ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα μετατραπεί σε (νέα) διάσπαση του ΣΥΝ;

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα Left G700:




Η τριχοτόμηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πια γεγονός. Το καλοκαίρι διασπάστηκε εκ δεξιών. Τώρα διασπάται εξ αριστερών.

Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Αλέκος Αλαβάνος θα ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του στην αυριανή Συνέντευξη Τύπου. Στην ουσία την προανήγγειλε σήμερα στον Real FM. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αλέξη Μητρόπουλου ως ανεξάρτητου ο οποίος δήλωσε ότι «μετά από πρόταση των μελών του Κέντρου Πολιτικού Διαλόγου και Δράσης ‘‘Δημοκρατική Συνεννόηση’’, καθώς και δυνάμεων της Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Αριστεράς», αποφάσισε να συμμετάσχει (ως επικεφαλής, εννοείται) να συμμετάσχει σε «ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο Κοινωνικής Αυτονομίας».

Φυσικά, όλοι καταλαβαίνουμε πώς στην πραγματικότητα έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Η ηγετική ομάδα του ΣΥΝ που επ’ ουδενί θέλει τον Αλαβάνο υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, έδωσε το πράσινο φως στον Αλέξη Μητρόπουλο για την αναγγελία της καθόδου του στις εκλογές μαζί φυσικά με τη διαβεβαίωση ότι θα τον στηρίξει. Ισχύει για όλους ότι στην πολιτική μερικά πράγματα γίνονται, αλλά δεν λέγονται.

Στην απόφασή αυτή δεν συναινούν όλοι στον ΣΥΝ. Κι απ’ όσο μάθαμε εμείς, στην αποψινή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής η ομάδα του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα διαχωρίσει τη θέση της, αντιπροτείνοντας, πιθανόν, τη Νάντια Βαλαβάνη. Η πρόταση, αν γίνει, θα πέσει, βέβαια, στο κενό.

Πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα; Άγνωστον. Ένα πράγμα όμως επιβεβαιώνεται: Όπως ακριβώς βαθαίνει η οικονομικοκοινωνική κρίση, έτσι ακριβώς γίνεται και στον χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Κι ό,τι πλήττει ένα κομμάτι της Αριστεράς, πλήττει όλη την Αριστερά.

Όταν λησμονείται το «δεν περισσεύει κανείς», ισχύει το «κανείς δεν βγαίνει αλώβητος».

8 σχόλια :

  1. Τελικά είναι υποψήφιος ο Αλαβάνος ή όχι;...θα μας τρελανετε;Αυτός δεν ήταν που μέχρι χθες έλεγε ότι είναι η ενωτική λύση για το ΣΥΡΙΖΑ...αυτός δεν είναι που είπε ότι από τη θέση του Περιφερειάρχη μπορεί να προσφέρει καλύτερα...τώρα γιατί προτείνει Βαλαβάνη;...Γιατί δε συμφώνησε επί τόπου και περίμενε την ύστατη στιγμή;
    Σ.Θ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Σ.Θ.
    έχεις λάθος πληροφόρηση! Ο Α. Αλαβάνος όταν τέθηκε το θέμα στην Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε και είχε πει πως σε μια τέτοια πρόταση, αν γίνεται γενικότερα αποδεκτή, δεν έχει αντίρρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλοι της ΕΟΣ,


    Ευχαριστούμε θερμά για την αναδημοσίευση!


    Τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συντροφοι... μισό λεπτό να κανω μια ανακεφαλαίωση γιατί χάνουμε τη... μπάλα με οσα γινονται αλλα δεν γινονται.
    Στην Αττικη κατεβαίνουν:
    α. ΠΑΣΟΚ
    β. ΝΔ
    γ. ΚΚΕ
    δ. Μητρόπουλος (ΠΑΣΟΚ) και ολίγον από ΣΥΝ
    ε. Δημαράς (ΠΑΣΟΚ) αντάρτης
    στ. Οικολογοι (Διακος)
    Απορίες:
    α. Ο Κουβέλης στην Περιφέρεια επισημως εχει δηλώσει ποιον στηρίζει; (λέμε επισήμως γιατι ανεπισήμως ξερουμε)
    β. Ο Συριζα ποτε θα αποφασίσει (αν αποφασίσει)
    γ. Ο Συριζα ποτε θα αποφασίσει (αν αποφασίσει) για ΔΗΜΑΡΧΟ Αθηναίων;
    δ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κρατά στάση αναμονής; (η απλά δεν γνωρίζουμε / δεν απαντάμε;)
    Μπορει να γινει μια νεα καταχώρηση με ολα αυτα τα στοιχεία και να ενημερώνεται οταν υπάρχουν αλλαγές; (Αυτη η παράκληση πάει στους διαχειριστές του blog).

    και μια τελευταία απορία:
    Ο ΣΥΝ (Προεδρικοί) μέσες άκρες έχουμε καταλάβει (λέμε τώρα) τι προτείνουν. Ο ΣΥΝ (Αριστερό Ρεύμα) τι ακριβώς στάση κρατά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η Δημοκρατική Αριστερά/Κουβέλης, κατεβάζει Ψαριανό για περιφερειάρχη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Γ. Δημαράς δεν έχει ανακοινώσει ακόμα ανεξάρτητη υποψηφιότητα παρά μόνο την πρόθεση του και εφοσον υπάρχει ήδη η υποψηφιότητα του Α. Μητρόπουλου πολύ δύσκολα θα το κάνει.
    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα υποψηφίους στην Αττική όχι επειδή περιμένει να δεί "αν θα σπάσουν μερικά αυγά στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ" αλλά για τους δικούς της οργανωτικούς λόγους. Και αυτή δεν είναι η "επίσημη εκδοχή" αλλά η πραγματικότητα. Τώρα αν θα υπάρξει συζήτηση με το Μέτωπο Α.Α σε περίπτωση ρήξης, δίαυλοι επικοινωνίας υπάρχουν, σε μικρούς δήμους ήδη υπάρχουν συνεργασίες, αλλά στην Περιφέρεια Αττικής δεν υπάρχει περίπτωση κοινής καθόδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αν δεν γίνει κάθοδος της Ανταρσύας με το Μέτωπο σε περίπτωση διαφοροποίησης αυτού θα πρόκειται για μέγιστη ξεφτίλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημαράς, Μητρόπουλος, Σακοράφα, Οικονόμου, ο φίλος μου ο Μήτσος, ο κολητός ο Κίτσος, ο αναπληρωτής του Κίτσου... έλεος συντροφοι. Αν θέλαμε να το ρίξουμε στο ΠΑΣΟΚ θα το ρίχναμε και χωρίς προσχήματα. Ή τέλος πάντων θα ψηφίζαμε και Κουβέλη (για πιο σικάτη επιλογή). ΝΤΡΟΠΗ!!!

    ΕΔΩ και ΤΩΡΑ Αλέκος Αλαβάνος
    και για να γλιτώσουμε τα "επόμενα" υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ο Θ. Τσιριγώτης (και δεν το προτείνω για πλάκα...) είναι μία τίμια επιλογή, μίας τίμιας αριστεράς που όσο κι αν μπορει κάποιος να διαφωνεί οφείλει να σέβεται και να αναγνωρίζει τη συνέπειά της, θα υπηρετήσει την ανάγκη συγκρότησης ενός πλατιού μετώπου στην πράξη. Ας το ανακοινώσουν απλά και χωρίς όρους. Δεν κατεβάζουμε υποψήφιο, στηρίζουμε έναν πραγματικό αριστερό, εργαζόμενο, συνδικαλιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ