ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Κριτική στο Μέτωπο Α-Α και Αλαβάνο από την ΚΟΕ


 Αναδημοσίευση από την "ΑΥΓΗ"

Επανεξέταση της σχέσης με το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής αποφάσισε το καθοδηγητικό όργανο της ΚΟΕ, όπως ανέφερε στο Συντονιστικό του Μετώπου Α-Α ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Χρ. Καραμάνος. Παράλληλα, η ΚΟΕ αποφάσισε να μην παραμείνει στη θέση του συντονιστή του σχήματος, αλλά να παραμείνει στο Συντονιστικό.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού του σχήματος, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ο Χρ. Καραμάνος ενημέρωσε για τη διαπίστωση της ΚΟΕ πως τις τελευταίες μέρες υπήρξαν ορισμένες αρνητικές εξελίξεις στο Μέτωπο Α-Α. Αυτές, σύμφωνα με τον ίδιο, αφορούν "την υποτίμηση της διάστασης της 'νέας κατοχής' στις τοποθετήσεις του Μ. Α-Α, τον υπερτονισμό του αιτήματος των εκλογών και τη δημόσια εκπροσώπηση του Μ. Α-Α αποκλειστικά από τον σ. Αλέκο Αλαβάνο."

Παράλληλα, είπε ότι "μετά από τις αρνητικές αυτές εξελίξεις ο εκπρόσωπος της ΚΟΕ στο Συντονιστικό του Μ. Α-Α δεν μπορεί να έχει τη θέση του συντονιστή και παραιτείται από αυτή, παραμένοντας όμως στο Συντονιστικό".

Επίσης σημείωσε πως "είναι επίσης γνωστό ότι στη συνεδρίαση του Συντονιστικού στις 24/10/2011 ως ΚΟΕ παρουσιάσαμε μια πρόταση για την αναβάθμιση του Μ. Α-Α και τον μετασχηματισμό του στην κατεύθυνση ενός πραγματικά πλατιού και μαζικού Μετώπου, από κέντρο πολιτικών πρωτοβουλιών που είναι σήμερα.

Η ΚΟΕ θα επανεξετάσει την πρόταση αυτή ανάλογα με την αντιμετώπιση ή μη των προβλημάτων που προαναφέρθηκαν. Ευχόμαστε οι εξελίξεις να είναι τέτοιες, τα προβλήματα να ξεπεραστούν και να μπορέσουμε να συμβάλουμε σε μια γόνιμη πορεία αναβάθμισης και μετασχηματισμού του Μ. Α-Α".

22 σχόλια :

  1. Με 2 χρόνια καθυστέρηση η ΚΟΕ ανακάλυψε αυτό που όλοι γνωρίζουν. Το ποιος είναι ο Αλαβάνος. Ασχέτως των διαφορετικών απόψεων και το ποιός έχει δίκιο ή άδικο, η υπερ-αυτό-προβολή του Αλαβάνου και η θεσμολαγνεία του είναι γνωστή σε όλους. Έχει κατσικωθεί 30 χρόνια σε θέσεις ευρωβουλευτή και βουλευτή. Τυχαίο?
    Και δεν μπορεί να μιλάει η ΚΟΕ που τον είχε κάνει θεό...
    Ψυχή βαθειά σύντροφοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φτάνουν πάλι οι απόκριες11 Νοεμβρίου 2011 στις 2:26 μ.μ.

    Το ποιόν του Αλαβάνου είναι πασίγνωστο σε όλους.
    Η ΚΟΕ πάλι σιγά μην ανακάλυψε τίποτα τώρα.
    Προφανώς πρόκειται να κάνει αααάαααλλη μία κωλοτούμπα στη φοβερή ακι τρομερή πολιτική της.
    Δεν γνωρίζω, ας γράψει κάποιοςπου ξέρει από καφενεία και διαδρόμους. Εικάζω πλήρη επάνοδο στο ΣΥΡΙΖΑ, αφού από κει δεν σε διώχνουν και επίκειται άνοδος του ποσοστού αφού κάποια στιγμή θα γίνουν και οι εκλογούλες.

    Ρε παιδιά αυτό είναι ενδιαφέρον ερώτημα. Η ομάδα Τσίπρα ή η ΚΟΕ είναι οι μεγαύτεροι οπορτούνες στην πιάτσα;Να ένα ωραίο θέμα γιά σένα ΕΟΣ που ψάχνεσαι.
    Εντάξει και γιά τον Αλαβάνο θα βρεθεί θέση, όλοι οι καλοί χωράνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @φτάνουν πάλι οι απόκριες

    Μακάρι να ήταν το πρόβλημα οι "οπορτουνιστές"! Δυστυχώς οι συνεπείς επαναστάτες στις αρχές του Μαρξισμού - Λενινισμού δεν βλέπω να είναι καλύτεροι.

    Τουλάχιστον οι ΚΟΕτζήδες ψάχνονται, παίρνουν ρίσκα και κάνουν λάθη. Αν έχουν και λίγο μυαλό, ίσως μπορέσουν να διδαχτούν από αυτά.

    Οι άλλοι, που έχουν κάνει Θρησκεία τους τον Μαρξισμό - Λενινισμό,δεν παίρνουν χαμπάρι τι συμβαίνει γύρω τους. Ξέρουμε το "ποιόν" τους. Είναι τελειωμένοι. Δεν υπάρχει καμία σωτηρία για αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χειρότερες είναι η σιγανοπαπαδιές της Αριστεράς, που άλλα σκέφτονται, άλλα λένε και άλλα κάνουν. Όμως ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι και δεν τους πιστεύει, ότι και να λένε πλέον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aκομα περιμενω μια απαντηση απο τον ΕΟΣ.1 Τι μορφη εξουσιας επιδιωκετε εκει στον ΣΥΡΙΖΑ;;;;;Κοινωνικο καπιταλισμο;;;;;;;;Μεσα στην ΕΕ;;;;;;;2Αφου θεωρεις εμας του ΚΚΕ κατι σαν ναζι τι σκατα μας πρηζετε για συμμαχια;;;;;;Με εμας τους ναζι;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φτάνουν πάλι οι απόκριες11 Νοεμβρίου 2011 στις 4:47 μ.μ.

    Φίλε μου συναπάντημα δεν ξέρω σε ποιούς αναφέρεσαι ως συνεπείς ΜΛ. Σε όποιους κι αν ανφέρεσαι όμως έχεις 100% δίκιο.
    Αν και πλέον εχτός από το μπρος και το πίσω δεν ξέρω κάναν άλλον που να λέει περί ΜΛ. Α, μπορείς να εννοείς αρανοαρας κι έτσι. Ναι, είναι αναμφίβολα φοβερά συνεπείς οργανώσεις αυτές.
    οι κοετζήδες τώρα οφείλεις να παραδεχείς ότι ΜΟΝΟ ψάχνονται και ΜΟΝΟ λάθη κάνουν. Γιά την ακρίβεια κουτοπόνηρες κινήσεις προς τα κει που νομίζουν ότι φυσάει κάθε φορά ο αέρας. Μιλάμε γιά πολύ αέρα και πολύ κοπανιστό.
    Έχουν μάλιστα ένα απίστευτο ταλέντο. Πως γίνεται ρε φίλε και εκεί που πάνε μετά από λίγο να βαράει διάλυση;
    Φοιτ. Συσπειρώσεις μέσα 80
    συμμαχία με το μπρος μέσα 90
    κοιν. φόρουμ
    συριζα
    μέτωπο
    Ε; Θαυμαστό δεν είναι; Έχεις καμιά εξήγηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @φτάνουν πάλι οι απόκριες

    μωραίνει κύριος ον βούλεται απολέσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την μια από δω την δυο από κει
    Απόφασή δεν παίρνεις
    Πως μου μιλάς για αλλαγή
    δεν ξέρεις που πηγαίνεις

    Σύριζα μωρό μου σύριζα
    Πέρασες μπροστά μου μα δεν γύρισα
    Σύριζα μωρό μου με διακόσα
    Είσαι ακόμα μία συνιστώσα

    τραγουδακι γνωστο και αφιερωμενο στις αγαπημενες μας πρωην και νυν συνιστωσες

    κωλοτουμπα αριθμος 2.926 για την ΚΟΕ και περιμενουμε με αγωνια το μανιφεστο αρ.368 για το πλαισιο δρασης και οικοδομησης(??) μαζικου(WTF???) Μετωπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γουσταρω ΚΟΕ στο Κουβελοψαριανοκομμα και απο εκει κατηγοριες εναντιον Ανταρσυα για οπορτουνισμο

    Α ναι και κατηγοριες εναντια στο ΚΚΕ για ευρωλαγνεια


    ΚΟΕ=Οργανωση για την Ανασυγκροτηση της ΟΑΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν.
    Είναι απίστευτο αυτό το αριστερό ξεκατίνιασμα. Τραπεζίτες και δοσίλογοι, τοκογλύφοι βέροι φασίστες μας κάθονται για τα καλά στο σβέρκο. Κι εσείς τα μαγαζάκια σας... Ξυπνείστε ρεεεεεεεε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aς μην υπερβάλλουμε.
    Κατ'αρχάς,δεν γράφει τίποτα για αποχώρηση. Αντίθετα, ζητά κάποια πράγματα η ΚΟΕ, κατ'εμέ αυτονόητα. Πρώτον, ζητά να πάρει σάρκα και οστά η ιδέα για την οποία ξεκίνησε το ΜΑΑ, δηλαδή μια πρωτοβουλία για ένα πλατύ Μέτωπο, και να μην είναι το ΜΑΑ ούτε η αριστερή φράξια του Συριζα, ούτε μια βαρετή φιλολογική λέσχη.Γιατί είναι κακό αυτό;
    Έπειτα,τι το πιο θεμιτό να θέλει να ακούγεται η άποψή της, σε ένα μέτωπο που άλλωστε, πανελλαδικά είναι το 90% των μελών του;
    Ακόμα, γιατί πρέπει να την κατηγορούμε για δεξιά στροφή επειδή δεν ζητά εκλογές;
    Νομίζω ότι κάνουμε το άσπρο μαύρο, και αυτό δεν είναι καλό. Είναι αποτέλεσμα της αρνητικής πτυχής του Συριζα και πρέπει αυτή την πτυχή να την αποβάλλουμε το συντομότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. προς Ανώνυμο των 11:18

    Σώπα ρε μεγάλε που ενοχλήθηκες από το "αριστερό ξεκατίνιασμα".

    Πως φαίνονται αυτοί που μεγαλοπιάνονται! Νομίζουν ότι έχουν "supermarket" και τους ενοχλούν δήθεν τα μαγαζάκια. Πήγαινε λοιπόν παραπέρα, αν δεν σου αρέσει να παίξεις με τους μαϊμούδες φασίστες και να φτιάξεις το νεο ΕΑΜ ενάντια στους κατακτητές, γιατί φαίνεται πως, εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνον οι βέροι φασίστες σε ενοχλούν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. φτάνουν πάλι οι απόκριες12 Νοεμβρίου 2011 στις 3:51 π.μ.

    Ίσα ρε!! Γιά προσέχτε άμα μιλάτε γιά σίστες γιατί ελλοχεύει πλέον η κομματάρα τυφλού, παλιοτομαριά και Αλέξη Αυτιά άμα λάχει και θα σας τα κόψει σύριζα!
    Βγάζουμε το τσιπρόπουλο τώρα αβέρτα στον Τέρενς να ψηθεί η φάση και μετά...
    Μετά ρε χαΐβάνια, όποιος δόσει περισσότερα!
    Κορόιδα!
    Ο μόνος πασοκτζής που θα βρείτε να κάνετε συμμαχία θα είναι ο Αλαβάνος και θα προσκυνάει τα παπάρια του το ευρωπρασινοκόκκινο σούργελο.

    Θα κάθετε τότε η ΚΟΕ, η ΕΟΣ και ο Μηλιός, ο καθένας γιά πάρτη του, να περιφέρουν την εικόνα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ μπας και τους ελεήσει το Κίνημα 25 Μάη!
    Όμως κάτι τέτοια ορίτζιναλ έχει μόνο στις ζούγκλες της Γουατεμάλας, το ελληνικό θα το σπρώξει βασικά Σαμαράκο, κι ας μας πρόδοσε εμάς τους αριστερούς, και θα μείνουν οι προειρηθέντες με τον μπούλο...

    Ούτε άρμα στο Καρναβάλι της Πάτρας, πούχει δυνάμεις το κοε και το αραν, δεν παίρνετε ρεεεεεεεε.... Παρεχτός κι άμα αναλάβει ο Σωτήρης οοόοολο το επαναστατικό κίνημα. Τότε μάλιστα!

    Όχι που θα μας πούνε και κατίνες τίποτα πατριωτάκια τώρα. Ο Μίκυ είναι τελειωμένος εντελώς, ούτε με παλάγκο δεν μπορεί να σηκωθεί πιά. Να μάθετε και σεις να διώχνετε τον Καραμπελάρα ψηλομύτηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπορούμε να συζητήσουμε-έστω και απολίτιστα- τα 3 σημεία που έθιξε η ΚΟΕ στην παρέμβασή της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είστε στο σύνολο σας σχεδόν όλοι απαράδεκτοι και απόλυτα μικροπρεπείς.....εδώ ο κόσμος χάνετα, και σε καταστάσεις της Αριστεράς εγείρονται ερωτήματα κριτικές κλπ και εσείς το μόνο που κάνετε είναι να κανετε κριτική φυλλάδων και κατίνιασμα και να βγαζετε το αχτι σας. 'Οσοι απο σας δεν ενδιαφέρεστε ή δεν συμφωνείτε μρ τυο ΜΑΑ απλούστατα τι ασχολείστε; Όσοι οντως ενδιαφέρεστε καντε μια κριτικιή στα σημεία που βάζει η ανακοίνωση της ΚΟΕ και μην το παίζουμε σαν τις πεθερες της Αριστεράς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ερχονται εκλογές παιδιά,και επείδη η ΚΟΕ καταλαβαίνει το συμφέρον της αρχίζει να τα σπάει σιγά σιγά με το ΜΑΑ για να έρθει σαν ώριμο
    φρούτο η κάθοδος με το Συν/Συριζα... Ρινάλντι 2ος-3ος στο Επικρατείας και κανας στην Πάτρα που χει ανύπαρκτο Συν να τη κ η Κοε στη Βουλή!!!
    Δήθεν είναι όλο αυτό που γίνεται.Αν διαβάσατε και την ανακοίνωση της απ την γραμματεία του Συριζα,την πέφτει στον Παπαδημούλη και στο οτι ο Συριζα δεν έχει γραφείο τύπου(για την ανακ της 28ης)!!! Αυτά που λέγαμε σε 1η 2η 3η συνδιάσκεψη και που ποτέ δεν πρόκειται να γίνουν,η Κοε ξαναθυμήθηκε την αντιπολίτευση τώρα..τυχαιο?? Κάπως πρέπει να δικαιολογηθεί ακόμα και στα μέλη της γιατί(?) πάλι συριζα.. Και αυτη τη φορά εντελώς ξεβράκοτη.(με κουρουπλομητροπουλους,νεο αγωνιστή κ ολο το πασοκολοι,χωρίς κουβέντα για διαγραφή χρέους,Ευρω κλπ)
    Εμπρός για ενα μετωπο όλων των προοδευτικών δυνάμεων,εμπρος για μια νέα συχρονη σοσιαδημοκρατία σύντροφοι!!(τρίζουν τα κόκκαλα του Χοτζέα..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: H KOE δεν βλέπει το ΜΑΑ ως αντιπαραθετικό στο ΣΥΡΙΖΑ. Κανένας στο ΜΑΑ δεν το βλέπει έτσι(παρά όσα θα ήθελαν οι κουτσομπόληδες της αριστεράς και όσοι θέλουν "καθαρό" ιδεολογικά το Συριζα), πλην μερικών πρώην μελών του ΣΥΝ που δεν είναι στην Αρ.Συν.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η κοε εχει 2 τοποθετισεις πλεον.Φανηκε και στην εκδηλωση του μετωπου.Φαινεται και απο το δρομο της αριστερας τους τελευταιους μηνες.Για να δουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς ανώνυμο των 12:48
    Σώπα εσύ ρε μικρέ. Και παίξε "ανοίγω μαγαζάκι, κλείνω μαγαζάκι", στο όνομα της ενότητας πάντα έ; να μην ξεχνιόμαστε. Και βέβαια, με πολύ προχωρημένη λογική!! Είναι που ξεμπερδέψατε με τους ορίτζιναλ φασίστες και ψάχνετε τώρα μαϊμούδες. Δε φταις εσύ, φταίει ο στραβός γιαλός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. φτάνουν πάλι οι απόκριες13 Νοεμβρίου 2011 στις 1:00 π.μ.

    Αφού τσαμπουνάτε εδώ γιά φασίστες ρε σεις κότες καρναβαλέ:

    μιά μεγάλη ροχάλα σε ΚΚΕ, Συριζα και ΝΑΡ που έλαμψαν διά της απουσίας τους σήμερα στην Κοκκινιά. Τουλάχιστον ανακοίνωση έβγαλαν;

    Πλην ΣΕΚ και μεμονωμένων από ΚΟΕ, ΟΚΔΕ, ΔΕΑ, ΜΛ, ΕΕΚ η αριστερά απούσα (τονίζω μεμονωμένων).

    Άντε και γαμηθείτε τώρα ξέφτιλα υποκείμενα και πάτε να τσακωθείτε στις ταβέρνες γιά τις εκλογές.
    ΚΟΤΕΣ και ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ

    ΥΓ Εσύ ΕΟΣ ότι κλαπαρχιδιά βγάζανε οι αγανακτισμένοι μας τη μόστραρες στη μάπα. Δεν είδα όμως να βάλεις και κάτι γιά την Κοκκινιά.
    Ναι, νταξ, έχεις πιό σοβαρά θέματα όπως τις πορδές του Αλαβάνου και τις αγορεύσεις της Σακοράφας. Καλά ξημερώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ποιες είναι οι δύο τοποθετήσεις της ΚΟΕ; Διαβάζω "Δρομο" συμπτωματικά μόνο τους τελευταίους 10 μήνες, που τον ανακάλυψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προς φτάνουν πάλι οι απόκριες

    Για την Κοκκινιά, τα γράφει μια χαρά ο Gatouleas, γι αυτό τον έχουμε βάλει στην αριστερή στήλη. Δεν μπορούμε να γράφουμε για όλα...

    Όλα έχουν την σημασία τους, και "οι πορδές του Αλαβάνου και τις αγορεύσεις της Σακοράφας". Μην ξεχνάς πως μια δήλωση του Γιωργάκη ότι σκοπεύει να κάνει δημοψήφισμα έφερε τα πάνω κάτω σε όλο τον κόσμο και στοίχισε ένα τρις στις αγορές!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ