ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Σημεία και Τέρατα!

Του Κ.Η.
Εξαιρετικά αποκαλυπτικά τα αποσπάσματα από τα πρακτικά των συζητήσεων για σχηματισμό κυβέρνησης που παρουσιάζει ο Τάσος Κωστόπουλος στο άρθρο του "Το ίχνος του εσωτερικού εχθρού".  ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ η άποψη της Παπαρήγα: (Άκου να φορολογήσουν και τις βίλες των εφοπλιστών; Ανήκουστο!)

"Τα πρακτικά κρύβουν όμως και μια έκπληξη –για όσους, τουλάχιστον, εξακολουθούν να τρέφουν αυταπάτες για την πραγματική ταξική φύση της χιλιαστικής στρατηγικής του ΚΚΕ, που έχει μετατρέψει την επαγγελία της κοινωνικής αλλαγής σε «αριστερό» ισοδύναμο της χριστιανορθόδοξης Δευτέρας Παρουσίας. Συνομιλώντας με τον Παπούλια την περασμένη Κυριακή, η Αλέκα Παπαρήγα φροντίζει να βάλει στη θέση τους όλους εκείνους τους ανεύθυνους που, εν μέσω οικονομικής κρίσης, «ξεσηκώνουν τον κόσμο» να διεκδικεί --«δυστυχώς»-- την επάνοδο στις ημέρες προ Mνημονίου: «Θα υπάρξουν τροποποιήσεις. Αυτό το βλέπουμε και εμείς. Αλλά να περιμένει ο λαός ότι η ζωή του θα γυρίσει στο 2008 ή στο 2007 ή στο 2004 ή στο 2009, όχι. Ξέρω ότι αυτό δεν αρέσει όταν το λέμε, γιατί ο λαός θέλει να έχει μια ελπίδα. Αλλά πώς να καλλιεργήσεις αυταπάτες; Αυτές τις μέρες δηλαδή έχω ακούσει σημεία και τέρατα. Δεν είναι ανάγκη να είσαι οικονομολόγος για να καταλάβεις ότι δεν γίνονται αυτά που λένε. Σημεία και τέρατα! “Θα πάρω λεφτά από εκεί θα τα δώσω εκεί.” Άλλος λέει “θα φορολογήσω --ξέρω γω-- τις βίλες των εφοπλιστών”. Μα και να τις φορολογήσεις, δεν μαζεύεις λεφτά να γυρίσουν οι μισθοί στο 2009. [...] Αυτά που λέγονται είναι φοβερά και --μη νομίζετε-- πιάνουν στον κόσμο, δυστυχώς. Ξέρετε τι θα γίνει όποιος μετά θα είναι κυβέρνηση; Ο καθένας θα ξεσηκώνεται και θα ζητά και θα έχει και δίκιο. Γι’ αυτό λέμε στον κόσμο ότι δεν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση έτσι. Ναι, δεν αρέσει στον κόσμο αυτό, αλλά τι; Να πάμε και εμείς να μπούμε σε αυτό το...;».

7 σχόλια :

  1. Ναι ρε μάγκα, το θέμα δεν είναι να τις φορολογήσουμε, το θέμα είναι να τους τις πάρουμε μια και καλή, και τις βίλες τους και τα καράβια τους και τις τράπεζές τους.

    Ποιο το πρόβλημά σου δηλαδή με αυτή τη θέση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένα πρόβλημα. Απλά, πριν καν να το σκεφτείς προλαβαίνουν ν'αλλάξουν σημαία και να μεταφέρουν τα κεφάλαια και την έδρα τους σε οποιαδήποτε άλλη χώρα που τους παρακαλάνε. Αλλη ερώτηση;

      Διαγραφή
  2. “(Άκου να φορολογήσουν και τις βίλες των εφοπλιστών; Ανήκουστο!)”
    Δεν νομίζω να εννοεί αυτό η Παπαρήγα. Λέει το απλούστατο λογικό, ότι το Σύριζα έχει τόσα τρελά πράματα υποσχεθεί, όπου για να τα χρηματοδοτήσεις δεν μαζεύονται τα λεφτά με τίποτα. Όσες βίλες και να φορολογήσεις, το πολύ να μαζέψεις μερικά λίγα δις, ενώ τα πρόσθετα έξοδα που θα πρέπει να ισοφαρίσεις είναι δεκαπλάσια. Ξέχωρα που στο πλαίσιο του καπιταλισμού και ειδικά μέσα στην ΕΕ δεν μπορείς να βάλεις χέρι στις καταθέσεις, ούτε το 1% στον τζίρο των επιχειρήσεων. Αυτό και αν είναι τρελό. Σε τελική ανάλυση και το μνημόνιο θα συνεχίζει να υπάρχει, και η επιδείνωση του εργάτη θα είναι τρισχειρότερη. Ίσως να μην είναι 150 χιλιάδες οι απολύσεις αλλά 145 χιλιάδες, σε πρώτη φάση, και στην τελική φάση 200 χιλιάδες. Εν τω μεταξύ στον ιδιωτικό τομές οι απολύσεις θα ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια, αλλά για αυτούς κανείς δεν νοιάζεται. Μας νοιάζει να μην απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοντευεις να γινεις ταλιμπαν του Τσιπρα, τον οποιο σου θυμιζω οτι εσυ εκραζες χοντρα...οπως και κατι για Μηλιο ελεγες αλλα ...τι σημασια εχει. Τα κουκια μετρανε μονο ε:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετράει και η πίστη στον Θεό! Στον Περισσό έχουν τα εικονίσματα και ο "ρ" γράψει τις ψαλμωδίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τσίπρας είναι ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ και κάνουν ξόρκια και να αποτρέψουν την έλευσή του!

      Διαγραφή
  5. Δυο πράγματα μπορεί να σημαίνει η τοποθέτηση της γ.γ. του ΚΚΕ: είτε όντως το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται για κανένα μέτρο άμβλυνσης της ταξικής ανισότητας, είτε η γ.γ. δεν μπορεί να μιλήσει με σαφήνεια χωρίς γραπτό κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ