ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ο Ν. Μπογιόπουλος χέρι – χέρι με τους «νοικοκυραίους» του ΣΥΡΙΖΑ…


Το λαγωνικό του κινήματος
Ο Ν. Μπογιόπουλος προσπαθεί  και πάλι να προστατέψει το λαϊκό κίνημα από τους προβοκάτορες.  Συνδέει μάλιστα τα γεγονότα της Χαλκιδικής με το εμπρησμό της ΜΑΡΦΙΝ και καλεί σε ... επαγρύπνηση! Απολαύστε τον στον σημερινό ριζοσπάση:

16 σχόλια :

  1. Τα "λαγωνικά" είναι όπως και οι "νοικοκυραίοι". Δεν υπάρχουν δεξιά και αριστερά. Αυτό που μετράει, είναι βρουν "αφεντικό" το οποίο εξασφαλίζει την "επιβίωσή" τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω διαστρεβλώνεις το νόημά του. Το κείμενο του Καρτερού ήταν τρεις φορές χειρότερο (εκεί, το'χες πιάσει το νόημα). Στου Μπογιόπουλου δεν υπάρχει επίπληξη της αστυνομίας για παραμέληση καθηκόντων. Ο Μπογιόπουλος πιάνει το θέμα της "ηθικής αυτουργίας", όπως και όλος ο "Ρ".Και επ'ουδενί δεν υπάρχει συσχέτιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΙΝ από την "ηθική αυτουργία" υπάρχει το ζήτημα της "ηθικής" απέναντι στους αγωνιστές του μαζικού κινήματος.

      Ο Ν. Μπογιόπουλος,ως κάτοχος και της αντικειμενικής αλήθειας και της ηθικής του ΚΚΕ, γράφει:
      Η εξ αντικειμένου προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων στις Σκουριές της Χαλκιδικής...

      Εξάλλου, το ΚΚΕ κανένας δεν το κατηγόρησε - ούτε πρόκειται να το κατηγορήσει - για "ηθική αυτουργία". Το κόμμα του δεν έχει από τέτοιους κινδύνους.

      Επίσης, το μαζικό κίνημα δεν χρειάζεται προστάτες και καθοδηγητές έξω απ' αυτό. Έχει τους δικούς του τρόπους του να προφυλαχθεί και να προστατευθεί...

      Διαγραφή
  3. αυτο καταλαβες απο το αρθρο του Μπογιοπουλου?Μαλλον τοτε δεν καταλαβες οτι ο Μπογιο βαζει το ζητημα της "συλλογικης ηθικης ευθυνης"¨, οτι δηλαδη για καθε προβοκατορικη ενεργεια-και ηταν αυτη στις Σκουριες-η αστικη ταξη και οι μηχανισμοι της θα μπορουν να στοχοποιουν το εργατικο λαικο κινημα, φορεις, κομματα, οποιον γουσταρουν προκειμενου να κανουν την δουλεια του.Ξεκαθαρα λογια, που "κολας"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. - Τι θα πει "να στοχοποιήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα" ; Αυτό δεν κάνουν πάντα; Ξέρεις κανένα κίνημα που είναι ανταγωνιστικό με τις πολιτικές τους να μην το "στοχοποιούν";

      - Σε ποιούς θα το "στοχοποιήσουν"; Στους "νοικοκυραίους" ή στους "χρυσαβγήτες"; Θα πρέπει το το κίνημα είναι υποτακτικό και πηγαίνει με τα νερά τους, για να μην "στοχοποιηθεί"; Μα και το ΚΚΕ μόλις λίγο κουνηθεί, δεν "στοχοποιείται";

      - Τι άλλη λύση υπάρχει; Να περιμένει ο κόσμος πότε θα γίνουν εκλογές για να ψηφίσει ΚΚΕ, το οποίο θα του λύσει τα προβλήματά του με την επιφότηση του Στάλιν και τον "κεντρικό σχεδιασμό" της οικονομίας;

      - Εδώ ο κόσμος βράζει και το ΚΚΕ (και οι διάφοροι ιδεολογικοί και πολιτικοί συνοδοιπόροι) του λένε να κάτσει φρόνημα, αφού οι ίδιοι δεν έχουν κανένα τρόπο για να δώσουν πολιτική διέξοδο στην κοινωνική αγανάκτιση.

      - Το ΚΚΕ έχει πολύ περισσότερα να φοβιθεί από γεγονότα σαν αυτές στις σκουρίες απ' ότι ο κόσμος γιατί καταγράφεται η διάσταση της πολιτικής του από το λαϊκό αίσθημα και περιθωριοποιείται ακόμα περισσότερο. Γιαυτό και τα αντιμάχεται με τόση σφοδρότητα.

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Μπογιόπουλος , ΚΚΕ , κνιτες , νομιμότητα ,στοχοποίηση , ΣΥΡΙΖΑ ,προβοκάτορες ... αδιέξοδα - φτώχεια - αντίσταση - αξιοπρέπεια ... καληνύχτα σύντροφοι ...

      Διαγραφή
    2. Επαγρύπνηση σύντροφε, επαπαγρύπνηση!

      Διαγραφή
  5. Εντωμεταξύ από πότε μια πράξη σαμποτάζ είναι "εξ' αντικειμένου προβοκατόρικη δράση"; Αυτό δυστυχώς δεν εξηγείται από κανέναν. Αξιωματικά η πράξη αποδίδεται σε προβοκάτορες. Το γεγονός ότι το σαμποτάζ είναι μια πράξη που παραδοσιακά ανήκει στην φαρέτρα των υποτελών τάξεων, - και ναι, ακόμα και του εργατικού κινήματος!- αποσιωπάται. Η πράξη μπορεί να έχει θεμιτά αποτελέσματα μπορεί και όχι. Αλλά αυτό είναι ένα πρακτικό ζήτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί αξιωματικά. Άμα προσθέσουμε και το γεγονός ότι η φιγούρα του "κουκουλοφόρου" - που δεν αποσκοπεί φυσικά στο να περιγράψει κάποιο συγκεκριμένο υποκείμενο αλλά να ταξινομήσει - χρησιμοποείται άκριτα από διάφορους αριστερούς, μας δείχνει το πόσο υποταγμένοι στην πράξη είναι ΚΚΕ και σία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To κκε,το κόμμα που έχει εντρηφύσει όσο κανένας στην προβοκατολογία,είναι λογικό να φέρεται με τον τρόπο αυτόν σε κινήσεις που ξεφεύγουν απο τα στενά του 'όρια'.Απο τους 300 προβοκάτορες του Πολυτεχνείου(για να μην πάμε πιό πίσω)μέχρι τον Δεκέβρη του 08,την Κερατέα και τώρα τις Σκουριές,κάνει ότι γνωρίζει να κάνει καλά.Να συκοφαντεί και να λασπολογεί κάθε κίνημα.Το κόμμα που μέσα απο τις γραμμές του θέριεψαν και έδρασαν οι μεγαλύτεροι πράκτορες και προβοκάτορες,είναι γελοίο να κατηγορεί άλλους.Όσο για τον τηλεμαιντανό Μπογιόπουλο,που συναγωνίζεται τον άλλο αστέρα του κκε Κανέλλη σε εμφανίσεις και χάδια απο τους αστούς,απλά πρόκειται για έναν ακόμα υπερτιμημένο ψευταρά απο τους πολλούς έμμισθους που διαθέτει ο περισσός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφου μπορεί να ειναι "βοηθητικές" τετοιες ενέργειες γιατι δεν τις υιοθετείτε και εσεις ..Τι σας εμποδίζει ,αν
    ειναι για το καλο του κινήματος..προχωρήστε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά, ΕΟΣ, με την αδυναμία σου να εντοπίσεις το κύριο και το δευτερεύον, πολλώ δε μάλλον να σκαρφιστείς "επικοινωνία" Μπογιόπουλου-Αρ.Ρεύματος (σε έπεισαν οι κρατικοδίαιτοι του ΑΡ;) μου θυμίζεις τον τροτσκιστή (του Συριζα) της γειτονιάς μου που πιάνεται από το παραμικρό που θα πει κάποιος, θα τον βγάλει "σταλινικό", "ρεφορμιστή", και άλλες λέξεις που συχνά αυτός που τις είπε δεν ξέρει καν τι σημαίνουν.Έχει στήσει καραούλι και περιμένει. Τσαντίζεται, τραβάει τα μαλλιά του, μονολογεί ενώ ο άλλος στη συνέλευση τοποθετείται.
    Αξιοθρήνητες καταστάσεις.
    ΥΓ.Όπως καταλαβαίνεις ο τροτσκιστής αυτός ανήκει σε συνιστώσα-δορυφόρο του ΑΡ. Τη "λογική" του αντιγράφεις.Κατάντια, φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι κουκουλες ρε παιδια,σε τι ακριβως βοηθανε?Να μη στοχοποιηθουνε οι επαναστατες καταδρομεις?Παντως καταφεραν να στοχοποιηθουν πρωτεργατες του κινηματος και να γινονται συλληβδην προσαγωγες τους,σαν υπαιτιοι εμπρησμου και δολιοφθορων.Μιλαμε για πληρη καταλυση του δυναμικου του Μπομπολα.Τα εργαλεια δεν τα καις ουτε τα καταστρεφεις.Διεκδικεις να τα παρεις στα χερια σου,γιατι στο τελος ,δεν ειναι παρα μονο λαικη περιουσια. Τις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα "εργαλεία" ta πήραν και στην ΒΙΟΜΕ και το ΚΚΕ (και όχι μόνο) τους καταδίκασε. Στην χαλυβουργική δεν είδαμε να βάζει κανένα παρόμοιο αίτημα το ΠΑΜΕ...

      Διαγραφή
  10. Στη ΒΙΟΜΕ γίνεται μια προσπάθεια αυτοδιαχείρησης απο τους ίδιους τους εργαζόμενους.Ε,αυτήν την προσπάθεια έσπευσε το κώμα του λαού να την συκοφαντήσει και λασπολογήσει.Βέβαια η ΒΙΟΜΕ δεν είναι Χαλυβουργία και Σιφωνιός για να υποδέχονται τους ναζί κασιδιάρηδες με ανοιχτές αγκάλες.Ότι και να κάνει πιά το ιερατείο του περισσού,δεν προξενεί εντύπωση.Έχουν πέσει και συνεχίζουν να πέφτουν τόσο χαμηλά που έχουν χάσει αυγά και πασχάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ