ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Τι “πουλάει” το ΣΧΕΔΙΟ Β;



άδειες σακούλες!...

8 σχόλια :

  1. Από περιτύλιγμα καλά πάει! Από περιεχόμενο αέρας κοπανιστός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το αυτοκόλλητο το έχει βάλει και έξω από την πόρτα των δικών του γραφείων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Ρεφορμιστικό το σύνθημα, μάλλον θα έπρεπε να γράφει:

    ΜΟΛΙΣ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ!

    Και η εικόνα αντί για δεντράκια και άδεα σακούλα να έχει κοψίδια και γουρουνοπούλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενώ το ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΡΩΜΕ είναι επαναστατικό .

      το τέλος της εσωτερικής υποτίμησης είναι το θέμα , και εντός ΟΝΕ δεν έχει προταθεί δεύτερος τρόπος από την άνοδο της ζήτησης στην Γερμανία , την επιδότηση της περιφέρειας , την αναδιανομή πλεονασμάτων κλπ .

      από κει και πέρα είναι ο δρόμοι έξω από την ΟΝΕ , και αυτή είναι η κουβέντα . Το σχέδιο Β δεν ανοίγει την κουβέντα με τον καλύτερο τρόπο , αλλά την ανοίγει .Έχει αφήσει εντελώς έξω από το πεδίο την δουλειά Λαπαβίτσα - Φλάσμπεκ , τις προτάσεις σαν του Λόρντον , και των οικονομολόγων του CESTES για την ανάγκη εξόδου του νότου .

      κυριαρχούν όμως οι οικονομίστικες λογικές που λένε ότι η ΟΝΕ είναι ... νόμισμα , που δεν έχει σημασία , αλλά τελικά έχει και λένε ευρώ , σταθεροποίηση εδώ που είμαστε κλπ . Ρωτάτε τους άνεργους ρε παιδιά αν τους παίρνει η ... σταθερότητα ?

      επικρατεί ο οικονομισμός και οι γραμμικές εξελικτικές λογικές , ότι θα αλλάξουμε λέει τις δομές επειδή το θέλουμε , θα αλλάξουμε τον νεοφιλελευθερισμό παίρνοντας τον δεδομένο , την ΟΝΕ με μια ιδιωτική τράπεζα να δίνει ρευστότητα στις τράπεζες , τα κράτη από τις αγορές , και το μισθολογικό ντάμπινγκ Βορρά - Νότου , με δεδομένη και την στρατηγική αποθεματικού νομίσματος , να αναπαράγεται , μέχρι κάποιος να το σπάσει . Και θα το σπάσει πολιτικά , σε κάποιον εθνικό κρίκο .

      βέβαια οι περισσότεροι οπαδοί του ευρώ στην αριστερά ( ή οπαδοί του Μηλιού ) δεν κάθονται να μιλήσουν , δεν έχουν διαβάσει για το θέμα , δεν ξέρουν το θέμα και λένε βλακείες . Δεν ξέρουν τι είναι το ευρώ , τι είναι η ΟΝΕ , δεν σου εξηγούν ούτε ένα πολιτικό σκεπτικό ( ποιες ταξικές συμμαχίες , ποιες κοινωνικές δομές , ποια αριστερά κλπ ) ούτε ένα τεχνοκρατικό σκεπτικό

      επάγγελμα : ΣΥΡΙΖΑ , εν ολίγοις . Οι κάστες των επαγγελματιών της πολιτικής , στις πλάτες των αγωνιστών του ΣΥΡΙΖΑ σε χώρους εργασίας , νεολαίας και γειτονιές οι οποίοι πήραν στην πλάτη τους την ιστορική μεταστροφή μαζών προς την ιστορική αριστερά .

      αν κάποιοι από όσους έγραψαν εδώ αδικούνται από το σχόλιο , να μην αδικούν την άποψη τους και να επιχειρηματολογούν

      γιατί ρε παιδιά ευρώ ? Άντε και έχει άδικο ο Αλαβάνος , εσείς γιατί έχετε δίκιο ?

      αν δεν λέτε ευρώ , τι λέτε τέλος πάντων , και τι κάνετε για το καπέλο που έχει μπει στον ΣΥΡΙΖΑ και είναι το μοναδικό κόμμα στην ευρωπαϊκή αριστερά που δεν συζητάει για το ευρώ .

      " κάποιος σύντροφος "

      Διαγραφή
    2. Μπράβο, "κάποιε σύντροφε". Έχεις δίκιο σε όλα και καλά έκανες κι έγραψες γιατί πρέπει να αρχίσουμε να απαντάμε σε όλα αυτά πιο τακτικά.

      Δεν είμαι σίγουρη ότι έχει νόημα γιατί αν οι υπερασπιστές του ευρώ εντός αριστεράς ήθελαν να δουν όλα αυτά που λες θα διάβαζαν από μόνοι τους. Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει τα τελευταία τρία χρόνια: η ριζοσπαστική αριστερά, ένας χώρος που παραδοσιακά είχε τους περισσότερους διανοούμενους, στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, τους πρώην εργαζόμενους και νυν άνεργους, να εμφανίζει τόσο τιτανοτεράστιο κενό ανάλυσης και θεωρίας.

      Δεν πιστεύω πως είναι τυχαίο, είναι συνειδητή επιλογή γιατί το κύριο σώμα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι προστατευμένα από τη μάστιγα της ανεργίας που είναι το κύριο πρόβλημα του ευρώ και λειτουργούν με έναν συνδικαλιστικό τρόπο υπέρ συγκεκριμένων τάξεων εργαζόμενων και σε βάρος άλλων.

      Κρίμα, κρίμα , κρίμα...

      Διαγραφή
  4. Φαίνεται ότι το ΣΧΕΔΙΟ Β αφού απέκτησε γερούς δεσμούς με την εργατική τάξη τώρα προσπαθεί να οικοδομήσει κοινωνικές συμμαχίες με τους τους μεσάζοντες και τους έμπορους. Άντε να το δούμε και στο Mall...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σίγουρα είναι σημαντικό να υπάρχει σχέδιο Β'. Πριν από αυτό όμως, προέχει η επεξεργασία των προϋποθέσεων για την υλοποίησή του και πρωτίστως η προετοιμασία του λαού για τη σύγκρουση που προηγείται της υλοποίησης του όποιου σχεδίου.
    Θεωρώ πως θα μπορούσε το Σχέδιο Β', ενταγμένο στο ΣΥΡΙΖΑ, να πιέσει περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση, μαζί με όσους θέλουν να ανοίξει η συζήτηση στην κοινωνία, δηλαδή, με το Αριστερό Ρεύμα και την ΚΟΕ.
    Δυστυχώς όμως, η αντι-ΣΥΡΙΖΑ διάθεση των ηγετικών του στελεχών, που οφείλονται σε προσωπικούς λόγους, δηλαδή λόγους που δεν αφορούν την κοινωνία, δεν επιτρέπει μια τέτοια σύγκλιση.
    Όσο για την αφίσα, δεν προετοιμάζει για συγκρούσεις, αλλά δίνει μια εύκολη εξήγηση και λύση. Είναι εξίσου "εύκολη" αφίσα, όπως και εκείνη που κολλούσαμε το 2010 ("κλειστό λόγω μνημονίου").
    Όμως, αν πιστεύουμε ότι η συνείδηση του λαού έχει μείνει στο 2010, και δεν έχει εξελιχτεί, τότε σφάλλουμε τραγικά.

    πρώην μέλος του ΜΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ