Αναδημοσίεύση από το "altsantiri.gr"
Του Πέτρου Παπαβασιλείου
Στην κατάρτιση ενός ενδιάμεσου ειδικού προγράμματος, διάρκειας εννέα μηνών, κατέληξαν ο Αλέξης Τσίπρας, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ, έπειτα από περίπου δύο ώρες εντατικών διαβουλεύσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα αυτό -το οποίο δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά μνημονίου, αλλά ούτε και θα παρατείνει τις προηγούμενες συμβάσεις με τους δανειστές- θα συνδέεται με οικονομική βοήθεια ύψους 11 δισ. ευρώ.
Ο χρονικός ορίζοντας της ενδιάμεσης συμφωνίας εκτείνεται έως τη λήξη συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής (Μάρτιος 2016). Οι τρεις ηγέτες έδειξαν να θέλουν να απεμπλέξουν την ευρωζώνη από την επιτήρηση του Ταμείου. Σε αυτό συνηγορούν οι κεφαλαιώδεις διαφορές που χωρίζουν Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον στο θέμα του ελληνικού χρέους.
Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέχθηκε προσαύξηση ο,2% στα πρωτογενή πλεονάσματα προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαβουλεύσεις. Ο στόχος για το 2015 αναμένεται να κινηθεί στο 1%.
Για την παραχώρηση αυτή, όμως, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ αποδέχθηκαν, από την πλευρά τους, να υπάρξει σαφής αναφορά στο ελληνικό χρέος στο ενδιάμεσο ειδικό πρόγραμμα. Το θέμα του χρέους εκτιμάται ότι θα διευθετηθεί με μία μέθοδο που παραπέμπει στις επαναγορές ομολόγων.
Παράλληλα, συμφωνήθηκε η διεξαγωγή έκτακτου Eurogroup πριν τις 18 Ιουνίου.
To δημοσίευμα στο altsantiri.gr επαληθεύει πλήρως το δημοσίευμά μας:
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ξεκινήσει με την μείωση της εμπιστοσύνης προς τα κομματικά μέσα ενημέρωσης..
Ποιά ΑΥΓΗ, ποιό Left.gr και κομματικά μέσα ενημέρωσης; Στο φίλο μας τον Λαζόπουλο οι "έγκαιρες" και "έγκυρες" πληροφορίες...
Έτσι οικοδομούνται οι "σχέσεις εμπιστοσύνης", στις οποίες έχουμε αναφερθεί σε ένα άλλο δημοσίευμά μας (Το φαντασιακό της “ρήξης” ως πολιτική απάτη)
αυτή η πληροφορία έχει δημοσιευτεί πολύ νωρίτερα σε άλλα blogs http://www.press-gr.com/2015/06/9-11-1.html
ΑπάντησηΔιαγραφήκατα τα αλλα είναι σωστή η ανάλυσή σου: την τύχη των κομματικών οργανώσεων θα έχουν και ο κομματικός τύπος όταν η επικοινωνιακές ανάγκες του επιτελείου θα καλύπτονται αλλού (ΕΡΤ, ιδιωτικά ΜΜΕ, κλπ).