ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Μια “μαραθώνια” πορεία από τον Θεοδωράκη προς τον ...Καμμένο!







Αν ζούσε σήμερα ο Γρ. Λαμπράκης θα του έπεφταν και οι τελευταίες τρίχες τις κεφαλής του μόλις αντίκριζε την φρικιαστική αφίσα για την αυριανή αντιμνημονιακή πορεία (24/3/12) την οποία οργανώνουν διάφορες πατριωτικές δυνάμεις που κινούνται από τον χώρο της ΚΟΕ και φτάνουν ως την ακροδεξιά.

Ως συνδιοργανωτές αναφέρονται: Κίνημα Ανεξαρτήτων Πολιτών ΣΠΙΘΑ, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, KOE, Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο ΕΠΑΜ, Συντονιστική Ομάδα Κινημάτων ΣΟΚ, Αγανακτισμένοι Αποφασισμένοι Έλληνες – Φλόγα Πειραιά- 300 Έλληνες – Δυναμικός Ελληνισμός – Ενωμένοι Αποφασισμένοι – Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας, Δημοκρατική Αναγέννηση, Πατριωτική Κίνηση Ελλήνων Πολιτών, Δικηγορική Ανανεωτική Παρέμβαση ΔΙ.Α.Π., Act4people. Επίσης δηλώνουν συμμετοχή: Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, Οι Δήμοι: Αγ. Παρασκευής, Νίκαιας, Πεντέλης, Περιστερίου, Ταύρου-Μοσχάτου, Χαλανδρίου., Ένωση Ελλήνων, Δίκτυο Περικλής, Σοσιαλιστική Ανασύνθεση, Σύλλογος Εκτάκτων Διδασκόντων & Ερευνητών Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όμως η πιο σημαντική είδηση είναι ότι η ΕΛΑΔΑ του Θεοδωράκη δεν θα κατεβάσει δικό της ψηφοδέλτιο στις προσεχείς εκλογές. Οι “πατριωτικές” δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες συμμετείχαν στο εγχείρημα του ΕΛΑΔΑ σημείωσαν μια πύρρειο νίκη. Από την μια μεριά ακύρωσαν την κάθοδο στις εκλογές ενός εκλογικού σχηματισμού της “πατριωτικής” αριστεράς, ο οποίος θα αποσπούσε εκλογική πελατεία από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Όμως από την άλλη, δεν θα έχουν σημαντικά εκλογικά οφέλη από αυτή την “επιτυχία” τους, αφού ο κύριος όγκος του εκλογικού σώματος στον οποίο είχαν απήχηση τα εγχειρήματα ΣΠΙΘΑ και ΕΛΛΑΔΑ ήδη έχει διαρρήξει τις σχέσεις του με τους κομματικούς μηχανισμούς της Αριστεράς και στρέφεται προς πιο δεξιές κατευθύνσεις, οι οποίες καλύπτονται από τον χώρο του Καμμένου – Καζάκη. Αυτή η στροφή καταγράφεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, και δεν αλλάζει η κατεύθυνση αυτής της μετατόπισης προς τα δεξιά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Κουμουνδούρου να αποκαταστήσει καλές και μη ανταγωνιστικές σχέσεις με την ακροδεξιά...
H KOE με δελτίο Τύπου της 23/03/2012 διαψεύδει την συμμετοχή της

7 σχόλια :

  1. Ο Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συμμετέχουν κι αυτοί στη Αντιμνημονιακή Μαραθώνιος Πορεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως μπορεί να μας πει η ΚΟΕ γιατί συμμετέχει;Το σκεπτικό για την συμμετοχή της; Έχω πάθει την πλάκα μου βρε παιδιά.Αν υποψιαστώ πως όπου νάναι η ΚΟΕ θα αντικαταστήσει τον Καραμπελιά!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηταν αναμενόμενο το οπισθοδρομικό τμήμα της μισο-αριστεράς, να πάει στην αγκαλιά του Καμμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχετικά με την διεξαγωγή της «αντιμνημονιακής μαραθώνιας πορείας»


    Δελτίο Τύπου ΚΟΕ - 23/03/2012

    Σχετικά με την διεξαγωγή της «αντιμνημονιακής μαραθώνιας πορείας» το Σάββατο 24 Μαρτίου, διευκρινίζουμε ότι η ΚΟΕ δεν πήρε μέρος σε κάποια σχετική διαδικασία και δεν ανήκει στους συνδιοργανωτές της όπως λαθεμένα αναφέρεται.

    http://www.koel.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4151:-----l--r&catid=193:2010-01-26-15-02-35&Itemid=115

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://seisaxthia.blogspot.com/2012/03/blog-post_8642.html
    Παει και ο τελευταιος αριστερος που ειχε μεινει στο ΕΠΑΜ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ