ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!


Η Νέα δημοσκόπηση της VPRC

Γέλασε το χειλάκι μας μόλις πληροφορηθήκαμε ότι ο Αλέξης πρότεινε τον 81χρονο Γεράσιμο Αρσένη για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού. Το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό μας είναι πως και ο Ανδρέας Παπανδρέου στην θέση του Αλέξη κάτι παρόμοιο θα έκανε για να αναψοκοκκινίσει αυτόν που ανέλαβε να αποτελειώσει το δοξασμένο κόμμα του. Και επιβεβαιωθήκαμε όταν είδαμε στα βραδινά δελτία πόσο εξοργισμένοι ήταν ο Ευάγγελος, αλλά και ο άλλος ο τζιτζιφιόγκος ο Λοβέρδος από την απρόβλεπτη αυτή στάση του Αλέξη. Εκείνο που τους έκανε έξω φρενών ήταν η διαπίστωση πως ο μικρός άμα θέλει μπορεί να γίνει δέκα φορές πιο αλήτης απ' αυτούς. Τόσο, που ακόμα και η Παπαρήγα τρόμαξε και αναγκάστηκε να υπερασπιστεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία και να κατηγορήσει τον Αλέξη ότι ξεφτιλίζει τον θεσμό με μικροκομματικές σκοπιμότητες!

Αντίθετα με την στάση του Αλέξη, το πιο προβλέψιμο δεδομένο σε αυτή την ιστορία είναι ότι πίσω από την Παπαρήγα θα τρέχουν και όλοι οι Σαϊνιδες της Αριστεράς μπας και ρεφάρουν την χασούρα τους γιατί τις προηγούμενες μέρες είχαν ποντάρει όλες τις δραχμούλες τους στο ότι ο Φώτης θα ήταν σίγουρα ο "νέος Τσιριμώκος". Μια ματιά στο facebook αρκεί να διαπιστώσει κάνεις πως αυτή η αριστερά της μιζέριας και της δραχμής αναπαράγει τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα με τους πασόκους του Ευάγγελου και του Λοβέρδου, χωρίς καν ούτε να αλλάζει ένα κόμμα...

21 σχόλια :

  1. Δεν είναι τυχαίο τελικά το όνομα του μπλογκ, είσαι γεννημένος οπαδός... σταμάτησες να είσαι οπαδός Αλαβάνου και τώρα με την εκλογική εκτίναξη του σύριζα το γυρίζεις σε οπαδό Τσίπρα, ακόμα και σε τέτοιες τραγικές επιλογές. Μάλλον δεν θα ξανακούσουμε γκρίνια για το ότι ο Τσίπρας είναι "διπλοθεσίτης" στην αρχηγία του συν και του σύριζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα στηρίζουμε τον Τσίπρα γιατί αποφάσισε να εκπέσει από την "διπλοθεσία" του, και να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα, πράγμα που επιδιώκουμε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της ΕΟΣ:

      Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009
      Ποιοί είμαστε;

      Είμαστε ανένταχτοι αριστεροί που στρατευόμαστε στο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ. Κομματική ταυτότητα δεν έχουμε, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μέλη. Δεν είμαστε ενάντια στην οργανωτική ένταξη, όμως αρνούμαστε να συμμετέχουμε στις τοπικές ή θεματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν τηρούνται ούτε καν οι στοιχειώδεις δημοκρατικές αρχές που προστατεύει η αστική δημοκρατία για το απλό μέλος του τελευταίου συνδικάτου: Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και την αρχή της πλειοψηφίας για την λήψη των αποφάσεων. Είναι λοιπόν φανερό γιατί επιλέγουμε να παραμένουμε και να συμπεριφερόμαστε ως ΟΠΑΔΟΙ, με ότι και αν σημαίνει αυτό - μέχρι να συγκροτηθεί πολιτικά ως ενιαίος πολιτικός φορέας ο ΣΥΡΙΖΑ...

      Διαγραφή
  2. Αφού θα γίνει κόμμα τώρα, δεν υπάρχουν τέτοια ζητήματα.

    Το ενδεχόμενο να έχουν αποφασίσει να σκάσει η χρεωκοπία (ανεξέλεγκτη) στα χέρια της αριστεράς δε σας περνάει καθόλου από το μυαλό?

    Τώρα για τον Αρσένη τι να πω, κάτσε καλά γεράσιμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάψε να τρομοκρατείς τον κόσμο και να επαναλαμβάνεις τα ίδια επιχειρήματα με το "μαύρο μέτωπο"!

      1. Όλες οι χρεοκοπίες, ανεξέλεγκτες ή ελεγχόμενες γίνονται σε βάρος των εργαζομένων και των μισθωτών. Η διαφορά για τα λαϊκά στρώματα είναι ασήμαντη.

      2. Η κρατική εξουσία και υπόσταση, ο καπιταλισμός και τα συμφέροντα των αστών δεν κινδυνεύουν από τις χρεοκοπίες αλλά από επαναστάσεις, όπως έχει δείξει η ιστορία.

      Διαγραφή
    2. Για την "τάξη και την ασφάλεια" που εξασφαλίζει μια "συντεταγμένη χρεοκοπία" ενδιαφέρονται πρώτα απ' όλα το πολιτικό κατεστημένο, γιατί δεν θέλει αναταραχή και χάος. Ο ρόλος της Αριστεράς είναι άλλος, από το να προτείνει διαχειριστικές πολιτικές σαν αυτές που προτείνει ο Α. Αλαβάνος, ώστε να διατηρείται η ομαλότητα του πολιτικού συστήματος, είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι των αστών και του κράτους τους!

      Διαγραφή
  3. εκπαδευτικός έξω από το εξεταστικό17 Μαΐου 2012 στις 11:06 π.μ.

    Απ' το διαγωνισμό
    το μόνο πια που μένει
    είναι το αίμα στα χέρια
    του Αρσένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς να δεις!

      Έχουμε και μερικά μπουκαλάκια με αίμα από τον εμφύλιο!

      Τώρα είναι και η τελευταία μας ευκαιρία
      να βγάλουμε και τα κονσερβοκούτια που τα έχουμε κρύψει από τον εμφύλιο. Σε λίγο θα είναι άχρηστα γιατί θα έχουν διαλυθεί από την σκουριά που έχουν μαζέψει!

      Διαγραφή
  4. Αν δεν έχεις πάθει Αλτσχάιμερ έχεις πάθει πολιτικό κρετινισμό. θυμίζεις Πασόκους του 1981. Δεν έχεις σχέση με την Αριστερά. Από την Αριστερή Πτέρυγα της Πανελλαδικής στη Δεξιά Πτέρυγα της Βλακείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου αρέσει το ..
    "ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!"
    σε σχέση με το
    "Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα,.."
    ΑΛΛΑ και τα μαύρα μεσάνυχτα των ιδεολόγων και εκπαιδευτών των εμπρηστών περί κοινής δράσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για το ότι δεχτηκε για πρωθυπουργό τον Παπαδημο "ο μικρός που έγινε και αλήτης"δε βλέπω λέξη. Και μάλιστα ενω λίγες μερες πριν ο Παπαδημος με τη γνωστη επιστολή στα χερια εκβιαζε τα πραγματα παιζοντας ρολο ευρωτραπεζίτη που καιγεται από το τι θαγινει. Χθες επίσης πριν τον δεχτει ο Τσιπρας για υπ.Πρωθυουργό το ειχε παρει πανω του να πληρωσει το ΟΜΟΛΟΓΟ των 430 ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑς ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΟΥ αΓΓΛΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΆΞΗ.πΑΡ ΌΛΑ ΑΥΤΑ ο Τσιπρας -μάλλον για να τους αφησει ξερους-έκανε την έκπληξη και είπε πως δεν εχει προβλημα με τον Παπαδημο.Μενει να δουμε στην πραξη με τι άλλο δεν εχει προβλημα. Φιλε μου θα δεις οτι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτο που νομιζεις. Ο στοχος ειναι να γινει ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑ. κΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ το κανουμε βυσσιναδα όπως έλεγε στο twiter γνωστος Συριζαιος. Γιωργος Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είσαι ακριβής: Δεν δέχτηκε πρωθυπουργό τον Παπαδήμο, γιατί δεν υπήρχε καμία τέτοια πρόταση για να συμφωνεί μαζί της.

      Ο "μικρός που έγινε αλήτης" λοιπόν τον πρότεινε ο ίδιος!

      Τα 430 δεν τα έδωσε ο Παπαδήμος αλλά ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς, που τους βγάζεις λάδι!

      Διαγραφή
  7. Αγαπητέ Ανώνυμε 10.58
    Δεν κάνουν τέτοιες ερωτήσεις. Μπορεί να είναι η νο1 ερώτηση που έχουν όλοι στο μυαλό τους, αλλά κανείς δεν τολμάει να την κάνει δημόσια, διότι αμέσως παίρνει την απάντηση που πήρες.
    Αγαπητή εος
    Προεξοφλείς οτι θα χρεοκοπήσουμε. Αυτή είναι μνημονιακή σκέψη-προσπάθησε να μην την σκέφτεσαι.
    "1. Όλες οι χρεοκοπίες, ανεξέλεγκτες ή ελεγχόμενες γίνονται σε βάρος των εργαζομένων και των μισθωτών. Η διαφορά για τα λαϊκά στρώματα είναι ασήμαντη"
    Πώς το κρίνεις αυτό; Εχεις κάποια μελέτη που να το τεκμηριώνει; Ολοι οι αριστεροί οικονομολόγοι που ασχολήθηκαν λένε το αντίθετο! Βασικά είναι η μέρα με τη νύχτα. Λογική με τσιτάτα δεν υπάρχει.

    2." Η κρατική εξουσία και υπόσταση, ο καπιταλισμός και τα συμφέροντα των αστών δεν κινδυνεύουν από τις χρεοκοπίες αλλά από επαναστάσεις, όπως έχει δείξει η ιστορία."
    Φοβάμαι οτι η ιστορία έχει δείξει το ακριβώς αντίθετο. Μετά απο κάθε επανάσταση το πρώτο πράγμα που αποκαθίσταται, είναι η κρατική εξουσία και υπόσταση: Γαλλία,ΕΣΣΔ,Κίνα,Κούβα, Νικαράγουα κλπ. Αντίθετο παράδειγμα, λυπάμαι που σε στεναχωρώ, απλά δεν υπάρχει πουθενά.
    Οσο για τον καπιταλισμό και τα συμφέροντα των αστών, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της ελεύθερης μεταφοράς κεφαλαίων μάλλον δεν τρέμουν τις επαναστάσεις σου. Εκτος κι αν δεν έχουν λαπτοπ. Τότε την πάτησαν.
    Κατά συνέπεια η άτακτη χρεωκοπία θα πλήξει ανεξέλεγκτα τα λαϊκά στρώματα με τρόπο που καλά κάνεις και δεν θέλεις να φανταστείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Δεν προεξοφλούμε ότι θα χρεοκοπήσουμε! Αυτό το προεξοφλούν ότι νοιάζονται για την ελεγχόμενη χρεοκοπία.

      2. Δεν χρησιμοποιούμε λαπτοπ!

      3. Πρόσεχε μήπως την επόμενη φορά ψηφίσεις Καμμένο και χρυσή αυγή, γιατί αυτοί εγγυώνται ισχυρό κράτος , τάξη και ασφάλεια που είναι βασικές προϋποθέσεις για να υπάρχει "ελεγχόμενη" χρεοκοπία"

      Διαγραφή
    2. Αν κ δεν απαντάς έχει ενδιαφέρον το σημείο 3. Βλέπω τό'χεις πιάσει το θέμα. Εχεις δίκηο. Ακριβώς αυτές είναι οι προϋποθέσεις, μόνο που θα αναγκαστεί να τις εγγυηθεί ο Συριζα, θέλει δεν θέλει. Εχει ξαναγίνει στην ιστορία. Εδώ θα'μαστε συμπέθερε!

      Διαγραφή
  8. αλήθεια, απο ποια διαδικασία των μελων του ΣΥΝ με "καρτα μελους" περασε η προταση για τον Αρσενη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ο ΣΥΝ διαλύεται! Δεν το πήρες χαμπάρι;

      ΖΗΤΩ το νέο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ!

      Διαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. Η επιλογή αυτή του Αλέξη που δεν είχε κανένα πρακτικό νόημα αλλά μόνο επικοινωνιακούς στόχους, αλλάζει ριζικά τον ορίζοντα συμμαχιών. Και μιας και είπα "ριζικά" στόχο φαίνεται πως έχει επίσης να ξεραθεί η ...ΡΙΖΑ από το ΣΥΡΙΖΑ.
      Σύμφωνοι για την Αριστερά της μιζέριας, όμως προσοχή, το να έχεις άποψη και να τη λες χωρίς δισταγμούς είναι εντελώς σωστό. Και για το Φώτη, οι πληροφορίες λένε ότι τελευταία στιγμή μεταπείστηκε και μάλιστα όχι από ανθρώπους της ΔΗΜΑΡ...

      Διαγραφή
    2. Πράγματι, η συγκεκριμένη επιλογή του Αλέξη είναι μόνο επικοινωνιακούς στόχους. Και όταν είναι κάποιος στο "προεδρικό μέγαρο" μάλλον είναι αφέλεια να νομίζουμε ότι θα ενεργεί με "κινηματικές πρακτικές".

      Επίσης - απ' ότι είναι δημόσια γνωστό - μάλλον ο ΡΙΖΑ τα πάει καλύτερα με τον Αλέξη, από άλλες εποχές.

      Όσο για τον Φώτη, είναι προφανές ότι είναι σαφώς ο καλύτερος που υπάρχει στην ΔΗΜΑΡ. Αν ήταν άλλος στην θέση του, τώρα θα είχαμε κυβέρνηση και δεν θα πηγαίναμε σε εκλογές. Και αυτό θα πρέπει να του το αναγνωρίσουμε!

      Διαγραφή
    3. εγώ λέω (το έγραψα και αλλού) πως ο ρίζα του αλέξη σε σχέση με τον ρίζα του αλέκου δεν είναι καλύτερος... (μιλάω για τον ρίζα και όχι για τον συν ή για το σύριζα για να μη παρεξηγηθώ...)

      γενικά το απότομο μεγάλωμα της δεξαμενής και η στροφή ακόμα και της εος υπέρ αλέξη και παράλληλα τί καλός που είναι ο φώτης... με φοβίζει και λέω μήπως δεν είναι τπτ τυχαίο...

      για την πρόταση Αρσένη θα ακούσω τπτ πολιτικό ως απάντηση ή πλέον δεν ασχολούμαστε με πολιτική...;;;

      λες να είναι και ο αρσένης αντιμνημονιακός και να ξεμπερδεύσαμε;

      όσο για τον νέο μεγάλο σύριζα και τις γραμματείες και τις συνελεύσεις... θέλω την επόμενη φορά που θα γίνουν... μία από αυτές... να βγάλει απόφαση "από τα κάτω" πως τον Αρσένη δεν το θέλει... μέχρι τότε...

      Διαγραφή
  10. Ας τους αυτούς «της δραχμής και της μιζέριας» και συνέχισε να ζεις στην Ευρώπη του Μεγαλείου. Έλα τώρα που γυρίζει. Τόσες ελπίδες είχαμε εναποθέσει στον Γάλλο Γιωργάκη τώρα αυτός σας φτύνει κι έσεις κάνετε ότι ψιχαλίζει. Αλλάζει η Ευρώπη λέμε. Τη βλέπω την ανάπτυξη να αχνοφαίνεται στο βάθος αλλά θα ναι κινεζικού τύπου φοβάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ