ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ανοιχτή συζήτηση ΣΥΡΙΖΑ με Ζίζεκ την Κυριακή



Ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους στοχαστές, ο ριζοσπάστης διανοητής Σλαβόι Ζίζεκ θα μιλήσει την Κυριακή σε ανοιχτή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ Την Κυριακή το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητές τον Σλαβόι Ζίζεκ και τον Αλέξη Τσίπρα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Ιουνίου, στις 7.00 μμ, στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138).
Υπενθυμίζουμε ότι ο Σλοβένος φιλόσοφος δήλωσε τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ με άρθρο που δημοσίευσε χθες στο διαδίκτυο λέγοντας χαρακτηριστικά πως "το να σωθεί η Ελλάδα από τους αυτόκλητους σωτήρες της, θα σωθεί και η ίδια η Ευρώπη".


14 σχόλια :

  1. http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/05/blog-post_6657.html

    ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία έχουν και το αντίτιμό της. Μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Όσο θα πέφτει και θα κατρακυλάει η δραχμούλα θα ανεβαίνουν και οι μήνες της στρατιωτικής θητείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει επιλογή, όποιος και να'ναι. Υπάρχουν λεφτά όπως πριν για επαγγελματίες οπλίτες; Οχι. Αρα, η αύξηση της θητείας είναι δεδομένη. Αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό της κρίσης που όλοι ανεξαιρέτως στο Συριζα κάνουν οτι δεν βλέπουν. Η κρίση ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ πολιτικές.

      Διαγραφή
  3. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζεται από ποιούς; Από την Αυγή και την Αυριανή! Τυχαίο; Δε νομίζω... Αν θεωρείτε σοβαρά εφημερίδα την Αυριανή, τρεχάτε να ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ζίζεκ δεν καταλαβαίνει που πατάει και που βρίσκεται, αποποιήθηκε τη μαρξιστική σκέψη. Η Παπαρήγα άμα ήθελε θα μπορούσε να επιστρατεύσει στρατιές διανοουμένων από όλο τον κόσμο, αλλά δεν το κάνει γιατί πιστεύει πως οι πολιτικές έχουν σημασία και όχι τα πρόσωπα που είναι έρμαια-εκφραστές καπιταλιστικών πολιτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζεται ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ. Και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Η Παπαρήγα υποστηρίζεται από ένα γραφειοκρατικό επαγγελματικό κομματικό μηχανισμό που όσο πάει χάνει την επαφή του με την κοινωνία. Και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.

      Διαγραφή
    2. Αυτό δεν είναι επιχείρημα! Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που μας έφταναν εδώ που μας έφτασαν καθώς και όλες οι ακροδεξιές εκφράσεις από το λαό υποστηρίχτηκαν. Δεν στηρίχτηκαν από τον Θεό (εκτός ίσως από τον Καρατζαφέρη που έχει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος). Το ΚΚΕ στηρίζεται επίσης από το λαό. Μην οδηγείστε σε βιαστικά συμπεράσματα. Σας θυμίζω ότι επί ΑΛΛΑ-ΒΑΝΟΥ και ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρήθηκε ότι είχε χάσει την επαφή του με την κοινωνία. Να υπολογίζουμε και την πολιτική συγκυρία, η οποία τώρα λέγει ευρωμονόδρομος και καπιταλισμός. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ρεφορμισμό. Το ΚΚΕ εμμένει στον κομμουνισμό. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο τα πράγματα να πάνε ακόμα χειρότερα. Ο λαός και η εργατική τάξη θα στραφούν στο συκοφαντημένο ΚΚΕ πιο δυναμικά, πιο μαχητικά. Και τότε θα έρθει η Άνοιξη.

      Διαγραφή
    3. "Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζεται ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ"
      Έλεος! Και η Χρυσύ Αυγή απο το λαό υποστηρίζεται. Μάλιστα το προφιλ της είναι πιό "λαϊκό" απο τού Συριζα. Να την ψηφίσουμε; Η εκκλησία απο ποιόν υποστηρίζεται αν όχι απ'το λαό; Και λοιπόν; Να πάμε ν'ανάβουμε καντήλια; Γιατί τόσες μεγαλοστομίες με το "λαό" τελευταία; Τι έγινε, βρυκολάκιασε η δεκαετία του 70;

      Διαγραφή
    4. Για το "λαό" δεν ξέρω, αλλά για η "εργατική τάξη" έχει σίγουρα βρυκολακίασει. Με το κιάλι να την ψάχνεις, δεν την βλέπεις πουθενά...

      Διαγραφή
  4. Δεν ξέρω αν απαντάει ολοκληρωμένα στο πρόβλημα, αλλά πέρα από την αύξηση της θητείας, μπορούν να καταργηθούν άχρηστα στρατόπεδα, να μειωθούν ανούσιες σκοπιές και γενικά υπηρεσίες που -όλοι ξέρουμε- ότι δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος να γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η διαμάχη συνεχίζεται. Ο Ζίζεκ υποστηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ και ο Μπαντιού το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν θυμάμαι, αλλά είχε δίκιο ο σύντροφος πιο πάνω, θυμάμαι μια δήλωση παλιά που έλεγε "Υποστηρίζω το ΚΚΕ χωρίς καμιά προϋπόθεση, όχι για λόγους, αν θέλετε, ιδεολογικής αγκίστρωσης σε μια δογματική "αλήθεια" στην οποία θα ασκήσω κριτική και θα την απορρίψω. Δεν το συζητάμε σε αυτή τη βάση... Υποστηρίζω το ΚΚΕ γιατί βλέπω ότι η Παπαρήγα είναι η ίδια το συμβάν." Από εκεί και πέρα τι να πει κανείς. Καλό είναι να ενημερώνονται περισσότερο πρώτα και μετά να κάνουν αυτές τις δηλώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο μόνος γνήσιος και συνειδητοποιημένος "λαός", ποιο πολύ κι από το ΛΑ.Ο.Σ., είναι ο ΚΚΕδίστικος, κραυγαλέος αντίπαλος των ροπαλοφόρων της Χρυσής Αυγής, ΚΑΙ! κατά όλων των άλλων κομμάτων!
    Τι συμπτώσεις είναι πάλι αυτές!

    Από την άλλη συμπλέει με τα τους πρασινοφρουρούς των χορτολειβαδικών εκτάσεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ότι και να συζητήσουν, θα είναι εκτός προσέγγισης της ουσίας της παιδείας του πολίτη! για ΟΥΣΙΩΔΗ "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ