλει να μετατρέψει τη φθορά που παρουσιάζει η ίδια σε φθορά της Αριστεράς, εμπλέκοντας με προβοκάτσιες τους ανθρώπους της σε σκυλοκαβγάδες. Μπλοκάροντας έτσι τις πολιτικές εξελίξεις σε μια αρένα ανωμαλίας χρήσιμης μόνον στο σύστημα.
και η συμπληρωματική θεωρία της «προβοκάτσιας»

Το μυαλό του Στάθη είναι μπλοκαρισμένο  και όχι οι πολιτικές εξελίξεις από την «χρυσή αυγή». Η «χρυσή αυγή» επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις και δυστυχώς η Αριστερά του Στάθη δεν μπορεί να τις παρακολουθήσει. Η αδυναμία του να κατανοήσει το τι είναι η «χρυσή αυγή» δεν είναι καινούργια. Αν έχει κάποιες ευθύνες η Αριστερά, αυτές δεν είναι, όπως ισχυρίζεται:  Ακόμα κι αυτός ο ιδιότυπος εμφύλιος, ενδοαριστερός, πόλεμος κυρίως με ευθύνη του ΚΚΕ, ανοίγει κερκόπορτες για να μπαίνουν οι Χρυσαυγίτες στις οικογένειες σήμερα, στα σωματεία αύριο. Τις κεκρόπορτες τις άνοιξε - έστρωσε μάλιστα και το χαλί - η πατριωτική Αριστερά  που στηρίζει, η οποία φαντασιώνεται ότι μπορεί θα ηγεμονεύσει  στην κοινωνία ως ισχυρή "εθνική δύναμη"...

5 σχόλια :

  1. Πολύ μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ , συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του , και του πολύ επιδραστικού Δραγασάκη .

    Άρα δεν σε ενοχλεί το ΚΚΕ γενικά , αλλά ότι προέρχεται από αυτό , όταν επιμένει σε μια αριστερή αντιιμπεριαλιστική γραμμή . Ο Δραγασάκης πχ είναι εντάξει , σωστά ? Το πρόβλημα είναι ο " εθνομπολσεβίκος " Λαφαζάνης . Καλά τα λέω ? Να τα δούμε αναλυτικά .

    Οι οικονομίστικες αντιλήψεις πάντα υποτιμούν τον φασισμό και τον ναζισμό , σαν " μακρύ χέρι του καπιταλισμού και της δεξιάς " , αρνούνται την ιδιοτυπία του σε πολική πρακτική και κοινωνική εκπροσώπηση .

    Γιατί όμως ρε σύντροφε τόσες προκαταλήψεις ? είναι όντως τόσο κακό το άρθρο ? Άλλες προβληματικές απόψεις περί φασισμού μέσα στην αριστερά , δεν υπάρχουν ? Και αυτό θα προσπαθήσω να το δω .

    Ο Στάθης ας πούμε , δεν τσαμπουνάει το " συνταγματικό τόξο " ( εδώ τουλάχιστον ) ιδέα που έχει ακυρώσει την ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να έχει μια αντιφασιστική πρακτική , όσο και ο οικονομισμός .

    Ο φασισμός και ο ναζισμός , τελικά , ΕΙΝΑΙ το μακρύ χέρι του καπιταλισμού . η ιδιοτυπία τους , δεν τον κάνει κάτι άλλο , κάτι ξένο από τον ταξικό και πολιτικό ανταγωνισμό . Δεν ισχύει η θεωρία της υποκίνησης , ισχύει όμως η διαδικασία ανοχής - σύγκλισης - ελπίδας στρογγυλέματος - ενίοτε και όντως στρογγυλέματος ( και στην Ιταλία το ανοιχτά νεοφασιστικό κόμμα , μπήκε στον μπερλουσκονισμό - δεν είναι κάτι που δεν γίνεται ποτέ )

    Όσον αφορά το ότι η αριστερά ... άνοιξε τον δρόμο στους ναζί , το έχεις πει πολλές φορές . Βέβαια εσύ μιλάς για αυτό που λες " πατριωτική αριστερά " .

    Aκούμε πολλές παραλλαγές των 2 άκρων μέσα στην αριστερά. Υπάρχουν ας πούμε φωνές που λένε ότι η αριστερά έπρεπε να έχει αποδεχτεί ένα κομμάτι ξενοφοβίας . Να μην ασχολείται με όλα όσα , με τον αυτάρεσκο οικονομισμό της άποψης αυτής , τα θεωρεί δευτερεύοντα , δήθεν αταξικό κλπ . Ότι ο σεξισμός δεν μας αφορά και διάφορα τέτοια .

    Άλλη άποψη , είναι η άποψη τύπου ΔΗΜΑΡ . Ότι ο ναζισμός προχωράει , επειδή η αριστερά δεν πετυχαίνει να χαράξει τον καπιταλιστικό προοδευτικό εκσυγχρονισμό . Επειδή δεν είναι με τον νεοφιλελευθερισμό και την κεντροαριστερά . Από εδώ και το " συνταγματικό τόξο " και οι κυβερνήσεις " εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας " εμπνευσμένες από την στρατηγική του Μπερλίνγκουερ .

    Μια τρίτη παραλλαγή της θεωρίας των 2 άκρων εντός αριστεράς , είναι αυτό που λες εσύ . Ότι φταίει η αριστερά αν αμφισβητεί την διάλυση της κρατικής κυριαρχίας . Την επιλογή του καπιταλισμού να βάζει πτυχές της κοινωνικής παραγωγής και αναπαραγωγής έξω από την πολιτική διαδικασία , σε υπερεθνικές δομές βαθέματος της καπιταλιστικής ανισομετρίας και θωράκισης της καπιταλιστικής εξουσίας .

    Οι 3 εκδοχές της θεωρίας των 2 άκρων μέσα στην αριστερά , επικοινωνούν . Οι ΔΗΜΑΡίτες πχ , δεν μπορώ να το πω για σένα αν τους μπει δίλημμα είναι με την ξενοφοβία , και από κοινού με τους δήθεν « αντικαπιταλιστές διεθνιστές » συμφωνούν με την ουδετεροποίηση ( και ακόμα χειρότερα την απόδοση θετικού πρόσημου ) στον ιμπεριαλισμό . Η οικονομίστικη - αντιιμπεριαλιστική αυτό το τελευταίο δεν το κάνει , ούτε σηκώνει αντιμεταναστευτικές σημαίες , αν και μπορεί να το υποτιμάει σαν μέτωπο .

    Μια γραμμή τύπου Στάθη και ας πούμε , αριστερού ρεύματος , για τον φασισμό , έχει αδυναμίες . Δεν διαχωρίζεται πάντα από την οικονομίστικη εκδοχή των 2 άκρων , σαν άποψη εντός αριστεράς . Από δω και η αγαπημένη τους θεωρία του " αποπροσανατολισμού " .

    Όμως δεν είναι με το " συνταγματικό τόξο " και δεν αναπαράγει με τους 2 από τους 3 τρόπους ( κοσμοπολίτικο κεντροαριστερό , κοσμοπολίτικο " αντικαπιταλιστικό ) την εντός αριστεράς θεωρία των 2 άκρων . Τελικά , στο καθοριστικό επίπεδο της πολιτικής γραμμής , είναι με μεγαλύτερη συνέπεια αντιφασιστική από τις άλλες 2 .

    Όταν μάλιστα δεν λέει " θα ξεφουσκώσει μην ασχολείστε , πρώτα θα ρίξουμε τον καπιταλισμό και μετά θα λυθεί από μόνο του , θα γίνει ΛΑΟΣ είναι σίγουρο " πάει να πει ότι είναι μια αντίληψη διατεθειμένη να υπερβεί παραδοσιακά όρια και αβελτηρίες .

    " κάποιος σύντροφος "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απίθανη αυτή η θεωρία του "κάποιου συντρόφου", ανακάλυψε και τον "κοσμοπολίτικο αντικαπιταλιστικό" τρόπο!!!!!
    Τι είναι αυτό; Ο αντικαπιταλισμός που δεν συμβαδίζει με τις εθνικοπατριωτικές συμμαχίες;
    Ας θυμηθούμε τον παλιότερο όρο των σταλινικών περί "αστικού κοσμοπολιτισμού" στις τάξεις του κομουνιστικού κινήματος. Τον είχε εισάγει το Γαλλικό ΚΚ για να τον χρησιμοποιήσει εναντίον του Τίτο και της πολιτικής ανοιχτών συνόρων που δεν συμβάδιζε με τη Σοβιετική Μητέρα (με τους πατέρες του Λομονόσοφ)
    Τώρα όσοι δεν κατάλαβαν τίποτα από την ιστορία του πόσο εύκολα το Αντιιμπεριλιστικό "Η Ελλάδα Ανήκει στους Έλληνες" του 1974-90 μετατράπηκε στο Φασιστικό "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" του 2000, εξακολουθούν να επινοούν όρους που διαστρέφουν τη σύγκρουση Κεφάλαιου- Εργασίας σε μία σύγκρουση "Ισχυρών" και "Αδύνατων" Εθνικών Κοινωνιών, Αμερικάνοι εναντίον Συρίας άρα ΟΛΗ η ΣΥΡΙΑ καλή και ΟΛΟΙ οι Αμερικάνοι κακοί, Γερμανοί εναντίον Ελλήνων, Έλληνες εναντίον Όλων με Αρχαία και Χριστιανισμό, και η Πατρίδα είναι το κοινό που έχει ο Στάθης με τον Κασιδιάρη, ο Φονιάς με το Θύμα αγκαλιά, ο Γραμματέας μαζί με τον Αλήτη, και η παρθένα με το σατανά.
    Άλλο ένα μάθημα της ιστορίας είναι ότι ο φασισμός προέκυψε ως "μετεξέλιξη" της επαναστατικής αριστεράς. Το πρόθεμα "Εθνικό" στο "Σοσιαλισμό" δεν είναι τυχαίο και δεν ήταν απλώς το μακρύ χέρι του καπιταλισμού και άλλα συνομωσιολογικά "κόλπα" των καπιταλιστών που τα οργάνωσαν σε γραφεία και ούτε οι τραπεζίτες καθοδηγούσαν τους φασίστες στην οικονομική τους πολιτική. Ο φασισμός έχει άξονα το Έθνος πάνω από τον Άνθρωπο, τον ανορθολογισμό του Έθνους που δεν είναι τίποτα, που είναι αυτό που γουστάρει όποιος το επικαλείται, αυτό που είπε ο Βενιζέλος το βράδυ των εκλογών του 2012, "Στεναχωρήσαμε το Λαό για να σώσουμε το Έθνος". όσο ο αντικαπιταλισμός δεν πλάθει όνειρα που να λυτρώνουν από το Έθνος, τα Σύνορα, το Κράτος και την Εξουσία δεν πρόκειται να ξεφύγει η ταξική πάλη από μια απλή οικονομική διαμάχη συμφερόντων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο αντικαπιταλιστικός κοσμοπολίτικος τρόπος έκφρασης της θεωρίας των 2 άκρων είναι εκείνη η αντικαπιταλιστική , και καλά , άποψη που λέει τα ίδια με την νεοφιλελευθερη κεντροαριστερά .

    αν και τέτοια μέρα , θα μπορούσες να έχεις ανοίξει την κουβέντα αλλιώς .

    το ότι συγκρίνεις τον σύντροφο Στάθη με τους ναζί τέτοια μέρα , σε χαρακτηρίζει σαν έναν αριστερό του ΔΟΛ και της athens voice .

    ο εθνικοσοσιαλισμός δεν είναι αριστερά , αν το λες αυτό καλοπροαίρετα , διάβασε , ψάξε , ρώτησε , μάθε , βγες στον δρόμο , σε χώρους εργασίας και γειτονιές .

    η αντίθεση αριστεράς - δεξιάς γίνεται πλέον κυρίαρχη , διαμεσολαβόντας όλες τις άλλες .

    ας ελπίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντισταθεί τις επόμενες μέρες , και δεν θα διεκδικήσει ρόλου συνταγματικού και δημοκρατικού τόξου .

    για άλλη μια φορά , θεωρία των 2 άκρων αδερφέ 10 : 05 , τέτοια μέρα ??

    πόση αντί συνομωσιολογικότητα να επιστρατεύσω για να πω ότι ο τύπος είναι ειλικρινής και όχι κάτι άλλο ?

    ας ελπίσουμε , η συνάντηση και ταυτόχρονη κλιμάκωση του εργατικού , του νεολαιίστικου και του αντιφασιστικού , να κρατήσει όλη την αριστερά έξω από την χαβούζα της συνέναισης . .

    ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

    " κάποιος σύντροφος "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Στάθης (Ευστάθιος) είναι ορθοτόμος της Αληθείας και Ταγός της Ορθοδοξίας. Λίγο σέβας δεν βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σύντροφοι, από Γκράμσι (ηθικο-πολιτική ηγεμονία σε περίοδο κρίσης των αστικών στρατηγικών), πώς πάμε;
    Από Πουλαντζά και εμπειρία της 3ης Διεθνούς στο Μεσοπόλεμο ("Φασισμος και Δικτατορία);
    Στάθηδες και Co δεν φημίζονταν ποτέ για την ροπή τους προς την θεωρία. Αλλά οι μεγάλοι "καθοδηγητές" περί την ηγεσία τι σκέφτονται; Σκέφτονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ