ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

“κουνημένη” δημοσκόπηση ή ... “παραζαλισμένο” επιτελείο;


(κλικ για περισσότερα) 


Το άρθρο ξεκινάει με την φράση:
Μπορεί κανένας, πλέον, να μην πιστεύει τις δημοσκοπήσεις (όπως και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης), διότι έχουν πέσει έξω και μάλιστα κατά πολύ όλα τα τελευταία χρόνια και διότι όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι περισσότερες δημοσκοπήσεις υπηρετούν πολιτικές επιδιώξεις, κυρίως αυτών που τις έχουν παραγγείλει και πληρώσει.

Για τους ίδιους ακριβώς λόγους  δεν μπορεί κανένας να εμπιστεύεται τις εκτιμήσεις των επιτελείων της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Τι να πρωτοθυμηθούμε;

Πάμε παρακάτω...

Το άρθρο του iskra.gr  θεωρεί ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση είναι κουνημένη, πρώτα απ' όλα γιατί προσπαθεί “να εμφανισθεί κατάρρευση της κυβερνητικής  απήχησης αλλά και της επιρροής της ΝΔ, πράγμα σχετικά εύκολο και αληθινό, αφού ο κόσμος γυρίζει την πλάτη, σχεδόν, με αποστροφή, και στα δύο αυτά κόμματα, χωρίς όμως η κατάρρευση να είναι τέτοια που να θρυμματίζει τη δυνατότητα αυτών των κομμάτων να αναλάβουν από κοινού κυβερνητικό ρόλο”.

Μα ο Π. Λαφαζάνης δεν ήταν αυτός που στο κλείσιμο της πανελλαδικής σύσκεψης της Λαϊκής Ενότητας προέβαλε ως κεντρική θέση για την συγκυρία την εκτίμηση της “κατάρρευσης της κυβερνητικής απήχησης αλλά και της επιρροής της ΝΔ,”; ¨Όμως το ζουμί δεν είναι εκεί, είναι στο δεύτερο σημείο, όπου προβάλλεται ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση είναι κουνημένη γιατί η δημοσκόπηση δεν επαληθεύει τις πολιτικές της φαντασιώσεις των επιτελείων της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Διαβάστε το:

Δεύτερον και ίσως σημαντικότερο, πρέπει από τη δημοσκόπηση να εμφανισθεί ότι δεν εκδηλώνεται καμιά αριστερή δημοκρατική πατριωτική δυναμική στην κοινωνία και ιδιαίτερα δυναμική από την Λαϊκή Ενότητα, η οποία είναι και η μόνη παράταξη που μπορεί να συγκροτήσει μια εναλλακτική αντιμνημονιακή λύση, ικανή να διεμβολίσει το σύστημα

Φαίνεται πως τα επιτελεία της ΛΑ.ΕΝ δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα από την πανωλεθρία που υπέστη αυτό το εκλογικό εγχείρημα στις τελευταίες εκλογές. Και αυτό δεν καταγράφεται μόνον από στο συγκεκριμένο κείμενο. Φάνηκε και στην 1η πανελλαδική σύσκεψη. Φαίνεται και στην καθημερινότητα της άσκησης πολιτικής.

Αυτά που συζητάνε μεταξύ τους οι αριστεροί, όπως και αυτά που πράττουν, ενδιαφέρουν όλο και λιγότερο την κοινωνία. Και αυτή η διαπίστωση δεν αφορά μόνον στο πολιτικό σχήμα της Λαϊκής Ενότητας. Η Λαϊκή Ενότητα δεν μπόρεσε στο σύντομο χρονικό διάστημα που υπάρχει όχι μόνον να διευρύνει τα κοινωνικά και πολιτικά της ερείσματα, αλλά αντίθετα συνεχίζει να κάνει ότι είναι δυνατόν για να τα μειώσει.

Το ότι συνεχίζει να μειώνεται η επισκεψημότητα του βασικού ηλεκτρονικού μέσου ενημέρωσης της Λαϊκής Ενότητας, ενώ αντίστοιχα κομματικά του εναπομείναντος ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σταθεροποιούνται, δεν σημαίνει τίποτα για την συντάκτρια του συγκεκριμένου άρθρου:


(κλικ για μεγέθυνση)

Η εθελοτυφλία των επιτελείων της ΛΑ.ΕΝ μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, τους οδηγεί στην έκδοση ανακοινώσεων που καταγγέλλουν τα ΜΜΕ ότι δεν τους δίνουν την σημασία που τους αξίζει. Το αστείο είναι ότι αυτές οι ανακοινώσεις, τυγχάνουν ιδιαίτερα μεγαλόψυχης προβολής από τα ΜΜΕ του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ.  Δείτε αυτό στο left.gr:



Το γεγονός ότι μειώνεται η ευρύτερη απεύθυνση των  ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης της  ΛΑΪΚΗΣ  ΕΝΟΤΗΤΑΣ καταγράφει ένα σημαντικό πολιτικό πρόβλημα  σε σχέση με την φυσιογνωμία και την πολιτική της. Αντίστοιχο πρόβλημα έχουν και τα αντίστοιχα μέσα του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ, παρ' ότι ότι έχουν αποκτήσει κάποια σταθερότητα στο αναγνωστικό τους κοινό.  Όμως η  περιθωριακή θέση που έχουν όχι μόνον δεν είναι πρόβλημα για το κυβερνών κόμμα, αλλά αντίθετα αποτελεί  μέρος των πολιτικών επιδιώξεων της ηγεσίας του, αφού η επικοινωνιακή πολιτική του διαμεσολαβείται από ένα ευρύτερο σύνολο μέσων ενημέρωσης, τα οποία δεν έχουν κανενός είδους βαρίδια από  την Αριστερά. Δεν θα πρέπει να υποτιμούμε τις ικανότητες της ηγεσίας του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να σχεδιάζει και να εφαρμόζει τις δικές της επικοινωνιακές πολιτικές.

Παρουσιάζουμε ένα δείγμα αυτών ικανοτήτων που αφορούν στο πως και σε ποια χρονική στιγμή στήθηκε και λειτούργησε, ένα καθαρά προεδρικό μέσο ενημέρωσης απαλλαγμένο από κάθε "κομματική" δέσμευση, το www.altsantiri.gr:


(κλικ για μεγέθυνση)




7 σχόλια :

  1. Οι σύντροφοι από την ΑΝΤΑΣΡΥΑ και το ΣΧΕΔΙΟ Β' μπορεί να είναι ευτυχισμένοι με το 1,8%, αφού ξεκίνησαν από το μηδέν. Είναι φανερό ότι δεν μπορούν να αντιληφθούν το πρόβλημα. Οι ευθύνες για την πορεία της ΛΑ.ΕΝ ανήκει αποκλειστικά στις δυνάμεις που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα το Αριστερό Ρεύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ΑΡΑΝ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έχουν ανοίξει το μέτωπο για τις παρατάξεις όπου συνυπάρχουν δυνάμεις της ΛΑ.ΕΝ και του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ και ζητάνε εδώ και τώρα την διάσπαση τους.

    Πράγματι, αυτό το ζήτημα είναι υπαρκτό και θα πρέπει να συζητηθεί και να αντιμετωπιστεί κατά περίπτωση, με σεβασμό την οργανωτική αυτονομία των ευρύτερων παραταξιακών σχημάτων, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη το πολιτικό πλαίσιο που εκφράζουν στο χώρο τους.

    Όμως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με βάση κάποιες αρχές και όχι με μια λογική μικρο συσχετισμών. Όπως οι ΑΡΑΝ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ είναι ακριβές στα πίτουρα και φτηνές στο λάδι. Για να δικαιούνται για να ομιλούν, τον απόλυτο και κάθετο τρόπο που θέτουν το ζήτημα, θα έπρεπε πρώτα απ' όλα να οι ίδιες να κάνουν πράξη της διακηρύξεις τους. Θα αναφερθώ σε ένα παράδειγμα, στο θέμα της δημοτικής παράταξης και της δημοτικής αρχής του Χαλανδρίου, όπου που συμμετέχουν όχι μόνον σε παράταξη με δυνάμεις του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συγκυβερνούν κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ναι
      ειναι φοβεροί αυτοί οι ΑΝΑΝίτες! Στο ΣΜΤ δεν μπορούν να συνυπάρχουν σε κοινό σχήμα με δυνάμεις από την ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, αλλά στο δήμο Χαλανδρίου μπορούν να συγκυβερνουν με τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ!

      Διαγραφή
  3. Μην ανησυχείτε συντρόφια της ΛΑΕΝ, και η ΔΗΜΑΡ με αντίστοιχα ποσοστά εκλογικά μπήκε στο περιθώριο της πολιτικής σκηνής, αλλά σήμερα έχει πλήρως δικαιωθεί πολιτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όπου γάμος και χορός η βασίλω πρώτη1 Δεκεμβρίου 2015 στις 9:51 π.μ.

      Γραφικοί πολιτευτάδες του παλιού καιρού έχουν καταντήσει ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης και η υπόλοιπη παρέα.

      Εργολαβικά έχουν αναλάβει να κάνουν τους συμπαραστάτες από τα ΑΜΕΑ ως τους αγρότες και να λένε ότι οι αγώνες τους είναι δίκαιοι. Θυμίζουν λίγο το γνωστό: και γεφύρια θα σας φτίαξουμε (αλλά δεν έχουμε ποτάμια...)

      Διαγραφή
  4. Κουνημένη δημοσκόπηση,και κουνημένα μυαλά.
    Στις 31/8/2015 η....έγκυρη Ισκρα δημοσιοποίησε ''αριστερή''δημοσκόπηση που δεν....ήταν κουνημένη.
    Μάλιστα έδινε χαλαρά στην ΛΑΕΝ.....10% και τον Συριζα κάτω απο.....20%
    Είχαμε λοιπόν.Συριζα 22%,Ν.Δ.24%,ΛΑΕΝ 10%,Χ.Α 9%,ΚΚΕ 8%,Ποτάμι 6%,Πασοκ 4.5%,ΚΙΔΗΣΟ 3.5%,Λεβέντης 3.2%.
    Αν σε λένε Αννα Θερίτη και γράφεις στην Ισκρα των Λαφαζάνηδων.όλα είναι πιθανά.
    Ακόμα και κουνημένες δημοσκοπήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ