ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Εκτός από την ΕΕ και το ΔΝΤ υπάρχουν και "αριστεροί" που ελπίζουν να σωθούν από νέους "Τσιριμώκους"!...


Η ιστοσελίδα του ΠΡΙΝ είχε χθες πρωτοσέλιδο μια ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Εμφανίστηκαν οι νέοι Τσιριμώκοι!", αποκαλύπτοντας τα αδιέξοδα μιας μερίδας της Αριστεράς που έχει στριμωχτεί από το εκλογικό αποτέλεσμα και έχει εναποθέσει όλες της τις ελπίδες στα λάθη των άλλων.

Δεν θα σταθούμε  στην αλαζονική εκφορά του λόγου ως εκπροσώπων της λαϊκής βούλησης που βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το εκλογικό αποτέλεσμα. Ούτε στην πολιτική των ίσων αποστάσεων από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, πολιτική την οποία απέρριψαν οι λαϊκές μάζες και οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους.

Θα τους συμβουλεύαμε να μην βιάζονται "σαν την χήρα στο κρεβάτι" και προβάλουν τις ενδόμυχες επιθυμίες τους ως πραγματικότητα, γιατί  η μικροψυχία τους εύκολα αποκαλύπτεται και κινδυνεύουν να γελοιοποιηθούν. Θα τους υπενθυμίσουμε επίσης ότι το "κόμμα της δραχμής" το οποίο προσπαθούν να συγκροτήσουν, ήδη έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση από την "χρυσή αυγή"...


Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012
Εμφανίστηκαν οι νέοι Τσιριμώκοι!

Σαν έτοιμοι από καιρό, ο αρχιτέκτονας της μνημονιακής πολιτικής κος Βενιζέλος και το αριστερό του δεκανίκι κος Κουβέλης ανέλαβαν να λύσουν το πρόβλημα της… ακυβερνησίας της χώρας, προτείνοντας «οικουμενική κυβέρνηση» που ουσιαστικά θα αναλάβει να συνεχίσει την πολιτική του Μνημονίου! Είτε για 2 χρόνια, είτε για 3 χρόνια, με διαφοροποιήσεις ή μη, κάποιοι προσπαθούν να αναστήσουν τα Μνημόνια που ο λαός έστειλε στο καλάθι των αχρήστων.
Μπροστά στη λαϊκή οργή που σάρωσε την πολιτική των δανειακών συμβάσεων, της Τρόικας και της ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν, νέες κυβερνήσεις Τσιριμώκων ετοιμάζονται από τους πρόθυμους του κεφαλαίου.

Οι «υπεύθυνες» δυνάμεις του τόπου δεν θέλουν να αφήσει τον λαό «ακυβέρνητο», προφασίζονται… Δεν είναι ακυβερνησία, είναι η απόφαση του λαού να ξεφορτωθεί την Τρόικα και τα κατοικίδιά της. Δεν θέλουν να κινδυνεύσει να βγει η χώρα από το ευρώ, λένε… Αυτό που τους φοβίζει είναι η απόφαση των εργαζόμενων να πάνε κόντρα στις «νουθεσίες» της Μέρκελ και του Τόμσεν, να πάψουν να φοβούνται το ΔΝΤ και την ΕΕ, να πάψουν να δέχονται τις ανθρωποθυσίες στο βωμό της «ευρωπαϊκής οικογένειας».
Γραφείο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

32 σχόλια :

  1. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το σχόλιο που κάνετε.Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα με την ανακοίνωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως φαίνεται και από τον τίτλο "Εμφανίστηκαν οι νέοι Τσιριμώκοι!", η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεωρεί ότι το πρόβλημα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αλλά ο Τσιριμώκος Κουβέλης.

      Όμως ο Κουβέλης έχει δηλώσει εδώ και μέρες ότι σε κυβέρνηση χωρίς την συμμετοχή του συριζα δεν θα συμμετείχε και αυτός. Θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι πιο επιφυλακτικοί και να περιμένουν αν θα αναθεωρήσει αυτή την δήλωσή του.

      Όμως για τους ΑΝΤΑΡΣΥΟΥΣ, όποιος δεν λέει έξω τώρα από το ευρώ, είναι προδότης, πράκτορας του εχθρού και με την μεριά του κεφάλαιου. Επομένως με αυτή την λογική είναι προφανές ότι οι εκπρόσωποι του κεφάλαιου δεν μπορεί παρά να τα βρουν μεταξύ τους. Γιαυτό και θεωρούν βέβαιο ότι ήδη την έχουν στημένη την δουλειά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ - ΚΟΥΒΕΛΗΣ.

      Επίσης, μια τέτοια στάση του Κουβέλη, τους ανοίγει χώρο για να αποκτήσουν ερείσματα πολιτικά στους ψηφοφόρους της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και θα ήθελαν πάρα πολύ να μπορούσαν να λένε τα ίδια και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μερικοί μάλιστα το κάνουν ήδη.

      Διαγραφή
  2. Φως φανάρι ότι μας κάνεις πλάκα οπαδέ.
    Ισως να μην κατάλαβες ότι το Τσιριμώκος πήγαινε στον Κουβέλη,ή μήπως δεν έπιασες αυτό που όλος ο κόσμος έχει καταλάβει ότι ΝΔ-ΜΠΑΤΣΟΚ και ΚΟΥΒΕΛΗΣ την είχαν στημένη τη δουλειά της συγκυβέρνησης και ότι αυτό αιφνιδίασε το ΣΥΡΙΖΑ? Εξου και η μετατόπιση του από βασικές προεκλογικές του θέσεις?

    Πολύ σωστή λοιπόν η τοποθέτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δε βλέπω που διαφωνείς,εκτός κι αν...

    υ.γ. Υπάρχει βέβαια και το άλλο ενδεχόμενο: να νόμισες ότι αναφερόταν στον ΘΑΛΗ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟ το βετεράνο ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ,κάτι που δεν μπορώ και να το αποκλείσω

    Το ότι δεν υποστήριζα ούτε υποστηρίζω ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάρτο όπως θέλεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Αν την είχαν στημένη την δουλειά ΝΔ-ΜΠΑΤΣΟΚ και ΚΟΥΒΕΛΗΣ, γιατί δεν κάνουν κυβέρνηση; Κώλωσαν από την ΑΝΤΑΡΥΑ μην τους κάνει ντα;

      2. Μήπως το ΚΚΕ είναι αυτό που τα έχει κάνει πλακάκια με το πολιτικό σύστημα; Δεν προσφέρει πολύ καλύτερες υπηρεσίες σήμερα στον αστισμό; Τα συντρόφια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί δεν λένε κουβέντα;

      Διαγραφή
  3. Ελα τωρα, οι υπερασπιστες της ΕΕ και του Ευρω ομιλουν για τον αστισμο του ΚΚΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε μάγκες ο Λαφαζάνης - Εξωτερικού (ΑΛΑΒΑΝΟΣ) τι κάνει;

    Γιατί δεν επιστρέφει στον ΣΥΡΙΖΑ;

    Τι περιμένει, εξελίξεις στον ΠΕΡΙΣΣΟ ή τον Χάγιο μήπως τον πάρει δόκιμο μέλος στον κόμμα που φτιάχνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια φορά κνίτης, πάντα κνίτης! Η θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΚΚΕ συνοπτικά περιγράφεται στο δημοσίευμα "Βρέθηκε ο Καρατζαφέρης της “αριστεράς”…"(http://mao.gr/2012/05/10/kouveliskaratzaferi/) με την παρακάτω φράση:
    Η ΔΗΜΑΡ έχει δεσμευτεί ότι δεν θα δώσει δημοκρατικό αριστερό άλλοθι στις πολιτικές του Μνημονίου και ότι δεν θα συνεργαστεί με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Όπως φαίνεται οι δεσμεύσεις της απέναντι στο κεφάλαιο είναι πολύ πιο δεσμευτικές από τις δεσμεύσεις της απέναντι στον ελληνικό λαό.

    Ποιοί και με ποιούς είναι δεσμευμένοι ( με άδολο έρωτα ή από υλικά συμφέροντα, δεν έχει και μεγάλη διαφορά) ας το κρίνει ο αναγνώστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμφωνούν στο διακύβευμα των εκλογών: «Το διακύβευμα είναι ευρώ ή δραχμή!»

      Διαγραφή
  7. «Καλούμε το λαό να διορθώσει την ψήφο του, αν θέλει να συγχρονιστεί με τις εξελίξεις», δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ζητώντας άμεση προσφυγή σε εκλογές...

    Ναι, ναι θα την διορθώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πόσο μ' αρέσει η ακυβερνησία... Πόσο γουστάρω να μην ψηφίζονται νομοσχέδια για εξαφανίσεις μισθών και πανεπιστημίων, πόσο γουστάρω που δεν μπορούν να εκταμιεύσουν τα φράγκα οι τραπεζίτες.
    Ρε παιδιά κάντε κάτι να παραταθεί η ακυβερνησία... Ακόμα και μετά τις επόμενες εκλογές
    Δείτε και τι ψηφίζουν οι Σκύθες Τοξότες της Αθηναϊκής Δημοκρατίας που φυλάνε τους 300 βουλευτές όταν έξω στην πλατεία τα πλήθη εξεγείρονται
    http://www.tovima.gr/afieromata/elections2012/article/?aid=457088

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ, Επιτέλους! Λέτε το ΚΟΜΜΑ να τους πάρει στις αγκάλες του;
    "Άνοιγμα Αλέκας υπό όρους στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ
    http://mao.gr/2012/05/11/aleka-antarsya/"
    Άντε να δούμε επιτέλους το σωστό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο να κάνει γερές αλυσίδες στο Σύνταγμα και να ορθώσει το ανάστημα της ΕΛΛΑΔΑΣ ενάντια στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το κείμενο είναι αναδημοσίευση της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ακόμα απαράδεκτη η αναφορά στη Χρυσή Αυγή που δεν τάσσεται καν υπερ της εξόδου από το ευρώ. Στο κόμμα του ευρώ είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από γνωρίζεις ότι η χρυσή ευαγή δεν είναι υπέρ της εξόδου από το ευρώ; Επειδή στο είπε η ανταρσυα ή επειδή το άκουσες από τους ίδιους τους χρυσαυγίτες;

      Διαγραφή
    2. Πάντως από τις αναρτήσεις στη σελίδα τους προκύπτει ότι είναι κατά της εξόδου από το ευρώ. Απλά οι υπέρμαχοι του ευρώ ξέμειναν(ξεμείνατε) από επιχειρήματα και άρχισαν(αρχίσατε) πάλι τους γκεμπελισμούς.

      xryshaygh.wordpress.com/2011/05/31/μια-απαντηση-σε-ένα-άρθρο-βημα-αντώνης/

      «1. Η Χρυσή Αυγή είναι κίνημα ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Επομένως παρά τις όποιες εθνικιστικές κορώνες δεν υιοθετεί την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ και την επιστροφή στην δραχμή, αλλά αντιθέτως μάχεται πρωτίστως για την πέραν της οικονομικής, πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, θεωρώντας, ότι ο απομονωτικός εθνικισμός κείται εκτός του λόγου, όχι μόνο της πολιτικής συγκυρίας, αλλά και της ιστορίας.»


      «Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΡΗΤΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»

      xryshaygh.wordpress.com/2012/04/23/η-αποδομηση-τησ-αντι-μνημονιακησ-ρητο/

      […]
      «Σύμφωνα με το πρώτο ζωτικό ψεύδος, ο αδύναμος έλληνας επαίτης μπορεί να επιβάλει την λύση της αρεσκείας του, εκβιάζοντας την ισχυρή Ευρώπη, ότι ο οικονομικός όλεθρός του θα την συμπαρασύρει στην ολική καταστροφή. Έτσι θεωρεί ότι μπορεί να απαιτεί την ολική διαγραφή του χρέους, απειλώντας (!) με στάση καταβολών των τοκοχρεολυσίων. Το σενάριο αυτό αποτελεί φαντασιακό παραλήρημα της Αριστεράς και κάποιων λεονταρήδων καθηγητών της οικονομίας με βρεφονηπιακή πολιτική σκέψη. Γιατί η ιστορία διδάσκει ότι ο επαίτης μπορεί μόνον να εκλιπαρεί και ποτέ να απαιτεί. Μια τέτοια κίνηση οδηγεί ολοταχώς στο κλείσιμο της στρόφιγγας παροχής ρευστότητας από την ΕΚΤ δηλαδή των 25δις ευρώ που χρειαζόμαστε ετησίως για το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου και των άλλων 100 δις που δια μέσου των τραπεζών, απόλυτα εξαρτημένων από την ΕΚΤ, διοχετεύονται στην καχεκτική οικονομία. Δηλαδή, είναι συνταγή οικονομικής καταστροφής, που προδικάζει την έξοδο από το ευρώ και την Ευρώπη και την επάνοδο στην δραχμή.»
      […]
      «Σύμφωνα με το τρίτο ζωτικό ψεύδος, η λύση για τον πένητα αλλά υπερήφανο ελληνικό λαό είναι η επιστροφή στην δραχμή. Η ομφαλοσκοπική και επαρχιωτική αυτή προοπτική του υπερήφανου βαλκάνιου πατριώτη που “απειλεί” την Ευρώπη με την αποχώρησή του από τις τάξεις της δεν είναι μόνον πολιτικός και πολιτιστικός αυτοχειριασμός, αλλά και οικονομική αυτοκτονία. Γιατί η κλεπτοκρατική πολιτική τάξη, με κύρια ευθύνη της αντιπατριωτικής Αριστεράς έχει για δεκαετίες τώρα εθίσει τον λαό στον οικονομικό παρασιτισμό και την υπερκατανάλωση, εκθεμελιώνοντας την παραγωγική βάση της πατρίδας, εκποιώντας και υποθηκεύοντας τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους και κυρίως αλλοτριώνοντας το πατριωτικό του φρόνημα. Με ποιο σθένος και χάριν ποίου οράματος και ιδανικού ο ελληνικός λαός θα υπομείνει σήμερα την πενία που προδικάζει η επιστροφή στην δραχμή;»
      […]

      Διαγραφή
  11. Θα δεχτεί η ευρωζώνη απειθαρχίες στο εσωτερικό της; Δύσκολο μου φαίνεται. Μπορεί ν'αντέξει την έξοδο της Ελλάδας; Δεν γνωρίζω. Μπορεί η Ελλάδα, με την τωρινή της παραγωγική βάση να βγεί απ'το ευρώ και να έχει μια σταθερή δραχμή; Όχι (Καταλαβαίνω οτι οι μεγάλοι οικονομολόγοι της Ανταρσυα διαφωνούν, αλλά δεν μου βγαίνουν τα νούμερα) Το ξέρω, πρέπει να σταματήσω να σκέφτομαι, αλλά δεν μπορώ. Λέτε να είμαι προδότης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά μη βιάζεσαι οπαδέ,κοντός ψαλμός που λένε.

    Κάτσε εσύ στο Κουβέλης=Τσιριμώκος λες και θάναι η πρώτη φορά ή ότι δεν ήταν αυτός ο λόγος ίδρυσης της Δ.Α.και εγώ θα περιμένω μέχρι το τέλος των διαβουλεύσεων.

    υ.γ. Στο φινάλε δεν είναι τόσο ντροπή ο χαρακτηρισμός Τσιριμώκος όσο το Νταλάρας.


    Ανώνυμος11 Μαΐου 2012 10:47 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Κουβέλης = Τσιρικώμος πάει πακέτο με το Παπαρήγα = επανάσταση, έξω από το ευρώ = αντικαπιταλισμός και άλλα φαιδρά παρόμοια...

      Διαγραφή
  13. Οπαδε,μπερδεμένο σε κόβω (Τσιριμώκος όχι Τσιρικώμος) αλλά συγχωρήμένος νάσαι.

    Ισως όλη αυτή η λιγούρα για το Φώτη να φέρνει τελικά ανακατοσούρα.Θεμιτή η αυτοκριτική εξίσωση αλλά οπαδέ δε σε υποχρέωσε κανείς να κοντράρεις το θλιβερό προσωνύμιο Τσιριμώκος που κατακτά με το σπαθί του ο Κουβέλης.

    Ανώνυμος11 Μαΐου 2012 1:24 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πολλους θα βολευε ο κουβελης να την εκανε την κουτσουκελα... γιατι φανταστειτε το αγγουρι των εκλογων για ανταρσυα και κκε; τι θα κανουν τις κρισιμες στιγμες; επισης βολευει και μεριδες του συριζα γιατι δεν θα τους βαλει μπροστα σε μια σκληρη αντιπαραθεση για την κυβερνηση. χοντραινουν τα πραγματα για ολη την αριστερα και οι πιο φοβισμενοι ειναι αυτοι που εμφανιζονται πιο καθαροι... Ο λαος πιεζει και δημιουργει γεγονοτα... η αριστερα θα ακολουθησει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ποιο αγγούρι των εκλογών μεγάλε?

    Αν ο κυρ Φώτης (Τσιριμώκος ή Τσιρικώμος) κάνει την κουτσουκέλα του θάχουμε εκλογές?

    Ανάποδα δε τα λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ξεκαθαρίζει το τοπίο ο Φώτης Κουβέλης με την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ.

    “Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συγκροτηθεί κυβέρνηση με τα χαρακτηριστικά που περιέγραψα που θα ήταν σε αρμονία με την λαϊκή βούληση και την διάταξη των συσχετισμών των κομμάτων” είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει: “Αν λοιπόν δεν υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα πάμε για εκλογές”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Κουβέλης την υποτιθέμενη(μιας και πάντα εκεί ήταν) κουτσουκέλα την έχει κάνει από καιρό,και δεν είναι άλλη από τον σεβασμό στο μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση.Το αν και πότε θα μπει στην δοτή μνημονιακή κυβέρνηση είναι θέμα τακτικής.Το πολιτικό θέμα είναι ότι συζητάει να μπει σε μνημονιακή κυβέρνηση.Επίσης ,μάλλον δεν το προσέξατε ,αλλά ο Τσίπρας είπε ότι "ψάχνουν αριστερό Καρατζαφέρη".Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμιδιά?

    Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι κόμμα της αριστεράς και αυτό δεν είναι άποψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,το έχω διαβάσει πολλές φορές από ΣΥΡΙΖΑ.Δεν έχει καθόλου στην πολιτική της πρακτική το μαζικό κίνημα(ούτε καν σε δεύτερη θέση),δεν έχει σαν βασικό της μοτίβο κάποια έννοια ανατροπής αλλά την υπευθυνότητα,δεν διεκδικεί κάποια έννοια σοσιαλισμού.Στην συγκυρία είναι με το μνημόνιο.Όλα αυτά είναι ο ορισμός του κεντρώου κόμματος.

    Τα σημαντικά στο σημείο το οποίο βρισκόμαστε είναι τα εξής:θα δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι καταγγελία του μνημονίου σημαίνει σκίσιμο στην πλατεία Συντάγματος?Ότι ενδεχόμενη αριστερή κυβέρνηση αν δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα της εντός ευρώ-ΕΕ θα αποδεσμευτεί?Ότι δεν θα διαχειριστεί απλά και κοινοβουλευτικά τον κρατικό μηχανισμό αλλά θα λογοδοτεί και σε επιτροπές εργαζομένων-κατοίκων -νεολαίας?Ότι θα πάμε σε απλή αναλογική και συντακτική Βουλή?

    Αν αυτά γίνουν από τον Τσίπρα,με τρόπο που να μην επιδέχεται ερμηνείας,και προφανώς όχι με κάποια ανακοίνωση της γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα την δει άνθρωπος,το μπαλάκι της ευθύνης πάει στο ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Εντελώς προσωπική άποψη ότι μπορούμε να δούμε την προοπτική κοινού κατεβάσματος της αριστεράς,με διαφορετικές καμπάνιες και κοινοβουλευτικές ομάδες σύμφωνες με την ψήφο του λαού και απλή αναλογική δηλ 0,34% η έδρα.

    Όσοι επιμένουν να διακινούν αηδίες ότι ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΧΑ λένε τα ίδια είναι απλά συνένοχοι του 7%.Οι θεωρίες περί "άκρων", "Βαϊμάρης", κλπ συνέβαλαν στην απενοχοποίηση των ναζί.Επίσης γελοιοποιούνται μιας και η ΧΑ μιλάει για παραμονή στο ευρώ ,και εκθέτουν και το κόμμα που υποστηρίζουν(?) δηλ τον ΣΥΡΙΖΑ που ποτέ δεν θα παρομοίαζε δυνάμεις της αριστεράς με την ΧΑ.

    Το έχω γράψει και άλλες φορές, να υπάρχει τουλάχιστον ντροπή και φιλότιμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η αλήθεια είναι ότι ένα μέρος της ΔΗΜΑΡ (μικρό ή μεγάλο) φλερτάρει με την ιδέα της "συγκυβέρνησης" με ΠΑΣΟΚ & ΝΔ. Προς ώρας είναι μειοψηφία γιατί απλά πέρα από τα "φιλοευρωπαϊκά" και τα "υπεύθυνα" γνωρίζουν κάτι απλό: η συμμετοχή τους θα πυροδοτούσε σοβαρές αποσχιστικές-διαλυτικές τάσεις και η Κυβέρνηση που θα φτιαχνόταν γρήγορα (αυτά περί 2014 ειναι βλακείες) θα έπεφτε (και μάλιστα με γδούπο). Είναι -πέραν των αλλων- και ζήτημα αυτοσυντήρησης για τη ΔΗΜΑΡ. Αυτό δεν αποκλείει την περίπτωση η μεν ΔΗΜΑΡ να μην συμμετέχει κάποιοι βουλευτές να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης ή λευκό ή απλά να είναι για κατούρημα την ώρα της ψηφοφορίας (αποχή). Τέτοιες απόψεις τάσεις και ιδέες είχαν πέσει και παλαιότερα κατά τη συγκρότηση της δοτής κυβέρνησης ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ.
    Επίσης, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι για κάποια στελέχη της ΔΗΜΑΡ η γοητεία της εξουσίας είναι ισχυρότερη κάθε άλλης (λογικής) σκέψης.

    Πάμε στο επόμενο σημείο; Ποια κομμάτια της αριστεράς, έστω κι αν δεν το ομολογούν, δεν καταλαβαίνουν ότι οι επόμενες εκλογές θα βάλουν χοντρά το ζήτημα των συνεργασιών; Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι "ΕΔΑ", μπορεί να ειναι "σοσιαλδημοκρατία", μπορεί να είναι "μικροαστικός", μπορεί να είναι ότι θέλουν να τον εμφανίσουν ΑΛΛΑ φαίνεται ότι κατορθώνει να εκφράσει με σχετικά πλειοψηφικούς όρους ένα κοινωνικό ρεύμα. Αν το ρεύμα κατατείνει να συγκροτήσει ένα νέο "συμβόλαιο με το λαό" αυτό είναι κρίσιμο για κάθε πλευρά (το ΣΥΡΙΖΑ, το λαό, τα αστικά επιτελεία, την άλλη αριστερά κλπ).

    Τελικά το πρόβλημα όταν τελειώνουν οι ασκήσεις επί του λεξιλογίου της ελληνικής καταλήγει (αργά ή γρήγορα) στο κρίσιμο ερώτημα: μέσα έξω από ΟΝΕ-μέσα έξω από ΕΕ. Εκεί καταλήγει. Δεν έχει διατυπωθεί ως τέτοιο σήμερα αλλά τελικά εκεί ειναι ο πυρήνας της άποψης και του προβλήματος.

    Απλά η άλλη αριστερά πρέπει να θυμάται ότι σε κρίσιμες ιστορικές περιόδους οι μάχες δεν δόθηκαν πάνω σε κρυστάλινα διατυπωμένα ερωτήματα αλλά πάνω σε πιο γενικά - θολά ερωτήματα. Εν τέλει το "ναι η οχι στο μνημόνιο" τείνει να αποτελέσει ένα ερώτημα που διαπερνά τα στενά ακροατήρια κάθε κόμματος και τις επιμέρους κοινωνικές ομάδες και κατηγορίες. Θα λέγαμε ότι σαρώνει οριζόντια όλη την κοινωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έχω μιά ερώτηση: Πόσες βδομάδες θα αντέξει στην εξουσία όποια κυβέρνηση βγάλει τη χώρα απο το ευρώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα ρισκαρα να απαντήσω στο προηγούμενο ερώτημα: Πόσο αντέχει μια κυβέρνηση που θα βγαλει τη χώρα απο το €.
      Απάντηση:
      1. Εξαρτάται από το τι έχει προηγηθεί σε επίπεδο κοινωνίας, οικονομίας και πολιτικής. Για να το πω κάπως χύμα αν μια κοινωνία ζει στα συσσίτια, δεν εχει ρευμα σπίτι, δεν μπορεί να έχει δουλειά, τρώει καθε μια και δυο ξύλο από τα ΜΑΤ, χρωστά φόρους και έκτακτες εισφορές πέρα από καθε λογική, τότε € ή δραχμή είναι τελικά αδιάφορο για την κοινωνία και ένα νέο νομισμα έστω πληθωριστικό για μια πρώτη περίοδο μπορεί να ειναι ανακουφιστικό.

      2. Εξαρτάται από το αν αυτή η κυβέρνηση που θα είναι τοτε "πάνω" θα πάρει γρήγορα μέτρα προστασίας του λαού. Π.χ. πλαφόν στις τιμές κάποιων βασικών αγαθών και έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα (εκροές συναλλάγματος). Εξαρτάται από το αν συνοδέψει αυτή την κίνηση με χαρακτηριστικά ανεξαρτησίας και ενίσχυσης θεσμών λαϊκής κυριαρχίας
      3. Εξαρτάται από το πως θα απαντήσει στην "αντεπανάσταση" που είναι βέβαιο οτι θα εκδηλωθεί (σε επίπεδο ΜΜΕ, σε επίπεδο ΣΕΒ, σε επίπεδο τραπεζιτών, σε επίπεδο μηχανισμών καταστολής κλπ).
      4. Εξαρτάται από το πόσο πειστικό θα είναι το νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα προτείνει στην κοινωνία.

      Διαγραφή
  20. Το 2040 το συνολικό ΑΕΠ της ΕΥΡΩΠΗΣ θα αντιστοιχεί στο 3% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Για ποιό ΕΥΡΩ μιλάμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. η Χρυση αυγη εχει ταχτει ανοιχτα υπερ το Ευρω και της διατηρησης της Ελλαδας στην ΕΕ. διαβασε τα κειμενα της αν και τωρα της εχουν καταργησει το blog της στο wordpress και θα καταλαβεις.
    ας αφησουμε τους χουλιγκανισμους.

    τελος ποτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν εβγαλε τετοια κειμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο λαός εξέφρασε την άποψη οτι δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνιέται όπως παλιά αλλά και δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει ο ίδιος παίρνοντας τις τύχες του στα δικά του χέρια.

    ΔΕΛΤΙΟ
    ms.todeltio.webnode.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οπαδέ,τώρα έχεις να πεις τίποτα?


    >>>Την οξύτατη αντίδραση κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η τοποθέτηση του Ευ.Βενιζέλου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ έχουν συμφωνήσει για τον σχηματισμό κυβέρνησης με διετή ορίζοντα, με στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και ότι αναμένει την απάντηση του κ. Τσίπρα.

    Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

    «Aπό τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου κατά την σημερινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, έγινε σαφές πως υπάρχει προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στην ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση κυβέρνησης.


    » Εκτιμούμε πως πρόκειται για μία προσπάθεια συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής. Είναι όμως αδιανόητο και πρωτάκουστο να θέτουν ως προϋπόθεση για την συγκρότηση μιας τέτοιας κυβέρνησης, τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ που ως γνωστόν αντιμάχεται την άδικη και καταστροφική πολιτική του μνημονίου και κατέθεσε με σαφήνεια πριν και μετά τις εκλογές την δική του εναλλακτική προγραμματική πρόταση.

    » Ας αναλάβουν λοιπόν τις ευθύνες τους απέναντι στο λαό και ας προχωρήσουν. Τα αριθμητικά δεδομένα τους το επιτρέπουν.» <<<


    Κάτιχρωστάς πάντως,ε? Ισως μια τοποθέτηση

    Ανώνυμος11 Μαΐου 2012 1:24 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν κύκλοι και κύκλοι...

      2. Επίσης κύκλοι (πρώην κουκουέδων - Λαφαζάνηδες και όχι μόνο) έχουν μια μόνιμη αντιπαλότητα με τον Κουβέλη, γιατί προσπαθούν να βγάλουν πάνω τους το άχτι τους γιατί τους έβαλε ο Κύρκος για πολλά χρόνια στην γαλότσα. Ως εκ τούτου θεωρούν μεγαλύτερο εχθρό τους τον Κουβέλη και φίλο τους τους Καμμενο - Καζάκιδες και σια...

      3. Ο Κουβέλης δήλωσε ότι δεν θα συμμετέχει σε κυβέρνηση που δεν συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα κάνει την γλάστρα. Αυτό είναι αρκετό για να πάμε σε νέες εκλογές. Θεωρώ αξιόπιστη την δήλωσή του, γιατί δεν είναι τόσο ψεύτης και απατεώνας όσο οι προηγούμενοι που αναφέρθηκα. Αν ήθελε να πάει με το ΠΑΣΟΚ είχε τόσες ευκαιρίες, και δεν νομίζω ότι περίμενε αυτή την στιγμή...

      4. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάξει συμμαχική κυβέρνηση και δεν έχει την αυτοδυναμία με τους μόνους που πιθανόν να μπορεί να συμμαχήσει είναι η ΔΗΜΑΡ. Από τις δυνάμεις του αστικού πολιτικού συστήματος είτε μας αρέσει είτε όχι σαφώς η ΔΗΜΑΡ είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.

      Δεν έχει καμία αξία σήμερα να πολώνουμε με συκοφαντίες και ατεκμηρίωτες κατηγορίες την ΔΗΜΑΡ και να την σπρώχνουμε προς το αντίπαλο στρατόπεδο με την δική μας ευθύνη. Το αντίθετο θα πρέπει να επιδιώκουμε, αν λάβουμε υπόψη μάλιστα ότι αρκετός κόσμος που είχε δηλώσει ΔΗΜΑΡ τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές στράφηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
  24. Διαβάστε την ανακοίνωση του κόμματος "συριζα":

    «Από τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου κατά την σημερινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, έγινε σαφές πως υπάρχει προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στην ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜ.ΑΡ για τη συγκρότηση κυβέρνησης.

    Εκτιμούμε πως πρόκειται για μία προσπάθεια συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής. Είναι όμως αδιανόητο και πρωτάκουστο να θέτουν ως προϋπόθεση για την συγκρότηση μιας τέτοιας κυβέρνησης, τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ που ως γνωστόν αντιμάχεται την άδικη και καταστροφική πολιτική του μνημονίου και κατέθεσε με σαφήνεια πριν και μετά τις εκλογές την δική του εναλλακτική προγραμματική πρόταση.

    Ας αναλάβουν λοιπόν τις ευθύνες τους απέναντι στο λαό και ας προχωρήσουν. Τα αριθμητικά δεδομένα τους το επιτρέπουν.

    Θα κριθούν και αυτοί και εμείς.»

    -εχεις μεγαλο παθος και μενος με το ΠΡΙΝ και το ΝΑΡ και μερικες φορες ξεφευγεις ...δυστυχως.
    θιχτηκες για το τσιριμωκος στον κουβελη(!!!!) επειδη το εθεσε το ΠΡΙΝ και εριξες και την ντουφεκια για το αποτελεσμα το εκλογικο ..αλλα θα σου πω (παρολο που ειμαι νεωτερο σου σιγουρα) πως η πορεια δικαιωνει με γοργους ρυθμους την αποψη κατα του ευρω και θα αναγκαστουμε να την στηριξουμε ολοι οσοι θελουμε μια αλλη πορεια για το μελον των παιδιων μας και τησ χωρας μας.

    δημητρης λαρισα (μελος ανταρσυα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ