ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

48ωρη απεργία των τεχνικών στον ραδιοσταθμό «902 Αριστερά στα FM»

Αναδημοσίευση από "ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΑ"

Από το Δεκέμβρη του 2010 η εργοδοσία του αντιμνημονιακού ραδιοσταθμού «902 Αριστερά στα FM», εφαρμόζοντας πλήρως το μνημόνιο, έχει ξεκινήσει ένα κύμα απολύσεων εργαζομένων, που μέχρι σήμερα φτάνουν τις 30.

Σε ένα ραδιοσταθμό που απαγορευόταν ανέκαθεν η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, οι απολύσεις αφορούν - στην πλειοψηφία τους - μη κομματικά στελέχη του ΚΚΕ, ενός αριστερού κατά τα λοιπά κόμματος που ισχυρίζεται ότι το τσιφλίκι του στη ραδιοφωνική μπάντα ανήκει στην εργατική τάξη. Με αυτό το σκεπτικό το κόμμα θεωρεί ότι οι απολύσεις δεν πρέπει να λογίζονται ως τέτοιες, αφού ο «902» είναι ιδιοκτησία του προλεταριάτου και ότι όσοι τολμούν να τις καταγγείλουν δίνουν λαβές για κατασυκοφάντηση του «902» και του ΚΚΕ, αποφεύγοντας κάθε διάλογο μαζί τους και προσφεύγοντας στη λασπολογία τους.

Σε άλλο μα, ανάλογο μήκος κύματος, κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει και η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ουσιαστικά αυτοδιαψεύστηκε καθώς οι αποζημιώσεις στους τελευταίους 5 απολυμένους από τον «902» θα δοθούν με την ευχέρεια της πρόσφατης αντεργατικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα σε δίμηνες δόσεις και όχι με την προμνημονιακή νομοθεσία. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η εργοδοσία του ΚΚΕ χρωστάει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους που έχουν απομείνει από τον Σεπτέμβριο.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας με την οποία κηρύσσεται 48ωρη απεργία στον «902» την Δευτέρα και Τρίτη (14 και 15/11):
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεώς μας, κατά την σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 06.00η της Δευτέρας 14ης Νοεμβρίου 2011 μέχρι και την 06.00η ώρα της Τετάρτης 16ης Νοεμβρίου 2011, στον ραδιοφωνικό σταθμό «902 Αριστερά στα FM», με αιτήματα : Την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου μας που απελύθη από τον ραδιοσταθμό 902 Αριστερά στα FM.
- Την καταβολή των δεδουλευμένων των μηνών: Σεπτεμβρίου 2011 και Οκτωβρίου 2011, στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού,
- Τον σεβασμό και εφαρμογή όλων των όρων της ΣΣΕ μας.
- Καλούμε τη Διοίκηση του ραδιοσταθμού «902 Αριστερά στα FM» να προχωρήσει αμέσως ως οφείλει στην ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων μας".

8 σχόλια :

  1. Ειμαι φιλος του ΚΚΕ, οχι μελος, και με τον ΕΟΣ εχω κοντραριστει ουκ ολιγες φορες και καμποσες εχω νιωσει μια πικρια για την σταση του απεναντι στο ΚΚΕ και την εμμονη του να στοχοποιει ολους οσους ειμαστε στο ΚΚΕ(μελη και μη).
    Αυτο ειναι η μια πλευρα.
    Στο ποστ αυτο θα συμφωνησω στην ουσια του-οχι ομως και στους χαρακτηρισμους.

    Ειναι γνωστη η κριση στα ΜΜΕ και στον απλο κοσμο που βοηθαει οικονομικα το ΚΚΕ.Ολα αυτα εχουν οδηγησει σε δυσκολη οικονομικη θεση το κομμα και πηρε αποφασεις περιορισμου των προπαγανδιστικων του μηχανισμων(εφημεριδα-ραδιοφωνο-τηλεοραση) παρα την αντιθετη επιθυμια του. Αυτο ομως σε καμια περιπτωση δεν αναιρει το δικαιο των εργαζομενων που απεργουν και καλα κανουν.
    Ας ειναι πιο σοβαροι οι οικονομικοι διοικουντες του 902 και ας προβλεπουν την περιπτωση κρισεων.Πιο μικρα και στερεα βηματα.


    υγ.Αναμενω παρομοια δημοσιευση για το ρ/σ κοκκινο και συναφη ΜΜΕ , για το αγνο των προθεσεων του ποστ.Αλλιως μαλλον εκ του πονηρου παλι στοχοποιησες το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως δεν μπορει να υπαρχουν σοσιαλιστικες νησιδες στον καπιταλιστικο ωκεανο
    Αλλωστε ο 902 ΔΕΝ ειναι επιχειρηση με σκοπο το κερδος και το -οπως παει το πραμα-κλεισιμο του
    χτυπαει πρωτα απ'ολα το ιδιο το ΚΚΕ
    Αυτο ευτυχως το καταλαβαινει πρωτα απο ολα η συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου της αριστερας
    εκτος απο τους κομπλεξικους αντι ΚΚΕ...
    ΥΓ
    Απορια ψαλτου
    Πως "βγαινουν" οικονομικα εφημεριδες με ημερησια
    κυκλοφορια 1000-1100 φυλλα...
    Εδω σε θελω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΕΜΕΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΕΡΟΣΚΟΠΩΝ, ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΩΝ, ΤΣΙΡΑΚΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το εμετικό οπαδικό-οπορτουνιστικό σχόλιο,φανατικού τσιρακιού της σταλινικής γραφειοκρατίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΡΟΛ...ΣΕΒΙΚΟ ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ.
    ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΥΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ.
    Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
    ΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΡΟΛΛΟΣ ΣΑΣ , ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ Η ΤΑΧΤΙΚΗ ΣΑΣ , ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τάσο,

    1)Τιμήσου και καμάρι σου να είσαι σταλινικός στον 21ο αιώνα,εμπόδιο και οπισθοδρόμηση ωστόσο,για την εργατική τάξη και το επαναστατικό κίνημα των ημερών μας.
    Τουλάχιστον βάλε τη φάτσα του Πατερούλη και βγάλε του Μαρξ.Μη μπερδεύεις τη βούρτσα με την πούτσα.

    2)Αφού δεν είσαι "σύντροφος του Καρατζαφέρη",γιατί απουσιάζεις μονίμως,κι'εσύ και το κόμμα σου,από την αντιφασιστική δράση;
    Ούτε στον Άγιο Παντελεήμονα σε/σας είδαμε,ούτε στη Νίκαια,ούτε στα Χανιά,ούτε σε άλλες αντιφασιστικές δράσεις.
    Μόνο στα "ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" πάντα πρώτοι,και στις αστήρικτες συκοφαντίες εναντίον των υπόλοιπων κομμουνιστών και αριστερών.

    3)Όλο κρεμάλες και στρατοδικεία μου ονειρεύεσαι.Αναπολείς τις δίκες του '36-'39 και την περίοδο του Μεγάλου Τρόμου; Αυτός είναι ο 'σοσιαλισμός' σου;

    4)Πες ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά,σκληρά και μαλακά.Το λέει και το κόμμα σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πως να πει ΟΧΙ; τον ρώτησες αν του το επιτρέπει το
    κονκλάβιο;;;
    αν συμμετείχαν στις αντιφασιστικές δράσεις μαζί με
    τους υπόλοιπους κομμουνιστές πως θα διατηρούσαν το
    αλάθητο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε αγωνισταραδες τρολσεβικοι ,που την πεσατε σε ατομο που μιλαει επωνυμα, που ηταν οι μπαχαλοι φιλοι σας και εσεις στην Μανωλαδα, στην Λευκιμη, στο Καρλοβασι και σε μια σειρα απο αγωνιστικες δρασεις και συγκρουσεις(θυμιζω οτι τα μελη του ΚΚΕ βρεθηκαν απεναντι σε μπραβους πολλες φορες)??

    Εκει δεν ειχε τηλεοραση ε?

    Τηλεμπαχαλοι ειστε και συνεπεις στο ωραριο σας...ποτε πριν της 1 το μεσημερι(δυσκολο να ξυπνησετε να πατε για περιφρουρηση απο τις 3 την νυχτα ε?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ