ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

οι Γκαιμπελικές μέθοδοι του ΚΚΕ και τα βουλωμένα αυτιά της Κουμουνδούρου...

κάποτε αυτή την θέση στο ΚΚΕ
κατείχε ο Ν. Κοτζιάς...
Η  Κουμουνδούρου για να μην χαλάσει μερικών άλλων που θέλουν να οικοδομήσουν συμμαχίες με τα ιερατεία του Περισσού κάνει τα στραβά μάτια στις φασιστικού τύπου επιθέσεις του ΚΚΕ απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και αποφεύγει να απαντήσει. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής η iskra αποτελεί την ομπρέλα έκφρασης από πρώην και νυν κουκουέδες  που συμπορεύονται με τις ιδεολογικές και πολιτικές συντεταγμένες του ΚΚΕ του προηγούμενου αιώνα. Εκεί έχει ασυλία ο Μπογιόπουλος και άλλοι πρώην κουκουέδες, οι οποίοι ότι και να γράψουν θα δημοσιευθεί χωρίς καμία λογοκρισία. Πρόσφατα λοιπόν η iskra, επειδή δεν είχε η ίδια το θάρρος να το κάνει, μας κατήγγειλε δια γραφίδος του Μπογιόπουλου  ότι είμαστε προβοκάτορες. Ίσως γιατί είχε ενοχληθεί επειδή είχαμε αναφέρει για την κάλυψη που παρείχε στον κύριο Αμυρά, δημοσιεύοντας στις στήλες της ότι είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθήνας και όχι μόνο...

Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι καλύτερο από την συντακτική επιτροπή της iskra, αφού είναι γνωστή η στάση της απέναντι στο ΚΚΕ. Εκεί δεν έχει θέση όχι μόνον  οποιαδήποτε ουσιαστική κριτική στο ΚΚΕ,  αλλά απουσιάζει ακόμα και η στοιχειώδης  πληροφόρηση για τις συκοφαντικές επιθέσεις του ΚΚΕ απέναντι σε άλλες αριστερές δυνάμεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν παίρνει καθαρή θέση ακόμα και όταν δικοί της άνθρωποι υφίστανται τέτοιες επιθέσεις, όπως ο Ν. Χουντής!  Είναι χαρακτηριστικός ο τίτλος (Ο.Ν. ΧΟΥΝΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ) με τον οποίο παρουσιάζει  σαν να πρόκειται για προσωπικό θέμα του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή  η γκεμπελική επίθεση  ενάντια εναντίον από το ΚΚΕ από τον ριζοσπάστη.
Δυστυχώς όμως, το πρόβλημα δεν είναι με την iskra.  Aυτή την στάση ακολουθούν σε μεγάλο βαθμό και τα άλλα ενημερωτικά μέσα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Κάτω λοιπόν απ' αυτό το κλίμα θάφτηκαν στην κυριολεξία αυτά τα γεγονότα. Τα καθοδηγητικά όργανα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον εξέδωσαν κάποια ανακοίνωση για να τον στηρίξουν, αλλά ούτε τα δημοσιογραφικά ενημερωτικά μέσα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσαν καν την  ανακοίνωση που εξαναγκάστηκε να βγάλει ο ίδιος για να υπερασπίσει τον εαυτό του!  

Περισσότερα για την ανακοίνωση του Ν. Χουντή εδώ:
 



3 σχόλια :

  1. απαντηση στους φιλους του ζευγους Αρσενη-Κατσελη και λοιπων πασοκοσυνδικαλισταραδων:
    http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=10/7/2012&id=14117&pageNo=12&direction=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, το δημοσίευμα του 'Ρ' επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του Ν. Χουντή!

      Διαγραφή
  2. Απο τον Ριζοσπάστη (10/07/2012) απάντηση στον Ν. Χουντή:
    Γιατί διαμαρτύρεται;
    Χτες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής με ανακοίνωση που εξέδωσε καταγγέλλει το ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη» για «συκοφαντική επίθεση στο πρόσωπό του και στον ΣΥΡΙΖΑ». Επικαλείται δημοσίευμα του «Ρ» την Παρασκευή 6/7, σχετικά με ευρωενωσιακή έκθεση - προπομπό της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, όπου αναφέρεται επί λέξει: «Υπέρ της πρότασης για απόρριψη της έκθεσης σχετικά με τη "δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού χώρου", ψήφισε χτες το ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο, σε αντίθεση με τα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ., που καταψήφισαν την απόρριψη της αντιδραστικής έκθεσης».
    Προσπερνάμε τις έωλες κατηγορίες σε βάρος του ΚΚΕ και του «Ρ», που την πολιτική τους αντιπαράθεση ουδέποτε στήριξαν σε ψέματα και συκοφαντίες. Αφήνουμε επίσης κατά μέρος τα αποκυήματα της φαντασίας του ότι έκανε παρέμβαση στο ΚΚΕ (!) και διορθώθηκε η ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος. Στο διά ταύτα: Ο Ν. Χουντής ισχυρίζεται ότι ο «Ρ» ψεύδεται και ότι ο ίδιος ψήφισε κατά της έκθεσης.
    Ζήτημα πρώτο: Η έκθεση καθαυτή δεν μπήκε σε ψηφοφορία. Αρα οφείλει ο ίδιος να εξηγήσει σε ποια ψηφοφορία αναφέρεται η «επεξήγηση ψήφου» κατά της έκθεσης, την οποία διανέμει μαζί με τη χτεσινή του ανακοίνωση. Αυτό που τέθηκε σε ψηφοφορία ήταν μια τροπολογία, που ζητούσε την απόρριψη της έκθεσης. Η τροπολογία (νούμερο 92) συζητήθηκε πρώτη, καθώς αν υπερψηφιζόταν δεν συνέτρεχε λόγος περαιτέρω συζήτησης. Συνεπώς, όποιος ήθελε να καταψηφίσει την Εκθεση και τη θέση του Συμβουλίου της ΕΕ, έπρεπε να υπερψηφίσει την τροπολογία. Οπως σαφώς προκύπτει απ' τα πρακτικά του Ευρωκοινοβουλίου, το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ της τροπολογίας, υπέρ δηλαδή του να αποσυρθεί η έκθεση. Αντίθετα, ο Χουντής και οι άλλοι καταψήφισαν την τροπολογία, ψήφισαν δηλαδή υπέρ του να συζητηθεί η έκθεση. Αυτό κατέγραψε ο «Ριζοσπάστης» στο ρεπορτάζ του και είναι πέρα για πέρα αληθές. Αν η πραγματικότητα δεν βολεύει τον Χουντή, ας τα βάλει μαζί της, όχι με τον «Ριζοσπάστη» και το ΚΚΕ.
    Ζήτημα δεύτερο: Προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι κάπως αργά θυμήθηκε ο Ν. Χουντής να διαψεύσει τον «Ρ». Η σκοπιμότητα αυτής της καθυστερημένης «διάψευσης», προκύπτει απ' την ίδια του τη δήλωση, όπου αναφέρει: «Είναι απαράδεκτο, τις ημέρες που γίνονται οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, που κύρια αιχμή έχουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση έχει αναλάβει το κύριο βάρος να απαντήσει στις πολιτικές εκποίησης της Ελλάδας, ΚΚΕ και Ριζοσπάστης να συκοφαντούν το ΣΥΡΙΖΑ, και να με εμφανίζουν να έχω ψηφίσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέρ της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων. Γεγονός που ασφαλώς δημιουργεί σύγχυση στον κόσμο για την ειλικρίνεια των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ».
    Σε κανέναν δεν αρέσει να ξεσκεπάζεται η διγλωσσία και η υποκρισία του. Αλλά το να βγαίνει στα κεραμίδια ο Ν. Χουντής και να προσάπτει βαριές κατηγορίες στο ΚΚΕ και στον «Ρ» επειδή κατέγραψαν την πραγματικότητα, πάει πολύ. Επιβεβαιώνεται πάντως ότι εκτός από δύο γλώσσες, διαθέτουν και κάμποσα καντάρια θράσους.

    Β.
    http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=10/7/2012&id=14117&pageNo=12&direction=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ