ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΑΞΙΔΙ στα ΚΥΘΗΡΑ...


 Με ένα «Ταξίδι στα Κύθηρα», ξεκινά ο συνδυασμός του Μετώπου «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ» το πρόγραμμα περιοδειών. Ο Αλέκος Αλαβάνος και οι αρκετοί συνταξιδιώτες του θα βρεθούν στα Κύθηρα – το πιο απομακρυσμένο, μετά τα Αντικύθηρα, νησί νότια της Λακωνίας που διοικητικά ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής – για να συνομιλήσουν απλά και φιλικά με τους κατοίκους του.

Στην Χαλκίδα, την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΗΚΕΧ (Αβάντων 50) συνεχίζεται η συζήτηση για τις προγραμματικές θέσεις και όλα τα θέματα της εκλογικής δουλειάς του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Στερεάς Ελλάδας. Στο "Αυτοδιοικητικό Κίνημα", συμμετέχουν πολίτες που δίνουν καθημερινά το παρόν στις μικρές και μεγάλες μάχες για τα προβλήματα των περιοχών τους σε κάθε άκρη της Στερεάς και της Εύβοιας . Κατέρχεται στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου με υποψήφια περιφερειάρχη τη Δέσποινα Σπανούδη, χημικό μηχανικό, με έντονη συμμετοχή σε πολλές τοπικές κοινωνικές πρωτοβουλίες για ζητήματα περιβάλλοντος, βιομηχανικής ρύπανσης, ενεργειακών δραστηριοτήτων και υπεράσπισης των κοινωνικών δικαιωμάτων. Η Κουμουνδούρου μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισε να μην στηρίζει την υποψηφιότητα της Δ. Σπανούδη και να κατεβάσει τον δικό της υποψήφιο.

Από την Πρέβεζα, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης-Ηλίας Κλάπας παραιτήθηκε από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού και χαρακτηρίζει απαράδεκτη την δήλωση του Γραμματέα του ΣΥΝ Δ. Βίτσα, που αφορά στο κείμενο παραίτησης δέκα μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής της Πρέβεζας

Σε εκρηκτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ την Τετάρτη (22/9), με θέμα τις υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Τα αίματα άναψαν με αφορμή το κείμενο του Αριστερού Ρεύματος, με το οποίο τα μέλη του άφηναν να εννοηθεί ότι αποστασιοποιούνται από την εκλογική μάχη της Αττικής και την υποψηφιότητα Αλ. Μητρόπουλου.

Η παρέμβαση του διευθυντή της Αυγής Ν. Φίλη με φράσεις όπως «δίνεται σήμα διάσπασης», «κουβελοποιείστε» και «δεν λέτε κουβέντα για τον Αλαβάνο», λίγο έλειψε να οδηγήσει σε αποχώρηση τα μέλη του Ρεύματος. Ο Στ. Λεουτσάκος τον κατηγόρησε κατηγόρησε μάλιστα για «προβοκατόρικη στάση». Σημειώνουμε ότι ο Ν. Φίλης νωρίτερα διέκοψε τη διαδικασία ρωτώντας εάν υπάρχει ομαδική δήλωση -κείμενο - μελών του κόμματος, την ύπαρξη της οποίας γνωρίζουν οι εφημερίδες και όχι το σώμα της Κεντρικής Επιτροπής και ο Π. Λαφαζάνης του είχε απαντήσει: «Είναι δυνατόν να φτάσετε σε αυτό το σημείο; Καταλαβαίνεται τι επιπτώσεις έχει; Αγγίζει τα όρια του χουλιγκανισμού αυτή η διαδικασία, σας τη χαρίζω». Για να αντιληφθείτε το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης που γίνεται στην ΚΠΕ του ΣΥΝασπισμού, σας μεταφέρουμε τον παρακάτω διάλογο:
Σε κάποιο σημείο της τοποθέτησης του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος σημειώνει «επιβεβαιώνεται ότι λέει ο Φίλης» πετάγεται ο Πριμηκήρης σε έντονο ύφος και τον ρωτάει:
«Πρόεδρε το αποδέχεσαι; Το αποδέχεσαι;»
Ακολουθεί ένταση και χαριτολογώντας ο Τσίπρας του λέει:
«Τι να αποδέχομαι σύντροφε, ότι είσαι πράκτορας του Αλαβάνου;»

12 σχόλια :

  1. Με την παράκληση να αναρτηθεί. Πηγή είναι το TVXS.GR. Οι εργαζόμενοι παντού δίνουν μάχη. Ας τους ακούσουμε και ας τους δώσουμε βήμα. Να σπάσουμε τη σιωπή των καθεστωτικών ΜΜΕ.


    Τον τελευταίο μήνα απολύθηκαν 2 συνάδελφοί μας στο Notos Home (Golden Hall), συνάδελφοι με οικογένειες και παιδιά που βρέθηκαν απ’τη μια μέρα στην άλλη στην ανεργία. Οι απολύσεις αυτές ανεβάζουν τον αριθμό των απολυμένων του καταστήματος στους 7 από την αρχή της άνοιξης και έπειτα. Κατά το διάστημα αυτό, στο κατάστημα έχει εφαρμοστεί ελαστικό ωράριο με τροποποίηση των συμβάσεων εργασίας μας, δυσκολεύοντας τον οικογενειακό προγραμματισμό αρκετών συναδέλφων. Αυτό οδηγεί σε σοβαρή έλλειψη προσωπικού, γεγονός που δυσχαιρένει σε μεγάλο βαθμό την απόδοση της δουλειάς μας και δημιουργεί δίκαια παράπονα στους πελάτες, αποδέκτες των οποίων γινόματε φυσικά οι υπάλληλοι και όχι η διεύθυνση, ως θα έπρεπε.

    Την ίδια στιγμή καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πλήθος αντιξοοτήτων στον χώρο εργασίας μας όπως:

    * Δεν υπάρχει αίθουσα προσωπικού εντός του καταστήματος, με αποτέλεσμα το προσωπικό να αναγκάζεται να καταβάλει σημαντικά ποσά σε ημερίσσια βάση ώστε να ξεκουραστεί στο διάλλειμά του σε χώρους του εμπορικού κέντρου.
    * Οι τουαλέτες και η αποθήκη του καταστήματος δεν διαθέτουν εξαερισμό, παρόλο που έχουν γίνει σχετικές καταγγελίες.
    * Τα καθίσματα για τους εργαζόμενους αποτελούν διακοσμητικό στοιχείο, εφ’ όσον η διεύθυνση δεν τους επιτρέπει να κάθονται ανά τακτά χρονικά διαστήμα και παρά τις σχετικές προειδοποιήσεις της Επιθεώρησης Εργασίας.
    * Το προσωπικό υποχρεώνεται σε εργασία κάθε Σάββατο και το ρεπό (παρότι κυλιόμενο όπως αναφέρεται στις συμβάσεις εργασίας) δίδεται μόνο τις ημέρες Δευτέρα έως και Παρασκευή.

    Η εργοδοσία, και μετά την νέα αντεργατική νομοθεσία κυβέρνησης/τρόϊκας, έχει σκληρύνει την στάση της και τα μεσαία στελέχη έχουν πιο επιθετική συμπεριφορά απέναντι στους υπαλλήλους. Προσβολές και απειλές δι ασήμαντη αφορμή βρίσκονται στην ημερίσσια διάταξη. Η φημολογία για επικείμενες απολύσεις, η επικρεμμόμενη έμμεση απειλή απόλυσης σε κάθε συνάδελφο που ορθώνει ανάστημα, η μόνιμη επωδός «αν δεν σου αρέσει εδώ, να φύγεις» ως απάντηση σε κάθε αίτημα και το σύστημα ρουφιανιάς που έχει εγκαθιδρύσει το management, τρομοκρατούν του υπαλλήλους, δηλητηριάζουν τις συναδελφικές μας σχέσεις και εν γένει δυσχαιρένουν τις συνθήκες εργασίας με αποτελέσματα μειωμένη απόδοση, νευρικότητα και λάθη, που με την σειρά τους οδηγούν σε νέες προσβολές και έμμεσες ή άμεσες απειλές.

    Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει!

    Απευθυνόμαστε στην κοινωνία, σε συναδέλφους εργαζόμενους και στους καταναλωτές ώστε να ενημερωθούν για την ανωτέρω κατάσταση. Και επειδή η υπομονή, η αντοχή και η ανοχή έχει και όρια, απευθυνόμαστε στην εργοδοσία ώστε να την ενημερώσουμε ότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε για πολύ ακόμα:

    * Άλλες αναίτιες απολύσεις συναδέλφων. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τις αστοχίες του management.
    * Περαιτέρω εντατικοποίηση και σκλήρυνση των συνθηκών εργασίας.
    * Έμμεσες απειλές απόλυσης για το παραμικρό.
    * Τρομοκράτηση συναδέλφων και προσβολές της προσωπικότητάς μας. Το management πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν σκοπό να εργάζονται με αξιοπρέπεια και όχι σε ζώα.

    Η καρδιά και οι σκέψεις μας βρίσκονται πλάι στους απολυμένους συναδέλφους μας.

    Εργαζόμενες – Εργαζόμενοι στο Noto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία! Ο Μ.Κλάπας κατηγορεί, και απ' ότι φαίνεται, δικαίως το Δ.Βίτσα και την ηγεσία του ΣΥΝ. Αλλα από τη δήλωσή του δεν γίνεται φανερό ποιά είναι η πολιτική του άποψη. Θα μπορούσε πχ να είναι μια δήλωση του Κουβέλη ( όχι ότι αυτό θα δικαιολογούσε τις πρακτικές του ΣΥΝ ). Τι απαντα στο Ν.Λιβιεράτο;

    Ο Στ. Λεουτσάκος που δικαίως εξεγείρεται εναντίον του Ν.Φίλη, δεν ήταν από αυτούς που έκλεισαν τα μικρόφωνα στο τέλος της 3ης ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ για να μη συνεχιστεί η παρέμβαση κάποιων «μυστήριων» που κουτσά-στραβά χάλαγαν τη σούπα της συναίνεσης ( ΣΥΝ-ΚΟΕ-ΔΕΑ-ΑΝΑΣΑ κλπ κλπ κλπ).

    Γι' αυτό τι λέει ο σ. Στάθης; Μήπως οφείλει - στον εαυτό του πρώτ' απ'όλα μια αυτοκριτική;;;

    Αλλιώς , ότι έσπειρε αυτό θερίζει!

    Και δεν θα λυπηθώ για πάρτη του , όπως και για κανένα Ισκρατζή!!! Όπως και για κανένα Πετράκο που είναι, και στην ΠΟΤΑ και στο Α.Ρ. και στο Βήμα Διαλόγου. Και για κανένα γραφειοκράτη που μένει στη ΓΣΕΕ.... ( εκτός κι αν η στρατηγική του ΑΡ είναι η υπονόμευση του κρατικο-κομματικού συνδικαλισμού από τα μέσα ).

    ananeotikous kryptokoumoundourious

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητη ΕΟΣ νομιζω είσαι συγχυσμένη. Γράφεις για τον Κλάπα με σκοπό να την μπείς στο Βίτσα και στο Συνασπισμό,όπως ειναι η πάγια τακτική σου; Γνωρίζεις οτι ο Κλαπας ηταν δημαρχος επι 8 χρονια με τη στηριξη και του ΠΑΣΟΚ και λειτούργησε σε γενικές γραμμές σε ενα πλαισιο που δεν είχε σχέση με την αριστερα; Γνωριζεις οτι ηταν προσκειμενος στην Ανανεωτική Πτερυγα και η καθυστερηση της αποχωρησης του για την Κουβελοπαρέα ηταν απλα για προσωπικούς και ηγεμονιστικους λόγους; Τον υπερασπιζεστε υιοθετώντας το δογμα ο εχθρος του εχθρου μου φιλος;Γιατι σαυτή την περίπτωση ο κ.Βίτσας επραξε οντως σωστα και υπερασπίστηκε τον ΣΥΡΙΖΑ.Πείτε μου αν κατάλαβα λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @enescu666

    1. Το ποίος είναι πραγματικά με την Ανανεωτική Πτέρυγα και ποιός δεν είναι στον ΣΥΝασπισμό είναι μεγάλη ιστορία. Δεν έχουμε αποκτήσει ακόμα αξιόπιστο "ανανεώμετρο" που να μας δείχνει αν ο Κλάπας είναι περισσότερο ανανεωτικός από τον Παπαδημούλη, τον Παπά, τον Βούτση και πολλούς άλλους στον συνασπισμό.

    2. Ένας δήμαρχος που δηλώνει Αριστερός και στηρίχτηκε σε ένα δήμο από το ΠΑΣΟΚ φαντάζει από πρώτη εικόνα ως καλύτερη επιλογή από ένα περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ που τον στηρίζουν κάποιοι που δηλώνουν Αριστεροί...

    3. Η θέση μας ήταν ότι κακώς έφυγαν οι Ανανεωτικοί από τον ΣΥΝασπισμό και κακώς είχαν αυτή την στάση απέναντι τον ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως δικαίωμά τους είναι να κάνουν ότι θέλουν. Δεν θεωρούμε ότι το κυρίαρχο στην αποχώρησή τους ήταν η πάλη γραμμών αλλά η πάλη μηχανισμών. Ο Φ. αν ήθελε να πάει στο ΠΑΣΟΚ είχε πολλές ευκαιρίες στην ζωή του. Έφυγε από τον ΣΥΝασπισμό - όχι για να πάει στο ΠΑΣΟΚ - όπως ισχυρίζονται οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι, αλλά γιατί δεν θα έβγαινε ξανά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    4. Για μας επίσης η δημοκρατία στους κομματικούς μηχανισμούς της Αριστεράς είναι πρωταρχικό ζήτημα. Το ζήτημα με τον Κλάπα και τον ΣΥΝασπισμό της Πρέβεζας είναι αυτού του τύπου ζήτημα και το πως παρεμβαίνει ο κεντρικός μηχανισμός στο να ορίσει ένα τοπικό ζήτημα και γράφει την τοπική οργάνωση και την τοπική κοινωνία στα παλιά του τα παπούτσια.

    5. Αν κρίνουμε τα ζητήματα σύμφωνα με τις πολιτικές μας συγγένειες και συμφωνίες και όχι βάση αρχών, τότε δεν μπορούμε να αποκτήσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου που μας θεωρεί τυχοδιώκτες και καιροσκόπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή ΕΟΣ νομίζω ότι σας τυφλώνει ο αντιτσιπρισμός .Ειναι σαφές ότι παραίτηση Κλάπα ειναι μια δεξιά παραίτηση λίγο καθυστερημένη. Παραιτήθηκε ο κ. Κλάπας γιατί δεν πήρε ξανά το χρίσμα απο το επίσημο Πασοκ. Το όνομα του μπήκε στην διάθεση του γραμματέα του Πασοκ κ. Ξυνιδη. Του προτάθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή και απο τον "ακατονόμαστο" τον Τσίπρα εννοώ, να κατέβει επικεφαλής αριστερού ψηφοδελτίου με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες προοδευτικές δυνάμεις αλλά αρνήθηκε και παραιτήθηκε. Μαζί του παραιτήθηκε και ο μηχανισμός που τον στήριζε στο ΣΥΝ, οι περισσότεροι απο τους οποίους ειναι άφαντοι και μια απο αυτούς συμμετέχει σε ψηφοδέλτιο του Πασοκ. Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στα γραφεία του ΣΥΝ Πρεβεζας μιλούσε ο νομάρχης του ΠΑΣΟΚ .Για ποια δημοκρατία μιλάτε; Τα μέλη του Σύριζα μπροστά στην προσβλητική κατάσταση για κάθε αριστερό πρωτοστάτησε με αμεσοδημοκρατικες διαδικασίες σε νέο δημοτικό σχήμα http://dimosioshoros.wordpress.com/ και νομίζουμε ότι δίνουμε μια νέα ελπίδα στο προοδευτικό κίνημα στον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν η πλειοψηφία της καθοδήγησης μιας τοπικής οργάνωσης διαφωνεί με τις κεντρικές επιλογές ενός κόμματος ειναι φυσικό να παραιτείται και να παλεύει τις απόψεις της ως μειοψηφία η να αποχωρεί και συντάσσεται με αλλά κόμματα που συμφωνεί πχ Κoυβέλης. Το ζήτημα ειναι ότι στην Πρεβεζα θα έπρεπε να παραιτηθούν απο καιρό μετά τις αποφάσεις του τελευταίου συνέδριου του ΣΥΝ.
    Και εκεί ειναι η ευθύνη του Βίτσα Πριμηκήρη Τσακαλώτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην Πρέβεζα δεν μπορεί να φτιάξει ψηφοδέλτιο για τις περιφερειακές εκλογές.
    Η μειοψηφία της ΝΕ (και η παρέα της) -που δεν παραιτήθηκε- θα συμμετάσχει στο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο Ρέντζου (απαιτούνται 132 υποψήφιοι) . Η πλειοψηφία (αναμεσα τους ο δήμαρχος,2 δημοτικοί σύμβουλοι,1 νομαρχιακός σύμβουλος- και η παρέα της) παραιτήθηκαν και δεν συμμετέχουν πουθενά. Απαιτούνται τουλάχιστον 9 υποψήφιοι (3 γυναίκες)
    Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ (πλην ΑΚΟΑ) ανύπαρκτες στην Πρέβεζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γελάσαμε με τον Ξεκινηματία και τα συστατικά που έριξε για να φτιάξει τη "σούπα της συναίνεσης" των ονείρων του. Δεν πειράζει. Τώρα που σας έπιασε κρίση ταυτότητας, μπορείτε άνετα να εισοδίσετε στο κουφάρι ΣΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εσύ εκεί "Αριστερά στον Αμβρακικό", δεν νομίζω ότι έχεις δίκαιο.
    Δεν είναι "φυσικό να παραιτείται και να παλεύει τις απόψεις ως μειοψηφία ή να αποχωρεί..."
    ΦΥΣΙΚΟ είναι να διαγράφονται από την μειοψηφία και έτσι να μένει μόνη της η μειοψηφία και να γίνεται πλειοψηφία σε ένα κόμμα διαγραμμένων.
    Ή καλύτερα, όταν δεν υπάρχει και μειοψηφία, να ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ οι οργανώσεις που δεν συμφωνούν "με τις κεντρικές επιλογές του κόμματος" .
    Τα κόμματα πρέπει να αποτελούνται ΜΟΝΟ από αυτούς που συμφωνούν με τις "κεντρικές επιλογές". ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ, ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ…
    Είμαι σίγουρος πως μέχρι το 1989 ήσουν οπαδός του Μπρέζνιεφ, και αρχίζεις να θυμάσαι τον παλιό καλό σου εαυτό.
    Όσον αφορά εσένα τελευταίε ανώνυμε μην ανησυχείς.
    Οι παραιτηθέντες της ΝΕ (που δεν διαφωνούσαν με την "κεντρική επιλογή" στην περιφέρεια- ΑΛΛΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ να διαφωνείς με τις μισές "κεντρικές επιλογές") υποτάχθηκαν και φτιάχνουν περιφερειακό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής μάλιστα έναν από τους ηγέτες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τόσα χρόνια τα παιδία του Φλωράκη πήγαν στο ΠΑΣΟΚ. Επίσης το ΠΑΣΟΚ μάζεψε ένα μεγάλο κομμάτι πολιτικών προσφύγων που είχαν νοιώσει καλά στο πεστί τους τι είναι υπαρκτός σοσιαλισμός. Ο Ανδρουλάκης, η Δαμανάκη από πρόεδρος του ΣΥΝ βρέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, όπως και αρκετοί άλλοι που προέρχονται από το ΚΚΕ. Όμως ο Κύρκος και ο Κουβέλης δεν τους είδαμε να έχουν πάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. σωστα τα λεει ο δεν ξεχνω ....συνεπεστατοι οι ανανεωτικοι στην δεξια γραμμη τους. το προβλημα υπαρχει μ' αυτους που θεωρουνται αριστεροι και καταληγουν στο πασοκ ή στα μετωπα ανευ αρχων και θεσεων. αλλα εος εσυ θα ηθελες τον κουβελη να μενει στον συν και να συνεργαζεσαι μαζι τους θα μας τρελανεις στο τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Ανώνυμο 1:32

    1.Αν μιλάμε για μέτωπο με δυνάμεις και από τον σοσιαλιστικό χώρο, γιατί δεν μπορεί να είναι μέσα σε αυτό το μέτωπο και δυνάμεις της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝασπισμού;

    2.Αν μιλάμε για επαστατικό κόμμα προφανώς δεν χωράνε αυτές οι δυνάμεις, όπως δεν χωράνε και πολλοί άλλοι που αυτοχρίζονται επαναστατες. Εξάλλου, τέτοιο κόμμα δεν υπάρχει σήμερα στην χώρα μας, και επομένως μιλάμε για μύθους ή πιο απλά, για παραμύθια...

    Εξάλλου, όλλοι αυτοί οι "επαναστάτες", πνίγηκαν πρόσφατα στις αγωνιστικές εξατμίσεις των φορτηγατζήδων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ