ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Καλούμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μην κατέβη στις επόμενες εκλογές


Θα ήταν μια τίμια στάση και αξιοπρεπής, τόσο απέναντι στην "Aριστερά" που ανακάλυψε τώρα τελευταία πως υπάρχει, αλλά και προς τον ίδιο της τον εαυτό. Ας κρατήσει ως αφετηρία το ποσοστό που συγκέντρωσε στις τελευταίες εκλογές και ας περιμένει μετά τις εκλογές να κάνει όση κριτική θέλει στις θέσεις και στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε θα είναι χρήσιμη και αναγκαία η συγκροτημένη εξ αριστερών κριτική σε ένα κόμμα της Αριστεράς που θα είναι στην κυβέρνηση ή στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σήμερα - ηθελημένα ή αθέλητα - αυτή η αντιπαλότητα προς τον ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει νερό στο μύλο στης αντίδρασης και εύκολα χειραγωγείται από τους πιο αντιδραστικούς κύκλους που θέλουν με κάθε μέσο να ακυρώσουν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και την προοπτική μιας αριστερής κυβέρνησης στην χώρα μας.
Οργανώσεις της Αριστεράς και παράγοντες που μέχρι χθες ήταν αποκλεισμένοι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σήμερα γίνονται τηλεαστέρες και πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες του μνημονίου μόνο και μόνο γιατί κάνουν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Η μάχη των εκλογών θα είναι σκληρή και η κοινωνική και η πολιτική πόλωση μεγάλη γιατί πρώτη φορά μετά τον εμφύλιο γίνεται στην χώρα μας ορατή η δυνατότητα να κυβερνήσει η Αριστερά. Για την έκβαση αυτής της μάχης, όλοι έχουμε τις ευθύνες μας και θα θα κριθούμε γι αυτές.

Ακόμα και στο "κόμμα των πειρατών Ελλάδας" - που δεν αυτοπροσδιορίζεται στο χώρο της Αριστεράς - το 27% των μελών του αντιλαμβάνεται την σημασία της εκλογικής μάχης του Ιούνη και ψήφισε να μην κατέβη στις επόμενες εκλογές. Μόνον κάποιος που είναι πολιτικά τυφλός δεν αντιλαμβάνεται ότι η κάθοδος στις εκλογές υπονομεύει το ίδιο το ενωτικό εγχείρημα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και την προοπτική της συγκρότησης ενός διακριτού πόλου της αριστεράς πέρα από τον ΣΥΝασπισμό και το ΚΚΕ. Είναι δεδομένο ότι όχι μόνον θα ακυρώσει τα θετικά αποτελέσματα από την σημαντική άνοδο των ψήφων της, αλλά πυροδοτεί τους ανταγωνισμούς και αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της προς αποκλίνουσες πολιτικές κατευθύνσεις.

78 σχόλια :

  1. Χρήστος Αλβανός19 Μαΐου 2012 στις 8:54 π.μ.

    Το κόμμα Πειρατών Ελλάδας δεν έχει καμία σχέση με το ξεπερασμένο άξονα δεξιά-κέντρο-αριστερά.
    Βρίσκεται εντελώς έξω από αυτόν και δεν τέμνεται πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν λοιπόν, ακόμα και 1 στα 3 μέλη των πειρατών αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των εκλογών του Ιούνη και λένε να μην κατέβουν, φαντάσου τι θα έπρεπε να κάνουν οι αντάρσυοι, οι οικολόγοι και όσοι άλλοι υποτίθεται ότι αγωνίζονται να φύγει φύγει αυτή η κυβέρνηση και όχι μόνο

      Διαγραφή
    2. Αυτή η κυβέρνηση έφυγε προχθές για όσους δεν το έμαθαν

      Διαγραφή
  2. ΕΟΣ,
    τώρα που η ΑΝΤΑΣΥΑ δέχτηκε επιτέλους στα ψηφοδέλτιά της τον Αλαβάνο πας να χαλάσεις το προξενιό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ο κατεξοχήν κοινοβουλευτικός μηχανισμός της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Αν δεν κατέβη στις εκλογές αυτοαναιρείται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΟΣ, νομίζεις πως είναι λίγοι οι αντάρσυοι που συμφωνούν με την πρότασή σου;. Πίστεψέ με πως πολλοί από τους υποψήφιους που κατέβηκαν στις εκλογές της 6ης του Μάη θα έτριβαν τα χέρια τους από τη χαρά. Σε πολλά εκλογικά κέντρα της επαρχίας που έτυχε να δω λόγω δουλειάς, ήταν όλοι τους μουδιασμένοι και κάθονταν σα βρεγμένες γάτες. Άσε που καμιά ώρα και μόνο τα βράδια τους έβλεπες μαζεμένους στα περίπτερα, σαν να κάθονταν γύρω από τη σβησμένη φωτιά. Πού πήγε αυτή η λογοδιάρροια, που εξαφανίστηκε αυτός ο βερμπαλισμός; Χώθηκαν μέσα στις τρύπες και προσεύχονται μπας και πετύχει ο γάμος με τα άλλα γκρουπούσκουλα για να κλαίνε όλοι μαζί τη μοίρα τους. Είναι πεσμένοι, δεν θέλουν ούτε οι ίδιοι να ξανακατέβουν στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΟΣ,
    τώρα που η ΑΝΤΑΣΥΑ δέχτηκε επιτέλους στα ψηφοδέλτιά της τον Αλαβάνο πας να χαλάσεις το προξενιό;

    Αυτό τώρα τι είναι; Ρίχνω τουφεκιές στον αέρα ή υπάρχουν και αποδείξεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν διάβασες την τελευταία ανακοίνωση τους; Έβαλαν λίγο νερό στο κρασί τους και λένε να συνεργαστούν με αυτόν τον "μεγαλοαστό πολιτικό" όπως τον αποκαλούσαν κάποιοι Ναρίτες φίλοι μου.

      Τώρα όμως είναι αργά! Ας πρόσεχαν.Δεν νομίζω να τους κάνει την χάρη ο Αλαβάνος και να κατέβη μαζί τους. Τουλάχιστον έχει λίγο παραπάνω από τους αντάρσυους πολιτική σκέψη και αντιλαμβάνεται το τι συμβαίνει γύρω του, αν και τώρα τελευταία από το ένα λάθος πέφτει στο άλλο.

      Διαγραφή
    2. Μπορείς να δώσεις λινκ;

      Διαγραφή
    3. εδώ: http://www.antarsya.gr/node/369
      στο σημείο 8

      Διαγραφή
  6. Ελπίζω μετεκλογικά να μας αφήνετε να μιλάμε πότε πότε.

    Το ζήτημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μια πορεία "ρεαλιστικής προσαρμογής" που βγάζει μάτι.Ήταν αρκετό το 17% για να εξαφανιστεί το πρόγραμμα του,και κανείς από τις τάξεις του δεν λέει τίποτα για να μην κατηγορηθεί ότι κάνει πόλεμο.Που πήγε άραγε η" μονομερής παύση πληρωμών"?

    Γιατί ο Τσίπρας συναντάει ξανά και ξανά Σαμαρά και Βενιζέλο?Γιατί ορίζει σαν βασικούς του συνομιλητές μνημονιακούς μεγαλοπαράγοντες τύπου Κατσέλη,Αρσένη και Κουβέλη?

    Πάνω απ'όλα ,τι απαντάει στην κομβικότερη ερώτηση της συγκυρίας:"πως θα αλλάξουμε το πλαίσιο της δημοσιονομικής,νομισματικής,συναλλαγματικής και εμπορικής πολιτικής,το οποίο εφαρμόζει σήμερα ο ελληνικός καπιταλισμός στα πλαίσια της ΟΝΕ-ΕΚΤ-ΕΕ?"

    Θέση του ΣΥΡΙΖΑ στα χαρτιά υποτίθεται είναι το καμία θυσία για το ευρώ,που σημαίνει έξοδος από την ΟΝΕ.Κατά πλειοψηφία βέβαια μιλάει(υποτίθεται) για μια πανευρωπαϊκή ταξική σύγκρουση που θα τα αλλάξει όλα μεμιάς πράγμα αδύνατο,για λόγους του ταξικού και ιμπεριαλιστικού χαρακτήρα της ΕΕ.Πάντως μιλάει για έξοδο από την σημερινή ΟΝΕ.

    Το ευρώ ή δραχμή που σας πιέζουν να απαντήσετε όντως είναι παγίδα,και ομολογουμένως πέφτετε μέσα μέχρι τον λαιμό.Δεν αναιρείτε ότι η έξοδος από το ευρώ είναι καταστροφή,και δεν βάζετε την παραμονή στο ευρώ για κόκκινη γραμμή με την σαφήνεια ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ.Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται τον εκβιασμό,δεν τον προσπερνάτε.

    Δεν λέω ότι μια άλλη γραμμή στα ζητήματα μνημόνιο-χρέος-ευρώ θα έκανε καλό εκλογικά.Ίσως να έκανε ζημιά.Το θέμα είναι ότι η αριστερά μόνο να κερδίζει έχει από την όξυνση της ταξικής αντιπαράθεσης.Η αστική γραμμή είναι "παραμονή στην ΟΝΕ για όσο καιρό γίνεται,και διαχείριση της εξόδου υπό αστικό έλεγχο".Ο Μηλιός διατείνεται ότι υπάρχει "διαχείριση της παραμονής υπό εργατικό έλεγχο".Δεν στέκει,αλλά δεν ζητάω να αλλάξει.Αντί όμως ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συνεργασία με γραμμή μονομερούς ακύρωσης-παύσης πληρωμών-ΕΛΕ-διαγραφή,έξοδος από το πλαίσιο ΕΚΤ-ΟΝΕ-ΕΕ,προετοιμασία για την περίπτωση της αποδέσμευσης-λαϊκή αυτοοργάνωση και όχι υποταγή στον κυβερνητισμό και κοινοβουλευτισμό-προεκλογική και μετεκλογική αυτοτέλεια,υιοθετεί την γραμμή του Κουβέλη-ΕΕ-ΔΝΤ,προτείνει μεγαλοπασόκους για πρωθυπουργούς,σκοτώνει την ελπίδα για το πάρτι της νίκης της αριστεράς στις 17.

    Προσωπικά δεν ένιωσα τίποτε άλλο από συγκίνηση,όταν στις 6 Μαίου είδα τον Τσίπρα στην tv στα Προπύλαια υπό τους ήχους της διεθνούς και του people have the power.Θα ήθελα να τα ακούσω και στις 17.Θα ήθελα όμως να τα ακούσω και στις 18,και όχι το κακόηχο τραγούδι του ρεαλισμού του Δραγασάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βαγγέλη, μετεκλογικά δεν νομίζω να έχεις την ευχέρεια να μιλάς! Aν μάλιστα αναλάβει ο Π. Λαφαζάνης το υπουργείο Ανάπτυξης και σχεδιάσουν την "παραγωγική ανάπτυξη της χώρας" μαζί με τους γνωστούς οικονομολόγους του κόμματος της δραχμής, σε βλέπω να έχεις αρκετή δουλεία και να μην έχεις καθόλου ελεύθερο χρόνο για πολιτικούς διαλογισμού, αφού θα σε έχουν βάλει υπεύθυνο κομμουνιστικής διαπαιδαγώγησης σε καμία αγροτική κολεκτίβα στον κάμπο της Θεσσαλίας...

    Στην απέξω θα είμαστε εμείς που μιλάμε για "απανάπτυξη" για "αυτοδιαχείριση", ενάντια στον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, για άλλη οργάνωση της παραγωγής και της κατανάλωσης και για άλλα παρόμοια αντικομουνιστικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Βαγγέλη Ζ

    Δεν απομονώνω φράση σου για να σε στηλιτεύσω. Κάποια από αυτά που λες -όχι απαραίτητα ακριβώς έτσι- νομίζω ότι έχουν βάση. Μια μικρή επισήμανση που νομίζω όμως ότι σηματοδοτεί πολλά:

    Στις 17 σ/φε πρέπει να νικήσει ο ΛΑΟΣ και αν έχει βοηθήσει σε αυτό και η αριστερά, τόσο το καλύτερο για αυτήν και για τον λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προφανως η αγωνια και η προσδοκια ολων μας ειναι η νικη του λαου, πρεπει ομως να σκεφτουμε πολυ σοβαρα τι μπορει να οριστει ως τετοια.

    Γνωμη μου ειναι πως δεν βοηθά σίγουρα την υπόθεση του λαού η αντίληψη ότι η πολιτική περιορίζεται στην ανάδειξη της κυβέρνησης, ότι υπάρχει «εύκολος δρόμος», ότι δεν απαιτείται αναβάθμιση της οργάνωσης του λαού, αγώνας και σύγκρουση.

    Επισης δε βοηθα την προσπάθεια δικαίωσης του λαού μια τακτική που διαρκώς κλείνει το μάτι προς τις δυνάμεις του κεφαλαίου ότι δεν πρόκειται να κάνει «τομές» και «μονομερείς ενέργειες», που μετατοπίζει «επί το ρεαλιστικότερο» τις προτάσεις, και είναι έτοιμη να ανακυκλώσει μέρος του αστικού πολιτικού προσωπικού (δηλώσεις και κινήσεις Δραγασάκη, πρόταση για Αρσένη για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού κ.ά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Αλαβάνος «πέφτει από το ένα λάθος στο άλλο» αλλά κατάφερε να σταματήσει την κατρακύλα του ΣΥΝ των πρώτων ημερών, όταν πήγαιναν στα κανάλια και άρχισαν να μοιάζουν σιγά σιγά στους Κουβέληδες. Ή μήπως δεν είναι έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ή όπως θα έλεγε και ο Παπαδημούλης, ο Αλαβάνος «κρατάει τα μπόσικα» αλλά από την άλλη πλευρά του σχοινιού από την οποία τραβάει ο πιο επιτυχημένος ευρωβουλευτής του σύμπαντος κόσμου!

    Ο ίδιος ανώνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ρε δεν πα να καλειτε;
    δεν θα κατεβουμε αν πειτε οτι "αμα χρειαστει θα φυγουμε απο την ΕΕ".
    μεχρι να το πειτε με πειστικο τροπο στον λαό με βαση ενα προγραμμα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα εχει λογω υπαρξης.

    και αυτο δεν αποδεικνυεται μονο απο το εκλογικο αποτελεσμα που θα ειναι προβληματικο για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλα απο την αναγκη διατηρησης ενος πολιτικου φορεα που θα μπολιαζει το λα'ι'κο κινημα με τα αιτηματα της Εθνικοποιησης των Τραπεζων και της Παραγωγικης ανασυγκροτησης που περνανε αναγκαστικα (πως να το κανουμε τωρα;;;;!!!!) απο την εξοδο απο την ΕΕ και το Ευρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εθνικοποιήσεις τραπεζών στην χώρα μας έχει κάνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και Παραγωγική ανασυγκρότηση το σχέδιο Μάρσαλ; Αυτά ονειρεύεται να κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχεδιο μαρσαλ εκανε παραγωγικη ανασυγκροτηση. Πολυ ενδιαφερον για πες.

      Διαγραφή
  14. Μετά την ΚΟΕ, ο Αλαβάνος άπλωσε τη χερούκλα του και στην ΑΡΑΝ. Τα κορόιδα τσίμπισαν και έτσι, καλώς τους δέχτηκαν και οι ΑΡΑΝίτες (τους παράγοντες, στις τάξεις τους).
    Θεία δίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ τους ΝΑΡΙΤΕΣ η Κανέλλη τους έχει βάλει κάπου άλλου! Γιαυτό δεν λένε κουβέντα για το κόμμα και είναι έτοιμοι να πάνε στον Περισσό!

      Διαγραφή
  15. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πάρει τα @ρχ... της στις επόμενες εκλογές. Η πρόταση της ΕΟΣ για μη κατέβασμα στις εκλογές είναι μια λογική πρόταση που μειώνει τις εντάσεις και τις αντιπαραθέσεις και δεν υποθηκεύει το μέλλον της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Οι ΝΑΡίτες βέβαια (και οι ΣΕΚίτες) το μόνον που τους ενδιαφέρει είναι να φτιάξουν το κόμμα τους η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ένα εκλογικό πουκάμισο. Θα πάρουν ότι πάρουν και μετά θα διαλέξουν άλλο, όπως έκαναν με το ΜΕΡΑ κλπ, κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πες τα !
      ειναι τοσο απλό και τελικά τόσο δύσκολο να το καταλαβουν;

      Διαγραφή
  16. σιγα ρε ηγεμόνες που θα απαιτήσετε και την πολιτική αυτοκτονία ολοκληρων πολιτικών χωρων. ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλά, ο παραπάνω ανώνυμος διεκδικεί επάξια τον ρόλο του συγγραφεά επιστημονικής φαντασίας ότνα λέει για το ΝΑΡ πως αντιμετωπίζει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σαν εκλογικό μέτωπο.

    Από την άλλη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να πει καθαρά, πως καλέι τον λαό να την ψηφίσει έτσι ώστε στην δύσκολη περίπτωση που εκλ΄λεξει βουλευτές "να δώσει ψήφο ανοχής σε μια ενδεχόμενη αριστερή κυβέρνηση, βάσει των 6 σημείων που έχει δημόσια καταθέσει. Να στηρίζει τις θετικές και να καταπολεμά τις αρνητικές για το λαό αποφάσεις αυτής της κυβέρνησης. Και ταυτόχρονα, να συμβάλλει τα μέγιστα στην οικοδόμηση λαϊκών θεσμών/εμβρύων της αυριανής εργατολαϊκής εξουσίας".

    ΑΥΤΑ πρέπει να κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπροστά στις εκλογές.

    Ηδη βρίσκονται σε εξέλιξη επαφες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το ΜΑΑ, με την ΚΟ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ, και με αγωνιστές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ που διαφοροποιούνται από τα κόμματά τους, για μια ευρύτερη εκλογική συνεργασία, βάσει των 6 σημείων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίμα το ΜΛ-ΚΚΕ-ΚΚΕ-ΜΛ θα μείνει απέξω; Δεν συμφωνεί στα 6 σημεία; Γιατί΄μας κρατάτε σε αγωνία;

      Διαγραφή
    2. Άσε ρε το δούλεμα19 Μαΐου 2012 στις 3:25 μ.μ.

      ανώνυμε των 3:07μ.μ.

      Για ΝΑΡ της καλά τα λες! Μόνον που εκφράζει τις επιθυμίες σου. Το ΜΑΑ εκτός Από τον Αλαβάνο και πεντε έξη κολλητούς του, όλοι σχεδόν οι άλλοι έχουν επιστρέψει ή προσανατολίζονται να γυρίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

      Ακόμα και οι διαγραμμένοι της ΚΟΕ ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν. Διάβασε το άρθρο του Κατσούλα για να το καταλάβεις!

      Οι διαφωνούντες από το ΚΚΕ προς τον Λαφαζάνη κοιτάζουν παρά προς ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

      Για την ΚΟ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ πράγματι είναι όπως τα λες!

      Διαγραφή
  18. Λάθος κάνεις σ.

    Το φιλί της ζωής για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι πρόταση της ΕΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φιλε EOS έστειλα ένα αρθρο πριν λίγο που επιχειρηματολογεί για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δεν το ανέβασες γιατί;;;

    Ενώ έχεις ανεβάσει ήδη 2 άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εάν βγει τολμηρά με την αντίληψη που να καλεί τον λα¨ο να την ψηφίσει για να εκλέξει βουλευτές και να δώσει ψήφο ανοχής σε μια ενδεχόμενη αριστερή κυβέρνηση βάσει των 6 σημείων, πιστευω πως θα κερδίσει, διότι θα πει την αλήθεια!

    ΝΑΙ στο ενδεχόμενο αριστερής κυβέρνησης, και

    ΝΑΙ στην ύπαρξη μιας ΜΑΖΙΚΗΣ αντικαπιταλιστι΄κης Αριστεράς η οποία θα στηρίζει ό,τι θετικό κάνει αυτή η κυβέρνηση και θα καταπολεμά, ό,τρι αρνητικο για τον λαό.

    Και ταυτόχρονα θα συμβάλλει στην οικοδόμηση των λαϊκών θεσμών οργάνωσης και αυτοοργάνωσης του λαού στη κατεύθυνση της εργατολαϊκ΄ς εξουσίας/δημοκρατίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΡΑΝΙΤΕΣ, ευτυχώς που σας καταλάβαμε και ρίξαμε πόρτα στη φράξια της ΚΟΕ. Έκαναν ήδη κωλοτούμπα για Όσκαρ και παρακαλάνε τώρα να τους δεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη πολλοί από αυτούς κρύβουν ότι ψήφισαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να κάνουν τα καλά παιδιά στο ΣΥΡΙΖΑ. Αν τους είχαμε βάλει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τώρα θα τους είχατε σύμμαχους στη διάσπαση.
    Πάρτε το χαμπάρι: Ή με την αντικαπιταλιστική αριστερά ή με το ρεφορμισμό.
    Δεν έχουμε ανάγκη τους παράγοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εγώ νομίζω ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ pπρέπει να συμμετέχει στις εκλογές.Το ζήτημα ευρώ η δραχμή είναι δευτερεύον και πρέπει να καταλάβει ο λαός ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει κατάργηση μνημονίου,έλεγχος του χρέους και των Τραπεζών,επαναφορά των εργατικών δικαιωμάτων και μισθών-συντάξεων που καταργήθηκαν,χωρίς τις τυχόν απάτες βέβαια,ανακεφαλαίωση των διαθεσίμων των ταμείων κλπ μέσα σε ένα νόμισμα που υποστηρίζεται από το καζινοειδές χρηματοπιστωτικό σύστημα με τις ιδιωτικ΄ες τράπεζες και τους αεριτζήδες που παράγουν αέρα και βγάζουν πραγμαικό χρήμα από το πουθενά λεηλατώντας λαούς
    Τα κύρια ζητήματα είναι αυτά.Αν μπορούν να γίνουν με ευρώ,έχει καλώς,ειδάλλως με τοπικό νόμισμα.Είναι ζήτημα πώς το βάζει κανείς.Η κρίση είναι συστημική και όχι νομισματική.Τα νομίσματα είναι αυθαίρετες κατασκευές ,δεν καθορίζουν τις εξελίξεις.Ο κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής είναι η απάντηση που θα σταματήσει τη βαρβαρότητα και δεν πρέπει να ξεχνιέται.Η νέα δραχμή θα έχει τα ίδια αποτελέσματα αν παραμείνει το ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς και θα πρέπει να λέγεται
    Επίπλέον η στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να τονίζει ότι αν δεν μας εμπιστεύεστε φηφίστε ΣΥΡΙΖΑ και όχι ΚΚΕ,γιατί ήταν και είναι περισσότερο τώρα, διασπστικό και ο τελικός υποστηριχτής του συστήματος ,στο οποίο έχει μάθει να διεκδικεί θέσεις και να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους για την συντήρηση του μηχανισμού του.
    Η ζωή και οι αγώνες είναι μπροστά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι...19 Μαΐου 2012 στις 7:07 μ.μ.

    η ΕΟΣ γράφει:

    "Σήμερα - ηθελημένα ή αθέλητα - αυτή η αντιπαλότητα προς τον ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει νερό στο μύλο στης αντίδρασης και εύκολα χειραγωγείται από τους πιο αντιδραστικούς κύκλους που θέλουν με κάθε μέσο να ακυρώσουν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και την προοπτική μιας αριστερής κυβέρνησης στην χώρα μας.
    Οργανώσεις της Αριστεράς και παράγοντες που μέχρι χθες ήταν αποκλεισμένοι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σήμερα γίνονται τηλεαστέρες και πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες του μνημονίου μόνο και μόνο γιατί κάνουν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ."

    ΚΚΕδες μας ανεβάζεις,ΚΚΕδες μας κατεβάζεις, αλλά από ό,τι βλέπω τη μάθατε τη γραμμή φαρσί από τον Περισσό.Αυτό το πράγμα που γίνεται τις τελευταίες μέρες που όποιος τολμα΄να πει κάτι κριτικό (από τον Αλαβάνο μέχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ) τον βγάζετε αντικειμενικά πράκτορα της αντίδρασης έχει πολύ πλάκα.Μόνο που δείχνει και το βαθύ σταλινισμό των επιτελείων της "ανανέωσης".

    Λέω λοιπόν:

    -μέλη της ΑΡΑΝ λένε για πρόταση κριτικής στήριξης σε ΣΥΡΙΖΑ αν υποστηρίξει καθαρά την άμεση καταγγελία της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου και την θέση ότι αν τεθεί θέμα λαϊκά συμφέροντα ή ευρώ θα πάρει θέση υπέρ των πρώτων.Οι ΣΥΡΙΖΑίοι φυσικά αυτό το παρουσιάζουν σα στήριξη άνευ πολιτικών προϋποθέσεων και πρόταση ενότητας.Και ο Θεωνάς υποστηρίζει ανεκδιήγητα πράγματα σήμερα στο Δρόμο.Ότι η θέση "καμία θυσία για το ευρώ" δεν σημαίνει ότι θα φύγουμε κιόλας...Και ο Καραμάνος λέει φαρσί (πιο φαρσί πεθαίνεις) τη γραμμή Τσίπρα.Ωραία πράγματα.Μετατοπίζουν και αυτοί προς τα αριστερά,ε;Ή μήπως το ανάποδο γίνεται;

    -ενδιαφέροντα όσα γράφετε για το ΜΑΑ και τους συντρόφους που αποχώρησαν από την ΚΟΕ.Μόνο που είναι η επιθυμία σας και όχι το τι συμβαίνει.Α,ξέχασα οι Οικολόγοι θα κατέβουν.Όχι τίποτα άλλο,αλλά μία συντρόφισσα του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πριν μία εβδομάδα στη μάνα μου ότι θα στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ (μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ βεβαίως βεβαίως).Όπως και με το ζήτημα της χαμένης ψήφου έτσι κι εδώ φαίνεται ότι υπάρχει αντιπαράθεση με αρχές και αντιπαράθεση χωρίς.Ή μάλλον με λογική "αυτές είναι οι αρχές μου, αν δεν σας αρέσουν έχω κι άλλες".

    Έχουμε πολλά σοβαρά να πούμε μεταξύ μας και ,κυρίως, να κάνουμε.Δεν είναι ανάγκη να εκφυλίζετε τόσο την συντροφική αντιπαράθεση και συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προς
      αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι...

      1. Φαίνεται πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέχει το αριστερόμετρο και μετράει την αριστεροσύνη των άλλων σύμφωνα με τις αποκλίσεις από την δική της γραμμή. Έτσι δεν πάμε μπροστά, ούτε μπορεί να γίνει διάλογος.

      2. Η γραμμή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάστηκε (μαζί με την γραμμή του ΚΚΕ) από τον κόσμο της Αριστεράς. Οι εκλογές αυτό έδειξαν. Βεβαίως, οι σ. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν όλο το δικαίωμα να έχουν την άποψη της Παπαρήγα: Ο λαός έχει άλλη μία ευκαιρία να διορθώσει την ψήφο του...

      3. Και κάτι για εσάς τους "πατριώτες" αριστερούς που ονειρεύεστε την αποδέσμευση της χώρας από τον ξένο ζυγό κλπ, κλπ: Μια και μιλάς για "σταλινικούς", θα σου υπενθυμίσω το 1ο γράμμα του Ζαχαριάδη. Τότε ο Ζαχαριάδης είχε καλέσει του κομμουνιστές να ενταχτούν στον στρατό του Μεταξά για το καλό της πατρίδας. Σήμερα λοιπόν, όποιος αριστερός θέλει να κάνει το καθήκον του θα πρέπει να ενταχθεί στον στρατό του Τσίπρα!

      Διαγραφή
    2. Καλόοοοοο! Ξεκινάμε δηλαδή την Μεγάλη Πορεία; Αν είναι να βάλω στο σακίδιο επιπλέον ζευγάρια κάλτσες! Τέτοια εποχή στο Γράμμο θα είναι μούρλια για ράφτινγκ κ.λπ.

      Μια παρατήρηση μόνο χωρίς να μπω στο πολιτικό σκέλος της συζήτησης (δεν έχει νόημα): το ΚΚΕ κατάφερε να κερδίσει μία μονάδα (μηδαμινή αύξηση ψήφων) δηλ. ήττα, ενώ η Ανταρσύα τριπλασίασε τις δυνάμεις της και σε ψήφους και σε ποσοστά (πύρρειος νίκη). Μάλιστα θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερη η αύξησή της. Και μη μου πεις για περιφερειακές γιατί θα μου συγκρίνεις ανόμοια πράγματα και θα μαλώσουμε.

      Διαγραφή
    3. Μην υποτιμάτε τον κόσμο!

      - Αν η ανταρσύα τριπλασίασε τις ψήφους η χρυσή αυγή τι έκανε; Πως το εξηγείτε;

      - Όταν λακίσουν οι μισοί ψηφοφόροι σας ( μέσα σε ένα μήνα) στις εκλογές του Ιούνη τι θα λέτε τότε; Θέλω να το ακούσω από τώρα!

      Διαγραφή
  24. Α, να μην συγκρίνουμε με τις Περιφερειακές έτσι; Μετά τις Περιφερειακές όμως λέγατε για τις "100.000 ψήφους που πήρε πανελλαδικά η Ανταρσυα". Τώρα ανακαλύψατε ότι "στις περιφερειακές δεν ήταν η Ανταρσυα αλλά διάφορα τοπικά σχήματα" κ.λπ.
    Έλεος, δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όταν ο GAP έλεγε να κάνει δημοψήφισμα όλοι έπεσαν επάνω του να τον φάνε! Τώρα έρχεται η Μέρκελ να επαναφέρει την πρότασή του. Αν είχαν ακούσει τότε το Γιωργάκη, τώρα δεν θα είχαν τόσα κολοσφυξίματα.

    Κάπως έτσι θα συμβεί και με την πρόταση της ΕΟΣ για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Τώρα όλοι θεωρούν ότι θα υποστύλουν τις σημαίες του επαναστατικού (δηλ. του κοινοβουλευτικού) αγώνα αν δεν κατέβουν στις εκλογές. Αύριο, αντί να κρατούν το λάβαρο της επανάστασης, όταν θα πάρουν από την κάλπη το τρίτο το μακρύτερο, αλλιώς θα βλέπουν τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 1/Στις περιφερειακές δεν κατέβηκαν 30 ψηφοδέλτια σε κάθε νομό .. Έξι-επτά-οκτώ μέχρι 10 στην Αττική υπήρχαν. Όπως οι 20,000 του Λαϊκού Δρόμου το 2006 δεν ήταν όλοι μουλάδες, έτσι και οι 32,000 του Χάγιου δεν ήταν όλοι Αντάρσυοι .

    2/ Στις περιφερειακές ΔΕΝ πουλάει η θεωρία της χαμένης ψήφου.

    3/ Άλλο 400 υποψήφιοι με τους γνωστούς τους και άλλο 1500 με τους γνωστούς τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Συμφωνώ με την πρόταση της ΕΟΣ. Βρισκόμαστε σε ιστορικά οριακό σημείο και η κινήσεις αυτές καθορίζουν το αποτέλεσμα. Η κεντροδεξιά καλεί σε συσπείρωση για να μαζεψει κουκιά. 160.000 ψήφους πήρε η ΔΗ.ΣΥ. Δεν θα ακολουθήσουν οι 140.000 την Ντόρα στη ΝΔ;

    Η αριστερά που θα βρεί τέτοιές πολυτέλειες; Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να απελευθερώσει την δύναμη των 75.000 φίλων της για στήριξη μιας άλλης κυβερνητικής κατευθυνσης και τότε η ιστορία θα χρωστάει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    ΥΓ.
    ΕΟΣ... κάνε και μία παρόμοια πρόταση προς το ΚΚΕ... ποτέ δεν ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η εκλογική συνεργασία στο ΜΑΑ, στην ΚΟ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ και σε αγωνιστές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ που προτείνει, χρειάζεται να συμμετέχουν ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ στις εκλογες. Γιατί;;;

    Διότι μόνο έτσι θα μπορέσει να προβληθεί το μεταβατικό πρόγραμμα και οι στόχοι που απορρέουν από αυτό, με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί.

    Μόνο έτσι θα μπορέσει το πολιτικό ρεύμα που εκφράζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι δυνάμεις στις οποίες απευθύνεται για εκλογική συνεργασία, να βγει πανελλαδικά και να στερεώσει περαιτέρω τους πολιτικούς δεσμούς με την εργατική τάξη και τα σύμμαχα λαϊκά στρώματα, βάσει αυτού ακριβώς του μεταβατικού προγράμματος και του στόχου για αντικαπιταλιστική ανατροπή.

    Αλλιώς, εάν έκανε αποχή, ή κατέβαινε σε εκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, το πολιτικό αυτό στίγμα θα αδυνάτιζε πολύ, την στιγμή που πρέπει να προβληθεί και να συζητηθεί ακόμα περισσότερο.

    ΕΠισης, βάσει ΠΟΙΑΣ πλατφορμας θα γινόταν η εκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ;;

    Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε τη βασική θέση για έξοδο από το ευρώ, και ταλαντεύεται διαρκώς για την επίσης βασική θέση “κατάργηση των μνημονίων” μιλώντας άλλοτε για “επαναδιαπραγματευση, όχι μονομερείς κινήσεις” και άλλοτε για “κατάργηση του μνημονίου”, για ΠΟΙΑ σοβαρή εκλογική πλατφόρμα συνεργασίας μιλάμε;;

    Συνεπώς, ΨΗΦΟ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την ευρύτερη εκλογική συνεργασία με τις δυνάμεις που προανεφερα, ΚΑΙ για το μεταβατικό πρόγραμμα το οποίο διαρκώς κερδίζει έδαφος, ΚΑΙ για στήριξη με ανοχή μιας ενδεχόμενης αριστερής κυβέρνησης KAI για συμβολ΄ξη στη συγκρότηση ενός ρωμαλέου λαϊκού κινήματος το οποιο θα ζητά όλο το καρβέλι και θα είναι ο καλύτερος εγγυητής για το επόμενο βήμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις 18 Ιούνη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διαλύεται.

      Η εκλογική συντριβή γίνεται η αφορμή να εκδηλωθούν ανοικτά οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της και ο ένας να προσπαθεί να τα φορτώσει στον άλλο. Ευρύτερα ακροατήρια δεν υπάρχουν που να ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στον χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφού όλοι αλλού έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους. Η πλειοψηφία του κόσμου στρέφεται με τον ένα ή άλλο τρόπο προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα Το ΝΑΡ συντάσσεται συστρατεύεται ανοικτά πλέον στην γραμμή του ΚΚΕ ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και προχωράει τις διαδικασίες για να συγκροτηθεί ως κόμμα. Ότι είχε να κερδίσει από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ το κέρδισε και προχωράει πλέον αυτόνομα με την δική του πολιτική γραμμή χωρίς το ΣΕΚ και τους οπουρτουνιστές της ΑΡΑΝ και ΑΡΑΣ οι οποίοι προσπαθούν να συγκροτήσουν μετωπικό σχήμα που να συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ με τους δια γραμμένους της ΚΟΕ και τον Αλαβάνο, αλλά δεν το κατορθώνουν γιατί έχουν ήδη περιθωριοποιηθεί.

      Διαγραφή
  29. H ANTAΡΣΥΑ είναι σε κριση. Απλά δεν έχει εκδηλωθεί ανοικτά λόγω της συγκυρίας. Η εσωτερική γκρίνια για το "3%" και τα αναντίστοιχα αποτελέσματα, οι πιέσεις από τη βάση της για στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, οι σχεδιασμοί των μεγάλων συνιστωσών (ΝΑΡ,ΣΕΚ), οι επιδιώξεις των μικροτέρων είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα.
    Ανεξάρτητα από το αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει τη συμβολική πρωτιά (κυβέρνηση πως θα κάνει και με ποιους ειναι αλλο ζήτημα)ή απλά γίνει μια ισχυρή αξ. αντιπολίτευση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει δυο προφανείς επιλογές: (α) να κάτσει στη γωνία ασκώντας σκληρή κριτική με βαση την ΕΕ-ΟΝΕ (θεμιτό μεν αλλά σε ποια ακροατήρια ειναι το ερώτημα) και (β) να μπει (κουτσα στραβα) σε κάποια μορφή έμμεσης στήριξης ("ανοχής" για να το πουμε αστειευόμενοι) όπως προτείνει το κειμενο της μειοψηφίας της ΑΡΑΝ. Αν δεν κατορθώσει να κάνει κάτι απο αυτά τα δυο ο κίνδυνος της (αυτο)διάλυσης θα ειναι βεβαιότητα. Όλες οι ιστορικές πολιτικες αντιφάσεις της συγκρότησής της θα έρθουν στην επιφάνεια με χαρακτηριστικά συγκρουσιακά.
    Το ΝΑΡ (και το ΣΕΚ;) μπορει να αναδιπλωθούν σε λογικές αυτόκεντρης ανάπτυξης - περιχαράκωσης και κάπως να "επιβιώσουν" αλλά οργανώσεις όπως ΑΡΑΝ-ΑΡΑΣ θα βρεθούν μπροστά στον κίνδυνο της διάλυσης (με τους μισους να κοιτάνε κριτικά στο ΣΥΡΙΖΑ και τους άλλους μισούς να προσπαθούν να παιξουν στο "κέντρο"). Δύσκολοι καιροί για την αριστερά παρά τα γενικά χαμόγελα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΣΥΡΙΖΑ να δεις αντιφασεις που θα εκδηλωσει στο ερωτημα της Κυβερνησης συνεργασιας που θα προκυψει.

      ηδη η "Ευρωπα'ι'στες", οι "τεχνοκρατες", δηλαδή ο σκληρός πυρηνας του ΣΥΝ προσπαθουν να ανακαταλαβουν τα ινια του ΣΥΡΙΖΑ εναντι του Αριστερου Ρευματος. οι "Πασοκογενεις" τασεις που προσχωρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ προσφατως εχουν επιπλεον ενα ατου. την κοινοβουλευτικη δυναμη και την δυναμη σε "σταυρους" οπως προεκυψαν απο τις περασμενες εκλογες.

      Σε ενδεχομενη Κυβερνηση τα ερωτηματα πλεον θα μπουν χοντρα. ποσο μαλλον οταν θα αναγκαστουν να συγκατοικησουν στην Κυβερνηση με δυναμεις σαν την ΔΗΜΑΡ.
      ποσο μαλλον οταν θα πρεπει να εναρμονιστουν με τις πολιτικες των εσω και εξω κεντρων εξουσιας για την ασκηση της μνημονιακης πολιτικης εστω και σε μια πιο "χαλαρη"(;;) εκδοση.

      οι αντιφασεις διαπερνουν ολην την Αριστερα και κινδυνευουν να την "σκισουν" στα δυο, τρια κ.ο.κ .

      Επισης η εκδηλωση των αντιφασεων με μορφη κρισης επικαθοριζεται και απο το μεγεθος της κρισης και την κατευθυνση που θα παρουν σε "γειτονικα" μορφωματα. οι εσωτερικες αντιφασεις δεν ξεδιπλωνονται αυτοματα αλλα σε συναρτηση με τις αντιφασεις και των γυρω. επηρεαζεται απο τα πολιτικα κενα που αφηνουν οι υπολοιποι χωροι. ποτε η πολιτικη δεν σταματαει σε οροσημα και δεν πρεπει να την βλεπουμε με οριζοντα μονο τα εκλογικα αποτελεσματα.

      σε αυτην την συμπυκνωμενη περιοδο μεγαλο ρολο παιζει αυτος που θα διατηρησει των πολιτικο του φορεα, θα κρατησει μια αταλαντευτη "γραμμη", και θα κανει τν καλυτερη αναγνωση της συγκυριας και επομενως θα τοποθετηθει καλυτερα στο κοινωνικο γιγνεσθαι.

      Ας μην ξεχναμε (χωρις να κανω κανεναν παραλληλισμο) οτι και ο Λενιν στα σοβιετ τον "επινε" στην αρχη και με την σωστη τακτικη καταφερε να ηγεμονευσει μεσα σε λιγο καιρο. οι ανακαταταξεις στην πολιτκη μπορει να φανταζουν λογω αποτελεσματων εξ αρχης αδυνατες αλλα ποτε μην λες ποτε. τεραστιες ανακαταταξεις αλλωστε ειχαμε και στις εκλογες τις 6 Μαη. τις περιμενε κανεις σε τετοια εκταση. δεν ηταν εκκωφαντικες και ελπιδοφορες;;;

      Διαγραφή
  30. με δεδομένο το μεγάλο ποσοστό που πήρε ο σύριζα και το αυγάτισμα του ποσοστού της ανταρσύα (δεν το λέω νίκη=3%, δεν το λέω ήττα) :

    μάλλον η αριστερά έχει μάθει να διαχειρίζεται καλύτερα τις ήττες παρά τις νίκες, δεν ξέρω αν συμβαίνει επειδή αυτές οι γενιές των αριστερών είχαν πολλές ήττες στο πετσί τους... και ήταν μαθημένοι σε αυτό και μόνο...

    ο σύριζα με φοβίζει και η ανταρσύα την πάτησε...

    αν και η πρόταση για να μη κατέβει η ανταρσύα έχει 2 θετικά: ο σύριζα καρπώνεται ψήφους και η ανταρσύα αρχίζει την επόμενη μέρα των εκλογών από το 1,2% και όχι από... παρ'όλα αυτά δεν μπορώ να σκεφτώ ένα πολιτικό επιχείρημα που να καλύπτει ψηφοφόρους, ναρίτες κτλ. (αυτά περί ανοχής ούτε εμένα δεν με καλύπτουν που δεν είμαι και ανταρσύα δαγκωτό, φαντάσου τους ανταρσυάδες...).

    δυστυχώς ότι γινόταν τόσα χρόνια εναντίον του σύριζα τώρα το κάνει ο σύριζα σε όλους τους άλλους αριστερούς (μη σου πω και στους εντός σύριζα...). Αρχίζω να πιστεύω πως η ιστορία και η συμπεριφορά κομμάτων και ανθρώπων είναι δυστυχώς αλληλένδετη με τα ποσοστά τους στις εκλογές (κάτι που όπως καταλαβαίνετε δεν με βρίσκει σύμφωνο...).

    ο αλέκος τώρα είναι λάθος να κατέβει με την ανταρσύα, καλύτερα στο σύριζα... ή στο ΜΑΑ2...

    ειλικρινά πρώτη φορά είμαι τόσο αναποφάσιστος...

    ( γιατί δεν πάνε οι ναρίτες στο παμε... στο κκε εννοώ... και όλοι οι άλλοι στο σύριζα ως συνιστώσα/ες; μαλακία είπα; )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Οσο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα έχει κρίση μετά τις εκλογές, άλλο τόσο θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ...

    Γιατί;;

    Διότι ο μεν ΣΥΡΙΖΑ θα αντιληφθεί -εάν σχηματίσει κυβέρνηση- πως χωρίς έξοδο από το ευρώ ΔΕΝ θα ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική. Συνεπώς, θα αναγκαστεί να αποφασίσει με ποιούς θα πάει και ποιούς θα αφήσει. Η δεξιά πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ (Δραγασάκης, Σταθάκης κλπ) η οποία ιδεολογικά ηγεμονεύει ΤΙ θα κάνει;

    Το ΚΚΕ θα έχει κρίση διοτι η γραμμή του απομονωτισμού/σεχταρισμού δεν περπατάει πλέον.

    Ολη η Αριστερά θα εχει κρίση και θα ναι στοίχημα εάν αυτη η κρίση θα ναι για καλό ή όχι.

    Μέχρι τότε, ΨΗΦΟ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για ψήφο ανοχής σε μια ενδεχόμενη αριστερή κυβέρνηση, για το βαθύτερο ρίζωμα του μεταβατικου προγράμματος και της λογικής του αντικαπιταλιστικού/αντιϊμπεριαλιστικού μετώπου, για συμβολή σε ένα ρωμαλέο λαϊκό κίνημα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αντικαπιταλιστικό/αντιϊμπεριαλιστικό μέτωπο με καρδιά το μεταβατικό πρόγραμμα!

    Οποιος νομίζει πως μπορεί να συνυπάρξει η ΕΕ και το ευρω με την άσκηση φιλολαϊκής πολιτικής, δυστυχώς θα τα βρει μπροστά του!!

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει ΑΜΕΣΑ να επιτύθχει εκλογική συνεργασία με το ΜΑΑ, με την ΚΟ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ, με συντρόφους του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν με την πολιτική των κομμάτων τους!

    ΜΕτά τις εκλογές να είμαστε σίγουροι πως α. ο λαός θα κάνει πολύ πιο αισθητή την παρουσία του, β. η ΕΕ θα υπονομεύσει με κάθε τρόπο τους αγώνες μας -και πρέπει να ετοιμαστούμε για να την αποκορούσουμε- γ. οι αντιφάσεις όλης της Αριστεράς(ΚΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ) θα εκδηλωθούν διότι πολύ απλά, οι καιροί είναι άγριοι!!

    Η προοπτική βρίσκεται αφενός στην στήριξη μιας ενδεχόμενης αριστερής κυβέρνησης χωρίς καμμία αυταπάτη, βρίσκεται στο αντικαπιταλιστικό/αντιϊμπεριαλιστικό μέτωπο, στους λαϊκούς θεσμούς οργάνωσης/αυτοοργάνωσης και στην αντικαπιταλιστική ανατροπή!

    Ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στην εκλογική συνεργασία που πρέπει να προκύψει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΟΡΕ ΕΟΣ ΜΑς ΤΑ ΚΑΝΕΣ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ ..ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ. ΑΠ΄ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΥΡΙΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΩΣ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΑΝΩΔΥΝΗ ..ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΟΠΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.
    ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΛΑΞΕΙΣ ..ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Ο ΛΑΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.
    ΑΣ ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΘΕΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΕ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΒΙΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ "ΠΟΝΗΡΟ" ΤΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΧΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ ΝΕΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ )...ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ.
    ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΟΒΑΡΗ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ : Η ΙΤΑΛΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 0,5% ΤΟΥ ΑΕΠ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΥΦΕΣΗ 6% .....ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ (ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΘΛΙΒΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΡΕΦΑΡΩ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΜΟΥ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΩΝ ΤΩΡΑ).
    ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΡΙΞΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ.
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΡΙΣΑ (ΜΕΛΟς ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μεγάλη συζήτηση. Έχει νόημα για κανέναν άνθρωπο εκτός από τους μυημένους; Ας ξαναβάλουμε το ερώτημα όσο γίνεται πιο απλά κι ας με συγχωρήσουν όλοι εδώ: Το μνημόνιο (Ι,ΙΙ,νόμοι και προφήτες που το συνοδεύουν) μας οδηγεί στην εξαθλίωση. Δεν αφήνει καμία προοπτική και ελπίδα. Άρα το μνημόνιο πρέπει να ανατραπεί να καταγγελθεί να ακυρωθεί. Πότε; Όταν ο λαός θα είναι ωριμος (ΚΚΕ) ή όταν θα συμφωνήσει η αριστερά κάθε απόχρωσης σε 100 σημεια; Απάντηση απλή: εδώ και τώρα και πάντως όχι "αύριο". Ποιές δυνάμεις στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς το λένε αυτό και με βάση αυτό ζητάνε την ψήφο μου; Πρακτικά μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Σκέψη: ναι αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν διάφοροι "ΠΑΣΟΚοι", "φιλοευρωπαϊστές" κ.λπ. Οκ! Υπάρχουν. Αλλά σήμερα δεν μπορούν να κάνουν πίσω από αυτό που έχει καταλάβει ως μέσο όρο της άποψης του ΣΥΡΙΖΑ ο λαός. Άρα κουτσά στραβά θα ακυρώσουν το "γαμ.." μνημόνιο. Κι αν έρθει η διάλυση και η χρεοκοπία και δεν έχω βενζίνα; Έτσι κι αλλιώς για πολλούς απο μας η χρεοκοπία έχει συντελεστεί. Με ευρώ η δραχμή "χέστ... η φοράδα στ' αλώνι".
    Αν αυτές οι απλοϊκές μου σκέψεις έχουν κάποια μικρή αξία δεν ξέρω. Αλλά είναι σκέψεις πολλών με τους οποίους μιλάω γύρω μου με έναν μεσο ορο πολιτικής συνείδησης κάτω από εκείνον των αριστερών επιτελείων (Οκ! δεν ειναι κακο).
    Τωρα σ' αυτή την κουβέντα νομίζετε οτι νοιάζεται κανένας αν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή η τάδε οργάνωσή της θα πει να ψηφίσουμε "ΣΥΡΙΖΑ" ή όχι; Νοιάζεται κανένας αν η κάθε ΓΓ θα μας πει να διορθώσουμε την ψηφο μας γιατι δεν της άρεσε;
    Νομιζω οτι η συζητηση σε ορισμένα site συχνά γίνεται απλά ανάμεσα σε μια παρέα που λιγο πολύ ολοι ξέρουν τον άλλον.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ας σκεφτούμε πρακτικά.
    Η KOE εξέλεξε τρεις βουλευτές.
    Το σωστό είναι η σύμπραξη με έδρες σε ΑΝΤΑΡΣΥΑνούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Με κάθε σεβασμό σ/φοι
    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στη συγκεκριμένη συγκυρία (δε λέω για μετά από 6 μήνες, για τώρα λέω) δεν υπάρχει περίπτωση να μπει στη βουλή. Οπότε, τι ψήφος ανοχής και κουραφέξαλα. Καταλαβαίνω τη δυσκολία, τη δυσπιστία και τα πρακτικά εμπόδια που βάζει η μέχρι τώρα στάση της πλειοψηφίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΝΑΡ, ΣΕΚ) για κοινή κάθοδο στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Καταλαβαίνω ότι ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπνέει την αντικαπιταλιστική αριστερά. Επομένως η έκκληση των ΕΟΣ είναι το πιο χρήσιμο που μπορεί όντως να κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτή τη στιγμή.
    Και βέβαια, δεν βλέπω πως μπορεί η μη κάθοδος στις εκλογές να την βλάψει. Έτσι και αλλιώς, πότε αυτός ο χώρος δεν στηριζόταν στα εκλογικά αποτελέσματα. Οι δεσμοί που έχει με το κίνημα δεν κινδυνεύουν από μια μη κάθοδο. Ούτε βέβαια χτίζει δεσμούς με την κοινωνία μέσω των εκλογών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΜΑΚΆΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΘΑΛΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ
    ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΨΗΦΙΖΑ ΚΟΜΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΨΗΦΙΣΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΗ ΔΑΓΚΩΤΌ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα κατεβει στις εκλογες. απορω πως ανακιειται μια τετοια κουβεντα;

    απο την στιγμη που το μεταβατικο προγραμμα δεν το προτασσει κανεις αλλος υπαρχει λογος υπαρξης αυτου του πολιτικου φορεα ακομα και αν δεν παει καλα σε αυτες τις εκλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καντε την επανάσταση χωρίς εμένα21 Μαΐου 2012 στις 3:27 μ.μ.

      Τι μεταβατικά προγράμματα και άλλες παρόμοιες παπάρες τσαμπουνάτε ρε! Η χρεωκοπία ή επιστροφή στην δραχμή είναι βήμα αντικαπιταλιστικό; Δεν είμαστε καλά!

      Ή,μήπως είμαστε στα πρόθυρα της επανάστασης και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι;

      Διαγραφή
    2. Α! ολα κι ολα χωρίς μεταβατικο πρόγραμμα δεν παμε βημα παρακάτω. Στα πρόθυρα της επανάστασης; Να υποθέσω οτι θα ηγηθεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αυτή; Ελπίζω όχι μόνη της γιατι θα ειναι και μεγάλος ο φόρτος εργασίας. Ας φωνάξει και τιποτα Συριζαίους να βαλουν ενα χεράκι... Συντροφοι πριν την επανάσταση καντε κανενα "ποστ" να ενημερωθούμε κι εμεις και οι βρωμοαστοί...

      Ποσα κιλά μελάνι θα χυθεί για να αναλυθεί το αποτέλεσμα μετά τις εκλογές ειδικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάρει την πρωτιά! Ουυυ!

      Διαγραφή
    3. ρε εξυπνοι το μεταβατικο προγραμμα για εξοδο απο την Κριση τι σχεση εχει με την Επανασταση;;; πατε καλα; τι πινετε;;;;
      μεταβατικο ειναι οχι επαναστατικο.

      ΥΓ:΅η ανρηση πληρωμης του Χρεους ειναι χρεωκοπια;;; ετσι την ονομαζετε;;;;
      πολυ Πρετεντερη βλεπετε!!!

      Διαγραφή
  39. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εάν βγεί με την αντίληψη πως ζητά από τον λαό να την ψηφίσει ΚΑΙ για την στήριξη με ανοχή μιας ενδεχόμενης αριστερής κυβέρνησης, ΚΑΙ για το μεταβατικό της πρόγραμμα (την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα εντελώς θολό δικό του πρόγραμμα), ΚΑΙ για τη συμβολή στην οικοδόμηση των λαϊκών θεσμών/εμβρύων της αυριανής εργατολαϊκής μας εξουσίας, ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ!

    ΚΑΙ στη συγκράτηση του κόσμου που την εμπιστεύτηκε εκλογικά, και κυρίως στην επόμενη κρίσιμη για το λαό περίοδο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθαρή σκέψη, τόσο καθαρή όσο και το απόλυτο κενό!

      Διαγραφή
    2. ...που έχει η σκέψη σου έτσι;;

      Μιλάμε ανώνυμε που καταγγέλεις τους άλλους για...κενό, εσύ ειδικά, είσαι με βάση αυτό που γράφεις, αυτος ακριβώς ο ορισμός: του απόλυτου κενού!

      Διαγραφή
    3. Καθαρή σκέψη! Καθαρές κουβέντες! και κυρίως "λαικοί θεσμοί εμβρυα της αυριανής εργατολαϊκής ΜΑΣ (sic) εξουσίας..." αυτό ειναι το σημειο κλειδί για να προχωρήσει η αριστερά και να κερδίσει το λαό, να τον στρατεύσει στην κοινή "ΜΑΣ"(;) υπόθεση αναρωτιέμαι και συμπληρώνω(;) εγώ...
      Ειδικά αν δεσμευτεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ "για τη στηριξη με ανοχή" (πως λέγαμε καποτε χωρίς αυταπάτες... ε κάπως έτσι) μιας "ενδεχόμενης αριστερής κυβέρνησης" (να κάνουμε και κανέναν υπολογισμό συντροφια!) και με "μεταβατικό πρόγραμμα" (προσωρινά μετά θα αναλάβει το ΚΚΕ με το οριτζιναλ πρόγραμμα) τότε όλα θα πανε καλα για το κινημα...
      Να βγουμε να το πουμε σε καμια πλατεία θα αποθεωθούμε. Ο λαός και το κίνημα περιμένουν ως επόμενο βήμα ενα υπόδειγμα των λαϊκών θεσμών / εμβρύων (προσοχή στην κύηση καμια φορά προκύπτουν και τερατα).

      Αυτοσαρκαζόμενος σκέφτομαι:
      - το ΚΚΕ οκ! θα με παει μακρια αλλά αργεί (κι ως τότε τι;)
      - ο ΣΥΡΙΖΑ τα γυρνάει και τα στρογγυλεύει όσο τυφλώνεται από τα φώτα της 1ης δύναμης
      - η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως τρίτος πόλος έχει τη συνταγή
      - τα "ΜΛ" εννοείται πως έχουν κι αυτά τη συνταγή (αλοιμονο!)
      εμενα με βλέπω η στο Δαφνη ή στην ΟΑΚΚΕ (εκει με οδηγείτε συντροφια!)

      Και το χειρότερο εγώ ένας μικροαστός που την κρισιμη στιγμη οφείλω να πάρω το μέρος της εργατικής τάξης δεν έχω ενημερωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρηκε το χαμένο χάρτη για τον 3ο δρόμο και ότι κάποιοι αλλοι συντροφοι ξεκινάνε για το δικό τους Λιτόχωρο.
      Ψυχραιμια - Μέτρο - Αυτοσυγκράτηση και κανα χαμογελο! και λιγο χιουμορ εστω και κακης ποιότητας οπως το δικό μου.

      Σημειωση-Απορία: Αν ο Συριζα βγει 1ο κομμα (ελπιζω να μην θελετε κι αυτοδυναμια) με ποιον θα κανει κυβέρνηση; με τον υπεύθυνο Φ. Κουβέλη και με το ΠΑΣΟΚ που θα πάει για κατούρημα τη στιγμη της ψηφοφορίας (ανοχη); Εκει μεσα έχει σταλάξει η μυστικη ουσία του μεταβατικού προγράμματος. Κι ύστερα γελάγαμε με τον ΓΑΠ που ελεγε "ειμαστε αντεξουσιαστές".

      Διαγραφή
    4. ειναι αλλη η λαικη εξουσία
      αλλη η λαικοδημοκρατική εξουσια
      αλλη η αμεσοδημοκρατικη εξουσια
      αλλη η εργατολαϊκή εξουσία
      άλλη η εξουσια ολη στα σοβιετ
      κι αλλη η "μεταβατικη" βάση;
      (βρυκολακιαζει η θεωρια των σταδιων!)χαχα
      πολυ εξουσια επεσε αλλη απο πανω αλλη απο τα κάτω...
      μεχρι κι ο Σαμαράς έμαθε απο λαϊκά μέτωπα...

      Διαγραφή
  40. Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει πολλά για τη στελέχωση του μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ, από στελέχη/φίλους του Τσοχατζόπουλου και του Παπανδρέου...

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63659415

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Και κάποιοι κάπου κάποτε, κατηγορούσαν το ...ΚΚΕ, πως θέλει να πνίξει κάθε άλλη φωνή...
    Οποιος έχει μάτια, βλέπει...
    Εκτίθεστε άσχημα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΕΠΙΣΤΟΛΗ 32 ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΥΡΙΖΑ: ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΡΙΖΑ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

    http://xronika05.blogspot.com/2011/12/32.html?mid=54

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει "διαφωνίες"...21 Μαΐου 2012 στις 10:53 μ.μ.

      Αυτή η επιστολή είναι παλιά. Δεν μας λες τι λένε σήμερα οι σύντροφοι και τι υποστηρίζουν;

      Διαγραφή
  43. ερώτημα 1ο: Τι είναι το μνημόνιο και γιατί με τέτοια λύσσα το υποστηρίζουν όλα τα πρώην κόμματα εξουσίας ;
    Απάντηση : τα μνημόνια προσπαθούν να λύσουν με τρόπο αντιδραστικό τη μαύρη τρύπα που άνοιξε ο χρηματοπιστωτικός τομέας δυο δεκαετίες τώρα, δανείζοντας χρήμα κοπανιστό κι αντλώντας υπερκέρδη από τους δανειζόμενους. Δεύτερον, αφορούν πλήρη κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων (μειώσεις μισθών, κατάργηση επιδομάτων ,α δειών, συλλογικών συμβάσεων, μόνιμης εργασίας κ.λ.π., για να αντιμετωπίσουν με αντιδραστικό τρόπο τη πτώση του ποσοστού κέρδους των επιχειρήσεων,ως αποτέλεσμα και του ανταγωνισμού τους με Κίνα και Ινδία. Είναι τυχαίο ότι όλοι οι υποστηρικτές του κραυγάζουν για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας ; Συνεπώς, μη βλέπουμε μόνο τον κακό δράκο (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ, ΛΑΟΣ κ.λ.π.), αλλά και ποιους φυλάνε.
    Ερώτημα 2ο : η Ε.Ε. δεν αποτελεί το στρατηγείο σε όλη την Ευρώπη αυτής της επίθεσης ; Δεν είναι αυτή που διέταζε το ξερίζωμα των εσπεριδοειδών, τις ποσοστώσεις στα αγροτικά προιόντα, το κλείσιμο εργοστασίων, όπως της ζάχαρης κ.λ.π. ; Αν ναι, είναι δυνατόν να μη βλέπουμε ότι και αυτή είναι απέναντι στα λαικά συμφέροντα, άρα πρέπει να βγούμε το ταχύτερο, πριν μας οδηγήσει όχι μόνο στην εξαθλίωση, αλλά και στην πείνα ;(δες νόμο που απαγορεύει τις καλλιέργειες με παραδοσιακούς σπόρους)
    Ερώτημα 3ο :πως γίνεται να δέχεσαι τη λογική έστω και μέρους του χρέους και να συναινείς στο "μαζί τα φάγαμε" και ταυτόχρονα να εγγυάσαι ότι θα πληρώνεις μισθούς και συντάξεις ;
    Ερώτημα 4ο :(το πιο σημαντικό, κατά τη γνώμη μου) ακόμα και αν καταγγελθεί το μνημόνιο(βαθιά μου επιθυμία), τι θα γίνει με το ένα εκατομμύριο ανέργους και το άλλο ένα υποαπασχολούμενους και το άλλο μισό που δουλεύει , αλλά δεν πληρώνεται ; Γιατί, αν είναι εγώ να σταματήσω να έχω μείωση μισθού-πολύ θα μου άρεσε- και ταυτόχρονα, οι γιοι μου, τα παιδιά των φίλων μου να μη βρίσκουν δουλειά , συγγνώμη, αλλά δε συναινώ. Δεν υποκύπτω στο δίλημμα : ή μαύρο ή γκρι. Αυτή η κοινωνία μπορεί να μας θρέψει όλους, αρκεί να πάει αλλιώς. Υπάρχει άλλος δρόμος.
    Ερώτημα 5ο: είναι δυνατόν ο αντίπαλος-τον οριοθέτησα πιο πάνω- να μείνει με σταυρωμένα χέρια. Θα λυσσαξει. Μπορεί να τον αντιπαλέψει μόνη της μια κυβέρνηση-έστω κι αριστερή, χωρίς την ενεργή κινητοποίηση του λαού προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση ;ΟΧΙ. Χρειάζεται ό λαός να οργανωθεί.
    ΓΙΑ ΟΛΆ ΑΥΤΑ, είναι αναγκαία όσο ποτέ η κάθοδος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές. για την προβολή του προγράμματός της, για την αναζήτηση ενός άλλου δρόμου, για την προετοιμασία του σκληρού αγώνα που έχουμε να δώσουμε. Είτε πάρουμε μισό, είτε ένα τα εκατό, το στοίχημα είναι να συμβάλλουμε στην προετοιμασία της νικηφόρας αναμέτρησης στην τελευταία φάση του άγριου κοινωνικού πολέμου που ήδη έχει ξεκινήσει τρία χρόνια τώρα.
    Σύντροφοι, όλων των ρευμάτων θα ξεχάσω όλα τα πικρόχολα σχόλια, όταν βρεθούμε μαζί στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. H ANTAΡΣΥΑ ομόφωνα (;) αποφάσισε την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές κι απ' ότι ειπαν δεν υπάρχει και καμια συζήτηση με το συριζα για εκλογική συνεργασία κλπ.
    Κριμα τη συζήτηση. Ας ξεκινησουμε ενα νεο κυκλο διαλογου - παραλόγου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Το καλύτερο σενάριο ειναι εφιάλτης
    300 έδρες - 50 bonus = 250 που κατανέμονται με απλή αναλογική (χοντρικά).
    Ας πουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο μαγικό 25% και ειναι 1ο κομμα. Μετά από ζητωκραυγες δακρυα χαράς και την ανάκρουση του υμνου της Γ Διεθνους κάνουμε τον ψυχραιμο λογαριασμό:
    250Χ25% + 50 (bonus) = 63 + 50 = 113 έδρες (ο θεος να μας λυπηθεί τι θα δουμε να εκλέγεται αλλά λεμε τωρα).
    Ως το μαγικό 151 λείπουν: 151-113=38 έδρες (ή μολις 7 έδρες για περίπτωση "ανοχής"). Ερώτημα: από που έρχονται οι 38 έδρες;
    πιθανή απάντηση: από ΔΗΜΑΡ αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό 15% (ακυρον!)
    πιθανή απάντηση: από ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ (ουπς προβλημα πολιτικό, ηθικό κλπ κλπ) αν αποδεχτεις μια τέτοια στηριξη που θα σε θετει υπό κηδεμονία και θα σηματοδοτήσει ότι έχεις "εγγυητές" στους "έξω" που σε περίπτωση που εισαι κακο παιδι απλά θα άρουν την εμπιστοσύνη.
    πιθανή απάντηση "ανοχη πασοκ" δηλαδη κυβέρνηση με μεσεγγυητή οτι θα εισαι καλο παιδι το ΠΑΣΟΚ (άκυρον)!
    Γι' αυτο ας προσγειωθουμε και ας μην κανουμε ονειρα ούτε να λεμε και καμια "μαλ@κι@" για να περνά η ωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Γιάννης απο Πάτρα21 Μαΐου 2012 στις 11:44 μ.μ.

    Εγω προσωπικά στήριξα ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές αν και γενικά παλιά ψήφιζα πα.σοκ και δεν το μετάνοιωσα δυστυχώς βλέπω στο ΣΥ.ΡΙΖΑ μια τυχοδιωκτική στάση και με την κωλοτούμπα της ΚΟΕ δεν μου αφήνει αυταπάτες ότι ειναι η αριστερή πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟΚ που θέλει να φέρει νέο μνημόνιο!!!
    Προτιμώ ειλικρινά την αναχρονιστική άποψη του ΚΚΕ και της Αλέκας Παπαρήγας παρά μια αριστερή συγκυβέρνηση που θα διαλύσει το εργατικό κίνημα και δεν θα ανατρέψει τίποτα στην ουσία αν πραγματικά ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν με τον εργάτη θα ακύρωνε το μνημόνιο και θα έκρινε το χρέος παράνομο
    Μια πληροφορία κιόλας η ΑΝΤΑ.ΡΣΙΑ στην πάτρα όπου έχω επαφές ένα μεγάλο μέρος θα πάει προς συριζα μεριά και αυτο ειναι η αλήθεια...
    Δυστυχώς δεν ζούμε στην αριστερά της νέα εποχής αλλά στην αριστερά που τάζει και εκφοβίζει το κόσμο με πλαστά διλήμματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη, η ΚΟΕ δεν έκανε κωλοτούμπα. Έχει πάνω από ένα χρόνο που λέει ότι είναι λάθος αυτή τη στιγμή να προβάλλεται το "έξω από το ευρώ" και μάλιστα σαν βασικό σύνθημα, όρος για ενότητα κλπ. Αν η Αριστερά δεν άλλαζε συνθήματα και τακτικές αναλόγως της συγκυρίας, δεν θα είχε γίνει κανένα μέτωπο, καμιά επανάσταση, καμιά αλλαγή στην κοινωνία.

      Διαγραφή
  47. Γιάννης απο Πάτρα21 Μαΐου 2012 στις 11:51 μ.μ.

    Eπίσης στο τέλος πιστέυω η ΝΔ να βγαίνει πρώτη με μικρή διαφορά βέβαια διότι ο ΣΥ.ΡΙΖΑ δεν μπορεί να εγγυηθεί στο κόσμο ότι ειναι όντως μια αριστερή παράταξη που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση απόψεις σαν του Στρατούλη με τις καταθέσεις έχουν αναστατώσει πολλούς μικροαστούς και ελεύθερους επαγγελματίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαννη,
      για οπαδός του ΚΚΕ μια χαρά τα λες!

      Όλες οι ελπίδες σου είναι να βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ!

      Σωστά, ο Στρατούλης αναστάτωσε τους μικροαστούς και τους φόβισε σε αντίθεση με την Παπαρήγα που τους γλύφει και τους καθησυχάζει...

      Διαγραφή
    2. Γιάννης από πατρα22 Μαΐου 2012 στις 4:45 π.μ.

      Δηλαδή θες να μου πεις οτι.εσείς.δεν.χαιδευετε τα αυτιά των δανειστών???Έχετε κάνει σαν ΣΥΡΙΖΑ την μια κωλοτουμπα πίσω απο την άλλη την.μια λέει ο.Αλέξης καταγγελία την άλλη λέει ο.Σκουρλετης για επαναδιαπραγμάτευση και παραμονή στο.Ευρω το ΚΚΕ δεν κάνει.κωλοτουμπες και.το.έχει.αποδείξει ειναι.μια σταθερή αξία και για αυτό.το.στηρίζω.με.την ΝΔ.δεν.διαφέρει το.ΣΎΡΙΖΑ αφού και οι δυο.εχουν.υπογράψει.μάαστριχτ.και στήριξαν με.το.ΝΑΙ το σχέδιο ΑΝΆΝ και είναι υπέρ του ΝΑΤΟ

      Διαγραφή
    3. Το ΚΚΕ όμως μέσα σε 30 χρόνια έκανε μια μικρή μετατόπιση σε σχέση με την ΕΕ και το ευρώ.

      Όμως το ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έχει μείνει στην εποχή εκείνη. Βράχος του Μαρξισμού - Λενινισμού!

      Διαγραφή
    4. Ούτε οι βράχοι στα Μετέωρα κάνουν κωλοτούμπες! Ευτυχώς...

      Διαγραφή
  48. Όσο σφίγγουν οι κ_λοι τόσο θα βλεπουμε πανταχόθεν κωλοτούμπες... σε ΟΛΟ το πολιτικο φάσμα (δεξια κι αριστερα). Για πολλούς λόγους εκτιμώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παιζει ένα επικίνδυνο επικοινωνιακό παιχνίδι και προσπαθεί να ικανοποιήσει κάθε αυτί. Επικίνδυνο όχι με όρους ηθικής ή "άποψης" αλλά γιατί δεν υπάρχει ένα σαφές όριο ("κοκκινη γραμμη" που λενε). Το προβλημα ειναι ότι το όριο της οποιας κωλοτούμπας ορίζεται ως το σημείο που θεάται ελευθέρως ο κ_λος της μαϊμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Κομμουνιστική ανανέωση ναι, « ανανεωτικός» σταλινισμός όχι!

    Tου Χρίστου Τουλιάτου

    Ποιος θα το φανταζόταν; Είμαι αναγνώστης της εφημερίδας Εποχή από 18 χρονών (δηλαδή εδώ και 14 χρόνια!) και βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να γράψω μία σύντομη καταγγελία για αυτήν. Και μάλιστα με αφορμή ένα άρθρο που μου ζητήθηκε να γράψω από τους συντρόφους της συντακτικής επιτροπής της! Ένα άρθρο που (κυρίως) να αποτυπώνει τη συλλογική γνώμη της Αριστερής Ανασύνθεσης για την αποτίμηση των εκλογών της 6ης Μάη και να κάνει μία πρώτη νύξη για το από εδώ και πέρα.

    Ποιος θα το φανταζόταν; Θεωρώ τίτλο τιμής το «κομμουνιστής της ανανέωσης», αυτοπροσδιορίζομαι και έτσι και το έχω χρησιμοποιήσει ως αυτοκαθορισμό σε αμφιθέατρα που δεν ήταν και ιδιαίτερα δεκτικά για κάτι τέτοιο πριν από κάποια χρόνια (όπως π.χ. το αμφιθέατρο των ΕΑΑΚ). Αλλά πάντα θλίβομαι όταν διαβάζω την ιστορία των δεξιών (κύρκειων και χατζησωκράτειων) εκδοχών αυτού του ρεύματος, τους διαρκείς αντιδημοκρατικούς χειρισμούς που έκανε απέναντι σε κάθε αριστερή φωνή εντός του, ενώ φυσικά διακηρυκτικά κατακεραύνωναν το «σταλινισμό» του «ορθόδοξου» ΚΚΕ. Και οι σύντροφοι της Εποχής και της ΑΚΟΑ σίγουρα γνωρίζουν τι εννοώ, επειδή το έζησαν από πρώτο χέρι.

    Είναι θλιβερό, λοιπόν, και ενταγμένο εντός μίας μικροκομματικής αντιπαράθεσης χωρίς αρχές, να χρησιμοποιείται το άρθρο μου, να στήνεται και να διαστρεβλώνεται προκειμένου να αξιοποιηθεί σε ένα εκλογικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ και στην υπονόμευση του μετώπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο οποίο ανήκω (όντας και μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου του).

    Ας γίνω πιο συγκεκριμένος λοιπόν. Έστειλα το άρθρο που μου ζητήθηκε με τίτλο «Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση» στο οποίο εξέθεσα σύντομα την αποτίμηση της Αριστερής Ανασύνθεσης για τις εκλογές της 6ης Μάη.(...)

    συνέχεια...

    http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/05/blog-post_7457.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ρε αντι να συμφωνήσει όλη η αριστερα για εξοδο απο το μνημονιο , κρατικοποίηση μέσων παραγωγης , αδιανομη πλουτου , σταδιακή εξοδο απο ΕΕ και ΝΑΤΟ , κάθεστε και λετε τ μακρυ σας και το κοντο σας για την ανταρσυα, το κκε , το ναρ, το συριζα κ.ο.κ .... ξυπνήστε και κανετε ενα ενιαίο μέτωπο να φυγει η μουρκα του πασοκ-νδ-καμενου-ντορα και των αλλων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ