ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ - Δήλωση ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ



ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ

«Σε αυτή τη σημαντική στιγμή, και ως ύστατη κίνηση, προκειμένου να εξασφαλισθεί η κοινή παρουσία της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Περιφέρεια Αττικής εκ μέρους του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής επαναλαμβάνω τη θετική τοποθέτηση στην πρόταση που έγινε στην προχθεσινή γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα της Νάντιας Βαλαβάνη.»

Αθήνα, 8/9/2010

12 σχόλια :

  1. Δεν θα ψήφιζα Αλαβάνο με σκοπό να υπάρχει μια καλή αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα προκύψει απ τις εκλογές. Αν έψαχνα για έναν καλό –αριστερό- περιφερειακό σύμβουλο θα μπορούσα κάλλιστα να ψηφίσω τη συντρόφισσα Νάντια Βαλαβάνη, ή άλλον/η υποψήφιο/α.

    Θα ψηφιζα όμως Αλαβάνο με την ελπίδα ότι το ποσοστό που θα πάρει και η δυναμική της προεκλογικής του εκστρατείας θα πυροδοτούσαν τις εξελίξεις –εντός και εκτός των τειχών της Αριστεράς- που όλοι ευχόμαστε.

    Αλοιώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να διακόψω κι εγώ (μεταξύ χιλιάδων άλλων) την πολιτική – κινηματική μου αποστρατεία και αποχή, στην οποία αναγκαστικά έχω περιέλθει.
    Με απλά λόγια:
    Αλαβάνο: ΝΑΙ.
    Οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο (ανεξάρτητα από την εκτίμηση που του έχω): ΟΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχουν φαιδροποιηθεί όλοι. Εδώ και 2 βδομάδες ζόυμε το καραγκιοζιλίκι του ορισμού της συνεδρίασης της γραμματείας και της αναβολής. Παράλληλα το κρυφτούλι της παρουσίας - υποψηφιότητας - του Αλαβάνου στα μέσα. Μοναδικό διακύβευμα ?? Το ποιος θα φανεί ότι διασπά το σχήμα. Στην ..κια της Αριστεράς έδωσε την λύση ο Μητρόπουλος. Ανακοίνωσε την υποψηφιότητα εκβιάζοντας την στήριξη του ΣΥΝ. Ο αλαβάνος δακρύβρεχτα προτείνει Νάντια για να απεκδυθεί τον ρόλο του 'παράγοντα' και του 'διασπαστή' και άυριο πουρνο πουρνό αφού προφανώς ο ΣΥΝ θα έχει χρεωθεί τα πάντα ανακοινώνει υποψηφιότητα!!

    ¨Ελεος!! Εχουμε και νοημοσύνη ρε!!!

    Το γράφω για τελευταία φορά μπας και ξεκολήσουν κάποιοι από τις φυσιογνωμικές διαφορές των μνηστήρων.

    Είναι τραγικό η Αριστερά να μην πηγαίνει στις εκλογικές αναμετρήσεις με τις φυσιογνωμίες των λαικών αγωνιστών που ανέδειξε στα μαζικά κινήματα εκείνη την συγκυρία αλλά με επιλογές 'αλλου τύπου'. Καλος χρυσός και τίμιος ο Γλέζος λοιπόν αλλά η κορυφαία στιγμή του σαν λαικού αγωνιστή ήταν πριν 60 χρόνια.. Καλός χρυσός ο Αλαβάνος αλλά κατεβαίνει υποψήφιος το 2004- 2010 με τα εφόδια της κομματικής δουλειάς είτε στο ΚΚΕ ή στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ!! Ο ίδιος πίνει νερό στο κίνημα του αρθρου 16 και στο κίνημα των δασκάλων. Pότε τοποθέτησε μια ηγετική φυσιογνωμία των κινημάτων αυτών σε εκλογιμη θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ;; Αλλά τι λέω.. Εχει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ τέτοιους ?? Ποια ηγετική μορφή του κινήματος των δασκάλων ανήκει πολιτικά στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ?? Καλά ας μην μιλήσω για τους φοιτητές.. Ωραία τα έλεγε ο Αλαβάνος για το 16 και θα΄θελε πολύ να είχε και μια φιγουρα του φοιτητικού κινήματος να τα 'λέει' και να τα κάνει. Οι φυσιογνωμίες όμως του 16 ήταν και έιναι αλλού...

    Αριστερίστικα φιλια

    Θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Θ.Τ.

    Οποιος νυχτα νυχτωμενη περπατει, λασπες και σκατα πατει και εκσφενδονιζει.

    "Υπαρκτα" φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Βαλαβάνη έχει τοποθετηθεί επί της πρότασης;
    Θα είχε ενδιαφέρον αν και εκείνη μετά τον Γλέζο πρότεινε Αλαβάνο...

    Τελικά και μόνο από το γεγονός ότι η υποψηφιότητα Αλαβάνου έχει συγκεντρώσει τα πυρά σύσσωμης της διαπιστευμένης αντιπολίτευσης, μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για το ποιο πρόσωπο είναι πραγματικά επικίνδυνο για αυτήν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρομερή απάντηση !! μου έκανες τα μούτρα κρέας !!

    Θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με τον πρωτολαλήσαντα:

    Και μόνο για :
    "..Θα ψηφιζα όμως Αλαβάνο με την ελπίδα ότι το ποσοστό που θα πάρει και η δυναμική της προεκλογικής του εκστρατείας θα πυροδοτούσαν τις εξελίξεις –εντός και εκτός των τειχών της Αριστεράς- που όλοι ευχόμαστε.."

    S.T.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ puta madre
    εαν δεν μου το κόψουν το σχόλιο ...εχω να σου πω οτι η αδυναμια σου να απαντησεις στο ΘΤ δεν σου δίνει το δικαιωμα να βριζεις . Αν μπορεις κανε αντιπαραθεση με επιχειρηματα σε οσα λεει. Ημουν στην απεργια των δασκαλων ..δεν λεει τιποτα παραπανω ο ΘΤ απο την ιδια την πραγματικοτητα ο συριζα δεν ηταν η εμπροσθοφυλακη του κινηματος για να μην πω οτι δεν ηταν ουτε η οπισθοφυλακη.Για τους φοιτητες μπορει κανεις να ανατρεξει στο τι γινοταν τοτε και θα βγαλει συμπερασματα ευκολα για τον καταλυτικο ρολο των ΕΑΑΚ. Αυτό βέβαια δεν σημαινει πως ο Αλαβανος δεν μπορει να εμπνεεται (οπως και καθε αριστερος) απο τα κινηματα αυτα , ασχετα εαν ο μισος συριζα των καθηγηταδων υπεγραφε κειμενα υπερ του σταματηματος των καταληψεων.ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΤΟΝΑΡΙΣΜΑ ΑΛΑ ΚΚΕ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΡΥΚΑΚΙ "ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΙ ΝΑ ΜΑς ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ"...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ.
    ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΔΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ΔΠ

    Δε νομιζω να εβρισα καπου. Το στυλακι και το υφακι της κριτικης του ΘΤ, ειναι απειρως πιο προκλητικο απ το δικο μου.



    Οι μεγαλες ενωτικες πρωτοβουλιες που παρθηκαν στα 2 κινηματα για συνθεση δυναμεων, εγιναν απο δυναμεις του ΣΥΡΙΖΑ και οχι της εξωκ/κης. Αριθμητικα, οι ανενταχτοι ηταν απειρως περισσοτεροι απο τους οργανομενους στο συνολο τους. Τα ΕΑΑΚ, αναγκαστηκαν να κανουν βηματα πισω (σε σχεση με αυτα που ελεγαν ως τοτε στις ΓΣ), και να ταυτιστουν με τα πολιτικα πλαισια των δυναμεων που μετεπειτα ιδρυσαν την ΑΡΕΝ.Χαρακτηριστικο παραδειγμα η παλινωδια με την Πρωτοβουλια ΠΑΜΑΚ.Το φοιτητικο κινημα νικησε(η εστω επαιξε τον ρολο που επαιξε) γιατι τυποι οπως ο ΘΤ, σταματησαν να λενε μπουρδες και κατεβηκαν ενωτικα με τις λοιπες αριστερες δυναμεις (αραγε σημερα να συμβει κατι τετοιο ειναι τοσο αδιανοητο?).

    Καμια πολιτικη υπεροχη, και καμια "καθοδηγηση" απο τον χωρο της εξωκ/κης. Ισως καποια καπελωματα, αλλα τι να κανεις...Και ο φτωχος καπως πρεπει να ζησει.

    Τελος.
    Η Αριστερα γιανα μπορεσει να βγει ενισχυμενη στην συγκεκριμενη μαχη, αλλα και γενικοτερα, θα πρεπει να εχει το θαρρος να τολμαει και να προσπαθει να ανατρεπει καποιες συνηθειες που την εχουν οδηγησει σημερα ενα βημα πριν την πληρη απαξιωση.

    Η κομματικη καταγραφη του ΚΚΕ στην Αυτοδιοικηση, δεν μου λεει τιποτα. Το ιδιο και της Ανταρσυας, το ιδιο και οποιουδηποτε απο τα 330μλ που υπαρχουν στην Αριστερα.Γι αυτον ακριβως τον λογο, καθε φορα που διαβαζω κατι τυπους σαν το ΘΤ που μου θυμιζουν Ναριτη φοιτητοπατερα(δεν ξερω αν το ενα συνεπαγεται το αλλο)που θελει την απολυτη καθαροτητα και την συμμαχια με την σκια του, θελω να ξερασω και να σκεφτω οτι δεν βραζουμε στο ιδιο καζανι (της αριστερας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ puta murde

    Σε ευχαριστώ πολύ για αυτά που γράφεις Puta γιατί εκτείθεσαι.

    Το φοιτητικο κινημα νικησε(η εστω επαιξε τον ρολο που επαιξε) γιατι τυποι οπως ο ΘΤ, σταματησαν να λενε μπουρδες και κατεβηκαν ενωτικα με τις λοιπες αριστερες δυναμεις

    Παραβλέπω το προσωπικό σχόλιο.


    1. Θα πρέπει κάποιος να έχει τεράστιες κομματικές παρωπίδες για να πει ότι το φ.κ 2006 -2007 έγινε επειδή η Αριστερά ενώθηκε μες τις σχολές. Θα θυμίσω τα αυτονόητα που εξαιτίας και του net πλέον μπορούν να επιβεβαιωθούν.


    Κίνημα Μάης Ιούνης. Το φκ νίκησε - απόσυρση του ΄Ν.Πλαισίου που είχε ανακοινωθεί - η αριστερά όμως δεν ενώθηκε!! Η ΠΚΣ - δηλ το μεγαλύτερο οργανωμένο κομμάτι της Αριστεράς στην τριτοβάθμια- το 80% των κινητοποιήσεων ήταν εκτός και εναντιον!! Κατέβαζε πλαίσια μαζί με ΔΑΠ αντικατάληψη κρατούσε το συντονιστικό της κ.ο.κ Κι επειδή είσαι κι απ'το ΠΑΜΑΚ θα σου θυμίσω το αποτέλεσμα της συνέλευσης που κήρυξε κατάληψη

    1508 Πρωτοβουλία Φοιτητών, 598 ΔΑΠ, 85 ΠΚΣ.

    Και στο 16 πάλι λίγο πολυ τα ίδια. Η ΚΝΕ είχε κεντρικά γραμμή για 1 εβδομάδα κατάληψη και απο εκεί και μετα αλλού έμπαινε αλλού σταμάταγε με 'πολύμορφες κινητοποιήσεις'.

    Ποια Αριστερά ενώθηκε λοιπόν ??

    Το ότι τα ΕΑΑΚ χρειάσθηκε να κάνουν τομές στο εσωτερικό τους για να παίξουν τον ρόλο της πολιτικής πρωτοπορίας είναι αυτονόητο και δεν το αρνήθηκε κανείς. Το τί ρόλο έπαιξαν σε αυτό τα ΔΑΡΑΣ τα αριστερά σχήματα και οι λοιποί άστο. Να σου θυμίσω τις απόψεις των ΔΑΡΑΣ για την αξιολόγηση πριν τον Μαη Ιούνη ; Ακαδημαική Αξιολογηση σου λέει κάτι; Μάλλον κάποιοι απ'το ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίστηκαν στο φκ στο καμμία αξιολόγηση που έλεγαν τα ΕΑΑΚ.

    Τώρα που από τα παραπάνω ξετρύπωσες ότι εγώ επιζητώ την απόλυτη καθαρότητα, απορίας άξιο.

    Παντως όντως δεν απαντάς στο ζήτημα που σου βάζω. ΠΟΙΕΣ ΝΕΟΛΑΙΙΣΤΙΚΕς ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕΣ ΑΠ'ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΞΙΟΠΟΊΗΣΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΑ;

    Τα υπόλοιπα δικά σου

    Αλλά σαν κλασσικός αριστεριστής θα απαντήσω και με το κλασσικό Τσιτάτο

    Ο Λένιν στον αριστερισμό ορίζει τον έξυπνο. Λέει ότι είναι αυτός που μαθαίνει γρήγορα απ'τα λάθη του.

    Το να λες ότι το κυρίαρχο ζήτημα στην Αριστερά έιναι η ενότητα της Αριστεράς και να επιμένεις όταν ο πολιτικός φορέας που το πρεσβεύει με τον πιο αυθεντικό τρόπο, καταρρέει μάλλον δεν δέιχνει
    αυτοκριτική διάθεση! Εσείς, εσείς οι μόνοι συνεπεις λοιπόν κατά το δικό μας - συνήθως - δοκούν σε μια αντιστροφή των αντιλήψεων

    Θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ΘΤ

    Θυμασαι την προταση καποιων μελων που ειχε πεσει στην Πρωτοβουλια ΠΑΜΑΚ με το που τελειωσαν οι κινητοποιησεις?

    Ξεπερναμε τα εμποδια,αφηνουμε τα επιμερους σχηματα και τις πανελλαδικες καταγραφες, και διατηρουμε την Πρωτοβουλια που εχει συσπειρωσει τοσο κοσμο. Η απαντηση των γνωστων φωστηρων-νεολαιιστικων φιγουρων ηταν ΟΧΙ γιατι διακυδευοταν η υπαρξη τους.
    Δεν ειμαι απ το ΠΑΜΑΚ ,αλλα ειχα ζησει εντονα το τι συνεβαινε εκει, γιατι αποτελουσε μια τεραστια τομη.

    Δεχομαι αυτα που λες για τα ΔΑΡΑΣ. Εδειξαν εναν ιδιαιτερο χαμαιλεοντισμο στο κινημα,ενω οταν ξεφουσκωσαν τα πραγματα συνεχισαν με καποιες ακομη ιδιαιτερες εξυπναδες(βλεπε Master),αλλα τουλαχιστον ειχαν την στοιχειωδη διαθεση να κανουν 1 και 2 βηματα πισω για το καλο της ενοτητας του κινηματος.

    Οι κνιτες ειναι κνιτες τελος.Αλλα ποσο μεγαλο ζητημα ειναι που καταφερες να τους συμπαρασυρεις μαζι σου(μαλλον να τους παρει το κυμα).

    Επειδη δε γουσταρω να γινομαι εαακιτης(για 10 χρονια να μιλαω για το κινημα που περασε και "υπηρξα", μεχρι να ρθει το επομενο και ως τοτε να ειμαι ανυπαρκτος), προτιμω η κουβεντα να παει στο σημερα και τι κανουμε για τις μαζες που ερχονται.

    Τελος,για τις μεγαλες φιγουρες που ανεδειξε το κινημα, ειλικρινα θα ηθελα να μου ορισεις πως αυτες καταγραφονται.Εγω δεν θυμαμαι προσωπα να παιζουν τον ρολο της διανοησης, αλλα συλλογικοτητες και συλλογικες διαδικασιες. Αν εννοεις φιγουρες,τα 5-6 αρχι-κεφαλια που επαιρναν πρωτα τον λογο στα συντονιστικα η τους 2-3 που ηταν στα πρωινα της ΝΕΤ, σορυ παω πασο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Puta Madre,

    δε θα ήθελα να μπώ σε μια αντιπαράθεση για το ποιός την έχει μαγαλύτερη τη συμβολή στα κινήματα των τελευταίων χρόνων, αυτοί που συμμετείχαν σ' αυτά έχουν την πιο εγκυρη άποψη για το ρόλο του καθενός. Βλέπω όμως ένα άγχος να υψώσεις τείχη κ να στραπατσάρεις με πολυφορεμένους χαρακτηρισμούς τη συμβολή και την αγωνιστική στάση των συντρόφων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που, παρά τις αδυναμίες, αν μη τί άλλο δίνουν όλο τους τον εαυτό για την ανάπτυξη κινημάτων στυς χώρους που κινούνται. Αν κάτι μπορείς να καταλογίσεις στο χώρο αυτό είναι ότι δεν κατάφερε τότε μέσα από ένα πλατύ συμμαχικό σχήμα να εκπροσωπήσει -μερικά έστω- τα κινήματα αυτά στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο και παρασύρθηκε σε μια αδιέξοδη εσωτερική κόντρα που κατέληξε σε χωριστό κατέβασμα στις εκλογές του 2007 (ΜΕΡΑ-ΕΝΑΝΤΙΑ).

    Σήμερα ωστόσο βλέπω πως ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος, στη συνολικότερη έλλειψη πολιτικής πρότασης διεξόδου από την Αριστερά, επιχειρεί να δώσει απαντήσεις μέσα από την πρόταση για μη πληρωμή του χρέους-έξοδο από το Ευρώ κτλ. που συζητιέται και ευρύτερα. Εκεί ίσως πρέπει να επικεντρωθεί η συζήτηση, στο τί πραγματικά λέμε σήμερα και όχι σε κόντρες χωρίς αρχές που τις βλέπει ο κόσμος και απογοητεύεται...

    Προσωπικά πιστεύω ότι η αντισυστημική Αριστερά, (που δεν είναι μόνο Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μεγάλο κομάτι της αυτή τη στιγμή βρίσκεται εγκλοβισμένο στο ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ) έχει σήμερα μεγάλη ευκαιρία να δώσει προοπτική στους αγώνες που θα ξεσπάσουν φέτος, τη στιγμή που το πολιτικό σύστημα είναι πιο απαξιωμένο από ποτέ. Τέτοια αριστερά πιστεύω χρειαζόμαστε, ας τη δημιουργήσουμε!

    Συντροφικα και ψύχραιμα...

    Δονάτος Νίκου (Καλαμάτα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ