ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Τι είδε χθες ο Γιαπωνέζος στην πλατεία Συντάγματος;



Χθες, λίγο πριν δύσει ο ήλιος καθόμουν στα σκαλάκια της πλατείας συντάγματος και χάζευα την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Με πλησιάζει ένας Γιαπωνέζος τουρίστας που έκανε βόλτα στην πλατεία και με ρωτάει τι είναι αυτή η συγκέντρωση. Του λέω ότι θα του απαντήσω, αλλά πρώτα θέλω να μου πει τι φαντάζεται πως είναι. Σας μεταφέρω την απάντησή του.


Δεν ξέρω πολλά για την χώρα σας. Γνωρίζω ότι έχετε μια αριστερή κυβέρνηση, ότι έχετε μεγάλο πρόβλημα με το χρέος το οποίο δυσκολεύεται να το πληρώσει και ότι είσαστε σε μια μια περίοδο διαπραγματεύσεων που ακόμα δεν έχουν καταλήξει. Από τα πολιτικά πράγματα στο εσωτερικό της χώρας δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα, εκτός από δυο σημαντικά πρόσωπα, τον πρωθυπουργό σας τον κ. Τσίπρα και τον υπουργό οικονομικών τον κ. Βαρουφάκη που τους έχω δει στα δελτία των ειδήσεων.

Από αυτά που βλέπω τώρα εδώ με τα κόκκινα λάβαρα και τα πανό, αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι πρόκειται για μια συγκέντρωση ανθρώπων που είναι αριστεροί. Στην χώρα μου, αλλά και γενικά στον κόσμο όταν γίνονται συγκεντρώσεις της αριστεράς, έχουν άλλον χαρακτήρα. Υπάρχει αστυνομία, συγκρούσεις και άλλα παρόμοια που δίνουν άλλο τόνο στις συγκεντρώσεις. Εδώ δεν διαπίστωσα τίποτα τέτοιο. Πρόκειται για μια ειρηνική διαδήλωση, απουσιάζει η αστυνομία, κόσμος κάθεται ήσυχα και πίνει τον καφέ του. Βλέπω επίσης και το τεράστιο πανό που κρέμεται στο κτίριο πίσω από την συγκέντρωση με τρία πρόσωπα, από τα οποία αναγνωρίζω το ένα που είναι του πρωθυπουργού της χώρας.

Με αυτά τα δεδομένα, μάλλον είναι φιλοκυβερνητική συγκέντρωση αριστερών που στηρίζουν την κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις που κάνει. Όμως δεν καταλαβαίνω γιατί κάτω από την εικόνα του κ. Τσίπρα έχει τον αριθμό 3. Οι άλλοι δύο ποιοί είναι; Απ' ότι φαντάζομαι πρόκειται για τους ιστορικούς αρχηγούς του κόμματος, πράγμα που συνηθίζεται απ' ότι έχω καταλάβει στις οργανώσεις της αριστεράς. Μου θυμίζει ανάλογα πανό που έχουν τις εικόνες του Μαρξ, του Ενγκελς, του Λένιν και του Στάλιν. Βέβαια επειδή γνωρίζω ότι ο το αριστερό κόμμα που είναι στην κυβέρνηση δεν ανήκει στην παραδοσιακή κομμουνιστική αριστερά, πιθανόν να έχει αλλάξει αυτά τα πρόσωπα με τους δικούς του ηγέτες.

Μετά απ' αυτή την απάντηση, υπήρξε κάποια δυσκολία στο να καταλάβει ότι δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Η συζήτηση πήρε κάποιο χρόνο και στο τέλος ως αντάλλαγμα για τις πληροφορίες που έλαβε, ζήτησα να μου στείλει μια φωτογραφία, όποια ήθελε,  από την συγκέντρωση. Διάλεξε μία και την έστειλε ηλεκτρονικά την ίδια στιγμή. Είναι αυτή που βλέπετε πάνω από το κείμενο.

13 σχόλια :

  1. Σωστά κατάλαβε ο Γιαπωνέζος.
    Στην Ελλάδα ένα είναι το κόμμα, το βαθύ κράτος.
    Έχει πάντως υποκαταστήματα. Έτσι, στην πολιτική υπάρχει ...ανταγωνισμός και στους πελάτες (με την κυριολεκτική έννοια) ...ελευθερία επιλογής.
    Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν καταλάβει ακόμη οι πολλοί, οι αδύναμοι και επισφαλείς πολίτες, πώς ακριβώς είναι στημένη η (λεόντειος) "εταιρεία".
    (όταν το καταλάβουν, οι "μάνατζερς" της εταιρείας θα μιλάνε για "πορτοκαλί επανάσταση" - πάω στοίχημα από τώρα !)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαράδεκτος ο Ιάπωνας.Να αναγνωρίζει μόνο τον ελεεινό και τρισάθλιο Τσίπρα και να μην αναγνωρίζει τους πρωτεργάτες του συλλαλητηρίου-κατσαρόλα.Δηλαδή των τριμέγιστων Κουτσούμπα,Παφίλη και Κανέλλη;.
    Τελικά μόνο οι σταλινικοί θα το κατάφερναν αυτό.
    Να νομίζει ο κόσμος πως η διαδήλωση δεν είναι αντικυβερνητική αλλά φιλοκυβερνητική!
    Ετσι το ΚΚΕ θα το σκεφτεί πολύ να ξαναοργανώσει συλλαλητήριο κατσαρόλα.Εκτός που μαζεύονται τρείς και ο κούκος,ο πολύς κόσμος νομίζει πως γίνεται για να υποστηριχτεί η κυβέρνηση!!!!.
    Δηλαδή απο όλη την ιστορία το ΚΚΕ βγήκε και δαρμένο και γα....μένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλοι τής ΕΟΣ,


    Μήπως πρέπει να σας διαβάσει κάνας παπάς; Την Τετάρτη ανεβάσατε ανάρτηση όπου γράφατε:

    «Καλούμε τα μέλη, τους ψηφοφόρους και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις που οργανώνονται την Πέμπτη ενάντια στην συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών και των υποχωρήσεων της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές.»

    Και σήμερα ανεβάζετε ...αυτό! Ζηλέψατε τη ‘‘δόξα’’ τού ΣΥΡΙΖΑ και πάτε να τον ξεπεράσετε στη διγλωσσία;

    Για πείτε.


    Τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κάθοδος στα σημερινά συλλαλητήρια τού ΠΑΜΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν σημαίνει σώνει και ντε ολοκληρωτική αποδοχή των πολιτικών πλαισιώσεών τους.
      αυτό δεν το γράψαμε εμείς....

      Διαγραφή
    2. Σωστά, στο δικό μας μπλογκ γράφτηκε αυτό. Όμως εμείς δεν αποδομήσαμε τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ όπως κάνετε εσείς (και μάλιστα με ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο). Οι πολιτικές διαφωνίες με το ΚΚΕ δεν πρέπει να οδηγούν σε υπονόμευση του λαϊκού παράγοντα επειδή, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η κινητοποίηση έγινε κάτω από δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ. Πάτε να γεμίσετε την καρδάρα με λίγο γάλα και πριν τη γεμίσετε μέχρι τη μέση της δίνετε μια και τη χύνετε. Προσέξτε τα λίγο αυτά τα πράγματα, ρε παιδιά, δεν μας παίρνει πια για τέτοιες αντιπαραθέσεις.


      Τα λέμε

      Διαγραφή
  4. Πέντε χρόνια του πήρε του ΚΚΕ να ετοιμάσει το γιγαντοπανώ.
    Γιαυτό δεν το είδαμε κρεμασμένο στο υπουργείο,ούτε επι ΓΑΠ,ούτε επι Παπαδήμου,ούτε επι Σαμαροβενιζέλου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον: Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2015 - 10:38 μ.μ.

      Απάντηση του ΠΑΜΕ σε όσους συκοφαντούν

      http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/69397/apantisi-toy-pame-se-osoys-sykofantoyn-video

      Διαγραφή
  5. Aταλάντευτος, σταθερός αγώνας για να μην πτωχεύσει ο λαός

    https://www.youtube.com/watch?v=au41aFchnC4

    Για τους τυφλούς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τον ανώνυμος 13 Ιουνίου 2015-.1:32 π.μ.

    Χέστηκα για την απάντηση του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ.
    Επίσης χέστηκε και μια φοράδα στο αλώνι μόλις είδε την απάντηση.
    Σημασία έχει η απάντηση του ελληνικού λαού προς το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ,τις κατσαρόλες του και τα σκατοπανώ του.
    Γνωρίζεις πολύ καλά ποιά είναι η απάντηση,και δεν είναι καθόλου κολακευτική προς το σταλινικό μόρφωμα.

    Ο ανώνυμος 12 Ιουνίου 10:38

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος 13 Ιουνίου 2015 - 2:00 μ.μ.

    Αγαπητέ μου Ανώνυμε,

    Εσύ βασικά χέστηκες για την αλήθεια και την ίδια την πραγματικότητα. Γιατί την απάντηση ήδη την δίνει ο λαός στο ΣΥΡΙΖΑ:

    - Στις φοιτητικές εκλογές - ΠΑΤΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ! (σε υποτίθεται προνομιακό για αυτόν χώρο, που είναι η νεολαία και δη η φοιτητιώσα).
    Η ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΞΑΝΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ!

    - Στους δημοσιογράφους - πτώση ο ΣΥΡΙΖΑς (άλλος ένας προνομιακός χώρος για το ΣΥΡΙΖΑ). Κι ας άνοιξε η ΣΥΡΙΖ-ΕΡΤ. Άτιμοι κι αχάριστοι αυτοί οι δημοσιογράφοι.

    - Στους Διπλωματούχους Ηλεκτρολόγους - Μηχανολόγους (ΠΣΔΜΗ) - κι εκεί πάτος ο ΣΥΡΙΖΑς! 7η-8η-9η δύναμη; Αγνοείται τύχη του (Αμπέ Λαλέ που λέμε)!

    - Στα διάφορα εργατικά σωματεία, να μην αναφερθώ. Ούτε με το Αμπέ Λαλέ το βρίσκεις το Σύριζα.

    ΑΦΑΝΤΟΣ!
    ΕΝΑΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΜΕ ΠΉΛΙΝΑ ΠΌΔΙΑ!!!

    Ε πουθενά πρωτιά ρε αδερφέ! Τι πρώτο κόμμα είναι αυτό;

    Αυτή είναι η πραγματική και πραγματικά μετρήσιμη απάντηση του ελληνικού λαού φιλαράκι κι όχι τα διάφορα στημένα γκάλοπ, που διαβάζετε στα συστημικά ΜΜΕ και μετά έχετε ονειρώξεις.

    Να σου πω εγώ κάτι να ξεσκάσεις φιλαράκι;
    Πρωτιές έχετε στα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ, που έχουν κατακλύσει το ΣΥΡΙΖΑ!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. -"Πέντε χρόνια του πήρε του ΚΚΕ να ετοιμάσει το γιγαντοπανώ.
    Γιαυτό δεν το είδαμε κρεμασμένο στο υπουργείο,ούτε επι ΓΑΠ,ούτε επι Παπαδήμου,ούτε επι Σαμαροβενιζέλου!!"

    -Ε ψιτ ,"φίλος" εδώ η απάντηση, https://www.youtube.com/watch?v=au41aFchnC4
    με αποδείξεις,ότι αυτό που έγραψες είναι ΨΕΜΑ.

    -Χέστηκα για την απάντηση και χέστηκα αν αποδεικνύει ότι λέω ψέματα.
    Σημασία,έχει ότι μπορώ να λέω ψέματα ανενόχλητος και να συνεχίζω να περνιέμαι για συνομιλητής που τα λόγια του έχουν περισσότερη αξία από την αξία που -σαν σκουπίδια που είναι- έχουν.

    Και όποιος τολμήσει να πει ότι τα ψέμματα που αποδεδειγμένα είπα,είναι σκουπίδια,είναι απλά "σταλινικός"(ότι και αν σημαίνει αυτό) και όχι "δημοκράτης" σαν και εμένα.

    Και επίσης σημασία έχει ότι δεν μπορεί κανένας να μου κατεβάσει μια χριστοπαναγία και να μου πει ένα περιεκτικό "άντε και γαμήσου"
    γιατί θα το "κόψει" η προέγκριση των σχολίων.
    Και αν τύχει και περάσει κανένα γαμοσταύρισμα τότε θα σημαίνει ότι αυτός που με γαμοσταυρίζει,εμένα τον αποδεδειγμένο ψεύτη,...δεν έχει επιχειρήματα!! Πάντα κερδίζω!!Για αυτό και εγώ δεν τολμάω να πω τα ψέματα μου μπροστά τους,παρά μόνο σε σχόλια στο internet,εκεί που όλο και κάποιος θα βρεθεί να αναπαράγει τα ψέμματα μου ως "αλήθειες".


    Βασικά κερδίζω πάντα,είμαι οπαδός μιας κυβέρνησης που διαχειρίζεται το κράτος της τάξης που έχει την εξουσία.Μπορώ να λέω όσα ψέμματα θέλω,χωρίς να δίνω το λόγο πουθενά,όπως κάνει η τάξη που υπηρετώ εγώ και η κυβέρνησή μου.Καλύτερα να είμαι ο επιστάτης των λιονταριών παρά με τους όμοιους της τάξης μου στην αρένα.Και για να είμαι σε αυτή την θέση μπορώ να λέω όσα ψέματα θέλω και τα ψέματά μου να έχουν μεγαλύτερο αποτέλεσμα από αυτά των αφεντικών μου στην εξέδρα,γιατι εγώ ρε είμαι ένας από αυτούς που προοριζόταν για την αρένα και αν τωρά τους βρίζω,λέω ψέμματα για αυτούς και τους πετάω λάσπη,ε...κάτι ξέρω παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θίχτηκαν οι κνίτες για το χέσιμο.Οι άνθρωποι είναι του πολιτικού...πολιτισμού και δεν ανέχονται τα σκατά στα μούτρα τους.Οπως έλεγαν και παλιότερα δεν είναι σαν τα μούτρα μας.Με αποδεδειγμένη την ευαισθησία στον αστικό πολιτικό πολιτισμό που διαθέτει ο Περισσός,οι κνίτες της βάρδιας στην στήλη τώρα,δικαιώνονται.
    Πολλές οι δικαιώσεις αυτού του χώρου.Απο το 1989 στο 2008 και απο το 2011 στο 2015 που ξύπνησε απο τον λήθαργο και ζώστηκε τ'άρματα και βγαίνει στο βουνό.
    Να μην πάμε σε παλιότερες δικαιώσεις,γιατί θα γράφουμε μέχρι το βράδυ.
    Μάλιστα πιό δικαιωμένος πρέπει να αισθάνεται ο κνίτης που βλέπει την Πανσπουδαστική δεύτερη δύναμη και εξ αυτού συμπεραίνει πως το ΚΚΕ σαρώνει στην.....κοινωνία.
    Ο άλλος παρηγοριέται επειδή λέει τα γκάλοπ είναι πειραγμένα.
    Συμφωνώ.Το ποσοστό του ΚΚΕ είναι ακόμα χαμηλότερο απο αυτό που δείχνουν οι πειραγμένες.
    Βέβαια την κατρακύλα του ΚΚΕ σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις,οι κνίτες δεν την λαμβάνουν υπ'όψιν.Ετσι και αλλοιώς οι αστικές εκλογές είναι μια απάτη.
    Γιαυτό αγάπησα.οχι μια πολυθρόνα,αλλά μια....κατσαρόλα!!!

    Υ.Γ.Ο λαός μας έχει μια σωστή παροιμία.
    Κακό χωριό τα λίγα σπίτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Ανώνυμος.
    Δεν πείραξε τους σταλινικούς καννίβαλους το χέσιμο που τους έκανες εσύ.
    Τους πείραξε που υπονόησες πως τους έχει χεσμένους ο λαός.
    Αυτό τους καίει και τους τσουρουφλάει.Αυτό δεν αντέχουν να τους το πετάνε κατάμουτρα.
    Αυτό δεν μπορούν να συγχωρήσουν ποτέ στο λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ