ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Φώτη βάστα γερά!

 Ο νυν και ο ...επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Η Αριστερά θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην προοδευτική παράταξη και να μην αφήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο να διαλύσει το ιστορικό κόμμα του Αντρέα στέλνοντας τους ψηφοφόρους του στην αγκαλιά της κεντροδεξιάς. Υπάρχει όμως ελπίδα να μην συμβεί αυτό. Όπως έχει εξηγήσει και ο Ηλίας Νικολακόπουλος, στις τελευταίες εκλογές η μεγαλύτερη συσπείρωση των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ καταγράφεται στην ΔΗΜΑΡ. Τα εκλογικά δεδομένα δείχνουν πως ο πραγματικός νέος Αντρέας Παπανδρέου δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας αλλά ο Φώτης Κουβέλης.

Παραπλανούν τον λαό και σπέρνουν αυταπάτες αυτοί που μιλάνε σήμερα για κυβέρνηση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ. Η Αριστερά δεν θα πρέπει να κλείνει να μάτια της μπροστά στις ανακατατάξεις που έχουν συντελεστεί στο εκλογικό σώμα: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, στην ΔΗΜΑΡ και έχει πρόεδρο του τον Φώτη Κουβέλη. Με αυτό το ΠΑΣΟΚ υπάρχει κάποια ελπίδα να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές για σχηματισμό κυβέρνησης και όχι με το ΚΚΕ.

Πρώτα απ' όλα όμως δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι μόνη ρεαλιστική πρόταση για να κυβερνήσει η Αριστερά στον τόπο μας – αλλά και να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας -  είναι να κατακτήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ. Να βγούμε με θάρρος μπροστά και να διαλαλούμε στην προεκλογική περίοδο ότι πρώτος στόχος είναι η κατάκτηση της αυτοδυναμίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα περί ενότητας της Αριστεράς είναι νόθες λύσεις που διευκολύνουν το “μαύρο μέτωπο” να παραμείνει στην εξουσία, πράγμα το οποίο επιδιώκει συνειδητά πλέον και το ΚΚΕ.

Την προοπτική της αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κουτσουρέψει και ένα ετερόκλητο σύνολο αριστερών δυνάμεων από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ως τις παρυφές του ΚΚΕ, το οποίο προσπάθησε ανεπιτυχώς να συγκροτήσει το “κόμμα της δραχμής”. Με αυτό το μέτωπο των αντισυριζικών δυνάμεων συμπορεύεται και ένα μέρος των δυνάμεων του ΜΑΑ και του ΣΥΝασπισμού. Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για πρώην κουκουέδες, οι οποίο ποτέ δεν αποκόπηκαν πραγματικά από το ΚΚΕ και λαθροβιώνουν πολιτικά με τις φαντασιώσεις τους πως ο Περισσός είναι δυνατόν να αλλάξει γραμμή. Είναι τυχαίο άραγε ότι οι οπαδοί του “κόμματος της δραχμής” μπροστά στην εκλογική μάχη ήλπιζαν ότι το ΚΚΕ θα συντρίψει τον ΣΥΡΙΖΑ και μετά τις εκλογές, όταν τους ξίνισε το αποτέλεσμα, έκαναν προσευχές και τάματα στον Λένιν για να γίνει ο Φώτης Κουβέλης ο “νέος Τσιριμώκος” της Αριστεράς;

Ευτυχώς, ο κόσμος της Αριστεράς είναι πιο μπροστά από τις ηγεσίες της. Και αυτές οι μίζερες πολιτικές στις επόμενες εκλογές θα καταδικαστούν. Δεν χρειάζονται οι δημοσκοπήσεις για να αντιληφθούμε ότι το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δουν τους ψηφοφόρους τους να τους εγκαταλείπουν και να στρατεύονται σήμερα - όπως κάθε πραγματικός αριστερός, - στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ στην μάχη για την εξουσία!

14 σχόλια :

  1. Καλά, το άρθρο από ουσία μηδεν!

    1. Η ΕΕ η ίδια βγαίνει και λέει καθαρά πως "ή στο ευρώ και με μνημόνιο, ή καταργείτε το μνημόνιο, αλλά βγαίνετε εκτός ευρώ"!

    Συνεπώς, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει καθαρά και να συμβάλλει στην προετοιμασία του λαού για την επόμενη μέρα χωρίς ευρώ.

    2. Εάν ΔΕΝ το κάνει αυτό, ε, τότε θα υποχωρεί συνεχώς στις προσταγές της ΕΕ την οποία θεωρεί αφελώς πως μπορεί να γίνει "ΕΕ των λαών". Κα ιως κυβέρνηση θα ξεφτιλίσει την Αριστερά εάν συνεχίσει τις υποχωρήσεις του! Ειδαμε άλλωστε το ΑΚΕΛ, το ΚΚ Γαλλίας κλπ.....

    Συνεπώς, ΝΑΙ στη στήριξη/ανοχή μιας ενδεχόμενης αριστερής κυβέρνησης από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά χωρίς να συμμετέχουμε σε αυτήν για να την πιέζουμε διαρκώς σε φιλολαϊκές κατευθύνσεις. Και φυσικά πάνω απ'ολα ΝΑΙ στην προετοιμασία του λαού για τις εξελίξεις που έρχονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεκόλα,
      και πάψε να παπαγαλίζεις την γραμμή!

      Επίσης, πάψε να παπαγαλίζεις και τον Αλαβάνο για την "προετοιμασία του λαού για την επόμενη μέρα χωρίς ευρώ"

      Ο κόσμος δεν είναι άσχετος και ξέρει πολύ καλύτερα ποιά είναι τα πρόβλήματα.Ξέρει να αυτοοργανώνεται και να παίρνει πρωτοβουλίες.

      Μια βόλτα από τις ανοικτές συνελεύσεις που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτόν το καιρό, θα ήταν αρκετά διδακτική για το που βρίσκεται και πως σκέφτεται ο κόσμος και πόσο πίσω είναι τα στελέχη που προσπαθούν να "μεταφέρουν" την γραμμή...

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει λαός στον πλανήτη έτοιμος για υπερπληθωρισμό και μαύρη αγορά; Εξαθλίωση των ηλικιωμένων; Εγκλιματικότητα και ανασφάλεια; Μαζική μετανάστευση; Κατάρευση του συστήματος υγείας και του μέσου όρου ζωής; Κι αν υπάρχει, σίγουρα δεν είναι ο ελληνικός.
      Και μιά ερωτησούλα: με τι επιτόκιο θα δανείζεται τότε η Ελλάδα απο τους τοκογλύφους;
      Ολα αυτά συνέβησαν σε εκατομμύρια ανθρώπων όταν κατέρευσε το οικονομικό σύστημα της ΕΣΣΔ. Τα είπαν αυτά στις πλατείες; Δεν νομίζω Τάκη

      Διαγραφή
  2. https://p.twimg.com/AtFzaa_CQAAcgjj.jpg

    η εκκλησία τρομοκρατήθηκε από την άνοδο σύριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν βγούμε από το ευρώ και την ΕΕ με αριστερή κυβέρνηση (παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ τα μασάει σοσιαλδημοκρατικά διαρκώς) ξέχασες να πεις απο πάνω ανώνυμε πως θα συμβούν επίσης τα εξής:

    - Θα βρέχει ακρίδες σε όλη τη χώρα
    - Θα γίνει σεισμός και η Ελλάδα θα αποκοπεί απ΄οτην Ευρώπη και θα προσαράξει στην Αφρική (χμ Ουγκάντα θα γίνουμε δλδ)
    - Τα κτήρια θα αυτοαναφλέγονται και οι πόλεις θα σωριαστούν σε ερείπια
    - Οι κάτοικοι αυτής της χώρας θα γίνουν στείροι ξαφνικά, με καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον της...φυλής!

    Γιατί δεν τα λέμε αυτά στον κόσμο; Ε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς η ερώτησή σου έχει εύκολη απάντηση. Μετανάστες έχουμε.Ρώτα τους αλβανούς, τους βούλγαρους, τους ουκρανούς,τους γεωργιανούς, τους σέρβους, πώς άλλαξε η ζωή τους όταν βούλιαξε το νόμισμά τους απ'τη μιά μέρα στην άλλη. Πώς γέμισαν οι οίκοι ανοχής με ρωσίδες; Λες να το κάνουν για την εμπειρία;
      Εκτός κι αν πιστεύεις οτι αυτά δεν θα συμβούν σ'εμάς, διότι εμείς είμαστε...καλίτεροι! Ρώτα τους και θα σου πούν και γι αυτό. Ο ναρκισισμός συνήθως συνδιάζεται με άρνηση.

      Διαγραφή
  4. ναι ρε φωτη βαστα γερα για να ξαναενωθει το πασοκ του συριζα με το πασοκ τησ δημαρ ...και μετα ξυπνησαμε με μια ελια στο μπρατσο και ενα σιλβιο στο μετωπο.
    καλα πας εος τουγρου στην κατηφορα.

    δημητρης λαρισα (μελος ανταρσυα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. - Τι σε πείραξε να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο Κουβέλης;

      - Μήπως διεκδικεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ την θέση της ΔΗΜΑΡ;

      Διαγραφή
  5. Πολύ σωστό το άρθρο. Περιγράφει την κατάσταση έτσι ακριβώς όπως έχει. Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην προετοιμαζετε αλλο τον λαο! Φτανει! Εφιαλτικο αυτο που ζουμε σημερα! Το Κ στην ελλαδα ειναι η συμφηση του μπρεζνιεφισμου της δεκαετιας του 70-80 με την συνδικαλιστικη φοιτιτικη μαγκια του 80-90. Οδηγουμαστε σε μια μετωπικη συγκρουση και αρνειστε να παιξετε το ρολο του Κ! Και οχι μονο αυτο αλλα χτυπατε... χτυπατε... χτυπατε! Εσεις νονιζετε οτι εχει μεγαλη σημασια ποιος θα χρεωθει την ηττα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή τώρα πια, πάλι ένα είναι το Κόμμα και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ;;;

    Φίλοι τής ΕΟΣ δεν έχετε μυρωδιά από το τι συμβαίνει! Μπείτε στην Αυτόνομη Παρέμβαση να διαβάσετε μια συγκροτημένη πολιτική θέση κι αφήστε τις καφενειακές αναρτήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσέχετε μην κόψετε τα χεράκια σας με τα σφυροδρεπανάκια που παίζετε, γιατί είναι και κάπως σκουριασμένα.

      Τα χρειαζόμαστε για να κολλήσετε καμιά αφίσα και να μοιράσετε καμιά προεκλογική μπροσούρα του ΣΥΡΙΖΑ, μπας και κάνετε τίποτα χρήσιμο...

      Διαγραφή
  8. ΔΙΟΡΘΩΣΗ:


    Όχι Αυτόνομη Παρέμβαση, ρε γμτ! Αριστερή Παρέμβαση!

    http://aristeri-paremvasi.weebly.com/2/post/2012/05/4.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ