ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

10 ΣΗΜΕΙΑ ΜΙΑΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ, ΛΑΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 18.4.2010

ΟΜΙΛΙΑ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.
10 ΣΗΜΕΙΑ ΜΙΑΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ, ΛΑΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


«H κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό. Πριν ο δρόμος της καταστροφής που ανοίγει για τη χώρα γίνει χωρίς επιστροφή. Πριν όλη την Ελλάδα και τον κόσμο της εργασίας της τον παρασύρει η δίνη της ανασφάλειας, της παρακμής, της ανεργίας, της ανέχειας, της κατάθλιψης, του τέλματος.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό γιατί υπάρχει άμεσα άλλη, πραγματοποιήσιμη πολιτική για τη χώρα, που απαιτεί όμως άλλη κοινωνική πλειοψηφία. Απαιτεί άλλη λαϊκή κυβέρνηση που:

Πρώτο: Πιστεύει και προστατεύει τη λαϊκή κυριαρχία, που αποτέλεσε εξάλλου το θεμελιακό ιδρυτικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ. Δεν εξαπατά παρουσιάζοντας άλλο εκλογικό πρόγραμμα και εφαρμόζοντας το αντίθετό του. Κι αν βρεθεί σε ανάγκη μιας τέτοιας στροφής, ζητά νέες εκλογές ή θέτει τη νέα πολιτική σε δημοψήφισμα.

Δεύτερο: Πιστεύει στον λαό. Κι αν βρεθεί σε δύσκολη θέση, απέναντι σε πιέσεις από μεγάλες καπιταλιστικές δυνάμεις, επιδιώκει η ίδια την παλλαϊκή κινητοποίηση, στηρίζεται στους δρόμους και τη νεολαία. Προστατεύει τα κοινωνικά δικαιώματα, κι αν η περίοδος είναι δύσκολη, ζητά την αλληλεγγύη, την καλύτερη δυνατή απόδοση από τον κόσμο της εργασίας, δίνοντας του όμως ένα όραμα ως προοπτική κι όχι ένα βούρκο όπως τώρα.


Τρίτο: Πιστεύει στην αλήθεια. Δεν διστάζει να καταγγείλει ανοικτά την ανομία, το πλιάτσικο, την ληστεία, την απληστία των λεγομένων διεθνών «αγορών» που έχουν φτάσει σε τοκογλυφικά ύψη τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας όταν ακόμη και η μητρόπολη του πλανητικού καπιταλισμού ΗΠΑ παραπέμπει σε δίκη για απάτη και αισχροκέρδεια την Goldman Sachs, κεντρικό σύμβουλο μέχρι πριν λίγο των ελληνικών κυβερνήσεων, και την Paulson Ηedge Fund, κεντρικό κερδοσκόπο με τα ασφάλιστρα και τα επιτόκια των δανείων προς την Ελλάδα.

Τέταρτο: Πιστεύει στην Ελλάδα. Δεν τη διασύρει σε όλο τον κόσμο με μια αυτοκτονική, αυτοκαταστροφική, παθητική και ανόητη στάση υποταγής. Μπορεί να πει με απλά λόγια «Αν είναι να σπείρετε δυστυχία στο λαό, πάρτε το ευρώ σας και γεια σας» και θα δει την επόμενη μέρα τη Μέρκελ, τον Μπαρόζο, τον Σαρκοζί να παρακαλάν και να προσφέρουν άτοκες ενισχύσεις στην Ελλάδα, γιατί αποχώρηση μιας χώρας από την Ευρωζώνη είναι η αρχή του τέλους της.

Πέμπτο: Πιστεύει στην παραγωγική ανάπτυξη της χώρας. Για τη δημοσιονομική αποκατάσταση αντί να στραφεί ενάντια στον κόσμο της εργασίας στρέφεται ενάντια στις εισαγωγές, τις αντιπαραγωγικές δαπάνες. Πρώτα από όλα ενάντια στους περιττούς εξοπλισμούς. Δεν αγοράζει από τη Μέρκελ υποβρύχια που γέρνουν. Δεν αγοράζει από τον Σαρκοζί φρεγάτες και την ίδια στιγμή να στήνεται ο πρωθυπουργός έξω από τα Ιλίσια Πεδία, ζητιάνος, με απλωμένο το χέρι.

Έκτο: Πιστεύει στο Κοινωνικό Κράτος. Αρνείται, για οποιαδήποτε σκοπιμότητα, να καταργήσει κατακτημένα με αγώνες και αίμα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν μπορεί να αντέξει ότι θα γραφτεί το όνομα του πρωθυπουργού και των υπουργών στην ιστορία ως της πιο αντεργατικής κυβέρνησης, περισσότερο και από τις δικτατορίες του Πάγκαλου, του Μεταξά και του Παπαδόπουλου. Κι αν αισθάνεται την ανικανότητά της να προστατεύσει το Κοινωνικό κράτος προτιμάει να παραιτηθεί με τιμή, παρά να κυβερνήσει μέσα στην ατιμία.

Έβδομο: Πιστεύει στην κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν προκαλεί. Σέβεται τον συνταξιούχο που χρειάζεται ασφάλεια, τον ώριμο εργαζόμενο που θέλει να ζήσει την οικογένεια του με αξιοπρέπεια, το νέο που ψάχνει με σπαραγμό μια θέση εργασίας. Και την αποφασιστικότητά της τη στρέφει ενάντια στο μεγάλο κατεστημένο. Δεν ιεροσυλεί κλέβοντας 100 ευρώ από τον συνταξιούχο και δίνοντας στις μεγάλες τράπεζες, φυσικούς αυτουργούς της κρίσης, 28 δισεκατομμύρια.

Όγδοο: Πιστεύει στη δύναμη του συλλογικού, στον δημόσιο χώρο. Τολμάει να χρησιμοποιήσει ως κεντρικό μοχλό ένα ριζικά νέο δημόσιο τομέα, διαφανή, δημοκρατικό, ανοιχτό στον κοινωνικό έλεγχο για την εξάλειψη της διαφθοράς, σύγχρονο, αποτελεσματικό. Πρώτα από όλα προχωρά σε εθνικοποιήσεις τραπεζών για δημιουργία ενός ισχυρού τραπεζικού πόλου.

Ένατο: Πιστεύει στο ανθρώπινο δυναμικό. Δεν μπορεί να ανεχτεί το ένα στα δύο μαγαζιά στους εμπορικούς δρόμους να έχει την επιγραφή «ενοικιάζεται». Τη μια στις δύο μικρές τουριστικές επιχειρήσεις σε πλειστηριασμό. Τη μία στις δύο αγροτικές εκμεταλλεύσεις σε απελπισία. Αντί για δημοσιονομική θεραπεία σοκ με αρνητική ανάπτυξη, επιδιώκει θετική ανάπτυξη με βαθμιαία δημοσιονομική αποκατάσταση.

Δέκατο: Πιστεύει και υπηρετεί τη νέα γενιά. Αρνείται να καταδικάσει τις νέες και τους νέους των είκοσι, τριάντα και σαράντα ετών στον εξευτελισμό και τις παρακλήσεις για μια θέση εργασίας, σε ανεργία, σε αβεβαιότητα, στις ουσίες, στην παραβατικότητα, στον ρατσισμό. Τους θέτει στο επίκεντρο της πολιτικής της. Και ταυτόχρονα θέτει από σήμερα τις βάσεις για ένα νέο, οραματικό πρότυπο ανάπτυξης, με επίκεντρο τη Νεολαία, την Παιδεία, την Τεχνολογία.»


2 σχόλια :

  1. Μεταφέρω τη δήλωση του Γ. Παναγιωτακόπουλου στελέχους του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της προσφυγής στο ΔΝΤ. Πέρα από τις ενστάσεις που μπορεί να εκφραστούν, έχει σημασία ότι υπάρχουν αντιδράσεις πέρα από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και στο χώρο του επίσημου ΠΑΣΟΚ.


    ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

    Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΕΝΟΣ ΔΡΑΜΑΤΟΣ

    18/04/2010


    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι νέα μορφή κατακτητή στον 21ο αιώνα. Είναι η βιτρίνα των Παγκόσμιων Τραπεζιτών που θέλησαν και πέτυχαν να γίνουν Παγκόσμιοι Κυβερνήτες.
    Οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα δεν ήταν πειραματόζωο ούτε πεδίο παραδείγματος. Ήταν εξαρχής στόχος και προορισμός της εκστρατείας των σύγχρονων κατακτητών. Η Αγγλία, η Ιταλία, η Ισπανία και άλλοι θα έπρεπε να έχουν παραδώσει τα κλειδιά και τη σημαία τους νωρίτερα. Όμως, στέκουν ανεξάρτητες γιατί έχουν από πολύ καιρό συνθηκολογήσει ιδεολογικά με τον κατακτητή.
    Η Ελλάδα άργησε έξι μήνες να αντιληφθεί την αλήθεια. Ότι κάθε αντίσταση με τα δικά τους μέσα και στο δικό τους πεδίο ήταν μάταιη. Η μόνη λύση ήταν, από την αρχή, η απειλή ανυπακοής και εξόδου από το σύστημα. Μόνο ο φόβος να χάσουν τα άνομα και τοκογλυφικά κεφάλαιά τους θα τους εμπόδιζε. Μόνο μια αναπτυξιακή αντεπίθεση θα τους εμπόδιζε, ακόμα κι αν αυτή απαιτούσε την έξοδο από την ευροζώνη.
    Επί έξι μήνες, ξένοι και ντόπιοι υπηρέτες του Διεθνούς Νομισματικού Κεφαλαίου χτίζουν έναν εφιάλτη για όσα, δήθεν, θα παθαίναμε εάν φεύγαμε απ' τα δεσμά τους.
    Μα, η Ελλάδα μεγάλωσε και στάθηκε μονάχα όταν έσπαγε τα δεσμά της.
    Με πρόσχημα τις επιταγές των δανειστών μας, βαδίζουμε για τριάντα χρόνια αναξιοπρέπειας, φτώχειας και εκχώρησης της Εθνικής Ανεξαρτησίας.
    Είναι προτιμότερο η Εθνική Συμφωνία να γινόταν στη βάση συνειδητής φτώχειας για ένα – δύο χρόνια λόγω απελευθέρωσης, παρά στη βάση της τριακονταετούς υποταγής στους νέους κατακτητές.
    Σήμερα διακυβεύεται αν θα είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ αυτό που θα παραδώσει τα κλειδιά και τη σημαία.
    Σήμερα διακυβεύεται αν οι Παγκόσμιοι Τραπεζίτες θα πετύχουν να οδηγήσουν σε υποταγή τη χώρα που κυβερνά ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και γιος του πιο ενοχλητικού-γι' αυτούς-Πρωθυπουργού που αντιμετώπισαν ποτέ. Του Ανδρέα Παπανδρέου.
    Το ζητούμενο είναι το νέο ΟΧΙ.
    Απαιτείται ανάστημα. Απαιτείται εθνική συνείδηση.
    Το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι εδώ.


    Μου κάνει εντύπωση ότι από το χώρο της επίσημης αριστεράς οι αντιδράσεις στα μέτρα και στην προοπτική του ΔΝΤ είναι πολύ κατώτερες του αναμενόμενου.

    Μάλιστα τη στιγμή που δέχεται τη μεγαλύτερη επίθεση τουλάχιστον στη μεταπολίτευση η εργατική τάξη της χώρας και στη ΓΣΕΕ περί άλλων τυρβάζουν, κάποιοι θεώρησαν σωστό να πάρουν θέσεις στο προεδρείο της ΓΣΕΕ αντί να καταγγείλουν την ηγεσία της και να κατέβουν στον κόσμο και να οργανώσουν τις λαϊκές αντιδράσεις.

    Φαίνεται ότι δεν κατάλαβαν (ή κάνουν ότι δεν κατάλαβαν) τίποτε. Όπως έκαναν πως δεν κατάλαβαν όταν ο Αλ. Αλαβάνος τα έλεγε αυτά ήδη από την εποχή της 3ης Συνδιάσκεψης. Όμως τότε το μόνο που έκαναν ήταν να λοιδωρούν τις απόψεις του και να βαυκαλίζονται με την προγραμματική αντιπολίτευση και το σαβουάρ βιβρ μιας αριστεράς χρήσιμης στο σύστημα. Τα επίχειρα αυτών των πρακτικών τα πληρώνουμε σήμερα με την ανυποληψία της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα. Και δεν ξέρω κατά πόσον η κατάσταση πλέον είναι αναστρέψιμη. Πάντως είμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθήσουμε. Ακόμα και αν χρειαστεί να αλλάξουμε όχημα, αφού οι σημερινοί (ελέω θεού) οδηγοί το πηγαίνουν ολοταχώς στο χαντάκι της ανυποληψίας και του αφανισμού.

    RaindogNafplio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ….. Λαός νεκροφανής…., Εξουσιά ‘’νεκρο’’φιλής…., της λαο’’επιβασίας’’….,
    και το ‘’Κεφάλαιο’’ της Γης…., ‘’στημένο’’ για ‘’παρτούζα’’…., εδώ…., να, ηδονοβλεψίας….:
    εσω – εξω οικονομικός ιμπεριαλισμός Νο 666 – χξς΄….. και λαο’’γαμήσια’’….!.....

    * ….. Έιιιιι…., σειςςςςς…., οι τρακόσες, μασονέ ‘’μυημένες’’, ‘’κλώσες’’ της Βουλής….,
    έιιιιι…., σειςςςςς…., οι τρακόσοι του….. Σπουδαρχίδα…., πιόνια, εσείς, της «Διεθνούς Συνομωσίας….,
    έιιιιι…., σειςςςςς…., οι ‘’«σπαρτοί»’’ του ‘’«Αδάμ Κάδμου»’’…., ‘’κρυπτοσατάνες’’ με ‘’φούντα’’….,
    στη ‘’Δημοκρατία’’ –σας ‘’μαϊμού’’….,
    σε σκάνδαλα και ‘’αρπαχτές’’….,
    ‘’Άγια’’ δε φαντάζει η Χούντα…!;…..

    * ….. Μαύρα μπερκέτια…., μαύρα σεκλέτια….,
    μες στου ‘’Πασά’’ –μας τα ‘’βιλαέτια’’….,
    κι ο ‘’Τύπος’’, πάλι, άτυπος….,
    ---- ‘’Πελλιάδες’’, ‘’Τελλιάδες’’,….! ----
    σε ρόλο….. ‘’«σεμνοτάπεινου»’’….,
    ‘’κραγμένη’’ Ελλάς….. του ‘’βούκινου’’….,
    που….. ‘’όλοι’’, ‘’περίλυποι’’, σε ‘’κλαιν’’…..
    κι εσύ…., ως κλόουν…., κλαψογελάς….,
    πειραματόζωο ‘’διαλεχτό’’
    σε Αρχικαββάλου Πείραμα….,
    όι, «αποδιοπομπαία»….. Αγελλάς….,
    λες, κλωτσοσκούφι του «άγε, Ελλάς»….,…..
    σεγόντο ο Γιούρεκ ο Γκοτζάμ….,
    ο Καββαλ ρέ ου….. ο ‘’Γιομ Κιππούρος’’….,
    μούμια που ‘’το παίζει’’, ακόμα, ντούρος….,
    κι αυτός…., ο μασονοχρισμένος….,
    ο ‘’Γούντυ’’ ο Τρυπότρυπος….,
    που ‘’το ‘παιζε’’ Χαμουραμπί….,
    ως προς τους Κλέφτες…., φτου κι αλί….,
    Χαμουραμπί χωρίς το μπι….,
    ‘’κωδικοποιημένος’’…., ννννναι….,…..
    ωχ…., Ελωχείμ….. κι αμάν -- αμάν….,
    που…., με ‘’σοσιάλ’’ διαγγέλματα….,
    νααααα…., μνήματα και αίματα….!.....

    * ….. Στης Βουλής –σας το Μπορδέλο….,
    το με πολιτίκ ‘’τζουτζούδες’’….,
    –σας πρέπει, ‘’πια’’…., ως ‘’Βουλόσημο’’….,
    το βρακί κάθε ‘’Τζουλιέτας’’….,
    που….. ‘’μανταμιά’’ και ‘’πουτανιά’’….,
    σε ‘’Δημοκρατία’’ γιαλαντζί….,
    ως ‘’χούι’’ καθιερώσατε
    και Χούντα εγκαθιδρύσατε….,
    και, να, ξανά, ‘’μια απ’ τα ίδια’’….,
    και, με –εσάς….. τα ‘’Διογιαχβίδια’’….,
    ω του ‘’Κεφάλαιου’’ μαριονέτες…,
    που…., μες στον ‘’Κάδο’’….. κι ως σκουπίδια….,
    σαν θα –σας ‘’στείλουν’’…., τα λαούλια….,
    ίσως δεν πάνε στα τσακίδια….!......

    * ….. Δυτική Αφρική : λαός Ασάντι….:
    «πίστευαν σε έναν επουράνιο

    {{ ….. βλέπετε….: εξωεγκάθετος – ‘’εξωγήινος’’ – ‘’ουρανό’’σταλτος ‘’Σιλωαμίτης’’ ‘’θεός’’
    στη γη – χώρα των Ασάντι….!

    Γιοι και κόρες = έθνη -- λαοί -- χώρες – ‘’μαχαλάδες’’….:
    Γένεσις : 25 : 23 : ‘’Θεός’’
    / ….. Γιαχβέ προς Ρεβέκκα…., για τα δυο παιδιά στην κοιλιά της,
    τον Ιακώβ και τον Ησαύ, που από εκεί μέσα συγκρούονταν….. / ….:
    «Δύο έθνη είναι εις την κοιλίαν σου
    και οι δύο λαοί αντιτάσσονται προς αλλήλους ήδη εν τη κοιλία σου.»….!

    Ννννναι…., και…., άει…., βρείτε…., μια φορά, έστω…., τα γη και ουρανός με Κεφαλαία….,
    και στην «Παλαιά Διαθήκη» και στην «Καινή Διαθήκη»….,
    που…., μόνο, μια φορά θα τα βρείτε….:
    Αποκάλυψη…., βλέπετε : Επικάλυψη…., έστω, του Ιωάννη….: κεφ. 21….!
    Γιατίιιιι…., ωρέ ‘’ανυποψίαστοι’’…!;….. }}

    θεό, τον Νυάμι,
    που εγκατέλειψε
    ( ….. εξοστρακίστηκε κι αναλήφθηκε -- υψώθηκε : φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό : ‘’ουρανό’’….! )
    τον κόσμο των ανθρώπων,
    εξαιτίας του αφόρητου θορύβου, που έκαναν οι εκεί και τότε γυναίκες,
    κτυπώντας τους σπόρους για να τους κάνουν πολτό…..»….!

    { ….. Με απεργίες διαρκείας :/ απεργίες κατσαρόλας….,/
    ’’τέλος’’ χούντας βασιλείας :/ πάει και ο ‘’φαταόλας’’….! }


    ….. «μεγάλο ποτάμι, φουσκωμένο» κάντε την οργή –σας…., κι εσείς…., όι, Ελληνίδες…,
    κάντε ‘την πανένορμο ‘’τσουνάμι’’ – ‘’τσουτσου’’νάμι….,
    να ‘’πνίξει’’, και, τα του χξς΄ τρακόσια ‘’τέτοια’’ των εδώ….. ‘’Νυάμι’’….:
    «Ζηβαρακατραμένια…., Ζηβαρακατραμένια….,
    νάμα – νάμα – νάμα --νάμα….,
    ε – ε – ε…., γαμαλληλούια….!»….,…..
    άντε…., γυναίκες – ‘’αντράκια’’…., εσείς….,
    ‘’στείλτε’’ –τους, πια, σε….. ‘’νιάμα’’....!.....


    ….. ω σε ‘’κρυφτούλι’’, σεις, θρασίμια…., ‘’φτύνω’’….. και βγαίαιαιαιαινω…., άει…., κρυφτείτεεεεε….,
    που….. στους ‘’«δεκάλογους»’’…., μόνο…., τα πιόνια….:
    Αλέξανδρος Ζήβας,
    URL : www.alexandros-zivas.gr
    ….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ