ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Νάτοι, νάτοι οι “ανένταχτοι” του ΣΥΡΙΖΑ!

(διαβάζοντας την ΑΥΓΗ)

Φαίνεται ότι η ΑΥΓΗ και ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ έχουν πιο πολλά κοινά πράγματα από το να χρησιμοποιούν την κατάπτυστη συντομογραφία “ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ”. Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, για να φέρνουν τα πράγματα στα μέτρα τους, είναι μια από αυτές τις κοινές πρακτικές. Και αυτό ακριβώς κάνει η "ΑΥΓΗ" με τους ανένταχτους του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη του ΣΥΝ ταυτίζουν τους ανένταχτους που στρατεύονται στο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ με το “2ο κύμα” και τους παράγοντες που έχουν μαζευτεί εκεί. Έτσι καταφέρνουν να τους έχουν απέναντί τους ως μια άλλη “συνιστώσα”, η οποία αποδέχεται τους κανόνες του παιχνιδιού. Για αυτούς τους κανόνες και την αποδοχή τους από το "2ο κύμα" έχουμε αναφερθεί αναλυτικά σε προηγούμενα σημειώματά μας. Εδώ παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα από αρθρογραφία στην ΑΥΓΗ που αποτυπώνει αυτήν την προσπάθεια “ταχτοποίησης” των ανένταχτων αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ στο "2ο κύμα"

Ζαγάρας Κ.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 05/07/2009

Διάλογος και προβληματισμός
Ταυτόχρονα, έντονος είναι ο διάλογος και ο προβληματισμός που αναπτύσσεται στις συνιστώσες και τους ανένταχτους του ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον του εγχειρήματος. Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, το “δεύτερο κύμα” ανένταχτων πραγματοποίησε μάλιστα χθες, στο Πάντειο, πανελλαδική συγκέντρωση. Πολλές είναι οι προτάσεις που ακούγονται για την κάρτα μέλους, θέμα το οποίο άνοιξε στην 2η Πανελλαδική Σύσκεψη ο Αλ. Αλαβάνος και επανέρχεται τώρα υπό την μορφή απόδοσης δημοκρατικών δικαιωμάτων στα “μέλη” και τους ανένταχτους του ΣΥΡΙΖΑ.
Σχόλιο: Ο συντάκτης Ζαγάρας Κ. γράφει κάτι που είναι προφανές ψεύδος: “ το “δεύτερο κύμα” ανένταχτων πραγματοποίησε...”

Φίλης Ν.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 07/07/2009

Ο Αλ. Τσίπρας φέρεται διατεθειμένος να προτείνει τη σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου το φθινόπωρο, αν στην αυριανή συνεδρίαση της Π.Γ. δεν καταγραφεί ενωτική διάθεση από όλες τις πλευρές. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, ο οποίος μίλησε το Σάββατο στη συνάντηση του "2ου κύματος" των ανένταχτων του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίσθηκε και πάλι επιφυλακτικός στην προοπτική να καθιερωθεί κάρτα μέλους ΣΥΡΙΖΑ. Οι ανένταχτοι ζητούν ο ΣΥΡΙΖΑ "να είναι των μελών του" και να έχει δημοκρατική λειτουργία. Ο Φ. Κουβέλης, ο οποίος μίλησε σε μεγάλη εκδήλωση της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ, χθες, στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον ΣΥΝ, κάρτα μέλους έχουμε μόνο σε ένα κόμμα. Ο Φ. Κουβέλης ζήτησε τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να αναλάβουν κοινή δράση σε θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης.

Σχόλιο: Ο συντάκτης Φίλης Ν. , δυο μέρες μετά γράφει πάλι κάτι που είναι προφανές ψεύδος: “ Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, ο οποίος μίλησε το Σάββατο στη συνάντηση του "2ου κύματος" των ανένταχτων του ΣΥΡΙΖΑ ...”

Είναι άραγε τυχαίο ότι ο ΣΥΝ θεωρεί ότι “2ο κύμα” εκφράζει και εκπροσωπεί τους ανένταχτους του ΣΥΡΙΖΑ; Όποιος δώσει την σωστή απάντηση κερδίζει ένα CD με την ομιλία του Α. Τσίπρα στην πανελλαδική συνάντηση του 2ου κύματος. Επίσης, κάποιοι τυχεροί θα κληρωθούν να παρακολουθήσουν δωρεάν τα επιστημονικά σεμινάρια του σ. Αρ. Μπαλτά με θέμα: "Η ριζοσπαστική σκέψη του σ. Αλέξη Τσίπρα για μια επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς άκρα και χωρίς μέλη"

4 σχόλια :

  1. το Κακό συναπάντημα7 Ιουλίου 2009 στις 5:58 μ.μ.

    Ο Ν. Φίλης, ο Α. Τσίπτρας και τα άλλα τα καλόπαιδα του ΣΥΝ θυμίζουν τους καλόγερους του μεσαίωνα που σε περιόδους νηστείας για να μην αρτιθούν, βάφτιζαν φασίολους τα αχαμνά των ζώων, και στην συνέχεια τα καταβρόχθιζαν για νηστίσιμα. Έτσι και αυτοί βαφτίζουν τώρα ανένταχτους τα μέλη του 2ου κύματος. Η συνέχεια τον Σεπτέμβρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ζαγάρας Κ. την ίδια μέρα (07/07/2009 ) σε άλλο άρθρο του στην ΑΥΓΗ με τίτλο: «ΣΥΡΙΖΑ των μελών με δημοκρατική λειτουργία » Γράφει:

    Δεκάδες ανένταχτοι του ΣΥΡΙΖΑ απ' όλη την Ελλάδα (μεταξύ αυτών οι Ρήγος, Χριστοδουλοπούλου, Τοζίδης, Ταρπάγκος, Μπελαντής, Φώλιας, Κόττας, Παντζάκης κ.ά.) και μέλη συνιστωσών (Γ. Μπανιάς, Αντ. Νταβανέλος, Χρ. Παπαδόπουλος, Χ. Γολέμης, Κ. Μαρματάκης, Β. Πιλάλης, Κ. Αθανασίου, Αντρ. Παγιάτσος κ.ά.) πήραν μέρος στη συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της ριζοσπαστικής αριστεράς.

    Παρακάτω γραφει:
    Την ίδια στιγμή στο κείμενο απόφασης που θα καταθέσει στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ το "2ο κύμα" (δημοσιεύεται ολόκληρο στη σελ. 34), πρόκειται να γίνει σαφές πως "σε καμία περίπτωση -αυτό που προτείνεται- δεν σημαίνει διάλυση των πολιτικών συνιστωσών που συναποτελούν το εγχείρημα.

    Και τελειώνει ως εξής:
    Αναλυτικά το κείμενο του "2ου κύματος" στη σελίδα 34.

    Ο συντάκτης έχει φαίνεται κόλλημα με την σελίδα 34 και επαναλαμβάνει την παραπομπή προς αυτή 2 φορές στο κείμενό του. Είναι το κόλλημα που έχουν τα ...παπαγαλάκια!

    Επίσης έχει ανοιχτά μάτια και ...κλειστά αυτιά. Γι αυτό παρουσιάζει επιλεκτικά αυτούς που αναγνώρισε δια της οράσεως και όχι με βάση κάποια αξιολογηση όσων ακούστηκαν. Για παράδειγμα είδε μόνον ένα βουλευτή (τον Γ. Μπανιά) αλλά δεν είδε ούτε άκουσε τον άλλον βουλευτή (Π.Κοροβέση). Δεν αναφέρει επίσης μερικούς άλλους συντρόφους που έκαναν σημαντικές τοποθετήσεις, όπως τον Στ. Κοντονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που τρομάζει πιο πολύ τους μηχανισμούς του ΣΥΝ είναι ο ανένταχτος κόσμος του ΣΥΝ, δηλαδή όλοι οι σ. που αρνούνται να στοιχηθούν στα “κόμματα” που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΣΥΝ και συγκροτούν την πολιτική του ηγεσία. Φοβούνται τον εκδημοκρατισμό του ΣΥΡΙΖΑ γιατί αυτός ο εκδημοκρατισμός θα σημαίνει αναγκαστικά και εκδημοκρατισμό του ΣΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως πρέπει να τελειώσει αυτό το παραμύθι και να πάει ο κάθε κατεργάρης στο πάγκο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ